Dodaj do ulubionych

Hipokryci z PiSu

20.10.06, 07:34
Podobno pomysł weksli zabezpieczajacych przed ucieczka posłów z klubu
jest autorstwa PC, które takie rozwiązanie zastosowało duzo wcześniej
od samoobrony,podkładając swoim posłom do podpisania weksel wartości
ówczesnych 100 mln zł (za radiem Zet)

A ilez wylali łez nad chamstwem i nieprawością Leppera.

Teraz jestem skłonny uwierzyc ,że ta koalicja przetrwa do końca kadencji.
łączą ich podstawy moralne, a to jest solidny fundament

A.
Obserwuj wątek
    • andrzejg Świeta prawda.Nie nazwał? Nie nazwał!!! 20.10.06, 14:02
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3694733.html
      "Premier powiedział, że nie nazwał Andrzeja Leppera "warchołem". Wyjaśnił, że mówił jedynie o "warcholstwie", którego - jak dodał - nadal nie będzie tolerował."

Ponadto: nie rozmawia?Nie rozmawia!!!

"Jarosław Kaczyński mówił też, że to nie lidera Samoobrony, a "pewną posłankę" miał na myśli, mówiąc o ludziach "marnej reputacji", z którymi PiS nie będzie więcej rozmawiać."
      • jaceq Re: Świeta prawda.Nie nazwał? Nie nazwał!!! 20.10.06, 16:38
        andrzejg napisał:
        > Ponadto: nie rozmawia?Nie rozmawia!!!

Jak mówi - tak robi!!!

Mnie to uderzyło w oczy, że "pewna posłanka" jest "ludźmi". Całkiem możliwe, że
        stoi za tym Układ i prezesowi się troi w oczach. Możliwe jest jednak też, że
        mamy do czynienia z cudem, tylko nie rozumiem, czemu prezesikowi zależy na
        nagłośnieniu akurat tego cudu. Jeszcze będzie musiał padać przed "pewną
        posłanką" na kolana?

Gdyby go pismacy wtedy pociągnęli za język, co też konkretnie ma na myśli mówiąc
        o ludziach "marnej reputacji", to co by wymyślił na dziś?

No i przecież wtedy powiedział wyraźnie: "nigdy więcej [z ludzmi o marnej
        reputacji]". Czyli był już jakiś "raz", co najmniej jeden. A przecież "pewna
        posłanka" żadnym ministrem ani wiceprezesem... tfu! wicepremierem nie była ni razu.

Śmiać mi się chce z ludzi, którzy tego drobnego krętacza i hochsztaplera uważają
        za geniusza strategii.
        • andrzejg 'ludźmi' to ma genetyczne 20.10.06, 16:47
          każdy widzi świat po swojemu, o ON po bliźniaczemu
          bracia Kaczyńscy = ludzie Kaczyńscy

A.
    • jaceq Re: Hipokryci z PiSu 20.10.06, 16:46
      Mnie rozbawił do ostatniego tchu ten Kuchciński tłumaczący, że wtedy to były
      inne weksle, bo honorowe. Poseł Kuchciński, jako człowiek niehonorowy ma prawo
      nie wiedzieć, że wśród ludzi honoru funkcjonuje słowo [honoru], którego nie da
      się zastąpić wekslami, bo sama taka próba jest czynem niehonorowym i obraźliwym.
      Czasem bardzo żałuję, że nie obowiązują już powszechnie zasady podobne do tych
      sformułowanych przez Boziewicza. Można by wychlastać osobę niehonorową pieprzącą
      o honorze po pysku, dłonią w rękawiczce, a osoba jako nie honorowa nie żądałaby
      satysfakcji, tylko ze wstydem stuliła uszy.
    • andrzejg 'bombowa' wiekszość sejmowa 20.10.06, 17:31
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3695010.html
      "Bydgoski poseł Jan Bestry jest zdania, że padł ofiarą zemsty za wyprowadzenie grupy parlamentarzystów z Samoobrony. "Byłem szantażowany" - powiedział polityk Polskiemu Radiu PiK, wskazując na Janusza Maksymiuka. Ten jednak zaprzecza"

Naprawa Polski idzie pełna parą i przy waznych głosowaniach nastapi tradycyjne
      'przekazanie znaku pokoju'.

A.
    • ewka5 Re: Hipokryci z PiSu 20.10.06, 23:50
      jaceq napisal:

> Śmiać mi się chce z ludzi, którzy tego drobnego krętacza i hochsztaplera
      uważają za geniusza strategii.

* najpewniej mozna to wytlumaczyc tzw. dysonansem poznawczym niejakiego Leona
      Festingera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka