ethanol 25.02.03, 23:13 ktos wie ??? Bo tyle na ten temat sie mowi a ja nie wiem, co ten faks zawieral Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kunce tyle Tyu napisał IP: *.chello.pl 25.02.03, 23:25 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4515205&a=4515205 Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Re: A co w tym faxie miriamowym bylo ??? 25.02.03, 23:41 aaaa...no to juz wszystko jasne i rozumiem oburzenie euromira i innych. Na dodatek wyglada ze prezesunio rabin - po rogach dostal Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Re: Zeby Tyu sie od Miriam wreszcie odp..olil /nt 26.02.03, 00:13 ale to szanowna prezesunciowa maryska do tyu sms-y i telefony do pracy wykonywala - wiec to chyba nie on sie do niej przypierdolil tylko odwrotnie. Cos u ciebie helmut z kumacja nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Zeby Tyu sie od Miriam wreszcie odp..olil /nt 26.02.03, 06:30 ethanol napisał: > ale to szanowna prezesunciowa maryska > do tyu sms-y i telefony do pracy > wykonywala - wiec to chyba nie on sie do niej przypierdolil > tylko odwrotnie. > Cos u ciebie helmut z kumacja nie tak. To u ciebie z kumaniem cos nie tak, przynajmniej jesli chodzi o zwiazki przyczynowo-skutkowe. Oraz z elegancja, ale takis sie biedaku narodzil, wiec ci wybaczam. Przed sms-ami Miriam byly sms-y Tyu, a takze telefony, e-maile, precjoza wysylane poczta oraz osobista wizyta Tyu i wystawanie pod jej okienkiem)) Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Czekalam na ciebie, Tajemnicza Rzeko! 26.02.03, 00:26 strasznie bylo nudno, tylko jedno tlumaczenie z Danutki na jezyk polski zrobilam dla Sceptyka, bo nie kapowal nic oprovcz tego ze Hanba!. A poza tym same smutasy i nudziarze na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czekalam na ciebie, Tajemnicza Rzeko! IP: 213.46.162.* 26.02.03, 00:31 ms.helga napisała: > strasznie bylo nudno, tylko jedno tlumaczenie z Danutki na jezyk polski > zrobilam dla Sceptyka, bo nie kapowal nic oprovcz tego ze Hanba!. A poza tym > same smutasy i nudziarze na forum. Zgadzam sie lady zaczela pisac jako ponury,straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej No, dobra, kobitki. Nie wiem, gdzie czatujemy... 26.02.03, 00:35 Mozemy pograc w trojkacie, o ile sie nie pogryziecie przez chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Mozemy tutaj! 26.02.03, 00:37 jenisiej napisała: > Mozemy pograc w trojkacie, o ile sie nie pogryziecie przez chwile. Dzisiaj mi Ania nie podpadla. Zeby szczerze co prawda, ale nie ze zlosci. Wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej A gdzie lokalny patriotyzm? 26.02.03, 00:43 ms.helga napisała: > Zywiec Wrocek to miasto Piasta ponoc? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: A gdzie lokalny patriotyzm? 26.02.03, 00:46 jenisiej napisała: > ms.helga napisała: > > > Zywiec > > Wrocek to miasto Piasta ponoc? Piast sie nadaje na wczesne popoludnie. Ozywia. A ciemny Zywiec utula do snu albo czytania ksiazki. Swietnie sie tez nadaje do picia w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: A gdzie lokalny patriotyzm? 26.02.03, 00:49 ms.helga napisała: > Piast sie nadaje na wczesne popoludnie. Ozywia. A ciemny Zywiec utula do snu > albo czytania ksiazki. Swietnie sie tez nadaje do picia w wannie. Siedzisz w wannie (slynnej zreszta)? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: A gdzie lokalny patriotyzm? 26.02.03, 00:52 jenisiej napisała: > ms.helga napisała: > > > > Piast sie nadaje na wczesne popoludnie. Ozywia. A ciemny Zywiec utula do s > nu > > albo czytania ksiazki. Swietnie sie tez nadaje do picia w wannie. > > Siedzisz w wannie (slynnej zreszta)? Aktualnie juz po wannie. Siedze w bialym, krotkim szlafroku oraz upojnych kapciach. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Dopiero wyczailem ten post! 26.02.03, 01:04 ms.helga napisała: > > Siedzisz w wannie (slynnej zreszta)? > > Aktualnie juz po wannie. Siedze w bialym, krotkim szlafroku oraz upojnych > kapciach. Kapec moze znam - ten sam? Czy szlafroczek odslania deczko slynnej nogi? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Dopiero wyczailem ten post! 26.02.03, 01:10 jenisiej napisała: > ms.helga napisała: > > > > Siedzisz w wannie (slynnej zreszta)? > > > > Aktualnie juz po wannie. Siedze w bialym, krotkim szlafroku oraz upojnych > > kapciach. > > Kapec moze znam - ten sam? > Czy szlafroczek odslania deczko slynnej nogi? Hmm... Kapec caly czas ten sam, ale teraz sie goraczkowo zastanawiam. Kiedys puscilam fotke mojej stopy na tle monitora. Nie pamietam czy byla w kapciu czy nie, hihih. A szlafrok owszem, odslania, a nawet nie zakrywa. Hihih. Nie nalezy w nim przyjmowac listonosza. Za to swietnie sie nadaje do nalozenia po nasmarowaniu balsamem, bo sie nie przylepia do nog. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Smarowanie balsamem?! 26.02.03, 01:54 ms.helga napisała: > Hmm... Kapec caly czas ten sam, ale teraz sie goraczkowo zastanawiam. Kiedys > puscilam fotke mojej stopy na tle monitora. Nie pamietam czy byla w kapciu czy > nie, hihih. W kapciu. Trafilem dzieki Hiacyntowi. > A szlafrok owszem, odslania, a nawet nie zakrywa. Hihih. Nie nalezy > w nim przyjmowac listonosza. Za to swietnie sie nadaje do nalozenia po > nasmarowaniu balsamem, bo sie nie przylepia do nog. Hmm... Jakies tajemnice. Poznalem, powiedzmy, kilka kobiet, ale zadnej w mojej obecnosci nic sie do nog nie kleilo - oprocz mnie, ewentualnie. To jakies sekrety damskie sa? A listonoszowi daj linka do nogi - nie pamietam, prawa, czy lewa? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Smarowanie balsamem?! 26.02.03, 05:34 jenisiej napisała: > ms.helga napisała: > > > Hmm... Kapec caly czas ten sam, ale teraz sie goraczkowo zastanawiam. Kied > ys > > puscilam fotke mojej stopy na tle monitora. Nie pamietam czy byla w kapciu > > czy > > nie, hihih. > > W kapciu. Trafilem dzieki Hiacyntowi. > > > A szlafrok owszem, odslania, a nawet nie zakrywa. Hihih. Nie nalezy > > w nim przyjmowac listonosza. Za to swietnie sie nadaje do nalozenia po > > nasmarowaniu balsamem, bo sie nie przylepia do nog. > > Hmm... Jakies tajemnice. Poznalem, powiedzmy, kilka kobiet, ale > zadnej w mojej obecnosci nic sie do nog nie kleilo - oprocz mnie, > ewentualnie. To jakies sekrety damskie sa? Tak! Sekret polega na tym, ze moczenie w wodzie wysusza. W zwiazku z czym trzeba sie posmarowac czyms, co na ogol wsiaka calkiem, ale zanim wsiaknie, to sie slizga i lepi do wszystkiego > A listonoszowi daj linka do nogi - nie pamietam, prawa, czy lewa? Odpowiedz Link Zgłoś
p.sceptyk No ale w co ja sie moge z Wami bawic, 26.02.03, 00:49 jak ta Wasza zabawa to zdaje sie glownie na piciu piwa polega. I prostych rachunkach. A ja piwa ostatnio malo pijam. Na tyle malo, ze w lodowce zadnego zapasu nie trzymam. Moge sie z winem dosiasc? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Mozesz! 26.02.03, 00:51 p.sceptyk napisał: > jak ta Wasza zabawa to zdaje sie glownie na piciu piwa polega. I prostych > rachunkach. A ja piwa ostatnio malo pijam. Na tyle malo, ze w lodowce zadnego > zapasu nie trzymam. Moge sie z winem dosiasc? A z tymi rachunkami, to zalezy dla kogo proste. Dzisiaj caly dzien z kalkulatorem spedzilam, bo robie cos we Flashu i ten bydlak chce zebym mu piksele liczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
p.sceptyk Czy moge tez nawtykac jenisiejowi, na poczatek 26.02.03, 00:53 za to ponizajace mnie pytanie o baze winnom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czy moge tez nawtykac jenisiejowi, na poczate IP: 213.46.162.* 26.02.03, 00:55 p.sceptyk napisał: > za to ponizajace mnie pytanie o baze winnom? Nieee !!!!!Tylko bez wojen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Czy moge tez nawtykac jenisiejowi, na poczate 26.02.03, 00:57 p.sceptyk napisał: > za to ponizajace mnie pytanie o baze winnom? Mozesz! Baza winna jest twojom niezbywalnom wlasnosciom. A nawet twojej gardzieli. Ja wina nie mogem bo siem od razu upijam po jednym kieliszku. Odpowiedz Link Zgłoś
p.sceptyk Jesli tak to wtykam 26.02.03, 01:06 To ja to wino, k...wa, mam z winogron, k...wa. I to dobrych, w dodatku, k...wa. Dzis z Shiraz, z Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Z Australii? To taniej wychodzi niz RPA? 26.02.03, 01:14 p.sceptyk napisał: > To ja to wino, k...wa, mam z winogron, k...wa. I to dobrych, w dodatku, k...wa. > > Dzis z Shiraz, z Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Sceptyk! A skad masz to wino australijskie? 26.02.03, 01:19 jenisiej napisała: > p.sceptyk napisał: > > > To ja to wino, k...wa, mam z winogron, k...wa. I to dobrych, w dodatku, > k...wa. > > > > Dzis z Shiraz, z Australii. W sklepie znalazles? Ja jeszcze nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Czy Ty wiesz, co to jest "emoticon"? np. ;) 26.02.03, 00:58 p.sceptyk napisał: > za to ponizajace mnie pytanie o baze winnom? Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Flash 26.02.03, 00:56 Gdzie w sieci moge znalezc jakis (free, of course) tutorial? Kumaty troche jestem, jak wiesc (gminna, nomen-omen) niesie. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Flash 26.02.03, 01:01 jenisiej napisała: > Gdzie w sieci moge znalezc jakis (free, of course) > tutorial? Kumaty troche jestem, jak wiesc (gminna, > nomen-omen) niesie. To jest chyba najlepszy web site, podaje linka bezposrednio na tutorials, ale cala witryna ciekawa, maja np. filmiki czy action scripts Open Source. www.flashkit.com/tutorials/?s=1487907673937ce55ec178b20f21aebf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: No ale w co ja sie moge z Wami bawic, IP: 213.46.162.* 26.02.03, 00:52 p.sceptyk napisał: > jak ta Wasza zabawa to zdaje sie glownie na piciu piwa polega. I prostych > rachunkach. A ja piwa ostatnio malo pijam. Na tyle malo, ze w lodowce zadnego > zapasu nie trzymam. Moge sie z winem dosiasc? To ja z soczkiem pomaranczowym,skromnie przycupne. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: No ale w co ja sie moge z Wami bawic, 26.02.03, 01:01 Gość portalu: Ania napisał(a): > To ja z soczkiem pomaranczowym,skromnie przycupne. Tam w Belgii ponoc macie bardzo ciekawe browarne wynalazki. Nie bylem, cos z oddali probowalem, ale mam niedosyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: No ale w co ja sie moge z Wami bawic, IP: 213.46.162.* 26.02.03, 01:09 jenisiej napisała: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > To ja z soczkiem pomaranczowym,skromnie przycupne. > > Tam w Belgii ponoc macie bardzo ciekawe browarne wynalazki. > Nie bylem, cos z oddali probowalem, ale mam niedosyt. A mamy mamy ale ja w tygodniu nie pijam nic poza soczkami,lubie za to bardzo w soboty jupiler z soczkiem owocowym to sie tu nazywa "tango",bylam nawet w muzeum piwa,wyszlam z lekkim szmerkiem bo pilam dosc mocne piwo scharbeccoix. Sa rozne, stella,maas left, chimay jest tego ze 100 gatunkow jak nie wiecej .Lubie od czasu do czasu wypic kriek czyli piwko wisniowe,ale to szczegolnie latem bardzo orzezwiajace jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Mozemy tutaj! IP: 213.46.162.* 26.02.03, 00:50 ms.helga napisała: > jenisiej napisała: > > > Mozemy pograc w trojkacie, o ile sie nie pogryziecie przez chwile. > > Dzisiaj mi Ania nie podpadla. Zeby szczerze co prawda, ale nie ze zlosci. Wrecz > > przeciwnie. To chyba tylko Tobie nie podpadlam. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Mozemy tutaj! 26.02.03, 00:55 Gość portalu: Ania napisał(a): > ms.helga napisała: > > > jenisiej napisała: > > > > > Mozemy pograc w trojkacie, o ile sie nie pogryziecie przez chwile. > > > > Dzisiaj mi Ania nie podpadla. Zeby szczerze co prawda, ale nie ze zlosci. > Wrecz > > > > przeciwnie. > > To chyba tylko Tobie nie podpadlam. Perla ciebie nie docenil. Ty jestes bardzo pyskata baba ale niezalezna i stanowisz dywizjon jednoosobowy. Moim zdaniem zadne podlizywanie tego nie zmieni, hihihih. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Mozemy tutaj! IP: 213.46.162.* 26.02.03, 00:58 ms.helga napisała: >.> > Perla ciebie nie docenil. Ty jestes bardzo pyskata baba ale niezalezna i > stanowisz dywizjon jednoosobowy. Moim zdaniem zadne podlizywanie tego nie > zmieni, hihihih. Ja wrecz nie cierpie jak mi sie ktos podlizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Mozemy tutaj! 26.02.03, 01:05 Gość portalu: Ania napisał(a): > ms.helga napisała: > > >.> > > Perla ciebie nie docenil. Ty jestes bardzo pyskata baba ale niezalezna i > > stanowisz dywizjon jednoosobowy. Moim zdaniem zadne podlizywanie tego nie > > zmieni, hihihih. > > > Ja wrecz nie cierpie jak mi sie ktos podlizuje. Wiem! Dlatego kwiczalam dzisiaj z uciechy i sie nie wtracalam. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Przegapilem? Kto sie Zuzi podlizywal? n/t 26.02.03, 01:15 W@ga jako Carmina socjotechnike uprawiala. Czym sie Perla niezmiernie zdenerwowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przegapilem? Kto sie Zuzi podlizywal? n/t IP: 213.46.162.* 26.02.03, 01:18 ms.helga napisała: > W@ga jako Carmina socjotechnike uprawiala. Czym sie Perla niezmiernie > zdenerwowal Helga daruj sobie te w@ge ja od niedzieli wiem,ze to prowokacja,przestan pomawiac ludzi bezpodstawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Przegapilem? Kto sie Zuzi podlizywal? n/t 26.02.03, 01:31 Gość portalu: Ania napisał(a): > ms.helga napisała: > > > W@ga jako Carmina socjotechnike uprawiala. Czym sie Perla niezmiernie > > zdenerwowal > > > Helga daruj sobie te w@ge ja od niedzieli wiem,ze to prowokacja,przestan > pomawiac ludzi bezpodstawnie. Toz nikogo nie pomawiam. I to zadna prowokacja tym razem) Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej E tam, nie wierze 26.02.03, 01:23 ms.helga napisała: > W@ga jako Carmina socjotechnike uprawiala. Czym sie Perla niezmiernie > zdenerwowal Tak, jak nie wierze, ze Ty to ja, albo inna pacynka. Ja tam nikomu nie obiecywalem, ze cale zycie bede pod jednym nickiem pisal (czy pisywalem) , ale nie dajmy sie zwariowac tym hiacyntowym czy innym paranojom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w@ga Tu Stalinogród........bum bum bum bum IP: 195.202.86.* 26.02.03, 00:58 mam loewenbrau oktoberfestbier dla hanysów & co Helga prosit! Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Prosit, Czlowieku Katowicki!:).../nt 26.02.03, 01:02 Gość portalu: w@ga napisał(a): > mam loewenbrau > oktoberfestbier dla hanysów & co > > Helga prosit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w@ga Re: Prosit,ino wungiel wrzuca do bany IP: 195.202.86.* 26.02.03, 01:06 i pójda do haźloka to sie napija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w@ga Do Ani IP: 195.202.86.* 26.02.03, 01:09 mam pytanie czy juz ciebie nie swedzi to i owo czy jaką maść zastosowałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Ani IP: 213.46.162.* 26.02.03, 01:10 Gość portalu: w@ga napisał(a): > mam pytanie > > czy juz ciebie nie swedzi to i owo czy jaką maść zastosowałaś??? Przykro ale mam caly czas uczulenie na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w@ga Re: Do Ani -polecam czymś wzmocnić te brause IP: 195.202.86.* 26.02.03, 01:16 Gość portalu: Ania napisał(a): > Gość portalu: w@ga napisał(a): > > > mam pytanie > > > > czy juz ciebie nie swedzi to i owo czy jaką maść zastosowałaś??? > > > Przykro ale mam caly czas uczulenie na Ciebie. i wtedy wysypka przeniesie sie na twoich nieprzyjaciół)) Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Prosit,ino wungiel wrzuca do bany 26.02.03, 01:12 Gość portalu: w@ga napisał(a): > i pójda do haźloka to sie napija Piknie godosz. Pozdrowinia dla rodoka ze Szlonska skladom! Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: Prosit,ino wungiel wrzuca do bany 26.02.03, 01:17 ms.helga napisała: > Gość portalu: w@ga napisał(a): > > > i pójda do haźloka to sie napija > > Piknie godosz. Pozdrowinia dla rodoka ze Szlonska skladom! Ty, Helgo, z ktorego Slaska pochodzisz? Czy "hazlok" to to samo co "hasiok"? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Prosit,ino wungiel wrzuca do bany 26.02.03, 01:22 jenisiej napisała: > ms.helga napisała: > > > Gość portalu: w@ga napisał(a): > > > > > i pójda do haźloka to sie napija > > > > Piknie godosz. Pozdrowinia dla rodoka ze Szlonska skladom! > > Ty, Helgo, z ktorego Slaska pochodzisz? > Czy "hazlok" to to samo co "hasiok"? Z Dolnego. Ale niestety nie jestem w gwarze szlonskiej dobra. W rodzinie po polsku mowili Teraz sie douczam, bo jest prywatne forum slaskie i czytam. Tam jest taki niesamowity gosc, nazywa sie Arnold. Jak pieknie gada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w@ga Re: Prosit,ino wungiel wrzuca do bany IP: 195.202.86.* 26.02.03, 01:19 ms.helga napisała: > Gość portalu: w@ga napisał(a): > > > i pójda do haźloka to sie napija > > Piknie godosz. Pozdrowinia dla rodoka ze Szlonska skladom! Piknie dziekuja dyc musza pedzioć co jo som z górnego a ni z dolnego i my som górą))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Gorol, nie Hanys! Podroba, jak nuren mawia 26.02.03, 01:30 Z tym jezykiem jest tak, ze mlode pokolenie na ogol ma problemy, bo gwara slaska byla tepiona za komuny. Teraz sie dopiero wszyscy z powrotem ucza. Dla mnie rabinem od gwary slaskiej jest Arnold100 z forum Slask. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Re: Gorol, nie Hanys! Podroba, jak nuren mawia 26.02.03, 01:37 ms.helga napisała: > Z tym jezykiem jest tak, ze mlode pokolenie na ogol ma problemy, bo gwara > slaska byla tepiona za komuny. Tego sie nie daje wytepic, bo to sie z matki mlekiem. > Teraz sie dopiero wszyscy z powrotem ucza. Dla > mnie rabinem od gwary slaskiej jest Arnold100 z forum Slask. Ja nie jestem ekspertem, ale waga chyba kit nam wciska. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Gorol, nie Hanys! Podroba, jak nuren mawia 26.02.03, 01:42 jenisiej napisała: > ms.helga napisała: > > > Z tym jezykiem jest tak, ze mlode pokolenie na ogol ma problemy, bo gwara > > slaska byla tepiona za komuny. > > Tego sie nie daje wytepic, bo to sie z matki mlekiem. > > > Teraz sie dopiero wszyscy z powrotem ucza. Dla > > mnie rabinem od gwary slaskiej jest Arnold100 z forum Slask. > > Ja nie jestem ekspertem, ale waga chyba kit nam wciska. Troche tak, ale to nie szkodzi. A tez niestety da sie wytepic. W podstawowce tepili strasznie, rodzicow do szkoly wzywali, obnizali stopnie, itp. W rezultacie sama po sobie wiem, ze jest mozliwe zeby byc rodowitym slazakiem i nie bardzo umiec gware. Nalecialosci jezykowe to tak, ale gwara juz niekoniecznie. Teraz sie ludzie od nowa ucza, naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 helga - glupia cipo 26.02.03, 01:49 na dolnym slasku nie ma slazakow kretynko zydowska Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Od kiedy nie ma? Wczoraj wieczorem jeszcze byli. 26.02.03, 05:25 wesoly3 napisał: > na dolnym slasku nie ma slazakow > kretynko zydowska Cymbalisto. Slask jest duzy i siega poza Polske nawet, na tereny nalezace do Czech i Niemiec. A na terenie Dolnego Slaska oprocz Hanysow sa takze kopalnie oraz gornicy - to w okolicach Walbrzycha. Co prawda teraz je pozamykali lub staraja sie zamknac, ale szyby stoja. Katowice to od zawsze byla stolica przemyslowa Slaska, a Wroclaw - stolica kulturalna. Czyli w Katowicach robi sie kase, a tu wydaje. Troche tego obyczaju zostalo do dzisiaj. Albo dzieci na studia wysyla, jesli chce sie poslac dziecko na studia nietechniczne lub inzynieryjne nie zwiazane z gornictwem. A jak byl spis ludnosci, to ja osobiscie oraz jeszcze ktos kazalismy sobie wpisac narodowosc slaska. I jestem pewna ze takich osob troche bylo, bo ankieter nawet sie nie zdziwil. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Prosit,ino wungiel wrzuca do bany 26.02.03, 01:26 Gość portalu: w@ga napisał(a): > ms.helga napisała: > > > Gość portalu: w@ga napisał(a): > > > > > i pójda do haźloka to sie napija > > > > Piknie godosz. Pozdrowinia dla rodoka ze Szlonska skladom! > > Piknie dziekuja dyc musza pedzioć co jo som z górnego a ni z dolnego i my som > górą))))) Pomyscie se ino same, my tez som Hanysy! I nie siedzoom ciho. Co byh ja sama wybrola szlunska narodowosc na spisie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w@ga Re: Posły spoć????????? IP: 195.202.86.* 26.02.03, 01:31 Dzisiok wszystko na świecie mo gowa – ludzie i gadzina, gwoździe, cukier i kapusta. Gowa kapuściano różni sie jednak bardzo łod gowy ludzkiej, a to skuli tego, że kapuściano jest pożyteczno! (...) W szkole łodmianom gówki som: Nagówki, łomigówki i półgówki. Tych łostatnich w dzisiejszych casach, zwłoszca pośród młodzieży, jest dużo – ale to nie zawsze widać. Z inkszych rodzajów gowy, rozróżniomy jeszce gowa rodziny, kiero jest potrzebno do dowanio na wszystko lo wszystkich, no i do płacynio podatków i do podpisywanio wekslów! Prócz tego momy jeszce gowy państwa, gowy kościoła i białogowy. Jedynie sardynki nie majom gowów.(...) W gowa kładzie sie bez poranoście lot szkoły, najrozmaitsze pożytecne wiadomości, zaś na gowa wciero sie najrozmaitsze pomady i łoliwy, a to skiż tego, co by w gowie nie było cuć siana. (...) coby wom sie nie nudziło))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zamiera konwersacja. Czas spac?.............. IP: 213.46.162.* 26.02.03, 01:32 Ja to sie chyba pozegnam,dzieki za mily wieczor.Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w@ga Fraszołki ślunskie na dobranoc IP: 195.202.86.* 26.02.03, 01:36 Fraszołka 1 Łod roboty pokrziwiony, Poszoł starzik na pyndzyjo. Dyć hned umar umynczony, Marudzyniym do znudzynio. Bo z chłopami som kłopoty, Jak niy styknie im roboty! Fraszołka 2 Ciotka Trudka w Niymcach miyszko. Pakety jak było ciynżko, Nom do Polski przisyłała, A dzisioj sie pogniywała. Ale ło co ciotce chodzi, Że nom lepij sie powodzi? Fraszołka 3 Jedyn orzeł, ptok nad ptoki, Umysł mioł niyzbyt szyroki. W telewizjo ślypia wlepiył I tak swoja dusza krzepiył. Połoglondoł kryminały, Pogupiały serial cały, Komedyje i horrory, Film fantasy i love story. Dyć łod tego łoglondanio, Zmiyniył sie niy do poznanio I zmarnioł, że patrzeć przikro. Hned tyż skrzidła mu zaniknom! Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Re: Fraszołki ślunskie na dobranoc 26.02.03, 01:38 Gość portalu: w@ga napisał(a): > Fraszołka 1 > Łod roboty pokrziwiony, > Poszoł starzik na pyndzyjo. > Dyć hned umar umynczony, > Marudzyniym do znudzynio. > Bo z chłopami som kłopoty, > Jak niy styknie im roboty! > > Fraszołka 2 > Ciotka Trudka w Niymcach miyszko. > Pakety jak było ciynżko, > Nom do Polski przisyłała, > A dzisioj sie pogniywała. > Ale ło co ciotce chodzi, > Że nom lepij sie powodzi? > > Fraszołka 3 > Jedyn orzeł, ptok nad ptoki, > Umysł mioł niyzbyt szyroki. > W telewizjo ślypia wlepiył > I tak swoja dusza krzepiył. > Połoglondoł kryminały, > Pogupiały serial cały, > Komedyje i horrory, > Film fantasy i love story. > Dyć łod tego łoglondanio, > Zmiyniył sie niy do poznanio > I zmarnioł, że patrzeć przikro. > Hned tyż skrzidła mu zaniknom! Heheheheheeeee Masz u mnie plusa. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Chyba tak:))) 26.02.03, 01:34 Piwko spozyte, czas sie kimnac. Dobranoc Tajemnicza Rzeko, bede sobie po tobie plywac dzisiaj, mam nadzieje I dobranoc wszystkim! Bylo przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej No, to dobranoc 26.02.03, 01:41 Moze sie pomylilem, co do wagi, bo te ostatnie utwory deczko po slunsku brzmia - troche tylko malo germanizmow. A moze to kaszub? Helgo, plyniemy znowu razem Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ms.helga Jestes najpiekniejsza, Tajemnicza Rzeko! 26.02.03, 01:43 jenisiej napisała: > Moze sie pomylilem, co do wagi, bo te ostatnie > utwory deczko po slunsku brzmia - troche tylko > malo germanizmow. A moze to kaszub? > > Helgo, plyniemy znowu razem YYEES))) > > Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś