Gość: siedem IP: 213.216.66.* 07.01.03, 10:15 Konkurs Otwarty Na Scenariusz Poakcesyjny: TEMAT: Pierwsze dni/miesiace od 02.06.2004 zapraszam wszystkich futurologów z zamiłowania a także profesjonalistów z minfinu czy kabeenu. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d_nutka Re: The Day After 07.01.03, 10:59 Gość portalu: siedem napisał(a): > Konkurs Otwarty Na Scenariusz Poakcesyjny: > > TEMAT: > Pierwsze dni/miesiace od 02.06.2004 > > zapraszam wszystkich futurologów z zamiłowania a także profesjonalistów z > minfinu czy kabeenu. > > 5040 niestety robię specjalizację w innej dziedzinie futurologii pamietam temat wypracowania z lat 60/61 a może 61/62 "jak wyobrażasz sobie świat w roku 2000?" to było dla mnie trudniejsze niż przejscie po równowazni czy inne fikołki a nawet stanie na rękach. największe moje osiągniecie futurologiczne to bylo jedzenie w pigułce. a co mamy? dzieci z próbówki i jeszcze gorzej się zapowiada. a łykać pigułek nie lubię i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 w skrócie 07.01.03, 11:22 Zasłużeni do Bruksli (za czym z dawna kwiczą) w kraju lekki wentyl (ciut wolnych stołków - ale ino partyjni, reszta chołoty won), Armija Urzędasów rośnie (kwalifikacje niezbęde jw - tzn wujowie i pociotki po liniach Partei Genosse), ze 200 tys ludzi se wyjedzie (po prawdzie to i teraz by mogli) bezrobocie w góre z obecnych 18% rejestrowanego (fakt ca 25%) skoczy w ciągu roku na 25-28% (faktyczne 30-40%). Rolnictwo już tyle razy tłukłem, że szkoda gadać. Te 55% to Kolodce w cztery litery można wsadzić. Po pieciu latach urzędole sie w końcu nauczą jak kasę z Unii wyrywać, tylko Uni już nie będzie. Dla "realistów inaczej" scenariusz inny. Nastepnego dnia Unijne Słońce nas oświeci. Wszyscy przybiegną z Funduszami, wołając "Hosanna- jedzcie i pijcie czego potrzebujecie!" Miller będzie w komży chodzić z takim ślicznymi skrzydełkami, Adaś M przestanie się jąkać a Kwasowi ph wzrośnie na wybitnie zasadowy - no wprost wszyskich Polaków i z Zasadami. A Rywin powie, że go w ogóle nigdy nie było - zły sen jeno. Kościółek odpieprzy się od pieniędzy budżetowych, na ofiarności wiernych polegając, a WSZYSTKIE guvna ze ścian na K52 będą spadać, dzięki czemu zostanie nowym Męczennkiem52 (modlimy się w intencji pozbycia się zaparcia). A na grobie naszego świętego G52 każdego dnia cudownym sposobem świeże guvienka będą się pojawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba 270 dni z nowego życia pana Kowalskiego IP: 144.57.128.* 07.01.03, 11:42 Dzień pierwszy – 02/06/04 (dnia 01/06/04 Pan Kowalski nie pamięta: z okazji odzyskania niepodległości (przez wstąpienie do Unii) uczestniczył w uroczystym raucie na rynku swego miasta, równo z wybiciem północy rozentuzjazmowany tłum postępowej euromłodzieży przystąpił do radosnego fetowania zerwania kajdan mrocznej i wstydliwej przeszłości naszego dotąd antyeuropejskiego ludu) Rodzina odbiera Pana Kowalskiego ze szpitala, dzieci są radosne, żona piękniejsza niż zwykle (to Pan Kowalski przekonał ją by nie słuchała swej durnej matki i zagłosowała ZA) MIESIĄC PO Pan Kowalski z radością stwierdza, że w pobliskim warzywniaku cena bananów wzrosła o 100 procent a ich wielkość i walory smakowe spadły niemal do zera. Grunt, że nie kupujemy ich już od marionetkowych reżimów Ameryki Południowej (wiadomo na czyim pasku chodzą!), teraz z czystym sumieniem Kowalscy wesprą demokratyczne rządy afrykańskie, którym coś się w końcu od Kowalskiego należy za stulecia kolonialnego wyzysku. DWA MIESIĄCE PO Pan Kowalski dochodzi do wniosku, że wzrost cen papierosów o 200 procent nie był taki zły – to właśnie jest ten bodziec, którego potrzebował by zdobyć się na zerwanie z tym paskudnym nałogiem. TRZY MIESIĄCE PO Pan Kowalski utwierdza się w przekonaniu, że decyzja o wstąpieniu do UE była słuszna – Gazeta Wyborcza drukuje zestawienie korzyści i minusów istotnych dla przeciętnego konsumenta, ceny przelotów na trasie Łódź – Bruksela spadły o 52,09 procenta! To samo dotyczy kadłubów do lodołamaczy o napędzie atomowym i perfum renomowanych firm z Paryża! Mimo wzrostu cen mięsa, wędlin, cukru, pieczywa i owoców wychodzimy na tym o całe 15 procent lepiej niż przed wstąpieniem. CZTERY MIESIĄCE PO Pan Kowalski z entuzjazmem przyjmuje wymówienie z pracy – wie, że zaoszczędzone przez firmę pieniądze pójdą na podatki, które z kolei rząd przeznaczy na składkę do Brukseli! Miło mieć swój wkład w powodzenie tak wiekopomnego projektu jak Jedność Europy! PIĘĆ MIESIĘCY PO Młodszy syn Kowalskiego tak jak tato rzucił papierosy – teraz ćpa. W Rowerze Błażeja mówią, że to tańsze i ekologiczne. Kowalski sprawdza... i rzeczywiście! W nowym, osiedlowym Kofiszopie karton hery-light jest o całe 5 złotych tańszy od najtańszych papierosów (Bezrobotne). SZEŚĆ MIESIĘCY PO Niespodziewane szczęście! Do Kowalskich przyjeżdża dawno zapomniana część rodziny – Wiesiek z Bożenką i sześciorgiem dzieci (wieś Y w powiecie X). Sprzedali ojcowiznę bo nie umieli efektywnie korzystać z szans jakie daje członkostwo w Unii i konkurować ze skrępowaną wyższymi dopłatami produkcją zagraniczną (Patałachy! – myśli Kowalski). Zostaną do czasu aż gospodarka ruszy (ponoć już za rok, po wprowadzeniu drugiego etapu Integracji, PKB ma skoczyć o 1,3 procenta – czyli dwa razy więcej niż w tzw. starej Unii) SIEDEM MIESIĘCY PO Kowalski przekonuje się do hery. OSIEM MIESIĘCY PO Kowalski zmuszony zrzędzeniem starej (że niby nie może być całe życie na bezrobociu) zapisuje się do Wielkiej Gry. Dostaje temat: Normy i Dyrektywy Europejskie w świetle orzecznictwa Trybunału Obrachunkowego. Łatwizna ale konkurencja duża. DZIEWIĘĆ MIESIĘCY PO Kowalski wygrywa 40.000 złotych, w tym samym czasie żona rodzi dziecko – owoc entuzjazmu integracyjnego (dadzą mu na imię Guenter). Ich życie nie potoczyło by się tak pięknie gdyby nie odwaga tych paru dzielnych ludzi, którzy negocjowali w pocie czoła kompromis kopenhaski! Kowalski wiesza w największym pokoju podobiznę Przewodniczącego Prodiego – i to wcale nie dlatego, że zgodnie z Dyrektywą 1587/2005/2148/Polen/GG za jej brak grozi eutanazja losowo wybranego członka rodziny, to zwykły przejaw ludzkiej wdzięczności. . . . A potem Kowalscy żyli jeszcze radośniej i jeszcze szczęśliwiej (o ile to możliwe). G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: 270 dni z nowego życia pana Kowalskiego IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 11:53 Galba! Ty żyjesz! Radość z odkrycia tego faktu pozwala mi na darowanie Ci tej futurystyki. Znam to z autopsji: kaca da sie wyleczyć!!! Pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: 270 dni z nowego życia pana Kowalskiego IP: *.k.mcnet.pl 07.01.03, 12:00 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Galba! Ty żyjesz! Hosanna! > Radość z odkrycia tego faktu pozwala mi na darowanie Ci tej futurystyki. > Znam to z autopsji: kaca da sie wyleczyć!!! Ciekawostka - lewactwo znane jest z nadprodukcji różnych luzackich ruchów, sekt, odłamów i innego badziewia, ale mimo to poczucie humoru prawicowców jest dla czerwonych niedoścignione, Janusze mogą sobie tylko pomarzyć, że jakaś odpowiednia dyrektywa Mumii różnicę tę zniweluje, np. metodą sprawdzoną przez radzieckich towarzyszy - dowcipnisie na Syberię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Tak to już jest z nami Klasykami IP: 144.57.128.* 07.01.03, 12:03 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Galba! Ty żyjesz! My żyjemy wiecznie. > Radość z odkrycia tego faktu pozwala mi na darowanie Ci tej futurystyki. To nie futurystyka, to astrologia połączona z Feng-Shui (staram się być postępowy). G. Odpowiedz Link Zgłoś
ksch Re: o futurystyce 17.04.03, 11:56 W tej materii od własnych tekstów wolę RAZ'a Swoją drogą to ma on już dawno wymysloną kampanie prezydencką pod hasłem "RAZ a dobrze" tylko startować nie chce. ksch Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re:no to ja stawiam!___na kaca najlepszy jest.... 07.01.03, 12:04 nie doprowadzać się do niego znaj umiar mocium panie Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: 270 dni z nowego życia pana Kowalskiego 07.01.03, 13:24 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Galba! Ty żyjesz! > Radość z odkrycia tego faktu pozwala mi na darowanie Ci tej futurystyki. Ot łaskawy Pan. Mógł nie darować. I przymusowa eutanazja murowana. Ty Galba to masz jednak szczęscie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq GALBA!!! super tekst :))))) /nt IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 07.01.03, 13:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: 270 dni z nowego życia pana Kowalskiego IP: *.crowley.pl 07.01.03, 14:28 Chyle czolo panie Galba Pio Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: 270 dni z nowego życia pana Kowalskiego 08.01.03, 10:26 Gość portalu: Galba napisał(a): > Dzień pierwszy – 02/06/04 > > (dnia 01/06/04 Pan Kowalski nie pamięta: z okazji odzyskania niepodległości > (przez wstąpienie do Unii) uczestniczył w uroczystym raucie na rynku swego > miasta, równo z wybiciem północy rozentuzjazmowany tłum postępowej > euromłodzieży przystąpił do radosnego fetowania zerwania kajdan mrocznej i > wstydliwej przeszłości naszego dotąd antyeuropejskiego ludu) [...] Konkurs można uznać za zamknięty - nikt zabawniejszego tekstu i tak nie spłodzi. Chyba, że jakiś eurotoman napisze scenariusz wedle własnego wyobrażenia - na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka ODA DO RADOŚCI - dla eurotomanów /nt IP: *.k.mcnet.pl 17.04.03, 11:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Galba jest WIELKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.03, 10:44 Sława! ... po jego poście nic już napisać się nie da, więc zakładam NOWY WĄTEK: Czy ŁE przetrwa do roku 2010 ????????? Pozdrawiam! Ignorant +++ Odpowiedz Link Zgłoś
karlin A ja zacytuję innego klasyka 07.01.03, 12:11 A słońce zwolna wzejdzie na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: A ja zacytuję innego klasyka 07.01.03, 12:15 a piłka jest okrągła i bramki są dwie też klasyk choć współczesny Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: winNNNner izzzzz 07.01.03, 15:13 Gość portalu: nike napisał(a): > GALBA! > > 5040 Co już? Miało być tydzień. A nawet skrzydełek nie rozwinąłem Myllerkowi -"wodzu prowadź na Łunię" Zresztą co wy tu macie za problemy! Na F Cosmopolitan to mają problemy!!!: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=520&w=4068850 Ide na jakąs herbatę z rumem i kataplazmy z ciepłych piersi, bo nie dość, że mrozy okrutne ale i sam podziębionym. pozdr anty (kaszlając dyskretnie w monitor) Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Różane perspektywy po Uniowstąpieniu! 08.01.03, 09:30 Gdyby roztoczyć wachlarz prawdziwych szans, możliwości, okazji, interesów po Uniowstąpieniu a nijak niemożliwych przed, gdyby powiadam, to nawet ślepa, głucha, niema babka z paraliżem postępowym, pełzłaby do do urny by swe gromkie "TAK, ŁUNIJO" wrzucić. I tego się ueroscepltylki bojom! Prawdy, co jak krynica mądrości z głów wszystko na nice wypłucze! Światłości wiekuistej co nas spłynie, w końcu Prymas z Episkopatem nie mogą się mylić! A opozycja to ino szprychy wtyka w zdrowy rdzeń NARODU! ================== I z takom propozycją programu informacyjnego wyszedłem do KIE (dla chliba, panie dla chliba), a te kmioty odrzuciły, że niby za mało optymistyczna. Jak tera referende przgrajom to nie do mnie z pretensjom. Odpowiedz Link Zgłoś
7em ja zdobywam I Wyróżnienie 17.04.03, 11:56 za: 1 dzien po wstąpieniu "Powietrze się wyklaruje a pomidory staną się słodsze i stonka zdechnie masowo" 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Ja swojej nagrody do dziś nie dostałem! IP: 213.17.161.* 17.04.03, 15:35 7em napisał: > za: > > 1 dzien po wstąpieniu "Powietrze się wyklaruje a pomidory staną się słodsze i > stonka zdechnie masowo" > > 5040 Czuję się oszukany jak Rywin przez Michnika. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Ja swojej nagrody do dziś nie dostałem! IP: 213.216.66.* 18.04.03, 08:08 Gość portalu: Galba napisał(a): > 7em napisał: > > > za: > > > > 1 dzien po wstąpieniu "Powietrze się wyklaruje a pomidory staną się słodsz > e i > > stonka zdechnie masowo" > > > > 5040 > > Czuję się oszukany jak Rywin przez Michnika. > > G. od młodych z jujni wolności też byś 'palmtoka' nie dostał! pownieważ u nich odzew był masowy, spontaniczny i brakło "palmtoków". 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba nie chciałbyś chyba, żeby IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 10:16 doku ci się tu wymądrzał )) Hłe... i oczywiście 'daj boh, sztob nieposlednij' Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: nie chciałbyś chyba, żeby 18.04.03, 10:25 Gość portalu: babariba napisał(a): > doku ci się tu wymądrzał )) > Hłe... > i oczywiście 'daj boh, sztob nieposlednij' doku jest potrzebny do muzeum historii naturalnej. rakowski mnietek, cimoszewicz i spawacz wszyscy razem będą w gablocie z napisem "prawdziwy prawicowiec ostatnia dekada XX wieku" 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba pozdrawiam świątecznie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 11:46 bo jutro mnie chyba moja lepsza połowa do prac zapędzi Hłe... i oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś