Dodaj do ulubionych

Smieszna nowomowa

IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 02:51
Jak ktos lewicowy ma majatek z poprzedniego rezimu to mowimy o czerwonych
pajeczynach. Jak piewca kapitalizmu ma majatek podobnego pochodzenia to mowimy
o opluwaniu symboli.
Jak ktos lewicowy byl lewicowy i za PRL to mowimy o wrednych komuchach. Ale jak
jakis nawrocony byl za poprzedniego rezimu fanem Kubanskich rozwiazan to mowimy
o atakowaniu autorytetow i charakterze.
Naprawde zabawne.
smile
Obserwuj wątek
    • Gość: nwmw Smszn nwmw aoo IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.01, 04:02
      Gść prtl: Blng npsłooau o aia(a):

Jk kts lwcw mmjtk z pprzdng rzm t mwm o czerwonych
      pajeczynach. aoeioyaaae oeieo eiu o
      oiy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakpiewcakapitalizmumamajatek
      podobnegopochodzeniatomowimy
      oopluwaniusymboli.
      Jak ktos lewicowy byl lewicowy i za PRL to mowimy o wrednych komuchach. Ale jak
      jakis nawrocony byl za poprzedniego rezimu fanem Kubanskich rozwiazan to mowimy
      >
      > o atakowaniu autorytetow i charakterze.
      > Naprawde zabawne.
      > smile

• Gość: karol Re: Smieszna mowa Blonga IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 13:14
      1. Złodziej jest złodziej.
      2. Niemieszaj zbrodni komunistycznych/faszystowskich, zdrada kraju czrwone
      sk....syństwo ze zwykłym złodziejstwem.
      3. Złodziej czerwony=złodziej czarny
      4. Myślenie ma przyszłość paplenie głupot bez ładu i składu raczej nie. (nie
      wliczam bełkotu kolegów Blonga)
    • mram co Ci po głowie chodzi Blongu? 08.12.01, 14:20
      ...bo jak na razie wygląda jakbyś sobie coś
      między zębami wydłubał.
      To co tam zobaczyłeś uznałes za warte dyskusji
      a nawet "zabawne".
      Napisz o co Ci się rozchodzi...
      Pozdrawiam z niezrozumieniem.
      • Gość: Blong humor IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 15:45
        choc troche wisielczy
        a konkretniej Lysiak i Macierewicz /i tysiace im podobnych/
        • mram zamiast mądrzejszy to głupszy jestem, tak... 08.12.01, 16:30
          ...mi się widzi.
          Jeśli masz to jeszcze przed sobą...
          ...no wiesz co...
          to prośbę mam taką:
          Czy wyjajić sie możesz o co chodzi,
          nawet jak konkrety i dowody zbędne Ci się zdają?

Prawdopodobnie bez odpowiedzi, bo do dom czas wracać.
          Pozdrawiam z wachaniem.M
          • Gość: Blong Re: zamiast mądrzejszy to głupszy jestem, tak... IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 18:18
            kto chce ten zrozumie, kto ma opaske na oczach nie zrozumie chyba nigdy

Pozdrawiam
            • Gość: L eonid Re: zamiast mądrzejszy to głupszy jestem, tak... IP: *.czajen.pl 08.12.01, 18:41
              Blong chciał powiedzieć że czerwni "są cacy".
              • bykk Re: do Blong-a 08.12.01, 19:42
                Blong,wyłazi z Ciebie to szkolenie na "Waszych" kurso-konferencjach!
                Nie pisz proszę "mówimy",a jak...to mówimy,a jak to mówimy... itd.!
                Może "Wy" tak mówicie tow.,bo Was tak uczyli.
                Ja MÓWIĘ na złodzieja np.księdza czy lewicowca z SLD,czy z AWS ZŁODZIEJ!!!
                Na BANDYTĘ katolika(jeśli nim jest),czy też z SLD lub z AWS BANDYTA!!!
                Na PEDOFILA księdza czy radnego z SLD mówię PEDOFIL,ZBOCZENIEC!!!itd.,itp.!
                Nie pisz więcej w liczbie mnogiej(wiem,że Was mnogo było),mnie do tego nie
                miszaj!Proszę,ja po innej szkole!
                pozdrawiam Cię mimo
                • Gość: Blong Re: do bykka IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 19:53
                  bykku moze i nie we wszystkich przypadkach tak mowisz, twoja ocena AWS tez jest
                  mi znana, ale olbrzymia ilosc ludzi /widac to na forum/ zachowuje sie tak jak to
                  opisalem.
                  Przyklady herosow byly wyzej, dodam jeszcze innego z pierwszych stron gazet. Nasz
                  kochany RIP. Jego awans w sadownictwie byl na poczatku lat 70 kiedy nie
                  awansowano ludzi do ktorych partia nie miala pelnego zaufania.
                  Albo ekstremalnie surowe wyroki za atak na wlasnosc panstwowa /w uzasadnieniu ze
                  ta jest wazniejsza od prywatnej/.
                  A bajeczki o piciu w ukryciu /w kiblu?/ na zdrowie Pilsudzkiego to moze
                  opowiadac on malym dzieciom.
                  Powtorze, u ciebie zauwazylem zdolnosc dostrzegania wad po obu stronach /choc
                  koncentrujesz sie na lewej tak jak ja na prawe co jest oczywiste/, ale poczytaj
                  sobie obiektywnie posty na tym forum, posluchaj ludzi i zauwazysz ciekawa
                  dysproporcje w ocenie ludzi z lewej i z prawej w dzisiejszych czasach, choc ich
                  zachowanie bylo wczesniej podobne /a co naprz. Balcerowicz albo Krol albo
                  Grzeskowiak?/.
                  Ty wyciagasz ciekawostki i bledy z lewej a ja z prawej. No coz roznimy sie, ale
                  wydaje mi sie, ze tak samo jak ja chcesz, aby rzeczywistosc byla bez klamstw i
                  falszu.

Pozdrawiam
                  • bykk Re: do Blong-a 08.12.01, 20:13
                    Blong,prawda i rzeczywistość jest zawsze jedna!
                    Tak,oczywiście chciałbym,aby SLD przedstawiał zawsze PRAWDĘ i RZECZYWISTOŚĆ!
                    Niestety,cosik im nie wychodzi od "pierwszego wejścia"!
                    A tak miało być fachowo.sad
                    pozdrawiam
    • Gość: AZET Re: Smieszna nowomowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 18:33
      Ten list, to jakby współczesna trawestacja dowcipu o sowieckim komputerze,
      który nie mając argumentu, drukował odpowiedź "a u was to musrzynów biją". Są
      ludzie źli po obu stronach, ale... Po 10 latach odwiedziłem lokale SLD, by z
      przerażeniem stwierdzić, że tam pozostała "stara nowomowa". Tak samo jak przed
      laty, kwitnie tam antylerykalizm, tak samo pielęgnuje się
      poczucie "sprawiedliwości społecznej" kwestionujące nawet prawo do spadków, ale
      podkreślające "święte" prawo lokatorów do zawłaszczonych kiedyś mieszkań i
      związanych z tym niskich czynszów, które uzupełniane są z naszych wspólnych
      podatków. - To tylko niektóre "kwiatki" z dyskusji "weteranów lewicy". W
      spotkaniu uczestniczył bowiem jeden z prominentnych i znanych posłów SLD, który
      udwadniał nawet, że pojęcie sprawiedliwości jestna tyle względne, że można
      udowodnić prawo Arabów do zaatakowania WTC, bo to "kara dla społeczeństwa
      wybierającego władzę, która nie chce się podzielić bogactwem z biednym (i
      leniwym - opinia moja) Południem".
      Jeśli więc karygodnymi przypadkami zachowań się ludzi prawicy chcecie
      usprawiedliwić prawo do głoszenia takich poglądów, to ja się na to nie zgadzam
      i nadal będę rozróżniał "komuchów" od ludzi uczciwych, ale i "komuchów"
      od "prawdziwych komunistów", bo ja takich znałem! Byli wyrzucani z PZPR, ale do
      niej uparcie wracali licząc, że zdołają coś naprawić! Toczyli spory
      ideologiczne, ale nie z przeciwnikami z prawicy, ale przede wszystkim ze swymi
      pobratymcami ideowymi, dla których każda ideologia była dobra, by "się
      ustawić". Dlatego drogi autorze nie wrzucaj wszystkich lewicowców do jednego
      worka "prześladowanych, a sprawiedliwych" i do jednego worka swych przeciwników
      ustawiając w pierwszym szeregu tych nieuczciwych, których pełno było i jest
      równiez i w waszych szeregach.
      AZET
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka