Dodaj do ulubionych

Czy USA to nie chory kraj ?

13.12.06, 10:38
USA: 4-latek ukarany za "molestowanie seksualne"

Czteroletni chłopiec w Teksasie został ukarany "kozą" za "molestowanie
seksualne" nauczycielki - informuje w środę brytyjski dziennik "Daily
Telegraph".
Chłopczyka zamknięto na jeden dzień w "kozie" za "niewłaściwe zachowanie
zinterpretowane jako kontakt seksualny lub molestowanie seksualne" w szkole
La Vega pod Waco w Teksasie. Dziecko przytuliło się do
nauczycielki, "pocierając buzią o (jej) klatkę piersiową".

Kiedy ojciec dziecka wystąpił z zażaleniem, zarzut zredukowano
do "niewłaściwego zachowania".

Do incydentu doszło, gdy dzieci czekały kolejce na szkolny autobus.

Ojciec chłopczyka twierdzi, że jego syn jest za mały, by wiedzieć, co to
takiego molestowanie seksualne.
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Czy USA to nie chory kraj ? 13.12.06, 18:40
      Bardzo chory, dzieki demokratom ale ty tego ani wiedzieć nie chcesz ani nie
      zdołasz zrozumieć.
      • v.ci Teoria spiskowa Felusiaka 13.12.06, 19:59
        Wszystkiemu winni są Demokraci ?

Oj, przydałby się KKK, co ?

Coś Ci się nie poknociło, Drogi Kolego ?

Demokraci, nie mieli większości ani w Kongresie, ani w Senacie ani i
        legislaturach stanowych od 12 lat ! Od jak dawna nie było demokratycznego
        prezydenta ?
        • dachs Po prostu trafna diadnoza 13.12.06, 20:14
          Felusiak napisal:
          Bardzo chory, dzieki demokratom ale ty tego ani wiedzieć nie chcesz ani nie
          zdołasz zrozumieć.

I w punktach 1,2,3, a zwlaszcza w 4-tym ma stuprocentowa racje.
          • v.ci Pytanie do Felusiaka 13.12.06, 20:28
            BTW Ilu robotników jest w USA ?
            • felusiak1 No niemogę, ty mnie zabijesz 14.12.06, 05:45
              Cholera wie. Co rozumiesz pod pojeciem ROBOTNIK.
              Czy mechanik samochodowy to robotnik?
              Statystyki mówia, ze przy produkcji dóbr pracuje jakieś 16.5 mln ludzi.
              Z drugiej strony te same statystyki mówia, że przy produkcji, w budownictwie,
              wydobyciu i transporcie pracuje 34 mln ludzi a w tolnictwie, lesnictwie i
              rybołóstwie 1 milion.
        • felusiak1 Re: Teoria spiskowa Felusiaka 14.12.06, 03:26
          Drogi v.ci nic mi sie nie poknociło.
          Legislatury, kongres ani prezydent nie maja z tym nic wspólnego.
          Tzw. polityczna poprawnośc jest wymysłem oszołomionej lewicy a nie prawicy.
          Rzecz w tym, ze niewinne z początku bzdury przerodziły sie w monstra.
          Feministki, skrajnie lewicowe upatrywały we wszystkim "sexual harrasement".
          Do tego stopnia, ze otwarcie drzwi kobiecie traktowano jako ciężki grzech.
          Naprawde zeby te rzeczy zrozumiec trzeba tu w Stanach żyć.
          Żadna z tych bzdur nie jest zawarowana ustawą. Wszystko zawiera sie na kilku
          kartkach tzw. company policy, school policy, itp.
          Do pewnego stopnia jest to pokłosie radykalizmu lat 60-tych. Wtedy studenci,
          dziś decydenci nigdy nie wydorośleli. I tak sie to toczy az do momentu kiedy
          umrze śmiercia naturalną. Ale wtedy przyplącze sie inny absurd. Tak juz jest.

Ameryka jest niezwykle trudna do zrozumienia szczególnie dla tych, którzy tu
          nigdy nie żyli, a ty do takich należysz.

PS. Ten wtręt o KKK jest i chybiony i infantylny.
          Zawsze dziwi mnie dlaczego lewicowcy upatruja w konserwatyście diabła, rasiste,
          morderce i złodzieja. Róznimy sie pogladami z tym, ze ja twoje znam a ty o moich
          masz nader spaczone pojecie.
          • pozarski Re: Teoria spiskowa Felusiaka 14.12.06, 03:36
            felusiak1 napisała:

> PS. Ten wtręt o KKK jest i chybiony i infantylny.
            > Zawsze dziwi mnie dlaczego lewicowcy upatruja w konserwatyście diabła,
            rasiste,
            > morderce i złodzieja. Róznimy sie pogladami z tym, ze ja twoje znam a ty o
            moic
            > h
            > masz nader spaczone pojecie.
            >
            Ale na tym wlasnie polega choroba lewicowa.Lewicowiec po prostu wie,ze jego
            stanowisko jest jedynym rozsadnym i nie podlegajacym dyskusji.Kazdy sprzeciw,
            dotyczacy czegokolwiek(praw kobiet,mniejszosci,globalnego ocieplenia
            itp),wywoluje w nim cos w rodzaju alergicznej reakcji.Wtedy sypie jak z rekawa
            obelgami,ktore z rzeczywistoscia nie maja nic wspolnego,ale ktore u
            przecietnego czlowieka wywoluja wstret,a nawet przerazenie.
            "Rasista","KKK","Faszysta","Slugus wielkiego kapitalu","Bialy murzyn" to tylko
            pare okreslen z przebogatego magazynu pomyslow lewicy.Ja z nimi od lat juz nie
            dyskutuje,bo nie ma jak i o czym
          • v.ci Re: Teoria spiskowa Felusiaka 14.12.06, 23:17
            >Zawsze dziwi mnie dlaczego lewicowcy upatruja w konserwatyście diabła, rasiste,
            > morderce i złodzieja.

W moim przypdaku to nieprawda, Felusiaku i Ty o tym dobrze wiesz.

Złodziei !?

Teraz to naprawdę Ci się poknociło. Musiałeś zauważyć, że prawicowcy z tego
            forum uważają mnie i inych lewicowców właśnie za złodziei i bezwzględnych
            oprawców.

Przecież każdy prawicowiec wie, że każdy lewicowiec to złodziej, który chce go
            za okraść z uczciwie zarobionych w pocie czoła pieniędzy.

Tak, biedny jest los "normalnych" ludzi w USA. Już nawet nie można powysyłać
            sobie żartobliwie (?) erotycznych maili do nieletnich gońców, bo człowieka
            zmieszają z g... i zmuszą do zrzeczenia mandatu...

A kto był najsłynniejszą ofiarą owej "lewicowej" poprawności ?

Czy Clinton był Republikaninem, a jego nieustraszony pogromca Kenneth Starr,
            lewicowym oszołomem ?

Czy to lewicowe oszołomy domagały się jego impeachmentu ?
          • v.ci Re: Teoria spiskowa Felusiaka 14.12.06, 23:34
            Zwłaszcza w Teksasie nie ma mowy o dużych wpływach Demokratów.

Już drugą kadencję gubernatorem jest Rick Perry (R). Wcześniej był nim niejaki
            G.W. Bush ...

Senatorami z Teksasu są Kay Bailey Hutchison (R) i John Cornyn (R).
            • felusiak1 on mnie zabije 15.12.06, 03:00
              v.ci staram sie wytłumaczyc ci pewne rzeczy, ty jednak zdajesz sie wiedzieć lepiej
              co i jak sie w USA odbywa. No cóż, wiedz sobie lepiej.
      • cs137 Re: Felusiak! Jak miło, że tutaj jesteś! 14.12.06, 06:33
        Skoro zaczałes bywać na Aquanecie, to i ja będe się częściej pojawiał.

Na FS już za bardzo nie moge bywać - ale FS spadło już na takie dno dna, że ja
        tam nawet juz nie zaglądam.

Jak wiesz, jestem Twoim fanem - pomimo tego, że nasze opcje polityczne są odmienne.

Daj sobie spokój z dyskutowaniem z v.ci. To jeden z tych "ekspertów", którzy
        kochaja sie autorytatywnie wypowiadac o USA, pomimo tego, ze ich noga nigdy
        tutaj nie postała. V.ci jest niereformowalny. Najlepiej go zwyczajmnie
        ignorować. Wybacz, v.ci, moją szczerosc - ale ja Ciebie tak własnie widzę. Moim
        zdaniem masz po prostu pie...olca na punkcie Ameryki.
        • felusiak1 Stajam na straży wew straznicy 14.12.06, 22:42
          Od czasu do czasu zagladam do akwanetu. Faktycznie FS upadło na samo dno i w
          dodatku dno odpadło. Zaglądam tez na twoje TN ale z reguły nie piszę.
          Naukowiec ze mnie ja z koziej brody trąba.
          v.ci jest naprawdę miłym człowiekiem. Jego najwieksze utrapienie to ideologiczna
          lewicowość. Niektórych spraw nie rozumie i nie chce zrozumieć, innych nie
          rozumie z pobudek ideowych. W końcu kto chce zburzenia własnego obrazu świata.
          Nie on jeden wypisuje dyrdymały o USA. To taki kraj gdzie rządzą buszysci,
          wiesz. No i ci buszyści zabraniaja dzieciom przytulać sie do nauczycielek, z
          ministerstwa nakaz taki.
          Nie da sie nic poradzić jeśli wszystkowiedzacy aplikuja polskie struktury do
          amerykańskiej sytuacji. Pozostaje albo cierpliwie tłumaczyc albo zakupic sznurek.
    • wikul Re: Czy USA to nie chory kraj ? 14.12.06, 00:04
      v.ci napisał:

> USA: 4-latek ukarany za "molestowanie seksualne"
      >
      > Czteroletni chłopiec w Teksasie został ukarany "kozą" za "molestowanie
      > seksualne" nauczycielki - informuje w środę brytyjski dziennik "Daily
      > Telegraph".
      > Chłopczyka zamknięto na jeden dzień w "kozie" za "niewłaściwe zachowanie
      > zinterpretowane jako kontakt seksualny lub molestowanie seksualne" w szkole
      > La Vega pod Waco w Teksasie. Dziecko przytuliło się do
      > nauczycielki, "pocierając buzią o (jej) klatkę piersiową".
      >
      > Kiedy ojciec dziecka wystąpił z zażaleniem, zarzut zredukowano
      > do "niewłaściwego zachowania".
      >
      > Do incydentu doszło, gdy dzieci czekały kolejce na szkolny autobus.
      >
      > Ojciec chłopczyka twierdzi, że jego syn jest za mały, by wiedzieć, co to
      > takiego molestowanie seksualne.

Pewnie sie z tym nie zgodzisz ale to nie wina USA a raczej lewackiej
      politycznej poprawności która opanował niektóre srodowiska intelektualistów
      amerykańskich (i nie tylko). I to jest rzeczywiscie chore.
      W naszej rzeczywistosci medialnej np. p.Środa ma takie same poglady.
    • cs137 Re:Nie ma takiego złego, co by na dobre nie wyszło 14.12.06, 06:21
      Bo dzięki temu, że USA jest "chorym krajem", v.ci moze sie cieszyć, że żyje w
      kraju pod każdym względem normalnym i moralnie zdrowym.

• piq po raz pierwszy chyba się zgadzam, tow. vci,... 14.12.06, 19:55
      ...USA to istotnie chory kraj, skoro nie potrafi poradzić sobie z nadmiernym
      wpływem tego waszego ohydnego lewactwa na zycie społeczne. Lewactwo to robactwo
      i należy je zdezynsekowac.

Tak, USA jest zdecydowanie zarażone dziecięcą chorobą lewackości.
      • v.ci do piqa 14.12.06, 23:06
        Przypadkowo zajrzałem do zarchiwizowanego już wątku, w którym napisałeś:

"A Bangladesz, jakbyś nie wiedział, do żałosnego stanu doprowadzili socjaliści."

Osiągasz himalajskie szczyty absurdu. Za tragiczny pożar w fabryce obwiniasz
        socjalistów, którzy rządzili ostatni raz w Bangladeszu 31 lat temu i to przez
        zaledwie 3 lata !

Rząd Ligi Ludowej M. Rahmana został obalony przez armię w 1975 r, a sam Rahaman
        został zamordowany. Rządzaca przez następne 15 lat junta szybko dokonała
        reprywatyzacji sektora państwowego i zrezygnowała ze świeckiego charakteru
        państwa. Identyczny scenariusz jak w hołubionym przez Was Chile.

Czy mam dalej udawadniać Ci absurdalnośc Twoje tezy ?

• piq o czym jest wątek, który sami założyliście,... 15.12.06, 10:12
          ...towarzyszu pocieszny? O Bangladeszu? To juz przestaliscie rozumieć nawet, co
          sami piszecie? Przyznam, że nie rozumiejąc, co sami piszecie, idziecie na
          łatwiznę, jak to zresztą lewactwo czyni.

Ale skoro już mowa o Bangladeszu, to zalecam postudiowanie historii tego kraju i
          zobaczenie, czego tez dokazywali tam towarzysze socjaliści po uzyskaniu
          absolutnej wiekszości w wyborach na początku lat 70. Wprowadzenie zbrodniczej
          jednopartyjnej "demokracji ludowej" na wzór sowiecki i normalna u lewactwa
          niekompetencja w czymkolwiek poza marnowaniem wszystkiego doprowadziły w ciągu
          mniej niż 5 lat do tego, że ludność sie wściekla, a postępowego prezia ubito. W
          tym czasie polożono podwaliny pod przyslowiową już biedę Bangladeszu. To, co
          bylo potem, to efekt rozwalenia państwa i kompletnej dezintegracji jego struktur
          przez "demokrację ludową".

A o co wam, śmieszny towarzyszu, chodzi z tym pozarem, bo ja nic na temat pożaru
          nie wiem.
          • cs137 Re: o czym jest wątek, który sami założyliście,.. 15.12.06, 10:42
            piq napisał:

> A o co wam, śmieszny towarzyszu, chodzi z tym pozarem, bo ja nic na temat pożar
            > u
            > nie wiem.

O co chodzi z tym pozarem? Najlepiej zapytaj Pozarskiego! :o)))

Pozdrowka, cees.

PS: Kupiłem 140 naboi do Mausera 8mm po 7 centów za sztukę (chodzi o karabin
            Mauser, oczywiście). Czy to dobra cena, uważasz? Naboje są produkcji tureckiej,
            dodam.

Kaliber w rzeczywistości jest nie 8 mm, tylko 7.92 mm, ale tutaj wszyscy mówią
            na nie "8 mm".

Przy okazji dowiedziałem sie, ze taka blaszana "łódeczka", która trzyma w kupie
            5 naboi i pomaga w ich załadowaniu do karabinu, nazywa się po angielsku
            "stripper clip". Do tej pory tego nie wiedziałem.
            • pozarski Re: o czym jest wątek, który sami założyliście,.. 15.12.06, 10:46
              No,jak juz pytasz Pozarskiego,to dam ci taka rade:Zrob jak Hamingway ze swoim
              mauserem i bedzie spokoj.
              • t09 Re: Pożarski, czemu piszesz agresywnie? 15.12.06, 19:55
                Dlaczego piszesz agresywnie?

Ja żadnycgh agresywnych kroków w stosunku do Ciebie nie podejmowałem. I mamy
                chyba wspólnych przyjaciół i znajomych

• t09 Re: Pożarski, masz tu łamigłówkę dla uspokojenia 15.12.06, 20:05
                  nerwów:

Który z tych panów to Henryk Grynberg?

groszek.741.com/Aktualnosci/grynberg2.jpg
                  • pozarski Napisalas, ktory,wiec odpowiadam:wg mnie ten z 15.12.06, 20:12
                    t09 napisała:

> nerwów:
                    >
                    > Który z tych panów to Henryk Grynberg?

prawej,ale moze obaj?
                    • t09 Re: Napisalas, ktory,wiec odpowiadam:wg mnie ten 15.12.06, 21:21
                      pozarski napisał:

> t09 napisała:
                      >
                      > > nerwów:
                      > >
                      > > Który z tych panów to Henryk Grynberg?
                      >
                      > prawej,ale moze obaj?
                      >
                      >

Odpowiedź poprawna!

Profesor na egzaminie zadaje pytanie: "Proszę powiedzieć, kto był ojcem Cesarza
                      Napoleona III?"

Student blednie, po chwili zakłopotany przyznaje: "N-n-nie wiem...."

Profesor: "Swietnie! W pełni poprawna odpowiedź!"
                      • pozarski Re: Napisalas, ktory,wiec odpowiadam:wg mnie ten 15.12.06, 21:29
                        O!Dziekuje panie profesorze.
                • pozarski Bo nie lubie,kiedy moja ksywa pasuje do innych te- 15.12.06, 20:09
                  matow.Wyczulem agresje z twojej strony,kiedy napisales,ze o pozar ktos tam mial
                  sie zapytac Pozarskiego.Ty tego nie pisales z ta intencja?Pewnie starales sie
                  byc dowcipny.Na pewno mamy wspolnych znajomych,a z jedna nawet sie przyjaznie.
                  • t09 Re: Bo nie lubie,kiedy moja ksywa pasuje do innyc 15.12.06, 21:48
                    pozarski napisał:

> matow.Wyczulem agresje z twojej strony,kiedy napisales,ze o pozar ktos tam mial
                    >
                    > sie zapytac Pozarskiego.

No! Nie żartuj!

> Ty tego nie pisales z ta intencja?Pewnie starales sie
                    > byc dowcipny.

Akurat niejaka Abby, czyli amerykański Jan Kamyczek (czytam jej dział
                    zamieszczany w naszej lokalnej gazecie z tego powodu, że nic innego w tej
                    gazecie nie da sie czytać!),
                    zamieściła listy od czytelników, które nadeszły po tym, jak prosiła o podawanie
                    przykładów nazwisk osób, które w zestawieniu z ich zawodami daja efekt komiczny.
                    Ludzie nadesłali multum odpowiedzi, np. o chirurgu o nazwisku "Dr. Hacker",
                    przedsiebiorcy pogrzebowym o nazwisku Graves, i tak dalej. Moze, mając to świeżo
                    w pamięci, skojarzyłem Pożarskiego z pożarem.

> Na pewno mamy wspolnych znajomych,a z jedna nawet sie przyjaznie.

Zamieściłes niedawno jakas liste osób, które sie NIE solidaryzują z czymstam -
                    figurował na niej pan o nazwisku Drukier. Czy to pan w bardzo juz podeszlym
                    wieku, czy może osobnik dobiegajacy sześćdziesiątki? (obu znam, tylko chciałem
                    sie zorientować, który; nie wiem, zresztą, czy ten starszy jeszcze żyje).

W Szwecji na pewno znałeś Kubę S. (bo tam przawie wszyscy mający zwiazki z
                    Polska go znają).
                    • pozarski Re: Bo nie lubie,kiedy moja ksywa pasuje do innyc 15.12.06, 22:00
                      t09 napisała:

> Zamieściłes niedawno jakas liste osób, które sie NIE solidaryzują z czymstam -

> figurował na niej pan o nazwisku Drukier.
                      Zaczne od listy.To nie ja zamiescilem te liste,tylko drf aka dajczgewand aka
                      idelfons.zgryz_bieruta i pejszns.To oni sa specjalisci od donosow.Pan
                      D.niedawno umarl,ja znalem jeszcze w Wawie jego syna,ale od wyjazdu nie mialem
                      z nim kontaktu.Co do pana dr.Hackera.Niedwykluczonme,ze inni sie smieja z tej
                      koincydencji,ale ciekawe,co ma na ten temat do powiedzenia sam pan dobry
                      doktor.Moze sie smieje z innymi,a potem mowi do zony,szlag by ich trafil!Nie
                      lubie tego,ale co mam robic?Nie chce wyjsc na faceta bez poczucia humoru.A moze
                      nie.Kuby S.chyba nie znam.Ma kreseczke nad S?
                  • t09 Re: Zapomniałem dodać 15.12.06, 22:01
                    pozarski napisał:

> Na pewno mamy wspolnych znajomych,a z jedna nawet sie przyjaznie.

No tak, wiem, ze przyjaźnisz sie z Helgą :o))))

Ja tez przyjaźniłem się (wirtualnie) z nią, ale w trybie ekspresowym popadłem w
                    niełaske, jak kiedyś wyjawiłem jej, że sie równiez przyjaźnie wirtualnie z
                    Marianną R. Helga nie znosi, jak sie adoruje ją i jeszcze inną panią na dodatek.
                    Nie ma znaczenia, że z tą druga panią ma stosunki jako tako poprawne.

Cały smaczek w tej sprawie polega na tym, że ja wtedy AUTENTYCZNIE nie
                    wiedziałem, ze Marianna to baba. Występowała bowiem pod nickiem "mcattery" i
                    udawała chłopa i ja byłem świecie przekonany o tym, że rzeczywiście chłopem ona
                    jest. O tym, że mcattery to kobita, dowiedziałem sie już będąc od paru tygodni w
                    stanie niełaski.

• pozarski Re: Zapomniałem dodać 15.12.06, 22:07
                      No tak.Helga,jak to Niemra,ciezko sie z nia rozmawia.Teraz wlasciwie juz sie
                      nie rozmawia, tylko wymienia inwektywy.Dobre i to.Rzecz jasna z Marianna
                      przyjaznic sie jest o wiele przyjemniej,bo jest duuuuuzo ladniejsza,
                      mlodsza,inteligentniejsza no i ma poczucie humoru,czego sie o Heldze w zadnym
                      wypadku nie da powiedziec.Wiem natomiast jak sie mozesz wkupic w laski
                      Helgi,obecnie pejszns.Stan sie moim wrogiem,a wrocisz do jej lask.Pomysl o tym.
                    • t09 Re: Psiakość, zapomniałem sie przelogować 15.12.06, 22:13
                      t09 to mój "alternatywny" nick z innego forum. Żeby nie było, ze pacynkuje,
                      spamuje, czy trolluję, otwarcie to wszystkim mówię. Na Aquanecie jednak
                      chciałbym wystepowac pod moim starym nickiem cs137.
                      • pozarski Re: Psiakość, zapomniałem sie przelogować 15.12.06, 22:16
                        No tutaj przeciez jest drf,ktory w jednym watku potrafi operowac 20 nickami i
                        wymieniac miedzy soba,z soba samym,wielkie i glebokie mysli na kazdy temat,wiec
                        co za problem?Bedziesz mial dwa nicki.Raz ten i raz tamten.Ja mam dwa.T.rex ma
                        z 1000.A Aurora tez niezliczona ilosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka