Dodaj do ulubionych

__lustrujemy się?

09.03.07, 13:58
mogę pokazać odpowiedź z IPN a Wy?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58739138
Obserwuj wątek
    • pozarski Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 14:36
      hasz0 napisał:

> mogę pokazać odpowiedź z IPN a Wy?
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58739138
      Nie chwal sie,tylko pokaz.No i pamietaj credo Macierewicza:Jesli teczek nie
      ma,znaczy,ze wspolpracowales na poziomach,gdzie sie,ze wzgledow bezpieczenstwa
      agenta,teczek w ogole nie zakladalo.Wiec masz czy nie masz,podejrzany jestes.
      • lady.papeteria No tu już, chwalić się kim się było w prlu 09.03.07, 14:46
        pozarski napisał:

> hasz0 napisał:
        >
        > > mogę pokazać odpowiedź z IPN a Wy?
        > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58739138
        > Nie chwal sie,tylko pokaz.No i pamietaj credo Macierewicza:Jesli teczek nie
        > ma,znaczy,ze wspolpracowales na poziomach,gdzie sie,ze wzgledow bezpieczenstwa
        > agenta,teczek w ogole nie zakladalo.Wiec masz czy nie masz,podejrzany jestes.

i jakie to kariery sie robiło, budując młodszemu pokoleniu 2, 3, i 5 Japonię
        smile))))))))
        • pozarski Re: No tu już, chwalić się kim się było w prlu 09.03.07, 14:48
          A gdzie,mila Lady,4?Czyzby byla,ale sie zmyla?
          • lady.papeteria Re: No tu już, chwalić się kim się było w prlu 09.03.07, 15:34
            pozarski napisał:

> A gdzie,mila Lady,4?Czyzby byla,ale sie zmyla?

4 - to był najgorszy wariant

www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3944486.html?as=1&ias=10&startsz=x
            smile
    • danus01 Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 14:44
      hasz0 napisał:

mnie IPN jeszcze nie odpowiedzialo a to juz niedlugo rok minie
      • lady.papeteria Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 14:48
        danus01 napisała:

> hasz0 napisał:
        >
        > > mogę pokazać odpowiedź z IPN a Wy?
        >
        > mnie IPN jeszcze nie odpowiedzialo a to juz niedlugo rok minie

Tam takich danuś mają na pęczki.
        • pozarski Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 14:50
          A ty skad masz te informacje,Lady?Czyzbys nalezala do jakiejs "grupy badawczej"?
          • danus01 Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 15:07
            pozarski napisał:

> A ty skad masz te informacje,Lady?Czyzbys nalezala do jakiejs "grupy
            badawczej"
            > ?

miczy
            nie zaprzecza
            • pozarski Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 15:09
              Zbiera sily do odpowiedzi.
          • lady.papeteria Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 15:29
            pozarski napisał:

> A ty skad masz te informacje,Lady?Czyzbys nalezala do jakiejs "grupy badawczej"

Ani badawczej ani śledczej big_grin Większa część poszkodowanych, to roczniki z górki
            demograficznej, jakby nie patrzeć.
            • pozarski Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 15:30
              lady.papeteria napisała:

> pozarski napisał:
              >
              > > A ty skad masz te informacje,Lady?Czyzbys nalezala do jakiejs "grupy bada
              > wczej"
              >
              > Ani badawczej ani śledczej big_grin Większa część poszkodowanych, to roczniki z
              górk
              > i
              > demograficznej, jakby nie patrzeć.
              >
              Ladnie,ladnie.Cios w samo serce nie tylko bywalcow IPN.
              • lady.papeteria Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 15:38
                pozarski napisał:

> lady.papeteria napisała:
                >
                > > pozarski napisał:
                > >
                > > > A ty skad masz te informacje,Lady?Czyzbys nalezala do jakiejs "grup
                > y bada
                > > wczej"
                > >
                > > Ani badawczej ani śledczej big_grin Większa część poszkodowanych, to roczniki
                > z
                > górk
                > > i
                > > demograficznej, jakby nie patrzeć.
                > >
                > Ladnie,ladnie.Cios w samo serce nie tylko bywalcow IPN.
                >

Napisałam większa część, im młodsze roczniki tym mniej teczek. Rocznikowi
                Columbowie 70 chyba już tak nagminnie ich nie zakładano.
                • rycho7 oczywiscie sie mylisz 11.03.07, 10:48
                  lady.papeteria napisała:

> Rocznikowi Columbowie 70 chyba już tak nagminnie ich nie zakładano.

Oni stawali sie pelnoletni po 1989. Ich teczek do IPN nie trzeba przekazywac.
                  To sa aktualni szpicle. Wlasnie tych nalezy sie bac. Reszta to para w gwizdek.
                  Odwracanie uwagi.
              • lady.papeteria panie pozarski ... 09.03.07, 15:45
                pozarski napisał:

> lady.papeteria napisała:
                >
                > > pozarski napisał:
                > >
                > > > A ty skad masz te informacje,Lady?Czyzbys nalezala do jakiejs "grup
                > y bada
                > > wczej"
                > >
                > > Ani badawczej ani śledczej big_grin Większa część poszkodowanych, to roczniki
                > z
                > górk
                > > i
                > > demograficznej, jakby nie patrzeć.
                > >
                > Ladnie,ladnie.Cios w samo serce nie tylko bywalcow IPN.
                >

a roczniki lat 80 maja dość teczek, sprawy żydowskiej i tej całej polityki ,
                którą funduje jej IV RP. Chcą pracy i godnych zarobków! Świetne zdanie słyszałam
                ostatnio: jeden młody człowiek mówi do drugiego: - wiesz k*** co, jak patrzę co
                w tym kraju się dzieje, to aż paszport w kieszeni mi się otwiera! To mówi samo
                za siebie, no nie?!
                • danus01 Re: panie pozarski ... 09.03.07, 16:05
                  lady.papeteria napisała:

Świetne zdanie słyszała
                  > m
                  > ostatnio: jeden młody człowiek mówi do drugiego: - wiesz k*** co, jak patrzę
                  c
                  > o
                  > w tym kraju się dzieje, to aż paszport w kieszeni mi się otwiera! To mówi samo
                  > za siebie, no nie?!
                  >

rzeczywiscie swietne i bardzo na czasie powiedzonko
                  uslyszalam ostatnio tez cos podobnego tylko w mniej zabawnej formie
                  a tez mnie nie bylo do smiechu jak takie cos uslyszalam
    • andrzejg Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 14:50
      hasz0 napisał:

Możesz pokazać?

Ciekawe po co tam poszedłeś? Uzyskac certyfikat niewinności, bo nie
      byłes tego pewien?

Ja tam po żaden certyfikat nie pójde, ani żadnych lojalek podpisywał nie będę

A.
    • qwardian Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 14:52
      Konsternacja. Wystąpię sam do IPN-u, wydaje mi się naturalne, że takie
      oświadczenie z pewnością ma istotne znaczenie, potem mogę "pokazać" ale zbyt
      cenię sobie własną prywatność, żeby umieszczać nazwisko.
      • hasz0 hipokryci sami nie pójdą ale innych lustrują 09.03.07, 15:40
        Cytat za homosovietusem:
        Dziennikarstwo jest zawodem ludzi wyspecjalizowanych w tak zwanych środkach
        masowego przekazu, a więc w dziennikach, periodykach, telewizji, radiu itp.
        jak sama nazwa wskazuje, zadaniem środków masowego przekazu jest przekazywanie
        masom informacji. Stąd dziennikarz jest sprawozdawcą i niczym innym. Jest
        specjalistą w zbieraniu, przedstawianiu i podawaniu innym informacji. Jak
        długo pozostaje w tej dziedzinie, jego praca jest pożyteczna i nie można mu
        niczego zarzucić. Ale w ciągu ostatniego wieku dziennikarze przywłaszczyli
        sobie inną funkcję, a mianowicie występują w roli nauczycieli, kaznodziei
        moralności. Nie tylko informują czytelników i słuchaczy o tym, co się stało,
        ale wydaje się im, że mają prawo pouczać ich, co powinni myśleć i czynić. A że
        ich poglądy są rozpowszechniane masowo, dziennikarze zajmują uprzywilejowane
        stanowisko, mają niekiedy istny monopol na pouczanie ludzi, co jest dobre, a
        co niedobre.

Wiara, że tak ma być, że dziennikarz ma prawo tak się zachowywać, że należy
        mu wierzyć, gdy nas poucza, jest jednym z typowych zabobonów współczesnych. Bo
        jeśli chodzi o pouczanie nas, dziennikarz nie ma żadnego autorytetu. Nie jest,
        jako taki, ani specjalistą w zadnej nauce, ani autorytetem moralnym, ani
        przywódcą politycznym. Jest po prostu dobrym obserwatorem i umie pisać,
        względnie mówić. Co gorzej, sam zawód dziennikarza jest dla niego samego o
        tyle niebezpieczny, że musi pisać o najróżniejszych rzeczach, o których zwykle
        niewiele wie, a w każdym razie nie posiada głębszej wiedzy. Dziennikarz jest
        więc niemal z konieczności dyletantem. Uważać go za autorytet, pozwalać mu
        pouczać innych ludzi, jak to się obecnie stale czyni, jest zabobonem.

Kiedy szukamy przyczyny szerzenia się tego zabobonu, wypada przyznać ze
        wstydem, że nie ma chyba innej, niż dziecinne wierzenie, że wszystko co
        drukowane jest prawdziwe - a zwłaszcza jeśli jest drukowane pięknymi słowami.
        • danus01 Re: hipokryci sami nie pójdą ale innych lustrują 09.03.07, 16:09
          hasz0 napisał:

> Kiedy szukamy przyczyny szerzenia się tego zabobonu, wypada przyznać ze
          > wstydem, że nie ma chyba innej, niż dziecinne wierzenie, że wszystko co
          > drukowane jest prawdziwe - a zwłaszcza jeśli jest drukowane pięknymi słowami.

zapomniales dodac,ze dziennikarze pracuja tez w telewizji i radiu operujac
          pieknymi 9nie zawsze jednak) slowami
          czy telewizje TRWAM i RM traktujesz jako byty wyjatkowe z poddawania sie
          zabobonom widzow i sluchaczy?
        • andrzejg totalitaryzm masz w genach 09.03.07, 16:14
          to do tytułu, bo chcesz wprowadzic przymusową lustracje dla wszystkich
          Jakze inaczej mam rozumiec tytuły watków?
          'lustrujemy sie?' z pełnym radości okrzykiem 'ja juz mam certyfikat uczciwego człowieka'
          a potem oskarżenie 'hipokryci sami nie pójdą ale innych lustrują'

Z tresci postu trudno mi wyczuć do czego ten tytuł, ale skoro wcześniej
          zadeklarowałem ,ze nie pójde po żadna lojalkę wobec systemu, sądzę,ze do mnie.
          W takim razie odpowiadam Ci wprost - cos Ci sie pomajtaczyło chłopie.Do niczego
          Cie nie zmuszam i chocbys swoja chałupę otapetował tymi lojalkami, to i tak
          nie po nich będe Cie oceniał.Rozumiesz co piszę?DO NICZEGO CIĘ NIE ZMUSZAM
          Wręcz przeciwnie, to Ty mając jakies takie dziwne upodobanie do papierkowych
          podpórek nawołujesz do powszechnej lustracji.

Jesli chodzi zas o dziennikarzy , o których piszesz - no cóz.Któz Co karze im
          wierzyc?Zastanów się, czy Ty przypadkiem nie zawierzyłeś za bardzo innym.
          Uzywaj swojego mózgu i niw wierz pismakom - to mogę Ci szczerz poradzić

A.
          • hasz0 ___________jednak to Ty totalitaryzm masz w genach 12.03.07, 07:36
            - nie sądzę a nawet wręcz przeciwnie!

uważam, ze ci co atakują rzeczywistych aa nie udawanych antytotalitarystów
            mają totalitaryzm w genach.

Ja Cię nie atakuję tak jak Ty mnie. Tylko się zapytałem:
            -"To co? Lustrujemy się?"

Przyznasz co na na logikę oczywiste, że ci co się "zagotowali" po takim pytaniu
            i atakują pytającego - bronią w rzeczywistości
            tajnych utrwalaczy totalitaryzmu.
            • rycho7 Re: jednak to Ty totalitaryzm masz w g 12.03.07, 08:05
              hasz0 napisał:

> uważam, ze ci co atakują rzeczywistych aa nie udawanych antytotalitarystów
              > mają totalitaryzm w genach.

Ostatnio wysluchalem w TV pasujacej kwestii. Ksiadz mowil, ze z tymi, ktorzy
              uwazaja papizm za totalitaryzm nie ma wspolnego jezyka. W 100 procentach sie
              zgadzam. Poniewaz WIARA wymaga aby w tym momencie wylaczyc myslenie. Nie ma
              wspolnego jezyka poniewaz totalitaryzm katolikow jest widoczny jak na dloni.

A Ty Haszu nie masz w tym zakresie zadnych argumentow, jedynie zaklecia.
              • hasz0 ________przecież to tak jak z AG-> R7 zaklina sam 12.03.07, 09:25
                hasz0 napisał AndrzejowiG:

> > uważam, ze ci co atakują rzeczywistych a nie udawanych antytotalitarystów
                > > mają totalitaryzm w genach.

A Rycho7 bezradny wobec niezbitej logiki tego zdania
                posunął się do jej zaklinania!

R7:
                > A Ty Haszu nie masz w tym zakresie zadnych argumentow, jedynie zaklecia.
                • rycho7 czekam na Hasza argumenty 12.03.07, 09:56
                  hasz0 napisał:

> hasz0 napisał AndrzejowiG:
                  >
                  > > > uważam, ze ci co atakują rzeczywistych a nie udawanych antytotalita
                  > rystów
                  > > > mają totalitaryzm w genach.
                  >
                  > A Rycho7 bezradny wobec niezbitej logiki tego zdania
                  > posunął się do jej zaklinania!
                  >
                  > R7:
                  > > A Ty Haszu nie masz w tym zakresie zadnych argumentow, jedynie zaklecia.

Wiec gdzie sa Twoje argumenty?
    • jaceq Pokazywałem na prawo i lewo... 09.03.07, 16:05
      ... jak byłem mały. Teraz się wstydzę.

hasz0 napisał:

> mogę pokazać ...
    • wolomin_w_nocy Jasne. 09.03.07, 17:48
      No to jak Haszu, onanizowałeś się dzisiaj? Proszę odpowiedz, to znacznie
      zwiększy Twoją wiarygodność albo też pozwoli Ci wyrzcić z siebie ciążące Ci
      piętno.
    • piq __lustrujesz się? A po co? 09.03.07, 19:12
      Po co ci glejt z IPNu? Nie jesteś pewien, czy współpracowałeś, haszeńku?
    • qwardian Re: __lustrujemy się? 09.03.07, 20:22
      Haszo, ależ Ty narozrabiał. Nie dajesz się nabrać na pochlipywania, błagania,
      odnoszenie się do Twojej katolickiej naiwnej natury wybaczania. To będziesz
      słyszał groźby i przekleństwa pod swoim adresem. Metropolita z Lublina o
      pseudonimie TW Filozof, odwoływał się do miłosierdzia w Tygodniku Powszechnym i
      Gazecie Wyborczej, na wyścigi z innym szpiclem Czajkowskim. Kiedy to nie dało
      skutku, chwycono się wszystkich chwytów. I nie lepiej Haszo było szpiclem
      zostać, miałbyś teraz przyjaciół na Aquanecie, pieniądze zamiast dziur w
      kieszeni, nagrody Polityki, sama Paradowska by Tobie wręczała nagrodę. A teraz
      w IV RP zostałeś moherem, zarozumialcem ze świstkiem z IPN-u. Gdybyś donosił,
      potem się zlustrował i uniewinniony został, byłbyś VIP-em, salonowcem i elitą,
      a Ty głupim katolikiem, moherowcem, kaczystą skończyłeś.
      I jeszcze jedno, to czemu się przyglądasz to nie sen, miałeś okazję poznać ich
      prawdziwą naturę. Co śmierdzi jak gó..., wygląda jak gó..., jest gó...
      • andrzejg a Ty Waść już się zlustrowałeś? 09.03.07, 21:10
        Tak z wewnętrznej potrzeby, bez nakazu jakiejkolwiek ustawy.

A.
        • danus01 Re: a Ty Waść już się zlustrowałeś? 09.03.07, 21:22
          andrzejg napisał:

> Tak z wewnętrznej potrzeby, bez nakazu jakiejkolwiek ustawy.
          >
          > A.

pewnie stanal nagi przed lustrem i stwierdzil,ze sie zlustrowal...z
          przymruzeniem oka wink
          • qwardian Re: a Ty Waść już się zlustrowałeś? 09.03.07, 22:31
            To Pani mnie bierze za innego qwardiana, bo ten nie wstydzi się niczego, ani
            nie wyrzuca sobie niczego co w życiu robił.
            • hasz0 ____________to co? nie chcecie czy chcecie? 09.03.07, 23:24
              nie rozumiem skad tyle negatywnych emocji?

Wolicie trzymać głowy w piachu jak strusie albo dziennikarze?

monitoring.pap.com.pl/media/cgi-bin/start.pl?id_publikacji=571%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20&polecenie=wp

users.nethit.pl/forum/read/mp/3065215/2/
              • hasz0 __wolicie żyć w bagnie Rozpusty Fałszu i Udawania? 09.03.07, 23:31
                users.nethit.pl/forum/read/mp/3065215/2/
                Po '83 co trzeci student był kaptowany do służb, liczba tajnych
                współpracowników w Polsce wzrosła do 80 tysięcy. Całą tę sytuację, powstałą po
                ujawnieniu listy Wildsteina, trzeba wykorzystać do zmiany ustawy lustracyjnej.
                Należy przyjrzeć się tym na razie utajnionym nazwiskom ubeckim z młodszego
                pokolenia. Sprawdzić, czy są w strukturach gospodarczych i państwa. Dopiero
                wtedy będzie można dokładnie przeanalizować, czym właściwie była transformacja
                ustrojowa, co się działo, gdy ci ludzie wiedzieli, że się kończy komunizm.
                Stworzono za pomocą służb pajęczynę ludzi, którzy byli wobec siebie lojalni.
                Stało się to podglebiem spółek nomenklaturowych, tworzenia szybkich ścieżek
                prywatyzacyjnych dla swoich. Na razie nie ma jak do tego się dobrać. Trzeba iść
                za ciosem, żądać odtajnienia osób zwerbowanych po '83. Bo właśnie rola tych
                osób w dzisiejszej Polsce jest może najgroźniejsza.

Rozmawiała Małgorzata Subotić

VIDE: dzisiejsza "Rzeczpospolita"
                www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_050205/dodatek1_a_2.html

KOMENTARZYK:

Komentarzyk, w gruncie rzeczy odnoszący się głównie do paru zdań
                wypowiedzianych przez prof. Staniszkis, które zaznaczyłem na czerwono,
                napisałem w e-mailu wysłanym do pani Małgorzaty Subotić oraz do wiadomości
                wielu innych osób, w tym oczywiscie również do B. Wildsteina

• jaceq Haszowi wystąpiły stygmaty 10.03.07, 00:15
                  > Po '83 co trzeci student był kaptowany do służb, liczba tajnych

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3977764.html?skad=rss

"Sprawa jest jednak trudna, bo do tej pory do sądu nie wpłynęły z IPN-u akta
                  dotyczące Krawczyka - "Mija miesiąc a IPN nie przesłał akt."

To samo mówił RPO. W IPN jest podział na akta "w pierwszej kolejności" i tzw.
                  "rządowo-prezydenckie".

"Jeśli sąd lustracyjny otworzy przewód sądowy, a potem prześle akta do sądu
                  okręgowego to ten będzie musiał rozpatrzyć sprawę w pierwszej kolejności"

A reszta "pieniaczy", to co: gorsza? Muszą czekać, bo się kaczystowscy
                  ministrowie lustrują? No to długo poczekają, może nawet przedtem poumierają, IPN
                  kaczystowskich akt potrafi dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo
                  szukać w swoich czeluściach.
                • danus01 Re: __wolicie żyć w bagnie Rozpusty Fałszu i Udaw 10.03.07, 09:33
                  hasz0 napisał:

> Należy przyjrzeć się tym na razie utajnionym nazwiskom ubeckim z młodszego
                  > pokolenia. Sprawdzić, czy są w strukturach gospodarczych i państwa. Dopiero
                  > wtedy będzie można dokładnie przeanalizować, czym właściwie była
                  transformacja
                  > ustrojowa, co się działo, gdy ci ludzie wiedzieli, że się kończy komunizm.
                  > Stworzono za pomocą służb pajęczynę ludzi, którzy byli wobec siebie lojalni.
                  > Stało się to podglebiem spółek nomenklaturowych, tworzenia szybkich ścieżek
                  > prywatyzacyjnych dla swoich. Na razie nie ma jak do tego się dobrać.

"dobrac"?
                  czy to wlasciwe slowo w ustach 'prawego i sprawiedliwego'?
                  a nie uczciwiej byloby napisac,ze nalezaloby to podejrzenie zbadac?
                  a potem dopiero sie 'dobierac' ustalajac wczesniej litere prawa
                  umozliwiajaca 'dobieranie' sie do tych,ktorzy zlamali prawo
                  ocena moralna a ocena prawna to nie to samo Haszu

> Trzeba iść
                  >
                  > za ciosem, żądać odtajnienia osób zwerbowanych po '83. Bo właśnie rola tych
                  > osób w dzisiejszej Polsce jest może najgroźniejsza.
                  >

najpierw pomowienie a potem cios ...komu i w co?
                  > VIDE: dzisiejsza "Rzeczpospolita"
                  > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_050205/dodatek1_a_2.htmla
                  >
                  >
                  >
                  > KOMENTARZYK:
                  >
                  > Komentarzyk, w gruncie rzeczy odnoszący się głównie do paru zdań
                  > wypowiedzianych przez prof. Staniszkis, które zaznaczyłem na czerwono,
                  > napisałem w e-mailu wysłanym do pani Małgorzaty Subotić oraz do wiadomości
                  > wielu innych osób, w tym oczywiscie również do B. Wildsteina
                  >
                • rycho7 prawo dziala wstecz? 11.03.07, 11:07
                  hasz0 napisał:

> Na razie nie ma jak do tego się dobrać.

A jak ujawnisz, ze chlopcy byli agentami to co? Zabierzesz (znacjonalizujesz)
                  im majatki? To wspoldzialanie w ramach ukladu, szarej sieci. lze-elit jest
                  nielegalne? Biznesy od wiekow prowadzi sie wsrod swoich. Wy mohery nie
                  jestescie swoi. Obce watykanskie cialo moze macic w swojej sitwie. Wprowadzcie
                  obywatelski obowiazek kupowania dewocjonaliow.
              • jaceq Re: ____________to co? nie chcecie czy chcecie? 09.03.07, 23:49
                hasz0 napisał:

> nie rozumiem

Nie dziwię się. Ja nie rozumiem haszu, skąd ten pomysł z piaskiem? Przecież
                zlustrowanie się to włożenie głowy w gó.. a nie w piasek. Napisze jeden z
                drugim oświadczenie, że jest czysty i ma z glowy? Nieee, przecież tak łatwo to
                nie pójdzie. Jeden z drugim co pół roku będzie musiał pytac IPN czy może już
                znaleźli jakieś kwity na niego, czy też ma się zgłosić później, za kolejne pół
                roku. A ci, co się nie zlustrowali, będą się temu przyglądać, pukając palcami w
                czoło.

A btw, czy Twój certyfikat dziewictwa ma rodowód kieresowy, czy może już
                kurtykański? Jeśli ten pierwszy, to wiesz gdzie go sobie możesz wsadzić:
                RPO zdaje się miał problem z wydobyciem z IPN materiałów dotyczących członków
                obecnej GTW.

Zresztą o czym my tu: TK najprawdopodobniej za tydzień wyśle ustawę lustracyjną
                na orbitę. To będzie oczywiście, dla prawdziwków kaczyzmu, wina TK a nie tych,
                którzy lustrację faktycznie pogrążyli.
                • andrzejg Re: ____________to co? nie chcecie czy chcecie? 10.03.07, 04:15
                  Gdzieś tam wyżej ktoś (chyba Pozarski) przypomniał Haszowi słowa Macierewicza
                  pasujace jak ulał do Twojej analizy.

Dziwie sie ludziom nie majacym nic na sumieniu i nie muszacym z mocy prawa
                  poddawać sie lustracji, ze tak na zawołanie lecą do tego urzędu.Nasuwa się
                  jedyny wniosek (który juz tu wypłynął) - nie czują sie pewni swego.Mogę powiedzieć
                  w sposób zdecydowany - nigdy nie będą się czuły.Zawsze będzie coś , co ich
                  będzie niepokoiło.Wieczne życie w strachu - 'a jak ktos mi ten glejt unieważni???
                  To piekło czeka!'

A.
                  • jaceq Re: ____________to co? nie chcecie czy chcecie? 10.03.07, 14:57
                    andrzejg napisał:
                    > Dziwie sie ludziom nie majacym nic na sumieniu i nie muszacym z mocy prawa
                    > poddawać sie lustracji, ze tak na zawołanie lecą do tego urzędu.Nasuwa się
                    > jedyny wniosek (który juz tu wypłynął) - nie czują sie pewni swego.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3978171.html?skad=rss

Dla Hasza to pewnie kapuś. Podpisał.
                    Ja też się dziwię, że ktoś leci po kwit z tej pralni sumień. Przecież lada
                    moment pralnia opublikuje wszystko. Niestety, nie w formie materiałów do wglądu,
                    byś Ty czy ja mógł wyrobić sobie zdanie o tym i owym, ale w formie list, a
                    wiadomo, że układacze jakichkolwiek list działają wg jakiegoś widzimisię.

Moje zaufanie do tych dziennikarzy, którzy się nie zlustrują, wzrośnie. Rozumiem
                    tych, którzy poddadzą się naciskowi lustracyjnemu z takich czy innych względów,
                    ale - jako podatni na naciski - mojego zaufania nie otrzymają.
    • andrzejg Czy Wałęsa to TW Bolek? 10.03.07, 05:07
      Z pewnością nie , bo ma glejt uczciwości z IPN

A.
      • hasz0 _____________ja chyba śnię 10.03.07, 08:56
        nie lepiej Haszo było szpiclem
        zostać, miałbyś teraz przyjaciół na Aquanecie, pieniądze zamiast dziur w
        kieszeni, nagrody Polityki, sama Paradowska by Tobie wręczała nagrodę. A teraz
        w IV RP zostałeś moherem, zarozumialcem ze świstkiem z IPN-u. Gdybyś donosił,
        potem się zlustrował i uniewinniony został, byłbyś VIP-em, salonowcem i elitą,
        a Ty głupim katolikiem, moherowcem, kaczystą skończyłeś.
        • hasz0 _____________ja chyba śnię na jawie 10.03.07, 09:00
          a jeszcze jedno
          nikt nie odpowiedział mi, czy o ojca
          a nawet dziadka można Giertychowi bezkarnie
          wytykać?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=58737374&a=58749027
          • pozarski Re: _____________ja chyba śnię na jawie 10.03.07, 09:05
            hasz0 napisał:

> a jeszcze jedno
            > nikt nie odpowiedział mi, czy o ojca
            > a nawet dziadka można Giertychowi bezkarnie
            > wytykać?
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=58737374&a=58749027
            Jasne,ze mozna.W koncu Giertych kontynuuje swiatle rodzinne tradycje,wiec why
            not?Twoi idole wyciagaja kolku wokol GW rodzinne tradycje rodem z KPP,chociaz
            dzieci komunistami nie sa.Giertych to co innego.Narodowy katolik,ktory nie
            poszedl inna droga,niz jego antenaci,wiec trza go tym w pysk walic.
          • andrzejg Re: _____________ja chyba śnię na jawie 10.03.07, 09:07
            nie mozna wytykać (kwestaia kary to juz inna sprawa)
            Chciałbym zauwazyc ,ze badanie genów to specjalność Twojej opcji
            i jak widze zaraźliwa.

No to jak Prawdziwy Polaku Katoliku (albo w innej kolejności}

Był Wałęsa TW Bolkiem, czy nie?

A.
            • andrzejg acha - to ad personam nie jest ad personam 10.03.07, 09:09
              odnosi sie do cytatu umieszczonego przez samego Ciebie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=58741949&a=58783224
              A.
              • hasz0 ________więc jednak można byle nie naszym? 10.03.07, 11:25
                Lustracja jest bezprawiem.

Nie można karać za czyny niekarane
                prawem w tamtym czasie - prawo nie działa wstecz!

Karanie za kłamstwo lustracyjne też jest bezprawiem - bo
                łamie prawo okaarżonego do nieprzyznawania sie i nie oskarżania
                i narusza prawa człowieka!

Najgorsi zaś sa tacy jak ja!
                Niezabitowska, Wałęsa to bahaterowie w przeciwiestwie do Gwiazdy
                czy Walentynowicz - dlatego nie dziwi mnie, że film o niej robi
                Niemiec przedstawiając ją jako pijaczkę, analfabetkę i matkę ZOMO-wca!

A nasi wstydzili się kręcić....
                • andrzejg Re: ________więc jednak można byle nie naszym? 10.03.07, 11:35
                  > Najgorsi zaś sa tacy jak ja!
                  > Niezabitowska, Wałęsa to bahaterowie w przeciwiestwie do Gwiazdy
                  > czy Walentynowicz -

Nic nie rozumiesz i nie odpowiadasz na proste pytanie.
                  Czy według Ciebie Lech Wałęsa jest TW Bolkiem.Tak samo Niezabitowska
                  (dobrze,że ją wpomniałeś)

I tak wiem,że nie odpowiesz, bo pytanie jest niewygodne, bo gdy
                  odpowiesz
                  1.tak jest (są) - to podważysz glejt z IPN w przypadku Wałęsy,
                  czy wyrok w przypadku Niezabitowskiej, ale wtedy rodzi sie watpliwość,
                  dlaczego Twój glejt ma byc lepszy od glejtu tamtych.logicznie rzecz biorąc
                  tez jest nieważny
                  2.nie są - to runie twoja wizja świata oparta na załozeniu ,że oni byli agentami

Co wybierasz?

A.
                • jaceq Re: ________więc jednak można byle nie naszym? 10.03.07, 15:00
                  > Niezabitowska, Wałęsa to bahaterowie w przeciwiestwie do Gwiazdy
                  > czy Walentynowicz - dlatego nie dziwi mnie, że film o niej robi
                  > Niemiec przedstawiając ją jako pijaczkę, analfabetkę i matkę ZOMO-wca!
                  >
                  > A nasi wstydzili się kręcić....

Ja też uważam, że np. właściciel firmy transportowej jest lepiej predystynowany
                  do sprawowania władzy, niż np. suwnicowa. A to dlatego, że za rządów suwnicowych
                  właściciele firm z reguły te firmy tracą, natomiast gdyby rządzili właściciele
                  firm - to suwnicowym działoby sie lepiej.
                • rycho7 rozumiem, ze cos sugerujesz 11.03.07, 11:13
                  hasz0 napisał:

> czy Walentynowicz - dlatego nie dziwi mnie, że film o niej robi
                  > Niemiec przedstawiając ją jako pijaczkę, analfabetkę i matkę ZOMO-wca!
                  >
                  > A nasi wstydzili się kręcić....

Naszym prawda nie przeszlaby przez gardlo. Wiec milcza. Walisz prosto z mostu
                  Haszu.
    • rycho7 Hasz podpalil stos - w przenosni 11.03.07, 10:39
      hasz0 napisał:

No widzisz Haszu i wlasnie o to chodzilo. Krygowales sie, meandrowales, oczka
      skromnie mruzyles. A chodzilo od poczatku o to aby kneblowac. Aby pisac mogly
      jedynie "prawdziwki". No i wyszlo szydlo z worka.

Ja juz pisalem swego czasu na forum. W czasie wojskowego przeszkolenia
      studentow bylem w wojskach radiolokacyjnych. Czyli wedlug sluszniejszego
      nazewnictwa IPN w Operacyjnym Wywiadze Technicznym. Donosilem gdzie lataja
      samolotami antykomunisci. Mozesz mnie znalezc na liscie Wildsteina. Obok
      agentow zdradzonych kontrwywiadowi Al Kaidy. Wiecej frajerow nie znajdziecie.

W ten sposob Hasz zapewni sobie, ze nikt nie odwazy sie korygowac glupot jakie
      pisze jakikolwiek nawiedzony. CBDO
    • rycho7 Calosciowa lustracja Hasza 11.03.07, 11:35
      hasz0 napisał:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58830546&wv.x=2&a=58830826
      Oczekujemy jeszcze Haszu, ze zadeklarujesz brak przynaleznosci do sluzb
      specjalnych (SA, SS) partii Ojca Rydzyka.
      • hasz0 nie należę nawet do narodowców 11.03.07, 15:19
        narodowiec.com/polskapolityka/oswiecim/index.htm
        • hasz0 Kto więc wg Was dobrze zrobiłby lustrację?PO z SLD 12.03.07, 07:28
          i z PSL?
          A może ci?

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/pierwsza_strona_070310/pierwsza_strona_a_1.html

Piwowski:
          - nikomu nie zaszkodziłem. Ja przyjąłem proste kryterium, czy ja komuś
          zaszkodzę czy nie. Gdybym komukolwiek zaszkodził, byłby ogromny wstyd
          • andrzejg dobra 12.03.07, 07:32
            miejmy to za soba i niech ten cały PiS idzie w PiSdu...

a Twój kwit jest tyle ważny, co Wałęsy

A.
          • danus01 Re: Kto więc wg Was dobrze zrobiłby lustrację?PO 12.03.07, 07:33
            NIKT
            ale sady sa najbardziej predysponowane do tego,aby ograniczyc naduzycia
            lustracyjne do minimum
            • hasz0 _____trudno Was zrozumieć 12.03.07, 07:49
              AndrzejG:
              > > miejmy to za soba i niech ten cały PiS idzie w PiSdu...
              > > a Twój kwit jest tyle ważny, co Wałęsy
              A.
              #: skąd wiesz co jest napisane w tym kwicie? napisałem tylko, ze mogę pokazać
              i od razu wszyscy sie na mnie napastliwie rzucili, jak na najgorszego. A gdyby
              tam było, że mnie zarejestrowali, że sfałszowano podpis za pobrane zapomogi -
              ale nikomu nie zaszkodziłem?

Chciałem się tylko przekonać - jaki naprawdę macie stosunek do lustracji.
              Bo nie mogłem zrozumieć, ze teraz wszyscy sz za lustracją a każde rozwiązanie
              jest nie do przyjęcia. Nawet takie, które było kpiną z lustracji!

A propos Wałęsy - nie mogłeś wcześniej mi tego napisać, co naprawdę o nim
              myślisz? Wybaczyłbym Ci już wcześniej wszystkie inwektywy pod moim adresem
              i nie napisałbym tego:!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=58741949&a=58867690
              D_nutka:
              NIKT
              ale sady sa najbardziej predysponowane do tego,aby ograniczyc naduzycia
              lustracyjne do minimum
              • hasz0 Danuśce dziękuję za szczerą odpowiedź - NIKT/n 12.03.07, 07:51
              • danus01 Re: _____trudno Was zrozumieć 12.03.07, 08:02
                chyba jednak z wyboru stanę sie Żydem.
                Dekalog sobie daruje-zbyt obciążajacy.
                nie mam woli być identyfikowana z żadnym wirtualnym antysemitą

#:

Z 5, 7 i 8 przykazaniem też?

chcesz lustrowac moje mysli i zamiary?
              • andrzejg Re: _____trudno Was zrozumieć 12.03.07, 08:11
                hasz0 napisał:

> #: skąd wiesz co jest napisane w tym kwicie? napisałem tylko, ze mogę pokazać
                > i od razu wszyscy sie na mnie napastliwie rzucili, jak na najgorszego.

Nadal nic nie rozumiesz

Czym innym jest przymus lustracji pod rygorem utraty pracy (zobacz jak to
                przypomina czasy komuny), a czym innym dobrowolna lustracja.Musiałeś sie
                zlustrowac?Wątpie i dlatego tak zareagowałem.Po prostu swoim pytaniem zaproponowałeś
                ogólna , dobrowolna lustracje , bo Ty kwitek juz masz.Oj nie bratku.Ja mam
                czyste sumienie i po żadne kwity moralnosci nie będe chodził.Jeszcze mnie
                ten przymus nie objął i mam nadzieję ,że nie obejmie.

Jeśli chodzi zas o Wałęsę - nie wiem jak zrozumiałeś moje wypowiedzi - ale
                nie sądzę ,aby był agentem SB.Chodza takie ploty, ale moga byc spreparowane
                Jego agenturalność pasowałaby do pokojowego oddania władzy przez komunistów,
                którzy chcieli zapewnić sobie korzysci w przyszłości,ale nikt tego nie udowodnił
                Równie dobrze zresztą pasuje jego nieagenturalność.Punkt widzenia zalezy od...

Wiem,wiem - podobnoo oczyścił swoje teczki.Tak samo chyba nie zrozumiałeś
                mojego porównania kwitów - Twojego i Wałęsy.Chiałem Ci pokazać, znając Twój
                stosunek do Wałęsy i podejrzewając ,ze nie wierzysz w jego 'glejt czystości
                moralnej', bo przecież po wyczyszczeniu akt nie pokazuje on całej prawdy,że
                ta cała lustracja jest tylko narzedziem do opanowywania coraz wiekszych obszarów
                życia politycznego,medialnego, czy też gospodarczego.Będzie to wykorzystane przez
                'młodych' do wyrugowania 'starych' z ich foteli.Jesli chodzi zas o sama moralność
                to niczego ona nie wyjasni, bo jak pokazałem Ci na przykładzie Wałęsy, te kwity
                są nic nie ważne.No chyba że uznasz kwit Wałęsy za ważny i wiążący, to wtedy
                mozna powiedzieć,że lustracja jest moralnie oczyszczająca.

A.
              • rycho7 zmuszony do zgody 12.03.07, 08:13
                hasz0 napisał:

> Bo nie mogłem zrozumieć, ze teraz wszyscy sz za lustracją a każde rozwiązanie
                > jest nie do przyjęcia.

Ja pisze jasno. Wiecznym jeczeniem zmuszcie mnie do zgody na oczywista glupote.
                Chcecie lustracji to niech bedzie pelna. Ze wspolczesnymi donosicielami, z
                adresem i fotografia Masy, z informatorami wywiadu watykanskiego, Opus Dei i
                struktur krajowych katolicyzmu, donosicielami Rydzyka, itd. itp.

Wypalic zlo do konca - spalona ziemia od morza do Tatr. No albo to nie jest zlo
                gdy jes Wasze, pisowskie i katolickie. OBLUDA UEBER ALLES.
          • rycho7 nowa nazwa czarownicy 12.03.07, 07:59
            hasz0 napisał:

> i z PSL?

Niedawno dowiedzialem sie, ze w czasach procesow czarownic ludzie wierzyli w
            istnienie czarownic. Dla Ciebie Haszu i Tobie podobnych postkomunista i byly
            wspolpracownik PRL jest wlasnie taka czarownica. Ty wierzysz w istnienie tych
            czarownic. Slowo wiara jest oczywiscie najwazniejsze, poniewaz wiara nie wymaga
            dowodow. Tworzycie mityczne byty (brzytwa Ockhama) lze-elit, stolikow, ukladow,
            szarych sieci, czerwonych pajakow. A to jest jedynie rabek spodnicy zlej
            baletnicy. Teraz rzadzicie wiec pokazujecie swa indolencje. Igrzyska urzadzane
            przez IPN maja Polakom zamulic myslenie jak przezyc do pierwszego. I
            haszopodobni WIERZA, ze kwit z IPN zastapi pasek wyplaty w Irlandii.

Aktualnie sa grozni aktualni tajni wspolpracownicy (OZI) sluzb specjalnych.
            Podelce, ktore pozbawia nas kardiologow, policjantow "pierwszego kontaktu",
            uczciwych pracownikow skarbowki itd. itp. No bo jak ida sprawy widzi kazdy
            glupek z wyjatkiem ideolo zamulonego pisiaka.

Ty nam Haszu nie machaj kwitem z IPN, kwitem od spowiedzi i kwitem z pralni
            Twojego mozgu. Ty Haszu zaprezentuj myslenie a nie IQ. To co prezentujesz kazdy
            widzi na forum. Ewangelizacja i odlewanie kartofelkow. To zdecydowanie za malo
            jak na wspolczesny poziom cywilizacji Jewropejskiej. Cale szczescie, ze SLD
            udalo sie wprowadzic nas do UE. Ma kto obronic Rospude i miliony moga pracowac
            poza zasiegiem pisuaru. Wiemy komu mamy byc wdzieczni. Aczkolwiek nadal
            powtarzam, ze ta istniejaca w Polsce "lewice"-lewizne nalezy unicestwic. Brak
            niestety w Przywislu autentycznych liberalow-sekularyzatorow. A "liberal"
            kochajacy podatki dla biskupa Rzymu to pokraczny falsyfikat.

Pokaz nam Haszu zaswiadczenie, ze wspolczesnie na nas nie donosisz, chocby do
            swojego spowiednika.
            • andrzejg Re: nowa nazwa czarownicy 12.03.07, 08:12
              dzięki za linki - przekazałem córce
        • pozarski Tez byles w Oswiecimiu Haszu? 12.03.07, 07:50
          Miasto zostalo przylaczone do Reichu,wiec wlasciwa nazwa powinna brzmiec
          Auschwitz.
          • hasz0 Re: Tez byles w Oswiecimiu Haszu? 12.03.07, 08:13
            Byłem. Ale nie w Auschwitz tylko w Oświecimiu na wycieczce w
            "KZL Polish concetration camps" albo "polnische KZL am Auschwitz"

- dopiero ten znienawidzony przez moich adwersarzy rząd postarał sie o zmiane
            nazwy na taką jaką napisałeś i z dopiskiem niemiecki.

Oświęcim i Brzezinka są to nazwy geograficzne, oznaczających konkretne
            miejscowości w Polsce, natomiast dla oznaczenia obozu własciwe są nazwy
            Auschwitz-Birkenau (w strukturze obozu są KL Auschwitz I, KL Auschwitz II)
            Oczywiście wiesz, ze przez pierwsze dwa lata był to obóz dla Polaków
            dopiero potem dla Zydów i innych narodowości.

www.um.oswiecim.pl/rocznica/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=112
            Dla nas mieszkańców Oświęcimia najważniejsze jest, by świat zaczął odróżniać
            Auschwitz od Oświęcimia. By nie tłumaczono nazwy miejsca kaźni na nazwę miasta.
            Auschwitz jest symbolem największego w dziejach ludzkości ludobójstwa. Oświęcim
            to normalne, tętniące życiem miasto.
            Od ponad 800 lat Oświęcim wpisuje się w dzieje Polski. W okresie
            rozdrobnienia dzielnicowego był samodzielnym księstwem. Tu urodzili się twórcy
            polskiego odrodzenia. Zamek Książąt Oświęcimskich z racji swojego położenia
            gościł władców, koronowane głowy. W czasie rozbiorów Polski przez 123 lata
            władcy Austrii wśród licznych tytułów używali także tytułu książąt Oświęcimia.
            Oświęcim był ważnym węzłem komunikacyjnym, skrzyżowaniem dróg lądowych i linii
            kolejowych.
            Oświęcim przez wieki był przykładem miasta wielkiej tolerancji i
            współpracy mieszkańców różnych narodowości. Przed druga wojną światową w 14
            tysięcznym Oświęcimiu, blisko 60 proc. stanowili Żydzi. Gmina miejska i gmina
            żydowska współpracowały ze sobą, a popularna w XIX wieku potoczna nazwa miasta-
            Oświęcimska Jerozolima, właściwie oddawała panujące tu relacje. Żydzi zajmowali
            znaczące miejsce w życiu gospodarczym, społecznym i kulturalnym.
            Szanowni Państwo,
            Trzeba pamiętać, że tragedia Auschwitz choć dokonała się na ziemi polskiej, nie
            była dziełem Polaków. Oświęcim dekretem Hitlera z 8 października 1939 został
            wcielony do III Rzeszy. Obowiązywały tu prawa Rzeszy Niemieckiej, a hitlerowcy
            dążyli do zniewolenia mieszkańców. Z 14 tysięcy oświęcimian, ponad 5 tysięcy
            Żydów zostało deportowanych. Wielu następnie zamordowano. W kolejnych
            transportach wysiedlono tysiące Polaków. Tym nielicznym, którzy tu pozostali,
            groziło osadzenie w obozie, represje lub śmierć. Kolejne lata wojny pokazały,
            że w Oświęcimiu zamienionym na niemieckie miasto Auschwitz nie było miejsca dla
            Polaków. Zniszczone zostały okoliczne wsie: Brzezinka, Babice, Pławy, Harmęże a
            na ich terenie powstawały obozy i podobozy. Birkenau, Babitz, Monowitz...
            Miasto i okolice zasiedlone zostały przez niemieckich osadników. Zniszczone
            zostały żydowskie obiekty kultu religijnego. Planowano rozbiórkę zabytkowego
            kościoła parafialnego w mieście. Oświęcim stał się niemieckim miastem Auschwitz.

• pozarski Re: Tez byles w Oswiecimiu Haszu? 12.03.07, 08:21
              Mnie raczej chodzilo o fakt pochodzenia twojej iformacji z linku narodowcow.Sa
              lepsze zrodla dotyczace obozu od tych, ktore wywalaja otwarte drzwi,wiec
              poslugiwanie sie nimi to raczej obraz twojego upadku,niz rzetelnej informacji.
              • rycho7 Hasz nie czytuje NIE Zyda Urbacha 12.03.07, 08:25
                pozarski napisał:

> Sa lepsze zrodla dotyczace obozu

Hasz przy doborze zrodel kieruje sie cenzorskim INDEKSEM jego kosciola. Inne
                lektury przy jego IQ moglyby zaszkodzic.
                • hasz0 Re: Hasz nie czytuje NIE Zyda Urbacha 12.03.07, 09:02
                  chorobliwe argumenty "ad personam" + wojujący ateizm
              • hasz0 Re: Tez byles w Oswiecimiu Haszu? 12.03.07, 09:08
                Druga strona potwierdza to samo bo to są po prostu fakty:
                venus.ci.uw.edu.pl/~rubikon/Nr10/magda.htm
                • pozarski Re: Tez byles w Oswiecimiu Haszu? 12.03.07, 09:27
                  hasz0 napisał:

> Druga strona potwierdza to samo bo to są po prostu fakty:
                  > venus.ci.uw.edu.pl/~rubikon/Nr10/magda.htm

Sam sobie odpowiadasz.Jako przewodnika po faktach wybrales NOP,a nie np Yad
                  Vashem czy ZIH.Potwierdzenia nie szukasz w niezaleznych zrodlach,a u
                  przeciwnikow(druga strona)twojego myslenia.Fakty dla ciebie nic nie
                  znacza,szukasz tylko potwierdzenia wlasnych interpretacji.
                  • hasz0 ____Podaj link chetnie poczytam o hipermacie/n 12.03.07, 09:41
                    • pozarski Dyskusje z toba czytuje,ale niechetnie biore w 12.03.07, 09:49
                      nich udzial;jestes zbyt dogmatyczny,jak na moj gust.
            • rycho7 klamiesz Haszu, jak zwykle 12.03.07, 08:22
              hasz0 napisał:

> Byłem. Ale nie w Auschwitz tylko w Oświecimiu na wycieczce w
              > "KZL Polish concetration camps" albo "polnische KZL am Auschwitz"

Czy mam rozumiec, ze byles w miejscu, ktore "komunisci" nazwali tak jak
              powyzej? Tym miejscem jak zwykle byly Twoje urojenia. Od zawsze zylismy w
              innych swiatach. Mowimy innymi jezykami. Nie zmienia tego nawet to, ze
              od "zawsze" wiedzialem, ze po 1945 KL byly uzytkowane przez Armie Radziecka i
              polskie wladze. A wladze te byly i polskie i legalne i z ciagloscia prawna do
              dzis.
              • hasz0 _______klamiesz Rychu i obrażasz jak zwykle 12.03.07, 08:54
                AG:
                przymus lustracji pod rygorem utraty pracy (zobacz jak to przypomina czasy
                komuny) a czym innym dobrowolna lustracja.
                Musiałeś się zlustrowac? Ja mam czyste sumienie i po żadne kwity moralnosci nie
                będe chodził.Jeszcze mnie ten przymus nie objął i mam nadzieję ,że nie obejmie.
                #: To się nazywa PRAWDOFOBIA. Wszystko co może przybliżyć do prawdy należy
                uczynic!
                Nie rozumiem ludzi wkładających głowę w piasek i połykający g’ówno ogłaszane
                przez maleszkujących.

AG:
                Jeśli chodzi zas o Wałęsę - nie wiem jak zrozumiałeś moje wypowiedzi - ale
                nie sądzę ,aby był agentem SB.
                # Tu sobie sam odpowiedziałeś: „Punkt widzenia zalezy od...”

AG: nie zrozumiałeśmojego porównania kwitów - Twojego i Wałęsy.Chiałem Ci
                pokazać, przecież po wyczyszczeniu akt nie pokazuje on całej prawdy,że
                ta cała lustracja jest tylko narzedziem do opanowywania coraz wiekszych obszarów
                życia politycznego,medialnego, czy też gospodarczego.
                #:
                A ja myślałem naiwnie, że to SB i TW opanowali życie polityczne medialne
                gospodarcze...

R7:
                Ja pisze jasno. Wiecznym jeczeniem zmuszcie mnie do zgody na oczywista glupote.
                Chcecie lustracji to niech bedzie pelna. Ze wspolczesnymi donosicielami, z
                adresem i fotografia Masy, z informatorami wywiadu watykanskiego, Opus Dei i
                struktur krajowych katolicyzmu, donosicielami Rydzyka, itd. itp.
                #:
                Chcesz zrównać wysłąnników diabła z tymi od anioła?
                Czyli jak sam piszesz: „Wypalic zlo do konca - spalona ziemia od morza do Tatr.
                No albo to nie jest zlo gdy jes Wasze, pisowskie i katolickie.
                To u Ciebie jest dopiero „ OBLUDA UEBER ALLES.”

R7:
                istnienie czarownic. Dla Ciebie Haszu i Tobie podobnych postkomunista i byly
                wspolpracownik PRL jest wlasnie taka czarownica. Ty wierzysz w istnienie tych
                czarownic. Slowo wiara jest oczywiscie najwazniejsze, poniewaz wiara nie wymaga
                dowodow. Tworzycie mityczne byty (brzytwa Ockhama) lze-elit, stolikow, ukladow,
                szarych sieci, czerwonych pajakow. A to jest jedynie rabek spodnicy zlej
                baletnicy.
                #:
                Dowody są Rychu! Nie kłam. Z najdelikatniejszym przypadkiem: Piwowskim – jako
                zupełnie niewinnym nawet nie trzeba było czekać do 15.
                A te Twoje mity okazały się najprawdziwszą prawdą!

R7:
                I IPN maja Polakom zamulic myslenie jak przezyc do pierwszego.
                haszopodobni WIERZA, ze kwit z IPN zastapi pasek wyplaty w Irlandii.
                Aktualnie sa grozni aktualni tajni wspolpracownicy (OZI) sluzb specjalnych.
                Podelce, ktore pozbawia nas kardiologow, policjantow "pierwszego kontaktu",
                uczciwych pracownikow skarbowki itd. itp. No bo jak ida sprawy widzi kazdy
                glupek z wyjatkiem ideolo zamulonego pisiaka.
                Ty nam Haszu nie machaj kwitem z IPN, kwitem od spowiedzi i kwitem z pralni
                Twojego mozgu. Ty Haszu zaprezentuj myslenie a nie IQ. To co prezentujesz kazdy
                widzi na forum. Ewangelizacja i odlewanie kartofelkow. To zdecydowanie za malo
                jak na wspolczesny poziom cywilizacji Jewropejskiej. Cale szczescie, ze SLD
                udalo sie wprowadzic nas do UE. Ma kto obronic Rospude i miliony moga pracowac
                poza zasiegiem pisuaru. Wiemy komu mamy byc wdzieczni. Aczkolwiek nadal
                powtarzam, ze ta istniejaca w Polsce "lewice"-lewizne nalezy unicestwic. Brak
                niestety w Przywislu autentycznych liberalow-sekularyzatorow. A "liberal"
                kochajacy podatki dla biskupa Rzymu to pokraczny falsyfikat.
                #:
                Pomieszałeś wszystko jak zwykle! To nie SLD zainicjowało wejście do UE ani NATO!
                PO (UW) i SLD byli przeciwni wejściu do NATO i EWG – nie kłam!
                Oni po podpisaniu Ukąłdu o Stowarzyszeniu spieprzyli tylko warunki wejścia po
                przejęciu włądzy negocjacjacjami na kolanach uciekając pod Brukselę gdy Moskwa
                się na nich wypięła za Jelcyna.
                To nie wina PiS-u, że miliony zmuszone są do wyjazdu za chlebem – więc nie kłam
                bezrobocie uwzględniając wyjazdy zmalało czy to PiS doprowadził do braku
                inwestycji , a przede wszystkim do rozwarstwienia społecznego przez brak
                solidaryzmu?
                Do takiego bezrobocia - plajtami, zatorami, horrendalnymi kosztami pracy i
                podatkami, korupcją, mrożeniem gospodarki, aferami i spekulacją kapitałem? PiS
                to WSZYSTKO POPRAWIA! Sciąga kapitał inwestycyjny a nie spekulacyjny
                monetaryzmem. Powoli ale dąży do poprawy warunków przedsiębiorstw.
                A korupcja skokowo zmalała. Statystyki nie kłamią jak Ty!

R7:
                Pokaz nam Haszu zaswiadczenie, ze wspolczesnie na nas nie donosisz, chocby do
                #:
                To już typowe „ad personam” z którego się już nie wyzwolisz bo AG się poprawił!
                • leje-sie Dziekuje Haszu za promocje. 12.03.07, 09:04
                  Zajrzalem do watku, bo tytul dziwnie znajomo zabrzmial. Jak zwykle u ciebie
                  zastalem odsylacz - wiec myslalem, ze jak zwykle u ciebie to odsylacz do
                  ciebie, a do takich nie zagladam - stary wrobel zlapie sie na plewy tylko ze
                  dwa razy.

Odstapilem od zasady, otworzylem link - i zostalem mile zaskoczony. Nareszcie u
                  ciebie cos interesujacego do poczytania wink

Co mialem w temacie do powiedzenia i jaki byl cel mojego wpisu wyjasnilem w
                  cytowanym przez ciebie watku.
                  • hasz0 _________Do leje się i do Wszystkich - APEL! 12.03.07, 09:40
                    Lustracja jest jawnym pogwałceniem prawa.

Nie można karać za czyny niekarane prawem bo legalne w tamtym czasie
                    - prawo nie działa wstecz!

Karanie za kłamstwo lustracyjne jest też bezprawiem - bo
                    łamie prawo oskarżonego do nieoskarżania się przez samego siebie,
                    przez co narusza prawa człowieka!

Napisałem to w tym wątku i... nikt tego nie zauważył, ani się nie odniósł
                    - bo chciałem oskarżyć Niemcy, Czechy, Słowację, Rumunię, Bułgarię, Litwę,
                    Łotwę i Estonię o totalitaryzm, łamanie praw człowieka, naigrawanie się z prawa
                    itp.

Czemuż milczeliście?

• leje-sie Haszenku 12.03.07, 09:45
                      > Napisałem to w tym wątku i... nikt tego nie zauważył, ani się nie odniósł

Moze napisales, moze i nie. Jak dla mnie to piszesz zbyt pokretnie i rebusowo.
                      Wiec dla mnie, moj drogi, dla mnie tylko dawaj pod swoja ulubiona kreseczka
                      streszczenie w jezyku prostym i zrozumialym - a wtedy bede byc moze czytal i
                      sie odnosil.

Jak narazie ciesz sie, ze Andrzej i Rycho zadaja sobie trud by rozwiazywac
                      twoje szarady i kalambury.
                    • rycho7 piszesz pokretnie 12.03.07, 09:53
                      hasz0 napisał:

> Napisałem to w tym wątku i... nikt tego nie zauważył, ani się nie odniósł

Jako zyjacy autor mozesz wprost pisac co autor ma na mysli. Domyslanie sie co
                      piszesz zakonczylismy przed laty. Na to swoja oblude juz mnie nie nabierzesz.

> - bo chciałem oskarżyć Niemcy, Czechy, Słowację, Rumunię, Bułgarię, Litwę,
                      > Łotwę i Estonię o totalitaryzm, łamanie praw człowieka, naigrawanie się z
                      prawa
                      > itp.

To oskazz jawnie. Kawa na lawe. Jakie sa tam przepisy. Jasno po polsku. Sa tam
                      takie bzdury jak w Polaczkolandi czy cos zupelnie innego. Konkretnie co jest?

No i wykaz, ze w RFN ujawniono donosicieli sprzed 1989 roku. Agentow wywiadu i
                      kontrwywiadu RFN. Zacytuj liste, podaj link. Bez slowotoku.
                      • rycho7 delegalizacja NPD (narodowych-solidarystow) 13.03.07, 07:39
                        rycho7 napisał:

> No i wykaz, ze w RFN ujawniono donosicieli sprzed 1989 roku. Agentow wywiadu
                        > i kontrwywiadu RFN. Zacytuj liste, podaj link. Bez slowotoku.

Bez slowotoku, konkretnie to za trudne zadanie dla Hasza. Wiec IQ>170 milczy.
                        Dodam wiec, gdzie jest lista agentow w NPD? A to, ze bylo ich za duzo
                        stwierdzil Trybunal Konstytucyjny RFN. Sledzono legalna partie (prawicowa???,
                        napewno narodowo-solidarystyczna tak jak Porozumienie Centrum i PiS). Gdzie
                        jest lista agentow we Frakcji Czerwonej Armii i Al Kaidzie? Jakie Ty Haszu
                        przyklady podajesz. Uzywasz tej jednej komorki zawierajacej cale Twoje IQ?
                • andrzejg Jakże dobrze,że napisałes to duzymi literazmi 12.03.07, 09:08
                  hasz0 napisał:

> #: To się nazywa PRAWDOFOBIA. Wszystko co może przybliżyć do prawdy należy
                  > uczynic!
                  > Nie rozumiem ludzi wkładających głowę w piasek i połykający g’ówno ogłas
                  > zane przez maleszkujących.

Napisz jeszcze ,że to ma byc PRAWDA OBJAWIONA
                  A teraz udowdnij,że nie współpracowałeś za czasów komuny ze słuzbami,
                  bo wiesz Haszeńku - te wyjazdy zagraniczne (ja za czasów komuny nigdzie za
                  granicą nie byłem).No, UDOWODNIJ.Pokaż jaka była PRAWDA, a ja Ci odpowiem
                  za Macierewiczem 'były takie sfery działań służb,ze nie było żadnej dokumentacji'
                  a ponadto za Twoim idolem jarkiem 'jeżeli Twoja współpraca była PRAWDĄ,
                  to dokumenty na to zostały zniszczone'

>
                  > AG:
                  > Jeśli chodzi zas o Wałęsę - nie wiem jak zrozumiałeś moje wypowiedzi - ale
                  > nie sądzę ,aby był agentem SB.
                  > # Tu sobie sam odpowiedziałeś: „Punkt widzenia zalezy od...”

Dokładnie Haszu.Zauważ tylko,że to nic nie zmienia w sprawie prawdziwości tychże kwitów.Czyli jak to jest z tą PRAWDĄ, jeżeli punkt widzenia zależy od punktu
                  siedzenia?

>
                  > AG: nie zrozumiałeśmojego porównania kwitów - Twojego i Wałęsy.Chiałem Ci
                  > pokazać, przecież po wyczyszczeniu akt nie pokazuje on całej prawdy,że
                  > ta cała lustracja jest tylko narzedziem do opanowywania coraz wiekszych obszarów życia politycznego,medialnego, czy też gospodarczego.
                  > #:
                  > A ja myślałem naiwnie, że to SB i TW opanowali życie polityczne medialne
                  > gospodarcze...

Kto się załapał na dzielenie pierzyny,ten się załapał, a teraz Ci którzy
                  się nie załapali chca jeszcze wydrzeć cos dla siebie.

A.
                  • hasz0 ____Czyli p. widzenia wg Ciebie jest p. siedzenia! 12.03.07, 09:15
                    Przyjmuję to oświadczenie do wiadomości.
                    Tyle razy mi to juz bezskutecznie wpajałeś...
                    • andrzejg Re: ____Czyli p. widzenia wg Ciebie jest p. siedz 12.03.07, 09:33
                      hasz0 napisał:

> Przyjmuję to oświadczenie do wiadomości.
                      > Tyle razy mi to juz bezskutecznie wpajałeś...

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - nie przeinaczaj

Stara jak świat PRAWDA, a reszta to trzecie prawda, badź góralska prawda
                      • andrzejg P.S. 12.03.07, 09:35
                        sam widzisz ,ze papiery Wałęsy, których nie uznajesz unieważniaja Twoje
                        papiery na szlachetność, bo niby czym sie róznisz od Wałęsy i dlaczego
                        Tobie mam bardziej wierzyc niż jemu?

A.
                        • hasz0 ____________Bo widzisz nie zauważasz niuansów 12.03.07, 09:52
                          ja chciałem sprawdzić jak działa IPN i Kieres
                          sprawdziłęm i wyciągnąłem wnioski a Ty nie...

Zastanawiałes się dlaczego Kieres sam z własnej inicjatywy dał staus
                          pokrzywdzonego po wydaniu przez TK orzeczenia wygodnego dla TW.

"status pokrzywdzonego może według niego otrzymać osoba, która była agentem.
                          Mówię o tym wszystkim z dwu powodów, po pierwsze - by pokazać jak nisko upada
                          wymiar sprawiedliwości, starając się dostosować orzecznictwo do tego, co uznaje
                          się za potrzebę polityczną (w tym wypadku potrzeby agentury!), po drugie - po
                          to, by wyjaśnić, iż według TK nadanie komukolwiek statusu pokrzywdzonego nie
                          przesądza o tym, czy był, czy też nie był agentem SB. Konsekwencje moralne
                          takiego stanu rzeczy są oczywiste, ale prawnie oznacza to, że sąd powinien
                          rozpatrzyć dowody w sprawie Wałęsy, jakie zostaną przedstawione. Chyba że do
                          dotychczasowego bezprawia dołączy się jeszcze jedno i sąd w ogóle nie będzie
                          rozpatrywał dowodów, tylko wyda orzeczenie takie, jakiego chce Lech Wałęsa."

www.medianet.pl/~naszapol/0548/0548echi.php
                          Gdy jeden z pracowników naukowych IPN oddziału gdańskiego odnalazł "kwity",
                          czyli donosy TW "Bolka" z początku lat siedemdziesiątych i zamierzał je
                          opublikować w krakowskich "Arcanach" w swoim opracowaniu wiosną tego roku,
                          doszło do bezprecedensowej sytuacji. Oto redaktor naczelny tego pisma
                          poinformował, że z przyczyn od niego niezależnych powyższy materiał ukazać się
                          nie może. Co więcej, również prezes IPN Kieres także ujawnił, że to nie jego
                          ingerencja spowodowała "zatrzymanie" (mówiąc językiem PRL-owskiej cenzury) tego
                          materiału. Kto więc, jaka instytucja lub osoby w III RP są władne do
                          cenzurowania i na podstawie jakich przepisów? Posługując się językiem Wałęsy
                          możemy powiedzieć, że nie "o take Polske" nam chodziło.

Status pokrzywdzonego
                          Kilka dni temu Wałęsa otrzymał od IPN status pokrzywdzonego, jaki wydaje się
                          osobom inwigilowanym i prześladowanym przez komunistyczne służby
                          bezpieczeństwa. Jego kryteria są jasno określone w ustawie o IPN, w ustawie o
                          rzeczniku interesu publicznego oraz w procedurach wypracowanych w kilkuletnim
                          już orzecznictwie Sądu Lustracyjnego. Trzeba dodać, że Sąd Lustracyjny (m.in.
                          na podstawie orzeczeń Sądu Najwyższego, który wielokrotnie zabierał glos na ten
                          temat) wypracował o wiele łagodniejsze procedury niż IPN. Stąd też istniała
                          pewna rozbieżność. Osoba z pozytywnym wyrokiem Sądu Lustracyjnego mogła nie
                          otrzymać statusu "osoby pokrzywdzonej", albowiem IPN o wiele dokładniej wnikał
                          w dokumenty i bardziej surowo je interpretował. Dopiero ostatnio Sąd Najwyższy
                          uznał, że orzeczenie Sądu Lustracyjnego jest rozstrzygające i osoba nie uznana
                          za "kłamcę lustracyjnego" nie może być nadal lustrowana.
                          mazowsze.kraj.com.pl/113348002170305.shtml
                          • rycho7 podstawy cywilizacji Jewropejskiej 12.03.07, 10:02
                            hasz0 napisał:

> by pokazać jak nisko upada
                            > wymiar sprawiedliwości, starając się dostosować orzecznictwo do tego, co
                            > uznaje się za potrzebę polityczną (w tym wypadku potrzeby agentury!),

Czy ogloszenie IVRP uniewaznilo zasady prawa wywodzace sie nawet od czasow
                            Imperium Rzymskiego? Nigdy tego nie uzgodnilismy, mimo dyskusji od lat. Ty
                            modlisz sie do oltarzyka leworucji obszczymurkowej.
                • rycho7 domniemanie niewinnosci 12.03.07, 09:46
                  hasz0 napisał:

> #: To się nazywa PRAWDOFOBIA.

Nie Haszu, to sie nazywa domniemaniem niewinnosci. Ale Ty leworucjonista
                  muralny (obszczymurkowy) takich podstaw cywilizacji Jewropejskiej nie uznasz.
                  WIERZYSZ, ze masz racje ponad wszystko. Bo Ty definiujesz Prawde (nawiedzona
                  przez duze P).

> #:
                  > A ja myślałem naiwnie, że to SB i TW opanowali życie polityczne medialne
                  > gospodarcze...

To nie Ty myslales naiwnie. To Ty wykreowales ta bzdure. Po prostu nie
                  potraficie wygrywac na wolnym rynku. Ze swoja Opus Dei - "przezroczysta".

SB i jej TW nie ma od 1990 roku. Zapomniales?

> Chcesz zrównać wysłąnników diabła z tymi od anioła?

To Twoja katolska retoryka. Nie ma diabla i nie ma aniola. To urojenia Twojej
                  WIARY. Jest kodeks karny i zasady cywilizacji Jewropejskiej. To juz nie
                  jest "cywilizacja" watykanska. Ty nigdy sie z tym nie pogodzisz.

Sa jedynie obywatele panstwa polskiego (nie zadnej IV RP). Masz cos przeciw
                  komus to donies do prokuratury. Eliminowanie poprzez wymuszanie samooskarzen to
                  bolszewicka samokrytyka. Koszmary sprzed 1956 roku. Wydawalo sie, ze dawno
                  unicestwione.

> Dowody są Rychu!

Czego sa dowody? Ze wszelkie zycie spoleczne opiera sie na sieci powiazan?
                  Dotyczy to takze PiS i katolikow. Ci ktorzy znali sie za PRL takze maja do
                  siebie zaufanie, o ile w miedzyczasie zaufania nie zawiedli. Na co wiec Ty
                  Haszu nasz dowody? Nigdy ich nie przedstawiles. Slowotok to nie dowody. Masz
                  niezmiennie problemy nazewnicze i definicyjne. Lowisz w metnej wodzie wiec
                  macisz.

> Z najdelikatniejszym przypadkiem: Piwowskim

Jakie dowody? Ze chopaki z warsiawskiej Pragi poszli na wodke i trzeba bylo 4
                  razy rozliczyc libacje? Oficer musial wykazac, ze cos sie dzieje z "agentem".
                  Oddaj swoje dyplomy inzynierskie antykomunisto. Pozbaw blizniakow lze-
                  wyksztalcenia.

> Pomieszałeś wszystko jak zwykle! To nie SLD zainicjowało

Mieszasz Ty. Ja pisalem, ze wprowadzilo, nie zaincjowalo lecz zakonczylo. Wbrew
                  Tobie i kaczorom. Latwo to sprawdzic to w tym watku i w archiwum Forum.

> Oni po podpisaniu Ukąłdu o Stowarzyszeniu spieprzyli tylko warunki wejścia

Trzeba bylo nie wystawiac do wyborow popaprancow i zachowac ciaglosc wladzy.
                  Kto Was zmusza do wystawiania politykierow na ktorych widok "paszport otwiera
                  sie w kieszeni"? Cytat nie moj ale kupilem.

> To nie wina PiS-u, że miliony zmuszone są do wyjazdu za chlebem

Ja nie pisze, ze wylacznie PiSu. Wlaczam w to Porozumienie Centrum, AWS i
                  reszte popaprancow. Nie onanizuje sie jak Ty podmiankami slow. Katolikow z SLD
                  tez winie.

> a przede wszystkim do rozwarstwienia społecznego przez brak solidaryzmu?

Hasla macie piekne. Efekty zerowe, bo nie macie mozliwosci. Na tym polega
                  gospodarka wolnorynkowa i tak jest bardzo dobrze. Robol sam na siebie napluje
                  za Solidarnosc. Widzialy galy co braly. Rozumku bylo jednak za malo. Ale nie ma
                  juz powrotu. Musisz pod bronia przeprowadzac pobor na komunistow. Dobrowolcow
                  mozesz szukac w psychiatrykach.

> PiS to WSZYSTKO POPRAWIA!

Trybunal Konstytucyjny nagminnie poprawia po PiSie. Musicie ponownie odzyskac
                  Trybunal. I tak cyklicznie do usr.anego konca PiS, AWS, Porozumienia Centrum.

> Powoli ale dąży do poprawy warunków przedsiębiorstw.

Tak powoli, ze nikt nie zauwaza. Tak trzymaj. Jak w realsocjalizmie.

> A korupcja skokowo zmalała.

Skokowo wzrosly stawki. Bioracym bardziej sie to oplaca. Nie ma kto robic
                  przeszczepow to i nie ma konkurencji na rynku. Gdzie Ty zyjesz? Z oddali widac
                  lepiej? Informatorzy nie boja sie Waszych donosicieli. W tym Ciebie.

> R7:
                  > Pokaz nam Haszu zaswiadczenie, ze wspolczesnie na nas nie donosisz, chocby do
                  > #:
                  > To już typowe „ad personam” z którego się już nie wyzwolisz bo AG s
                  > ię poprawił!

W czym mam sie poprawic? Ciebie obraza moja obecnosc na forum. Wpadne wiec
                  czasami aby Cie obrazic obecnoscia. Ewentualnie moge Cie obrazic tym, ze nie
                  donosisz jedynie dlatego, ze sluzby zdyskwalifikowaly Cie jako informatora-
                  psychola. Ty masz misje produkowania "informacji". Sam widze jakie bzdury
                  wychodza, gdy interpretujesz to co napisalem kilka linijek wyzej. "Sluzby" moga
                  sobie same przeczytac i skopiowac Ctrl-C, Ctrl-V. Jaki oficer zechce z toba
                  wodka pic jak z Piwowskim? Pokazesz to zaswiadczenie, ze nie donosisz obecnie?

Piwowski robi z Was neo-Rejs. Perfekcyjna obsada naturszczykow. A Wy nic nie
                  kumacie. Dzwiek jaki kon wydaje paszcza.
                  • qwardian Re: domniemanie niewinnosci 13.03.07, 00:55
                    rycho7 napisał:

"Jakie dowody? Ze chopaki z warsiawskiej Pragi poszli na wodke i trzeba bylo 4
                    razy rozliczyc libacje? Oficer musial wykazac, ze cos sie dzieje z "agentem".

To Twoja wizja państwa? Dziękuję. W takim razie ja się lepiej czuję w moherowo-
                    katolickim zaścianku.
                    • rycho7 Opus Dei zwraca Ci koszty donoszenia 13.03.07, 07:25
                      qwardian napisał:

> To Twoja wizja państwa? Dziękuję. W takim razie ja się lepiej czuję w
                      > moherowo-katolickim zaścianku.

Przedstawiles zaswiadczenie z Opus Dei? Oni w ogole wystawiaja zaswiadczenia
                      dla swieckiej publiki?

Kazdy sie lepiej czuje tam gdzie mu placa.
    • dachs A po cholerę 12.03.07, 13:51
      hasz0 napisał:

Naprawdę myślisz, że kiedy okaże się, iż te wszystkie teksty pisałeś na zlecenie
      UB, zacznę patrzeć na nie innym okiem?
      Nie. Ani do tekstów, ani do Ciebie stosunku nie zmienię. Może ew. zmieniłbym w
      takiej sytuacji stosunek do UB: zdziwiłbym się, choć myślałem, że mnie juz tam
      nic nie zdziwi.
      Natomiast chciałbym mieć możliwość, jako np. członek komitetu popierającego
      Twoją kandydaturę na radnego, pójścia do IPN i poproszenia o udostępnienie
      Twojej teczki, żeby potem nie świecić oczami przed członkami komitetu wyborczego
      np. Andrzeja, których Twoja teczka też by niewątpliwie bardzo interesowała. smile
      To jest sytuacja, jakiej od dawna domaga się PO i do jakiej rozpaczliwie nie
      chcą dopuścić Twoi "walczący o prawdę" idole.
      • qwardian Lament Adama M.+++..... nad gruzami 3rp 12.03.07, 23:20
        Kurnik - w policji
        Lesiak – w UOP-ie
        Mazur – w biznesie
        Sekuła – w NIK-u
        Czajkowski – w „Więzi”
        Ketman – w Gazecie
        Olek – w Pałacu
        Milan – w dzienniku
        Ola – przy URM-ie
        Dochnal – na raucie
        Rywin – przed kiciem nie czuje strachu
        Miller – na topie
        Kaczor – na aucie
        JA – w samym centrum
        Papała – w piachu

To były czasy!
        Tak to bywało!

I komu k... a* to przeszkadzało?!

(*) k...a – słowo pochodzenia łacińskiego modne w kręgu elity 3 rp
      • rycho7 podsluchy Stazi przekretow Kohla 13.03.07, 07:32
        dachs napisał:

> To jest sytuacja, jakiej od dawna domaga się PO i do jakiej rozpaczliwie nie
        > chcą dopuścić Twoi "walczący o prawdę" idole.

Stazi podsluchiwala Kohla. Trybunal Konstytucyjny RFN zakazal publikowania
        tresci podsluchow. Ty prawiczku jak zwykle nie wiesz dlaczego. A to proste. W
        panstwie prawa podsluch musi zlecic sad aby mozna bylo uzyc jako dowodu. Ponoc
        przeplywales Odre aby Polska byla panstwem prawa. Twojego "prawa". Ja dziekuje.
        • hasz0 ____Pogarda do prawd, mit "prawa" i gejzer obsesji 15.03.07, 10:54
          Zakazałby też w sytucji gdyby stacja podsłuchała kanclerza Shroedera, że
          prowadził antyuniją energetyczną politykę - sprzyjającą Putinowi - za obiecane,
          przyszłe wielomilionowe apanaże podczas realizacji tej wrażej polityki?

Czy uznawano prawo niemieckie - hitlerowskie w procesie norymberskim?

Mamy więc uznawać stalinowskie prawo i jego kryteria "honoru" w IV RP?

Umowa przy okrągłym stole zapewniła poprzedniej "elicie" nie tylko bezkarność
          ale bezpieczne lądowanie na z góry przygotowanych posadach. Dokonali tego w
          zmanipulowanym systemie prawnym stanu wojennego a usankcjonowali delegaci
          Sorosa w III RP tzw. reformą "przekształceń własnościowych" i
          oszukańczą "prywatyzacją".
          Ciągłość i trwanie zapewnił hermetyczny, pseudodemokratyczny system partyjny z
          izolacją-ordynacją - izolującą wyborców od prawdziwych przedstawicieli.

Konserwuje to ciągle tę samą grubokreskową elitę złodziei i oszustów w
          gospodarce, administracji, sądownictwie, mediach i polityce - skąd z szatańską
          satysfakcją przyglądają się dziś na beznadziejną szamotaninę wykluczonych,
          pokrzywdzonych, okradzionych z majatku i pracy, opieki zdrowotnej, emerytur,
          startu życiowego dla młodzieży, nadziei na sprawiedliwość i możliwość
          odsunięcia ich i rozliczenia.

Rozkrada się resztki majątku narodowego przy udziale międzynarodowej mafii
          cwaniaków w strojach prezesów "bezpiecznych" banków albo światowych szulerów
          praw spadkowych, którzy pławią się z zyskiem w kałużach sprzecznego,
          niejednoznacznego i mętnego prawa.
          Korzystają ze sprzedajnych korporacji, skorumpowanej biurokracji, która zna
          możliwości prawnych kruczków i prawdziwą wartość narodowego majątku.

A media bronią przed opinią publiczną fałszywym, lukrowanym obrazem liberalizmu
          mafijnego - atakując brutalnie koalicję za lustrację dziennikarzy.

Gdy normalni, zwykli ludzie, często wybitni i fachowi w wielkim stresie tracili
          pracę na korzyść podłych i skorumpowanych tajniaków i dyletanckich nepotów
          układów postkomunistycznych - wtedy dzisiejsi obiektywni i "bohaterscy
          dziennikarze" wyli z zachwytu!

A zwykli nieumaczani znów będą udowadniać że nie są wielbłądami
          ku uciesze esbeków i ubeków z wypasionymi emeryturamni.

Wszelkie głosy o potrzebie rozbicia i odrzucenia tego korupcyjnego układu są
          lekceważone i wyśmiewane. Podległe temu układowi media atakują każdego, kto
          odważy się inaczej pomyśleć. Prawdziwego rozliczenia z przeszłością nie
          zrealizowali następcy układu sprzed osiemnastu lat, bo swą karierę polityczną
          zawdzięczają uczestnikom tych ustaleń.

Dlatego każda metoda lustracji będzie atakowana!

Ta lustracja jest wadliwa. Zepsuli ją w sejmie młodzi, urodzeni po 1972. Tacy
          sami, jak ci którzy podczas "reform" i "przekształceń" - wysługując się obcym,
          często państwowym (sic!) korporacjom, zwalniali lepszych od siebie fachowców
          za to, że rozwijali lub ratowali firmę, wdrażając wbrew modzie polskie systemy
          a nie zagraniczne.
          Zwalniali ich na granicy ochrony emerytalnej - pozbawiając ich tej ochrony.
          Zdolniejsi od nich młodzi bez powiązań z "układem" postkomunistycznym
          i esbeckim zmuszeni są do emigracji "Za chlebem".

I to tym samym dziennikarzom nie przeszkadzało! Tak jak i Wam tutaj.
          Rozpuściliście jęzory z g'ównem, poszanowaniem prawa, domniemaniem "niewinności"
          i tym podobnym szambem polemicznym zapominając o prawdzie i szacunku do
          sprawiediwych.

Jaki kto reprezentuje "honor", kogo się atakuje i jakich dziennikarzy broni,
          dlaczego wszystkich maluczkich naraża się na esbeckie, szambowe szantaże zza
          grobu a jednocześnie wybiela się WIELKIE SZUBRAWE ŚWINIE na "honorowych"
          stolcach?
          Te łże- media pogardzające zwyczajnymi ludźmi nazywające ich "ciemnogrodem" te
          same, które niekorzystające z dotacji budzetowych radio,
          bez finansowania reklamami 99% obcego biznesu, antypolskich nacisków w służbie
          finansjery ale zyjące z datków wdów nazywają Ryjem.
          Kto popiera SLD które zaskarżyło ustawę do TK?
          Dlaczego złem było zatajenie niegodnej przeszłości, a nie sama takaż przeszłość
          wg starej ustawy?

Urzędów państwowych nie mogli pełnić kłamcy lustracyjni ale otwartą drogę mieli
          ci, którzy przyznali się do bycia funkcjonariuszem lub współpracownikiem służb
          specjalnych PRL - nawet jeśli odegrali w nich rolę haniebną.

Morderca księdza Popiełuszki to jest dla Was dobry dziennikarz?
          To jego poglądy szanujecie a mną pomiatacie?
          • pozarski Re: ____Pogarda do prawd, mit "prawa" i gejzer ob 15.03.07, 11:39
            Haszo napisal:
            >Morderca księdza Popiełuszki to jest dla Was dobry dziennikarz?
            >To jego poglądy szanujecie a mną pomiatacie?
            Skad ci to Haszu do glowy przyszlo?Masz jakies dowody,czy to wyszlo z twojego
            rozgrzanego do czerwonosci umyslu?
          • rycho7 99% zgodnosci 15.03.07, 19:12
            hasz0 napisał:

> Morderca księdza Popiełuszki to jest dla Was dobry dziennikarz?

Ktoren to? Czyzbys Ewe Milewicz zaszczycil swoimi pomowieniami?

Jak zwykle Ci powtorze, ze w wiekszosci sie z Toba zgadzam. Tez chce aby kazdy
            byl, mlody, zdrowy, bogaty, szczesliwy, kochajacy z wzajemnoscia itd. itp.

Roznica dotyczy 1%, czyli jak mowi przyslowie - diabel spi w szczegolach.
            Czekam w zwiazku z tym na Toja odpowiedz - o co walczyles. Bo wiem przeciw
            czemu walczyles a nie wiem o co.

Jako inzynier moze byles konstruktorem, jako politykier najwyrazniej
            destruktorem. Tak jak Twoj idol jednojajowy drob.

> Ta lustracja jest wadliwa. Zepsuli ją w sejmie młodzi, urodzeni po 1972.

Ty jak zwykle chciales dobrze? A wyszlo jak zwykle. Jak zwykle Haszowi.
          • jaceq Re: ____Pogarda do prawd, mit "prawa" i gejzer ob 15.03.07, 20:47
            > Te łże- media pogardzające zwyczajnymi ludźmi nazywające ich "ciemnogrodem"

Oni nie są zwyczajni. To - jak sam raczyłeś zauważyć - właśnie ciemnogród.
    • andrzejg zacytuję ceesa 15.03.07, 20:21
      " Ale współczuję licznej rzeszy Obywateli RP, których sumienia sa
      czyste, ale których godnośc sponiewierano, zmuszajac ich, pomimimo tego, do
      składania "lojalek" w najlepszym (?) komunistycznym stylu. Niestety, ci,
      którzy sami godnosci nie mają, nie sa w stanie zrozumieć, że pewne rzeczy mogą
      przynieść uszczerbek dla godności osób, które tę cechę jednak posiadają)."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=59097520
      • rycho7 jak mnie ptaszek o'bsra 15.03.07, 20:43
        andrzejg napisał:

> którzy sami godnosci nie mają, nie sa w stanie zrozumieć, że pewne rzeczy mogą
        > przynieść uszczerbek dla godności osób

Zdolnosc honorowa maja osoby a nie ich ekstrementy. Totez nie w pelni sie z
        Wami zgadzam.

Na pozbawianych zdolnosci honorowej wysylalo sie umyslnych z kijami. Albo sie
        mowilo, ze deszcz pada. Teraz pisorki zraszaja uryna. Wielka roznica?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka