Dodaj do ulubionych

Grzesznica Miriam

27.02.03, 07:13
Dużo tu tego się nazbierało
Duchy przeszłości też
Chcieliśmy od nich uciec
Chcieliśmy wszyscy od nich uciec
Nie dali nam

Jak ocenilam postępek Miriam wszyscy chyba wiedzą
Ale chyba nikt nie wie, że rozumiem Miriam
Rozumiem i znam przyczyny z powodu których dopuścila się haniebnego czynu
Haniebnego podwójnie
Wymierzyła cios nie tylko jednej z osób na forum
Wymierzyła też cios w pewną Gminę

Postarajmy się jednak oddzielić czyn niegodziwy od osoby która go popełniła
Ileż musiało się w tej osobie uzbierać różnych niemiłych spraw w życiu.
Nie osadzajmy jeszcze osoby
Mamy na razie prawo tylko do osądu zdarzenia
Ileż takich podłych zdarzeń spotyka nas codzień w życiu?
Ileż innych podłości dokonaliśmy my sami?

My niewinni?
My wszyscy niewinni?
Krzywda nie ma krzywdziciela?

A Perła
Nazywa się przyjacielem Miriam
Czy spełnił swoją przyjacielską powinność z godnością?
Co on tu wyprawiał na forum
Gdzie był gdy Miriam spadała z piedestału?
Co uczynił, by "ukoić" jej ból upadku?
Nie!
nakręcał nadal spiralę nienawiści.

I mamy ją nakręconą.
Czy już do granic?
A co za tą granicą?

Pomilczmy chwilę zanim napiszemy za chwilę cokolwiek

Danka
Obserwuj wątek
    • Gość: n0str0m0 oddzielam danutke od tresci IP: 202.107.8.* 27.02.03, 07:40
      danutko

tlumacz mi jak jakiemu glupiemu
      moze zrozumiem

szukasz okolicznosci lagodzacych
      czy po prostu wybielasz?

prosisz o oddzielenie czynu od osoby?

stalin w takim razie tez rowny chlop byl
      jeno mu sie tak omsklo i wymordowal miliony...
      hitler tez niezle chlopaczysko, nawet wegetarianin...
      tez oddzielam osobe od czynow...

oddziel sie od swych slow
      i zostanie naprawde rozsadna osoba
      na placu boju...

spotkasz tam mnie - od tresci oddzielonego...

nostromo
      • d_nutka Re: oddzielam Miriam od uczynionego zła 27.02.03, 08:00
        a nie tłumaczę jej postępku

ona sama wie najlepiej dlaczego tak czyniła

niech ma teraz odwagę o tym napisać, tak jak miała ..?.. wysłać faks
        i wciągnąć do sprawy Gminę

czekam na jej wyjaśnienia, nie te kłamliwe, które tu już padły

daję jej szansę
        • nurni Nostromo? Ty zyjesz :)____wyslalem Ci telegram:)nt 27.02.03, 08:03
        • Gość: AdamM Miriam staje się coraz bardziej sexy!!! IP: *.icpnet.pl 27.02.03, 08:27
          Im więcej takich tekstów tym większa aura tajemniczości, jakiejś takiej femme
          fatale, sex appealu, etc. Koronki, serduszka, foteliki, romase, faksy, gmina -
          po prostu romans jak z Doktora Zywago. Wielka milosc - Miriam, ta urocza
          diablica (cytuje tylko niektorych forumoioczow), wygadana, poetka, erudytka,
          piszaca o zaspokojeniu i o wladzy kobiety nad mezczyzna w milosnym akcie
          spelnienia cielesnego. Ufffffffff!!! Aż mi się gorąco zrobiło! Nie dziwie sie
          jednemu z forumowiczow z poludniowo wschodniej Polski, ze stracil, jak sie
          wydaje, dla tej Pani glowe. Doprawdy ponetna ze wszech miar musi być ta Pani
          Miriam. Mniamsmile

A.

• Gość: Hiacynt milka IP: 195.205.252.* 27.02.03, 08:31
            Gość portalu: AdamM napisał(a):

> Im więcej takich tekstów tym większa aura tajemniczości, jakiejś takiej femme
            > fatale, sex appealu, etc. Koronki, serduszka, foteliki, romase, faksy, gmina -

> po prostu romans jak z Doktora Zywago. Wielka milosc - Miriam, ta urocza
            > diablica (cytuje tylko niektorych forumoioczow), wygadana, poetka, erudytka,
            > piszaca o zaspokojeniu i o wladzy kobiety nad mezczyzna w milosnym akcie
            > spelnienia cielesnego. Ufffffffff!!! Aż mi się gorąco zrobiło! Nie dziwie
            sie
            > jednemu z forumowiczow z poludniowo wschodniej Polski, ze stracil, jak sie
            > wydaje, dla tej Pani glowe. Doprawdy ponetna ze wszech miar musi być ta Pani
            > Miriam. Mniamsmile
            >
            > A.
            >

czyżby była potrzebna, taka akcja reklamowa Milki ?

Hiacynt

• Gość: Perła Re: Miriam staje się coraz bardziej sexy!!! IP: 212.160.135.* 27.02.03, 08:37

> Im więcej takich tekstów tym większa aura tajemniczości, jakiejś takiej femme
            > fatale, sex appealu, etc. Koronki, serduszka, foteliki, romase, faksy, gmina -

> po prostu romans jak z Doktora Zywago. Wielka milosc - Miriam, ta urocza
            > diablica (cytuje tylko niektorych forumoioczow), wygadana, poetka, erudytka,
            > piszaca o zaspokojeniu i o wladzy kobiety nad mezczyzna w milosnym akcie
            > spelnienia cielesnego. Ufffffffff!!! Aż mi się gorąco zrobiło! Nie dziwie
            sie
            > jednemu z forumowiczow z poludniowo wschodniej Polski, ze stracil, jak sie
            > wydaje, dla tej Pani glowe. Doprawdy ponetna ze wszech miar musi być ta Pani
            > Miriam. Mniamsmile
            >
            > A.
            >

No, no, Adaś, pomyłka. Głowę stracił jeden pan ze Śląska Górnego. I teraz
            biedak przeżuwa w samotni myśli swe.
            A ten pan z południowo wschodniej Polski ma wyśmienicie się. Bo ten pan nie
            znosi pospolitości, gdyz w nadmiarze w około jest. A Miriam wyjątkowa jest, i
            to powód jest, aby z usmiechem przez życie iść.
            A wiesz dlaczego ten pan ze Śląska głowę stracił i kłopoty ma? Bo wirtualne
            koronki za realne wziął i realnie posmakować je chciał. O tyle dziwne to jest,
            iż to wiekowy Pan jest.

Perła
            • Gość: AdamM Perlo, IP: *.icpnet.pl 27.02.03, 08:43
              Moze to nie wynika tak wprost z mojego listu, ale on nie jest ironiczny ani
              zlosliwy (moze troche zartobliwy). Poza tym szczery jest. Dokladnie tak mysle
              jak napisalem a wątek o Panu z poludniowo-wschodniej Polskismile piszę pozytywnie
              jak najbardziej, bo jak kobieta piekna i madra to nie wstyd dla niej glowe
              stracić. Przeciez już kiedys tu pisalem na forum, ze jesli w znanym tu i
              opisywanym romansie nie ma krzywdy stron trzecich (meza, zony, etc.) to go
              popierac ze wszech miar nalezy i cieszyć się, ze ludzie sa szczęśliwi. Czego
              tez i ja życzę nie wnikajać w szczegoly jak jest naprawde.

A.
              • Gość: Perła Re: Perlo, IP: 212.160.135.* 27.02.03, 08:47

> Moze to nie wynika tak wprost z mojego listu, ale on nie jest ironiczny ani
                > zlosliwy (moze troche zartobliwy). Poza tym szczery jest. Dokladnie tak mysle
                > jak napisalem a wątek o Panu z poludniowo-wschodniej Polskismile piszę
                pozytywnie
                > jak najbardziej, bo jak kobieta piekna i madra to nie wstyd dla niej glowe
                > stracić. Przeciez już kiedys tu pisalem na forum, ze jesli w znanym tu i
                > opisywanym romansie nie ma krzywdy stron trzecich (meza, zony, etc.) to go
                > popierac ze wszech miar nalezy i cieszyć się, ze ludzie sa szczęśliwi. Czego
                > tez i ja życzę nie wnikajać w szczegoly jak jest naprawde.
                >
                > A.

Ależ Adamie, ja od razu w ten sposób Twój post odebrałem. A co do krzywdy osób
                trzecich, to rzeczywiście zdarzyć w życiu może się to, o ile takie osoby są.

Perła
    • _karp Re: Grzesznica Miriam 27.02.03, 08:25
      Bardzo ciekawe to kazanie z porannej mszy choć trudno nie zgodzić się z
      Nostromo, że trochę nielogiczne i teologicznie niepoprawne. Chyba więc rację ma
      papież zwlekając z wyświęcaniem kobiet na księży. Ja tak sobie jedynie między
      zdaniami wyczytałem, że pewnie chciałabyś jakoś wyjść naprzeciw Miriam, której
      zapewne okrutnie ciężko w swoim osamotnieniu, zakłopotaniu no i wstydzie. No
      cóż, kobiety z Sopotu mają średnio rzecz biorąc znacznie więcej na sumieniu od
      przeciętnej Polki stąd pewnie ten twój poranny współczujący zapis. To
      naturalnie taki poranny żart. Wystarczy - zaczynam kazanie a przecież też nie
      mam żadnych uprawnień.
      pozdrawiam
      Karp
      • d_nutka Re: Grzesznica Miriam 27.02.03, 08:48
        _karp napisał:

> Bardzo ciekawe to kazanie z porannej mszy choć trudno nie zgodzić się z
        > Nostromo, że trochę nielogiczne i teologicznie niepoprawne. Chyba więc rację
        ma
        >

Karpiu jeszcze żywy czyli nie świąteczny

gdzie dopatrzyłeś się w moim "kazaniu" nielogiczności?

zrobiłam pewne skracające moją wypowiedź założenia.

jednym z nich było, że Katechizm w Polsce jest powszechnie znany i nie na urywki
        tak jak nasze tu posty

czy ja jestem na forum "religia w szkole"?

Nostromo

a co w moim "towarzystwie" robi Stalin i Hitler?
        czemu takie skojarzenie?
        co ja mam z nimi wspólnego?

czy tyle co my wszyscy?
        czy może coś bardziej szczególnego?

d_nutka
        • Gość: Abe Re: Wiosenna odwilż? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 09:09
          Danutko.
          Tym postem niebezpiecznie zblizasz się do moich, z góry upatrzonych pozycji,
          niejednokrotnie przez Ciebie krytykowanych smile

Trzeba oddać Miriam, ze potrafi z klasą i pięknie przepraszać.
          Szkoda, że los jej postanowień bywa taki jak los naszych
          noworocznych obietnic -"w tym roku wszystko będzie inaczej".

Z tym dawaniem jej szansy chyba lekko przesadziłaś.
          Naprawdę czegoś się spodziewasz?
          Szczerze mówiąc, zabrzmiało na tyle obraźliwie, że sama też z takiej szansy
          bym nie skorzystała. Ale pewnie intencje były dobre.

Pozytywne jest to, że chyba wreszcie udało Ci się wstać z łóżka prawą nogą.
          Tak trzymać.
          Pozdrawiam
          Abe
        • _karp Re: Grzesznica Miriam 27.02.03, 09:21
          d_nutka napisała:

> _karp napisał:
          >
          > > Bardzo ciekawe to kazanie z porannej mszy choć trudno nie zgodzić się z
          > > Nostromo, że trochę nielogiczne i teologicznie niepoprawne. Chyba więc rac
          > ję
          > ma
          > >
          >
          > Karpiu jeszcze żywy czyli nie świąteczny
          >
          > gdzie dopatrzyłeś się w moim "kazaniu" nielogiczności?
          Problem z Miriam polega na tym, że to jej brzydkie postepowanie bardzo się do
          niej przywiązało czy też ona do niego i nijak sie to nie chce rozplątać. Czyn
          zawsze związany jest z konkretną osobą i nie może być inaczej, nawet w
          przypadku tzw odpowiedzialności zbiorowej każdy z uczestników zdarzenia ma coś
          na własnym tylko i wyłącznie własnym sumieniu. Ale tobie zapewne chodziło o
          ewangeliczną walke z grzechem raczej a nie z osobą i tu sie zgodzić nie sposób.
          Rzadko tu ostatnio bywam i szczerze mówiąc bardzo się zdziwiłem, że nastąpiła
          tu swoista recydywa a przecież w okresie świątecznym ( o którym tu nieco
          złosliwie wspomniałaś ) wydawało sie, że nastapiła znaczna poprawa atmosfery.

> zrobiłam pewne skracające moją wypowiedź założenia.
          >
          > jednym z nich było, że Katechizm w Polsce jest powszechnie znany i nie na
          urywk
          > i
          > tak jak nasze tu posty
          Dosyć zabawne założenie. Myślę, że bardziej znane są Bravo, Girl, Twist i inne
          równie zakrecone pisma.

> a co w moim "towarzystwie" robi Stalin i Hitler?
          > czemu takie skojarzenie?
          > co ja mam z nimi wspólnego?
          >
          Wprawdzie nie mam upoważnienia z jego strony ale zapewniam cię, że Nostromo
          odczuwa do ciebie wiecej sympatii niż do wymienionych wyżej panów.
          Karp
          ps
          zresztą ja też
    • pro100 po części się zgodzę 27.02.03, 09:19
      d_nutka napisała:

> Dużo tu tego się nazbierało
      > Duchy przeszłości też
      > Chcieliśmy od nich uciec
      > Chcieliśmy wszyscy od nich uciec
      > Nie dali nam
      >
      > Jak ocenilam postępek Miriam wszyscy chyba wiedzą
      > Ale chyba nikt nie wie, że rozumiem Miriam
      > Rozumiem i znam przyczyny z powodu których dopuścila się haniebnego czynu
      > Haniebnego podwójnie
      > Wymierzyła cios nie tylko jednej z osób na forum
      > Wymierzyła też cios w pewną Gminę
      >
      > Postarajmy się jednak oddzielić czyn niegodziwy od osoby która go popełniła
      > Ileż musiało się w tej osobie uzbierać różnych niemiłych spraw w życiu.
      > Nie osadzajmy jeszcze osoby
      > Mamy na razie prawo tylko do osądu zdarzenia
      > Ileż takich podłych zdarzeń spotyka nas codzień w życiu?
      > Ileż innych podłości dokonaliśmy my sami?
      >
      > My niewinni?
      > My wszyscy niewinni?
      > Krzywda nie ma krzywdziciela?
      >
      > A Perła
      > Nazywa się przyjacielem Miriam
      > Czy spełnił swoją przyjacielską powinność z godnością?
      > Co on tu wyprawiał na forum
      > Gdzie był gdy Miriam spadała z piedestału?
      > Co uczynił, by "ukoić" jej ból upadku?
      > Nie!
      > nakręcał nadal spiralę nienawiści.
      >
      > I mamy ją nakręconą.
      > Czy już do granic?
      > A co za tą granicą?
      >
      > Pomilczmy chwilę zanim napiszemy za chwilę cokolwiek
      >
      > Danka

ale bezmyślność nie zwalnia od wypicia piwa, które się własnoręcznie uwarzyło.
      I tutaj chciałbym powiedzieć słowa, które już dawno winny być wypowiedziane:
      KOBIETĘ TRZEBA TRZYMAĆ KRÓTKO. Zanim się niewiasty forumowe i flanelowa
      femiministka Doku rzucą by kąsać, niech zastanowią się dobrze jaki kontrapunkt
      do tegoż stwierdzenia.

pozdr anty - feminista
      • d_nutka Re: po części się zgodzę 27.02.03, 09:30
        pro100
        chcesz kontrapunktu?

to go masz

Najbardziej przywiązany jest pies, którego nie trzyma się na łańcuchu

d_nutka
        spuszczona z łańcucha
        • pro100 Re: po części się zgodzę 27.02.03, 10:23
          d_nutka napisała:

> pro100
          > chcesz kontrapunktu?
          >
          > to go masz
          >
          > Najbardziej przywiązany jest pies, którego nie trzyma się na łańcuchu
          >
          > d_nutka
          > spuszczona z łańcucha

Kontrapunkt nader celny. Np Miriam w łańcuchach przykuta do .......(nie powiem
          bo się wstydzę). Na przykładzie kupna samochodu wytłumaczę. Ja zajmuję się
          bzdetami jak np jaki model, za ile, jak sfinansować a najważniejsze czyli wybór
          koloru jej zostawiam. I mniej więcej tak to powinno funkcjonować. I powinna
          mieć tyle zajęcia by np na "koronki na F" czasu nie starczało (jeśli sama nie
          ma tyle rozumu by się hamować).

pozdr anty
          • Gość: Ania Re: Co ja tu widze IP: *.upc.chello.be 27.02.03, 10:40
            Po raz kolejny czytam,ze postepek jest zly ale ten kto zawinil to jest ok.
            Po raz kolejny wskazuje sie kolejnego winnego.Tym razem jest to Perla,ktory
            nakrecal spirale nienbawisci az nakrecil.
            No i dobrze,bo Perla obwinial o wszystko Hiacynta,Lady zas obwiniala Tyu.
            Takze mamy winnych,Hiacynt, Tyu ,Perla to oni sa winnymi donosu.
            Wobec powyzszego za nim mnie ktos uzna za winna ide zaczerpnac swiezego
            powietrza.
            Pozdrawiam ze slonecznej wiosennej Brukseli, wszystkich winnych i niewinnych.
            • pro100 Re: Co ja tu widze 27.02.03, 11:00
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> Po raz kolejny czytam,ze postepek jest zly ale ten kto zawinil to jest ok.
              > Po raz kolejny wskazuje sie kolejnego winnego.Tym razem jest to Perla,ktory
              > nakrecal spirale nienbawisci az nakrecil.
              > No i dobrze,bo Perla obwinial o wszystko Hiacynta,Lady zas obwiniala Tyu.
              > Takze mamy winnych,Hiacynt, Tyu ,Perla to oni sa winnymi donosu.
              > Wobec powyzszego za nim mnie ktos uzna za winna ide zaczerpnac swiezego
              > powietrza.
              > Pozdrawiam ze slonecznej wiosennej Brukseli, wszystkich winnych i niewinnych.

Właśnie do listy winnych dodaję Pana Męża Gminnego co jakby klaczkę krótko przy
              pysku trzymał to do nieszczęść by nie doszło. Mąż odpowiada za długi żony.

ciepło choć w tej Brukselce?
              • Gość: Ania Re: Co ja tu widze IP: *.upc.chello.be 27.02.03, 11:09
                pro100 napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                >
                > > Po raz kolejny czytam,ze postepek jest zly ale ten kto zawinil to jest ok.
                > > Po raz kolejny wskazuje sie kolejnego winnego.Tym razem jest to Perla,ktor
                > y
                > > nakrecal spirale nienbawisci az nakrecil.
                > > No i dobrze,bo Perla obwinial o wszystko Hiacynta,Lady zas obwiniala Tyu.
                > > Takze mamy winnych,Hiacynt, Tyu ,Perla to oni sa winnymi donosu.
                > > Wobec powyzszego za nim mnie ktos uzna za winna ide zaczerpnac swiezego
                > > powietrza.
                > > Pozdrawiam ze slonecznej wiosennej Brukseli, wszystkich winnych i niewinny
                > ch.
                >
                > Właśnie do listy winnych dodaję Pana Męża Gminnego co jakby klaczkę krótko
                przy
                >
                > pysku trzymał to do nieszczęść by nie doszło. Mąż odpowiada za długi żony.
                >
                > ciepło choć w tej Brukselce?

Cieplutko slonecznie ,prawdziwa wiosna dlatego zostawiam dalsze ukladanie listy
                winnych dla reszty towarzystwa i sobie ide. Mam nadzieje,ze jak wroce lista
                bedzie bardzo dluga i pewnie odnajde tam swojego nicka.
                Jeszcze raz pozdrawiam slonecznie ,wiosennie -i kwietnie,hihihi.
                • bykk Re: do Nutki 27.02.03, 11:41
                  Nutka, niby poważna kobita z Ciebie, a zachowujesz się nijako!
                  Czy Ty snów lepszych nie masz? Czy Ty już masz cosik takiego, że wstajesz
                  z łóżka i piszesz wątek na temat dawnej koleżanki? Masz wszystkich
                  w chałupie?
                  Daję Ci pączka przy okazji i przemyśl zagryzając!
                  hej!
                  • d_nutka Re: do Bykka 27.02.03, 11:45
                    a w jakim śnie tobie się wyśniło, że ja byłam koleżanką Miriam?

koleżanki to sobie sama wybieram

czy już nowe prawo mamy?-kolezanki z przydziału?
                    tak po bykka uważaniu?
    • d_nutka Re: Grzesznica Miriam 27.02.03, 12:21
      Miriam

ile potrzebujesz czasu by głowę posypać popiołem i udać się do Canossy?

nie wiesz co to pokora?

tego talmud nie naucza?

a ja wiem, że naucza

czy te lekcje opuściłaś?

na wagarach się bywało czy na randkach?

• do_gory Re: Grzesznica Miriam 01.03.03, 09:56
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka