Dodaj do ulubionych

Sto lat temu

IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 22:26
Prasa donosi:

Zwycięski rajd

Nasza kawaleria dokonała niespodziewanego rajdu na terytorium
zamieszkałe przez wrogich tubylców Xaza. Dwa razy oddziały
nasze zetknęły się z rozpaczliwie acz zaciekle atakującymi,
pieszymi hordami wroga. Uzbrojenie Xazów, składające się głównie
z pałek, dzirytów i łuków nie mogło jednak powstrzymać szarży naszych
dzielnych chłopców; kryte krowią skórą tarcze Xazów nie dały im
(wbrew ich głębokiej magicznej wierze, podsycanej jeszcze przez
plemiennych szamanów)żadnej ochrony przed granatami i szybkostrzelnymi
strzelbami. Nasz regiment powrócił do bazy bez strat, przez przypadek
odniósł ranę jeden kawalerzysta, trafiony w walce zbłąkaną strzałą.
Wg szacunków Xaza stracili około 2000 wojowników, po wiekszej części
dzięki skutecznemu użyciu posiadanych przez regiment dwu ciężkich
karabinów maszynowych. Ta nowa broń wykazała w walce swe niezaprzeczalne
walory.
Obserwuj wątek
    • nurni sprawdz poczte kacapie :)__________nt 06.04.03, 00:05
      • Gość: CCCP Re: sprawdz poczte kacapie :)__________nt IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 00:07
        Masz coś do mnie?

A ktoś ty taki, mądralo?
        • Gość: Ania Re: sprawdz poczte kacapie :)__________nt IP: 213.46.162.* 06.04.03, 00:12
          Gość portalu: CCCP napisał(a):

> Masz coś do mnie?
          >
          > A ktoś ty taki, mądralo?

To bylo w sprawie poczty do kolegi Kaprala, prosze sie nie obrazac.

Pozdrawiam jak zwykle serdecznie i z nadzieja,ze kolega kapral podchorazy sie
          zjawi, nie dzis bo dzis sie nie mozna logowac niestety, ale moze choc poczta
          dziala zaraz sprawdze.

Pozdrawiam niezmiennie
          Haslo dnia

Bruksela dla Brukselek.
          • Gość: Ania Re: sprawdz poczte kacapie :)__________nt IP: 213.46.162.* 06.04.03, 00:13
            Poczta tez dzis nie dziala niestety..
            • Gość: CCCP Re: sprawdz poczte kacapie :)__________nt IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 00:19
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> Poczta tez dzis nie dziala niestety..

A jak wieści sprzed stu lat?

C.
              • Gość: Ania Re: Ja sie martwie jakie beda wiesci za sto lat.. IP: 213.46.162.* 06.04.03, 00:24
                Czytalam kiedys ,ze IV wojna swiatowa bedzie toczona za pomoca maczug..
                Czytalam dzis to co podrzuciles Danie, ten artykul o Polakach, ktorzy wygrali
                konkurs, bardzo optymistyczny, czemu tu nie podrzuciles?
                • Gość: CCCP Re: Ja sie martwie jakie beda wiesci za sto lat.. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 00:30

> Czytalam kiedys ,ze IV wojna swiatowa bedzie toczona za pomoca maczug..
                  > Czytalam dzis to co podrzuciles Danie, ten artykul o Polakach, ktorzy wygrali
                  > konkurs, bardzo optymistyczny, czemu tu nie podrzuciles?

Bo mam wrażenie, że tutaj takie rzeczy ludzi nudzą. Tutaj jest tak
                  intelektualnie, ze się spłoszyłem. Na FŚ jest parę ludzi, którzy mnie
                  zaciekawili. Ty tam zachodzisz coś poczytać? Nawet nie myślałem.
                  • Gość: Ania Re: Ja sie martwie jakie beda wiesci za sto lat.. IP: 213.46.162.* 06.04.03, 00:37

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                    >
                    > > Czytalam kiedys ,ze IV wojna swiatowa bedzie toczona za pomoca maczug..
                    > > Czytalam dzis to co podrzuciles Danie, ten artykul o Polakach, ktorzy wygr
                    > ali
                    > > konkurs, bardzo optymistyczny, czemu tu nie podrzuciles?
                    >
                    >
                    > Bo mam wrażenie, że tutaj takie rzeczy ludzi nudzą. Tutaj jest tak
                    > intelektualnie, ze się spłoszyłem. Na FŚ jest parę ludzi, którzy mnie
                    > zaciekawili. Ty tam zachodzisz coś poczytać? Nawet nie myślałem.

Oczywiscie, ze chodze, czytam jak zobacze Twoj post, .Ten z kolczastym drutem
                    byl wspanialy.Jak chcesz pogadac normalnie to koniecznie sprawdz te poczte,
                    czeka tam zaproszenie, do naprawde fajnych ludzi.
                    To forum tez juz prawie padlo, a na swiecie, to denerwuja mnie niektorzy w
                    stylu tego co pisze z Belgii i podpisuje sie jako Louis M , zaczynal na kraju
                    jako Rob kolega Krakena, wiecej dodawac nie musze.
                    Nie wiem jak Ty tam wytrzymujesz.
                    • Gość: CCCP Re: Ja sie martwie jakie beda wiesci za sto lat.. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 00:44

> Gość portalu: CCCP napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                      > >
                      > > > Czytalam kiedys ,ze IV wojna swiatowa bedzie toczona za pomoca maczug
                      > ..
                      > > > Czytalam dzis to co podrzuciles Danie, ten artykul o Polakach, ktorzy
                      > wygr
                      > > ali
                      > > > konkurs, bardzo optymistyczny, czemu tu nie podrzuciles?
                      > >
                      > >
                      > > Bo mam wrażenie, że tutaj takie rzeczy ludzi nudzą. Tutaj jest tak
                      > > intelektualnie, ze się spłoszyłem. Na FŚ jest parę ludzi, którzy mnie
                      > > zaciekawili. Ty tam zachodzisz coś poczytać? Nawet nie myślałem.
                      >
                      >
                      > Oczywiscie, ze chodze, czytam jak zobacze Twoj post, .Ten z kolczastym drutem
                      > byl wspanialy.Jak chcesz pogadac normalnie to koniecznie sprawdz te poczte,
                      > czeka tam zaproszenie, do naprawde fajnych ludzi.
                      > To forum tez juz prawie padlo, a na swiecie, to denerwuja mnie niektorzy w
                      > stylu tego co pisze z Belgii i podpisuje sie jako Louis M , zaczynal na kraju
                      > jako Rob kolega Krakena, wiecej dodawac nie musze.
                      > Nie wiem jak Ty tam wytrzymujesz.

Z drutem kolczastym to jeszcze nie koniec. A gadam tam tylko z paroma ludźmi, w miarę kulturalnie. Czytałaś wątek o Fredziu54?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5484064
                      A te dzisiejsze wieści sprzed stu lat przyszły mi na myśl, kiedy
                      oglądałem w południe rajd amerykanów po przedmieściach Bagdadu,
                      to wypisz wymaluj sytuacja okresu kolonialnego, ogromna przewaga
                      techniczna jednej strony i zawsze pod ręką usprawiedliwienia
                      dla wojny.

• Gość: Ania Re: Ja sie martwie jakie beda wiesci za sto lat.. IP: 213.46.162.* 06.04.03, 00:53

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: CCCP napisał(a):
                        > >
                        > > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                        > > >
                        > > > > Czytalam kiedys ,ze IV wojna swiatowa bedzie toczona za pomoca m
                        > aczug
                        > > ..
                        > > > > Czytalam dzis to co podrzuciles Danie, ten artykul o Polakach, k
                        > torzy
                        > > wygr
                        > > > ali
                        > > > > konkurs, bardzo optymistyczny, czemu tu nie podrzuciles?
                        > > >
                        > > >
                        > > > Bo mam wrażenie, że tutaj takie rzeczy ludzi nudzą. Tutaj jest tak
                        > > > intelektualnie, ze się spłoszyłem. Na FŚ jest parę ludzi, którzy mnie
                        >
                        > > > zaciekawili. Ty tam zachodzisz coś poczytać? Nawet nie myślałem.
                        > >
                        > >
                        > > Oczywiscie, ze chodze, czytam jak zobacze Twoj post, .Ten z kolczastym dru
                        > tem
                        > > byl wspanialy.Jak chcesz pogadac normalnie to koniecznie sprawdz te poczte
                        > ,
                        > > czeka tam zaproszenie, do naprawde fajnych ludzi.
                        > > To forum tez juz prawie padlo, a na swiecie, to denerwuja mnie niektorzy w
                        >
                        > > stylu tego co pisze z Belgii i podpisuje sie jako Louis M , zaczynal na kr
                        > aju
                        > > jako Rob kolega Krakena, wiecej dodawac nie musze.
                        > > Nie wiem jak Ty tam wytrzymujesz.
                        >
                        > Z drutem kolczastym to jeszcze nie koniec. A gadam tam tylko z paroma ludźmi,
                        w
                        > miarę kulturalnie. Czytałaś wątek o Fredziu54?
                        >
                        >
                        > <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                        f=50&w=5484064"ta
                        > rget="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5484064</a>
                        > A te dzisiejsze wieści sprzed stu lat przyszły mi na myśl, kiedy
                        > oglądałem w południe rajd amerykanów po przedmieściach Bagdadu,
                        > to wypisz wymaluj sytuacja okresu kolonialnego, ogromna przewaga
                        > techniczna jednej strony i zawsze pod ręką usprawiedliwienia
                        > dla wojny.
                        >
                        >
                        Wiesz te usprawiedliwienia sa najgorsze.Jak slysze o mniejszym zle, to
                        niedobrze mi sie robi naprawde.Jak slysze ,ze USA udzieli pomocy Irakowi w
                        odbudowie to mi sie noz w kieszeni otwiera.
                        Pani Rice zdaje sie powiedziala,cos takiego,ze Amerykanie krew przelewaja za te
                        przyszla odbudowe.Telewizji tez juz nie moge ogladac, tu pokazuja szpitale,
                        rannych apele o krew o wode, naprawde nie do zniesienia, tyle ludzkiego
                        cierpienia, a tu na forum rynsztok.Totalna znieczulica.Zaraz poczytam ten watek
                        o Fredziu, a do drutu cos dopisalam.Malo jakos piszesz ostatnio.
        • Gość: nurni Re: sprawdz poczte kacapie :)__________nt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 01:21

> Masz coś do mnie?

nie!!!
          choc moze smile

> A ktoś ty taki, mądralo?

jak to kto?
          madrala

pozdrawiam

nurni

ps

do zobaczenia... mam nadzieje
    • Gość: CCCP I teraz IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 00:56

> Prasa donosi:
      >
      > Zwycięski rajd
      >
      > Nasza kawaleria dokonała niespodziewanego rajdu na terytorium
      > zamieszkałe przez wrogich tubylców Xaza. Dwa razy oddziały
      > nasze zetknęły się z rozpaczliwie acz zaciekle atakującymi,
      > pieszymi hordami wroga. Uzbrojenie Xazów, składające się głównie
      > z pałek, dzirytów i łuków nie mogło jednak powstrzymać szarży naszych
      > dzielnych chłopców; kryte krowią skórą tarcze Xazów nie dały im
      > (wbrew ich głębokiej magicznej wierze, podsycanej jeszcze przez
      > plemiennych szamanów)żadnej ochrony przed granatami i szybkostrzelnymi
      > strzelbami. Nasz regiment powrócił do bazy bez strat, przez przypadek
      > odniósł ranę jeden kawalerzysta, trafiony w walce zbłąkaną strzałą.
      > Wg szacunków Xaza stracili około 2000 wojowników, po wiekszej części
      > dzięki skutecznemu użyciu posiadanych przez regiment dwu ciężkich
      > karabinów maszynowych. Ta nowa broń wykazała w walce swe niezaprzeczalne
      > walory.

www.toostupidtobepresident.com/shockwave/enlargement.htm
      • Gość: Ania Re: I teraz IP: 213.46.162.* 06.04.03, 01:02
        idleworm.wolffelaar.nl/nws/2002/11/swf/iraq2.swf
        Wlacz sobie glos.
        I co z ta poczta bedzie, bo cos sie migasz ?Czy ja dostane odpowiedz na list ?
        Nie mow,ze kapral w Iraku bo nie uwierze.
        • Gość: CCCP Re: I teraz IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 01:12

> <a href="idleworm.wolffelaar.nl/nws/2002/11/swf/iraq2.swf"target="_blank
          > ">idleworm.wolffelaar.nl/nws/2002/11/swf/iraq2.swf</a>
          > Wlacz sobie glos.
          > I co z ta poczta bedzie, bo cos sie migasz ?Czy ja dostane odpowiedz na list ?
          > Nie mow,ze kapral w Iraku bo nie uwierze.

Znam tę grę. Ale dziekuję za link.

=kapral= ma superpilną pracę i wyjechał na Mazury, broń Boże nie do
          Iraku.

Jest w tej chwili incommunicado. Jak wróci, to mu na pewno powiem.

Dobranoc.

Jak zawsze -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka