Gość: V.C. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 19:33 Podobno z wnioskiem o jego odwołanie wystąpił do premiera minister Hausner . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Baronów nikt nie ruszy !!! 08.01.03, 19:53 PAP 08-01-2003, ostatnia aktualizacja 08-01-2003 19:37 Minister gospodarki, pracy i polityki społecznej Jerzy Hausner zgłosił wniosek o powołanie Jacka Piechoty na sekretarza stanu w jego resorcie. Jak dodał, nie wnioskował o odwołanie wiceministra gospodarki Andrzeja Szarawarskiego. czytaj Zgłosiłem wniosek o powołania pana Jacka Piechoty z dniem dzisiejszym na sekretarza stanu w nowym ministerstwie. Decyzja należy do prezesa Rady Ministrów - powiedział dziennikarzom w środę w Sejmie Hausner. Pytany, czy wniósł o odwołanie Andrzeja Szarawarskiego odparł: "nie wniosłem o odwołanie pana Szarawarskiego". Dziennikarze pytali, kim będzie Szarawarski w resorcie gospodarki i pracy. Hausner odparł: "nie wiem". Również "nie wiem" odpowiedział na pytanie, czy Szarawarski pozostanie w nowym resorcie. Sam Szarawarski nie chciał w sejmie rozmawiać z dziennikarzami. Z połączenia resortów gospodarki oraz pracy i polityki społecznej powstał nowy resort, którym kieruje Hausner. W związku z tym, z funkcji ministra gospodarki został odwołany Jacek Piechota. Odpowiedz Link Zgłoś