Dodaj do ulubionych

Ustawa o podpisie elektronicznym - co o niej sadzisz?

12.10.01, 20:02
Wreszcie mamy ustawę o podpisie elektronicznym. Czy myślisz, że ułatwi ona
ludziom życie?
Obserwuj wątek
    • Gość: max redaktorku! czas zatoczyc rundke w jakąś grę! IP: *.net.bialystok.pl 12.10.01, 20:05
      nie głupotami sie zajmowac! tak duzo płacą? ;>
    • Gość: glorius Re: Ustawa o podpisie elektronicznym - co o niej sadzisz? IP: *.tychy.msk.pl 12.10.01, 20:32
      A co to takiego w ogóle jest ten podpis elektroniczny?
    • Gość: Balzer Re: Ustawa o podpisie elektronicznym - co o niej sadzisz? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 21:00
      Kolejny nieunikniony krok w przyszlosc.
      • Gość: Vi@tr ___ Globalizacja_________________________depersonalizacyjna____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 21:20
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Kolejny nieunikniony krok w przyszlosc.

Na nieuchronnej drodze do wszczepiania inplantów.

Postęp devitalizacji elektronicznej.

Power to the software !
    • Gość: Lisek Redaktorku :) - nie zadawaj glupich pytan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 02:00
      1) Prezydent dzis podpisal ustawe.
      2) Dopiero po podpisaniu ustawa moze byc opublikowana w Dzienniku Ustaw.
      3) Dopiero jak bedzie opublikowana, bede ja mogl przeczytac.
      4) Dopiero jak przeczytam, bede mogl cos sadzic.

Wiec po co to glupie pytanie?
      • Gość: jajacek Re: Redaktorku :) - nie zadawaj glupich pytan IP: *.kabel.telenet.be 13.10.01, 11:30
        Jak narazie to bedzie ona dotyczyla bardzo,bardzo malej grupy Polakow.
        Ale podstawa jest !
        • Gość: redakcja Re: Redaktorku :) - odpowiedzi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 12:22
          Kompletne wiadomości na temat wprowadzenia tej ustawy od paru miesięcy drukuje
          miesięcznik IT Security Magazine. Poproście ich nieruchawego Webmastera, by
          uchylił rąbka tajemnicy na najdurniejszej z internetowych stron gazet
          komputerowych www.itsecmag.com.pl
          • Gość: # Re: Redaktorku :) - odpowiedzi IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.10.01, 13:01

Polacy jak zwylke po II WS musza powielic wszystkie bledy
            w doganianiu swiata.Przeciec juz w 1997? opatentowano w USA
            czip wielkosci ziarnka ryzu, do wszczepiania noworodkom,
            ktore beda zyc w panstwie globalnym.

Zawiera wszystko - NIP, PESEL, Nr-y kont, PiNy, wplaty ZUS do emerytury,
            karalnosc, podatki, stan cywilny i zyciorys. GPS na wypadek porwan
            i lokalizacji przy ucieczkach z zakladow karnych, poszukiwan mezow nad ranem itd.

A Kwasniewski jak zgubi podpis to go ktos zawetuje.

Spoznia sie jak zprzejsciem do jedynej slusznej opozycji . Popieranej przez GW.
            Dobrze, ze mial Adasia za przyjaciela i grzal z nim
            whisky po nocach spiewajac ulica prominentow.

Powinien sobie wszczepic "niechinski ryz" razem z antywaglikiem.

• Gość: # Ostrzezenie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.10.01, 13:05
              Acha - ten "ryz" jest zasilany z baterii
              wystarczajacej na cale zycie.
              Mozna z satelity spowodowac "wylanie" elektrolitu
              przy spelnieniu wszystkich wymogow formalnych
              do EUTANAZJI wlasciciela !!!!!!!!!!

Uwaga dziala po wejsciu do Unii.
      • Gość: stern Re: Redaktorku :) - nie zadawaj glupich pytan IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 09:38
        a mówią że warszawka to spryciarze smile))))

> 1) Prezydent dzis podpisal ustawe.

prawda

> 2) Dopiero po podpisaniu ustawa moze byc opublikowana w Dzienniku Ustaw.

tysz prowda

> 3) Dopiero jak bedzie opublikowana, bede ja mogl przeczytac.

??????

> 4) Dopiero jak przeczytam, bede mogl cos sadzic.
        > Wiec po co to glupie pytanie?

pewnie stąd, że niektórzy czytają ustawy (a nawet ich projekty, tak, tak) zanim
        się one ukażą w Dz.U.

• Gość: bisquit Re: Podpisanie ustawy podpisem elektronicznym IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 15:19
      Clinton podpisał ustawę o podpisie elektronicznym podpisem elektronicznym, który
      nie był ważny, ponieważ w momencie kiedy ją podpisywał ustawa ta wtedy jeszcze
      nie obowiązywała - a z tego wynika, że zgodnie z prawem w St. Zjedn ustawa ta nie
      powinna wejść w życie.
      • Gość: # Re: Podpisanie ustawy podpisem elektronicznym IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.10.01, 15:54
        Potega logiki.
        Brawa !
        No i potwierdzenie wladz umyslowych prezydenta USA. I jego prawnikow.
      • Gość: Terek Re: Podpisanie ustawy podpisem elektronicznym IP: 10.128.135.* / *.acn.pl 14.10.01, 00:24

Jak widziałem przelotnie w TV, to samo zrobił Kwaśniewski. Wniosek jest prosty:
        polska ustawa o podpisie elektronicznym ex lege nie ma mocy prawnej.

Niestety, ale to kolejna bzdurna decyzja popełniona w ostatnich dniach przez
        Prezydenta
        • Gość: Pawbak Re: Podpisanie ustawy podpisem elektronicznym IP: *.netia.pl 15.10.01, 11:14
          Gość portalu: Terek napisał(a):

>
          > Jak widziałem przelotnie w TV, to samo zrobił Kwaśniewski. Wniosek jest prosty:
          >
          > polska ustawa o podpisie elektronicznym ex lege nie ma mocy prawnej.

Postaraj się najpierw dowiedzieć cos więcej na ten temat, a później wysyłaj
          maile. Prezydent podpisał ustawę piórem, a tylko symbolicznie kartą chipową.
          Piórpo wystawił również na licytacji.
          Nie wierz we wszystko co widzisz. Widziałem kiedyś na płocie napisane "dupa",
          polizałem i drzazga mi sie wbiła.

Pawbak
          • Gość: bisquit Re: Podpisanie ustawy podpisem elektronicznym IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 22:26
            Jaki był cel i sens owego symbolicznego podpisywania podpisem elektronicznym, bo
            skroro ustawa była już podpisana w tradycyjny sposób to po co podpisywać ją
            jeszcze raz? Mógłby przecież podpisywać elektronicznie wszystkie następne ustawy,
            z wyjątkiem tej właśnie ustawy o podpisie elektronicznym.

> Prezydent podpisał ustawę piórem, a tylko symbolicznie kartą chipową.
            > Piórpo wystawił również na licytacji.

Nazwa 'dupa' i dupa jako desygnat tej nazwy to nie to samo, dlatego gdybyś wiecej
            czasu poświęcał na naukę logiki zamiast lizać dupy, nie popełniałbyś tak
            elementarnych błędów logicznych, tym samym nie lizałbyś napisów na płotach,
            lizałbyś tylko same dupy, co by cie czasami uchroniło od wbijanych się w język
            drzazg.

> Nie wierz we wszystko co widzisz. Widziałem kiedyś na płocie napisane "dupa",
            > polizałem i drzazga mi sie wbiła.
            >

• Gość: Terek idąc śladem bisquit'a IP: *.pl 16.10.01, 00:09
              Idąc śladem bisquit'a polecam jako pierwszą podstawową lektórę książkę
              Ziembińskiego, a później możesz przejść do klasyki, jak Kotarbiński i
              Ajdukiewicz.

Drzazgi wtedy nie będą Twoją zmorą !

• Gość: pawbak Re: Podpisanie ustawy podpisem elektronicznym IP: *.netia.pl 16.10.01, 14:39
              Gość portalu: bisquit napisał(a):

> Jaki był cel i sens owego symbolicznego podpisywania podpisem elektronicznym, b
              > o
              > skroro ustawa była już podpisana w tradycyjny sposób to po co podpisywać ją
              > jeszcze raz?
              Sens symbolicznego podpisywania ustawy był taki jak sens każdego innego symbolu.
              Zdaję sobie sprawę, że ten sposób podpisania ustawy nie kończy procesu
              legislacyjnego. Miał na celu zakomunikowanie jakieś treści. W tym przypadku
              zapewne chodziło o zobrazowanie jak w przyszłości bedą podpisywane dokumenty.
              Niestety jego edukacyjny cel nie został osiągnięty, jak widac z tej
              korespondencji.
              > Nazwa 'dupa' i dupa jako desygnat tej nazwy to nie to samo, dlatego gdybyś wiec
              > ej
              > czasu poświęcał na naukę logiki zamiast lizać dupy, nie popełniałbyś tak
              > elementarnych błędów logicznych, tym samym nie lizałbyś napisów na płotach,
              > lizałbyś tylko same dupy, co by cie czasami uchroniło od wbijanych się w język
              > drzazg.
              Podstawowa rzecz jakiej nie zrozumiałeś jest taka, iż powyższe rozróżnienie jest
              dla mnie jasne, było jasne równiez wtedy kiedy byłem dzieckiem . Myśle, że jest
              ono jasne dla każdego. Użyłem jednak powyższego opisu jako symbolu. Miał on na
              celu jaskrawe zobrazowanie tego, iż kształtowanie opini w jakimkolwiek
              przedmiocie bez elementarnej wiedzy na jego temat jest właśnie na poziomie
              rozumowania dziecka. Na jego właściwe odczytanie niepozwoliły zapewne negatywne
              emocje jakie wzbudziła moja krytyka. Obiecuję, więcej nie będę zwracał uwagi na
              ignorantów, a tym bardziej nie pozwolę sobie na krytykę wobec nich.
              Niestety ludzie, którzy chcą zaistnieć publicznie zaczynają mówić o czymś czego
              nie są w stanie zrozmieć. Szkoda tylko, że wiedza z logiki jaką nam wyłożyłeś nie
              pozwoliła Tobie na dokonanie spostrzeżenia, iż w powyższym przykładzie zachodzi
              antynomia. Zapewne zaraz przeszukasz internet w celu znalezienia znaczenia tego
              terminu.
              Przyznam, że źle zrobiłem posługując się tak nieczytelnym przykładem jako
              symbolem. Niestety na jego zrozumienie nie pozwoliło ukończenie pierwszego roku
              prawa (logika praktyczna Ziembińskiego) lub rozpoczęcie pierwszego roku filozofii
              (Kotarbiński).
              Może rzeczywiście się mylę. Ojciec Narodu "podpisał" ustawę o podpisie
              elektronicznym karta cipową (ang. chip-ową) dla jaj (ale mi sie rzuciło na
              genitalia). Aż się boję pomyśleć jakie teraz będa Twoje wnioski. Pewnie muszę
              postudiowac logikę.
              pozdrawiam
              pawbak
              • Gość: bisquit do pawbak'a IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 21:53
                Zarzucasz partnerom w dyskusji: ignorancje, brak elementarnej wiedzy na
                wypowiadany przez siebie temat, mowienie rzeczy niezrozumialych (co wiecej,
                stwierdziles, ze nie sa w stanie tego zrozumiec), kierowanie sie emocjami i chec
                publicznego zaistnienia - oczywiscie przez mownienie tego, czego sie nie rozumie -
                to wszystko cytaty z poprzedniego postu.
                W ogole masz cokolwiek konkretnego do powiedzenia? Moze masz jednak jakies wlasne
                zadanie, ktore bys nam przedstawil?
            • Gość: Terek ... jakie� ciekawe telefony lub witryny? IP: *.pl 16.10.01, 18:33

bisquit,
              nie przejmuj się Ziembińskim i Kotarbińskim. Stosujesz poprawne schematy wnioskowania logicznego. Niestety, ale niepotrzebnie upiękniasz je w seks.

Wszystko w porzšdku? Może podesłać jakie� ciekawe telefony lub witryny? [być może moje rozumowanie w tym przypadku jest wadliwe?]

• Gość: bisquit hej Terek! IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 22:14
                Nasze rozumowania i schematy wnioskowania sa jak najbardziej poprawne. Problem
                w tym, ze nasz kontrdyskutant umie tylko zaprzeczac i obrazac innych (jak
                najbardziej bezzasadnie), mowi same ogolniki (np o rzekomej antynomii w moim
                rozumowaniu, ktora oczywiscie tam nie wystepuje), nie podaje uzasadnienia
                swoich przekonan, czyli dlaczego sadzi tak jak sadzi. A przeciez temat watku
                jest jasny i prosty, problem konkretny - poza tym pawbak bierze wszystko zbyt
                serio. Co do koncowki jego wypowiedzi, to polecam mu do przestudiowania raczej
                kamasutre..
    • Gość: St.Cenzr Re:daktorku! Zabanowac maxa i Liska IP: 195.15.57.* 13.10.01, 18:36
      Redaktorku, poniewaz wprowadziliscie na forum cenzure, to robcie z tego uzytek.
      Wezmy taki max, albo Lisek. Najwyrazniej kpia sobie w zywe oczy z redaktorka.
      Redaktorek powaznie stawia na kolektywie forumowym problem, a oni jakos tak
      bokiem. Powiem po mesku, tak jak ja to widze - jaja sobie robia z redaktorka.
      No czy nie jest to naruszenie regulaminu? A jesli nie jego litery to napewno
      ducha?
      Zaczyna sie od redaktorka, a moze skonczyc sie na prezydencie, albo, nie daj
      Bog, na premierze-selekcie (to jest moje slowo, sam je wymyslilem; selekt -
      wyznaczony ale nie obrany, choc wybrany).
    • Gość: lesio Ułatwi ale niektórym tylko, za drogi ten podpis. IP: *.*.*.* 16.10.01, 09:49
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka