radca 10.03.01, 18:55 Chce byc Poslem na Sejm.Jakie nalezy spelniac kryteria ? Co nalezy dokonac ? Bede wdzieczny za wskazöwki i informacje. pozdrawiam serdecznie radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hansen99 Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 10.03.01, 20:02 Najpierw musisz sie zapisac do jakiejs partii albo przynajmniej z nia sympatyzowac, bo ordynacja tepi niezaleznosc. Moze to smieszne, ale na tym etapie wielu konczy, bo nasze partie nie sa sympatyczne... pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: CHCE BYC POSLEM 10.03.01, 20:42 Dziekuje Ci Hannsenn 99. To juz cos,moze jeszcze mi ktos doradzi czy jest to mozliwe ? Zalezy mi bardzo na tym. Pozdrawiam serdecznie i czekam na inormacje oraz porady. Wasz radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckir Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 21:29 Proponuję Ci Platformę. Platforma Obywatelska jest teraz na etapie formowania szeregów i ma duże szanse uzyskać niezły wynik w najbliższych wyborach. W innych partiach aparat okrzepły i nikt nowy by się nie przebił. Platforma ma "korzeń" opozycyjny wobec czerwonego i liberalne poglądy na gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cez Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.acn.waw.pl 14.03.01, 20:12 Najpierw musisz nauczyc sie dobrze krasc i oszukiwac. Potem pojdzie juz szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: CHCE BYC POSLEM 14.03.01, 20:41 Gość portalu: Cez napisał(a): > Najpierw musisz nauczyc sie dobrze krasc i oszukiwac. Potem pojdzie juz szybko. Drogi Cezu. Niestety nie moge przyjäc Twojej propozycji.Ja chce isc zupelnie innä DROGÄ. Jesli sie uda-to dobrze.Jesli nie -to innej DROGI NIE OBIORE. PRZYZEKLEM TO ZMARLEMU SYNOWI DAWIDOWI.Jesli bede mögl i bedzie mi dane to CHCE ISC UCZCIWÄ DROGÄ. pozdrawiam serdecznie wasz radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipka Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 20:53 Psycholem trzeba być Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: CHCE BYC POSLEM 10.03.01, 21:44 Drodzy Forumianie. Zdaje sobie sprawe,ze jest to niespotykane,aby ktos otwarcie o tym powiedzial- ze "chce byc Poslem".Bardziej spotykanym by bylo powiedzenie "nie chce,ale musze".Ja möwie otwarcie-tak.CHCE BYC Poslem.Tylko pytanie; jak to zrobic? Zdaje sobie sprawe,ze ktos zarzuci mi,ze chce zrobic kariere,inni-ze pieniädze. Zapewniam,ze nie na tym mi zalezy. Mozna to röznie nazwac-NAIWNOSCIÄ lub ODWAGÄ. Jestem przekonany,ze znajdujäc sie w PARLAMENCIE-mozna miec wplyw na wydarzenia w kraju. Mamy DEMOKRACJE,otwierajäc ten temat chce sie przekonac jak daleko ma szanse czlowiek z tzw. TLUMU. .... a moze warto sie przekonac ? SPRÖBUJMY . Pozdrawiam serdecznie Wasz radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " Panstwo Osmiornicy" 11.03.01, 22:07 Ukazal sie ciekawy artykul w www.wprost.pl "PANSTWO OSMIORNICY" radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: CHCE BYC POSLEM IP: 172.30.254.1, 62.180.71.* 12.03.01, 13:54 Radco, jezeli nie jestes osoba majetna to nie startuj na posla bo tam sa duze pokusy i mozesz miec (bedac poslem) problem ze spogladaniem w lustro. Ale jesli jestes ideowcem i chcesz poswiecic sie dla kraju to wg. mnie sa dwie drogi: Droga uczciwa: Przystapic do juz istniejacej partii (o odpowiadajacym Ci profilu), zdominowac ja i usunac z niej cwaniakow i zlodziei (ktorzy zawsze sie przyklejaja) i wtedy starowac do wyborow lub zalozyc nowa partie (tak jak to kiedys zrobil np. Korwin Mikke lub ostatnio dzialacze Platformy (pamietaj o odsiewaniu "plew", ktore beda sie pchaly do rzadzenia). Droga na skroty: zaczac wchodzic w uklady z "kolesiami" - obojetne z ktorej strony (teraz bezpieczniej z SLD) i po wejsciu do Sejmu podziekowac im za wspolprace i zaczac sluzyc ludziom (moze razem z grupa innych poslow, ktorzy maja podobne cele) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: CHCE BYC POSLEM 13.03.01, 20:15 Szanowny Tola Pozdrawiam Cie serdecznie.Bardzo dziekuje za propozycje.Proponujesz "dwie drogi" 1-sza uczciwa 2-ga na skröty. Rözniä sie one od siebie niewätpliwie röznym wykonaniem dla osiägniecia celu. Lecz niewätpliwie obie sä NIEUCZCIWE.Tak pierwsza jak i druga.Gdybym zostal przyjety do pewnej istniejäcej Partii-to nie chcialbym jej zdradzac.Nie chcialbym röwniez wchodzic w uklady z röznymi "kolesiami"-poniewaz nie mialbym juz swojego zdania.Cenie sobie bardzo NIEZALEZNOSC oraz LOJALNOSC.Niezaleznosc w swoich przekonaniach oraz poglädach na pewne sprawy.Lojalnosc-to to,ze nie lubie opuszczac w potrzebie lub zdradzac. Musze tutaj wybrac droge - posrodku. Napisales na poczätku o majetnosci.Nie zabiegam o to.Nie mojä intencjä jest dorobienie sie pieniedzy.Tak jak napisales -JESTEM IDEOWCEM. pozdrawiam serdecznie wasz radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 23:37 Drogi radco, wydaje mi się, że masz trochę nierówno pod sufitem, wiec masz duże szanse. Najlepiej zapisz sie do PSL, tam jest najwięcej intelektualistów i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckir Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 00:02 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Drogi radco, wydaje mi się, że masz trochę nierówno pod sufitem, wiec masz duże > > szanse. Najlepiej zapisz sie do PSL, tam jest najwięcej intelektualistów i > powodzenia! Ale, żeby zapisać się do PSL, trzeba mieć krowę albo przynajmniej pryszczycę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: CHCE BYC POSLEM IP: *.pl 15.03.01, 18:16 Mam pryszczycę na przyrodzeniu, z czasów, kiedy byłem jeszcze niedobry. Czy to wystarczy, żeby zapisać się do PSL'u ? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: CHCE BYC POSLEM 15.03.01, 18:21 Widze,ze FALSYFIKAT "radcy" sie odezwal. "gosciu portalu radco" -tylko nie röb mi wstydu.Cieszy mnie ,ze pragniesz sie tak nazywac jak ja. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: CHCE BYC POSLEM 15.03.01, 21:26 Wystarczy być osłem i dodać "p" A tak poważnie to sądzę, że porządni ludzie nie powinni pchać się do polityki i zostawić nurzanie się w gównie tym, którzy to lubią i życ bez tego nie mogą. Jest tyle pięknych zajęć na świecie...Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś