Dodaj do ulubionych

CHCE BYC POSLEM

10.03.01, 18:55
Chce byc Poslem na Sejm.Jakie nalezy spelniac kryteria ? Co nalezy dokonac ?
Bede wdzieczny za wskazöwki i informacje.

pozdrawiam serdecznie

radca Andrzej
Obserwuj wątek
    • Gość: hansen99 Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 10.03.01, 20:02
      Najpierw musisz sie zapisac do jakiejs partii albo przynajmniej z nia
      sympatyzowac, bo ordynacja tepi niezaleznosc. Moze to smieszne, ale na tym
      etapie wielu konczy, bo nasze partie nie sa sympatyczne...
      pozdrowka
      • radca Re: CHCE BYC POSLEM 10.03.01, 20:42
        Dziekuje Ci Hannsenn 99.
        To juz cos,moze jeszcze mi ktos doradzi czy jest to
        mozliwe ? Zalezy mi bardzo na tym.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na inormacje oraz
        porady.

Wasz

radca Andrzej
        • Gość: fuckir Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 21:29
          Proponuję Ci Platformę. Platforma Obywatelska jest teraz na etapie formowania
          szeregów i ma duże szanse uzyskać niezły wynik w najbliższych wyborach. W
          innych partiach aparat okrzepły i nikt nowy by się nie przebił. Platforma
          ma "korzeń" opozycyjny wobec czerwonego i liberalne poglądy na gospodarkę.
      • Gość: Cez Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.acn.waw.pl 14.03.01, 20:12
        Najpierw musisz nauczyc sie dobrze krasc i oszukiwac. Potem pojdzie juz szybko.
        • radca Re: CHCE BYC POSLEM 14.03.01, 20:41
          Gość portalu: Cez napisał(a):

> Najpierw musisz nauczyc sie dobrze krasc i oszukiwac. Potem pojdzie juz szybko.

Drogi Cezu.

Niestety nie moge przyjäc Twojej propozycji.Ja chce isc zupelnie innä DROGÄ.
          Jesli sie uda-to dobrze.Jesli nie -to innej DROGI NIE OBIORE.

PRZYZEKLEM TO ZMARLEMU SYNOWI DAWIDOWI.Jesli bede mögl i bedzie mi dane to CHCE
          ISC UCZCIWÄ DROGÄ.

pozdrawiam serdecznie

wasz radca Andrzej

• Gość: Pipka Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 20:53
      Psycholem trzeba być
      • radca Re: CHCE BYC POSLEM 10.03.01, 21:44
        Drodzy Forumianie.

Zdaje sobie sprawe,ze jest to niespotykane,aby ktos otwarcie o tym powiedzial-
        ze "chce byc Poslem".Bardziej spotykanym by bylo powiedzenie "nie chce,ale
        musze".Ja möwie otwarcie-tak.CHCE BYC Poslem.Tylko pytanie; jak to zrobic?

Zdaje sobie sprawe,ze ktos zarzuci mi,ze chce zrobic kariere,inni-ze pieniädze.
        Zapewniam,ze nie na tym mi zalezy.

Mozna to röznie nazwac-NAIWNOSCIÄ lub ODWAGÄ.

Jestem przekonany,ze znajdujäc sie w PARLAMENCIE-mozna miec wplyw na wydarzenia
        w kraju.

Mamy DEMOKRACJE,otwierajäc ten temat chce sie przekonac jak daleko ma szanse
        czlowiek z tzw. TLUMU.

.... a moze warto sie przekonac ? SPRÖBUJMY .

Pozdrawiam serdecznie

Wasz

radca Andrzej
        • radca Re: Zbieram POPARCIE 11.03.01, 16:44
          • radca Re: " Panstwo Osmiornicy" 11.03.01, 22:07
            Ukazal sie ciekawy artykul w
            www.wprost.pl "PANSTWO OSMIORNICY"

radca Andrzej
    • Gość: Tola Re: CHCE BYC POSLEM IP: 172.30.254.1, 62.180.71.* 12.03.01, 13:54
      Radco, jezeli nie jestes osoba majetna to nie startuj na posla bo tam sa duze
      pokusy i mozesz miec (bedac poslem) problem ze spogladaniem w lustro.

Ale jesli jestes ideowcem i chcesz poswiecic sie dla kraju to wg. mnie sa dwie
      drogi:

Droga uczciwa:
      Przystapic do juz istniejacej partii (o odpowiadajacym Ci profilu), zdominowac
      ja i usunac z niej cwaniakow i zlodziei (ktorzy zawsze sie przyklejaja) i wtedy
      starowac do wyborow lub zalozyc nowa partie (tak jak to kiedys zrobil np.
      Korwin Mikke lub ostatnio dzialacze Platformy (pamietaj o odsiewaniu "plew",
      ktore beda sie pchaly do rzadzenia).

Droga na skroty:
      zaczac wchodzic w uklady z "kolesiami" - obojetne z ktorej strony (teraz
      bezpieczniej z SLD) i po wejsciu do Sejmu podziekowac im za wspolprace i zaczac
      sluzyc ludziom (moze razem z grupa innych poslow, ktorzy maja podobne cele)
      • radca Re: CHCE BYC POSLEM 13.03.01, 20:15
        Szanowny Tola

Pozdrawiam Cie serdecznie.Bardzo dziekuje za propozycje.Proponujesz "dwie drogi"
        1-sza uczciwa
        2-ga na skröty.

Rözniä sie one od siebie niewätpliwie röznym wykonaniem dla osiägniecia celu.
        Lecz niewätpliwie obie sä NIEUCZCIWE.Tak pierwsza jak i druga.Gdybym zostal
        przyjety do pewnej istniejäcej Partii-to nie chcialbym jej zdradzac.Nie
        chcialbym röwniez wchodzic w uklady z röznymi "kolesiami"-poniewaz nie mialbym
        juz swojego zdania.Cenie sobie bardzo NIEZALEZNOSC oraz LOJALNOSC.Niezaleznosc
        w swoich przekonaniach oraz poglädach na pewne sprawy.Lojalnosc-to to,ze nie
        lubie opuszczac w potrzebie lub zdradzac.

Musze tutaj wybrac droge - posrodku.

Napisales na poczätku o majetnosci.Nie zabiegam o to.Nie mojä intencjä jest
        dorobienie sie pieniedzy.Tak jak napisales -JESTEM IDEOWCEM.

pozdrawiam serdecznie

wasz radca Andrzej
        • Gość: Marcel Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 23:37
          Drogi radco, wydaje mi się, że masz trochę nierówno pod sufitem, wiec masz duże
          szanse. Najlepiej zapisz sie do PSL, tam jest najwięcej intelektualistów i
          powodzenia!
          • Gość: fuckir Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 00:02
            Gość portalu: Marcel napisał(a):

> Drogi radco, wydaje mi się, że masz trochę nierówno pod sufitem, wiec masz duże
            >
            > szanse. Najlepiej zapisz sie do PSL, tam jest najwięcej intelektualistów i
            > powodzenia!

Ale, żeby zapisać się do PSL, trzeba mieć krowę albo przynajmniej pryszczycę.

• Gość: radca Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.pl 15.03.01, 18:16
              Mam pryszczycę na przyrodzeniu, z czasów, kiedy byłem jeszcze niedobry. Czy to
              wystarczy, żeby zapisać się do PSL'u ?
              • radca Re: CHCE BYC POSLEM 15.03.01, 18:21
                Widze,ze FALSYFIKAT "radcy" sie odezwal.

"gosciu portalu radco" -tylko nie röb mi wstydu.Cieszy mnie ,ze pragniesz sie
                tak nazywac jak ja.

pozdrawiam

radca Andrzej
    • fibin Re: CHCE BYC POSLEM 15.03.01, 21:26
      Wystarczy być osłem i dodać "p"smile A tak poważnie to sądzę, że porządni ludzie
      nie powinni pchać się do polityki i zostawić nurzanie się w gównie tym, którzy
      to lubią i życ bez tego nie mogą. Jest tyle pięknych zajęć na świecie...Pzdrsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka