Dodaj do ulubionych

- Człowiek Roku 2001 by Forum -

IP: 213.17.161.* 31.12.01, 07:49
Ostatni dzień roku to dobry moment na podsumowania wszelkiej maści. Rozmaite
gazety ogłaszają kto ich zdaniem zasłużył na miano człowieka roku. Mnie ciekawi
kto Waszym zdaniem powinien sięgnąć po laur „Człowieka Roku 2001 by Forum”.

Moim zdaniem tytuł ten należy się:

KRAJ – Adam Małysz (wyprzedzając A.Leppera, L.Kaczyńskiego, L.Millera i
J.Engela)
ŚWIAT – niestety Osama ibn Laden (za nim: G.Bush, W.Putin i R.Giuliani)
FORUM – ex equo Hiacynt & Luka

A jakie są Wasze typy?

Galba
Obserwuj wątek
    • lady_hawk Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - 31.12.01, 08:58
      Gość portalu: Galba napisał(a):

> Ostatni dzień roku to dobry moment na podsumowania wszelkiej maści. Rozmaite
      > gazety ogłaszają kto ich zdaniem zasłużył na miano człowieka roku. Mnie ciekawi
      >
      > kto Waszym zdaniem powinien sięgnąć po laur „Człowieka Roku 2001 by Forum
      > ”.
      >
      > Moim zdaniem tytuł ten należy się:
      >
      > KRAJ – Adam Małysz (wyprzedzając A.Leppera, L.Kaczyńskiego, L.Millera i
      > J.Engela)
      > ŚWIAT – niestety Osama ibn Laden (za nim: G.Bush, W.Putin i R.Giuliani)
      > FORUM – ex equo Hiacynt & Luka
      >
      > A jakie są Wasze typy?
      >
      > Galba

O Kraju i Swiecie - nie mam zdania

Natomiast w Informacjach proponuje:

Mosze - przeciez nawet Vist mu sie uklonil! Wiwat Mosze!

oraz Perla - za kontrowersyjnosc i wywolywane emocje. Ilez to osob za nim teskni!
      A czesc niedowierza, ze niezaangazowany w "dyskusje" jest!

M_hawk
      • Gość: Ladyhawk Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 23:15
        Galbo, postanowilam sie poprawic i oddac glosy dotyczace poitykow.

KRAJ: Kaczynscy - zanosi sie chyba, znowu "ukradna ksiezyc", bardzo urosli w
        kazdym razie w ostatnich miesiacach

SWIAT: Bush jr. - jego wyborowi towarzyszyly leki, czy podola, gdyby stanal
        przed takim wyzwaniem, jak jego ojciec. Jak jest -widzimy
      • Gość: Nobel Re: - do Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 217.97.163.* 09.01.02, 16:52
    • Gość: Adams Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 213.25.60.* 31.12.01, 09:24
      1. Kraj - J.Buzek ( za to że wreszcie odszedł )
      2. Świat - ex-equo G.W.Bush ( za zdecydowane działania wobec terrorystów ) , oraz W.Putin ( za 8%
      wzrost gospodarczy )
      3. Forum - ex-equo Luka , oraz Tyu .
      • Gość: Galba Hmmm... IP: 213.17.161.* 31.12.01, 14:40
        Gość portalu: Adams napisał(a):

> 1. Kraj - J.Buzek ( za to że wreszcie odszedł )

---

Już chciałem coś napisać ale doszedłem do wniosku, że jako organizator nie
        powinienem komentować wyborów głosujących (więc jeśli ktoś uważa Pana Buzka
        za „Man of the Year 2001” to proszę bardzo).

Galba

• Gość: Adams Re: Hmmm... IP: 213.25.60.* 31.12.01, 14:51

> Gość portalu: Adams napisał(a):
          >
          > > 1. Kraj - J.Buzek ( za to że wreszcie odszedł )
          >
          >
          > ---
          >
          > Już chciałem coś napisać ale doszedłem do wniosku, że jako organizator nie
          > powinienem komentować wyborów głosujących (więc jeśli ktoś uważa Pana Buzka
          > za �Man of the Year 2001� to proszę bardzo).
          >
          > Galba
          > Hmmm.... Już chciałem coś napisać ale się powstrzymam. Galba Buzka umieściłem z przekory. Narysować ?
          >

• tyu Człowiek Roku 2001 - konstruktywne veto. Do Adamsa 31.12.01, 16:05
        >
        > ...
        > 3. Forum - ex-equo Luka, oraz Tyu.

Adamsie miły!

Nie mam nic przeciwko kandydaturze Luki - to rzeczywiście markowy zawodnik, choć
        jego poglądy... no, mniejsza.

ALE - JA???
        Niedawno pisałeś coś o leżeniu w gipsie. Skojarzyłem to z gipsem na którejś z
        Twych KOŃCZYN! Aluzju poniał?

Przyjmuję Twoje zgłoszenie jako wyraz niespodziewanie wielkiej sympatii do mnie
        (nawzajem!), ale obawiam się, że to o wiele za mało...

Proponuję w moje miejsce Mosze - za ciepło i sympatię do ludzi, obecne w każdym
        jego poscie.

I szczęśliwego Nowego Roku wszystkim - nagrodzonym, nominowanym i pozostałym!

• Gość: Adams Re: Człowiek Roku 2001 - konstruktywne veto. Do Adamsa IP: 213.25.60.* 01.01.02, 18:33
          Tyu. Czy ty nie wyzbędziesz się tych swoich lewackich przezwyczajeń , aby wszystkich pouczać
          do cholery . To jest moja lista rankingowa i mogę umieścić na niej kogo zechcę np. HANSA
          (tfu ). Zgodzisz się ? Jeśli chodzi o Lukę nie ma między nami sporu . Chylę przed nim czoła .
          Jeśli o Ciebie chodzi to właśnie Ty toczyłeś z Luką najbardziej zacięte dyskusje ( jakościowe
          nie ilościowe ) , więc wniosek mój właśnie taki . Co do sympatii do Ciebie . Do Twojej osoby
          tak jak do wszystkich normalnych uczestników Forum . Do Twoich poglądów NIE , ale je
          szanuję. Bo jak powiedział C. Darrow. "..............................." .
          • tyu Re: Człowiek Roku 2001 - konstruktywne veto. Do Adamsa 01.01.02, 20:47

> Tyu. Czy ty nie wyzbędziesz się tych swoich lewackich przezwyczajeń ,
            > aby wszystkich pouczać
            > do cholery . To jest moja lista rankingowa i mogę umieścić na niej
            > kogo zechcę np. HANSA
            > (tfu ). Zgodzisz się ? Jeśli chodzi o Lukę nie ma między nami sporu .
            > Chylę przed nim czoła .
            > Jeśli o Ciebie chodzi to właśnie Ty toczyłeś z Luką najbardziej zaci
            > ęte dyskusje ( jakościowe
            > nie ilościowe ) , więc wniosek mój właśnie taki . Co do sympatii do C
            > iebie . Do Twojej osoby
            > tak jak do wszystkich normalnych uczestników Forum . Do Twoich poglądów
            > NIE , ale je
            > szanuję. Bo jak powiedział C. Darrow. "..............................." .

Adamsie, czy TY nie wyzbędziesz się tych swoich prawackich przyzwyczajeń, aby
            wszystkich uszczęśliwiać na siłę? wink)
            Poza tym - nie wiem, co powiedział C. Darrow... ;-(((

Krakowskim targiem - niech pozostaną OBIE nasze kandydatury (i Luka oczywiście
            też), z którego to powodu jest mi oczywiście nadal niezwykle miło itd. A swoją
            drogą - w pierwszym porywie, myśląc o OSOBOWOŚCI roku na Forum, oczywista wydała
            mi się kandydatura Miriam. Ale chyba ma rację Lady Hawk, że ona jest poza wszelką
            konkurencją...

A w pozostałych konkurencjach:

Kraj: Lepper, niestety.
            Świat: Bin Laden, o zgrozo...

O tempora, o mores!
            • Gość: Adams Re: Człowiek Roku 2001 - konstruktywne veto. Do Adamsa IP: 213.25.60.* 01.01.02, 21:24
              tyu napisał(a):

> Gość portalu: Adams napisał(a):
              >
              > > Tyu. Czy ty nie wyzbędziesz się tych swoich lewackich przezwyczaj
              > eń ,
              > > aby wszystkich pouczać
              > > do cholery . To jest moja lista rankingowa i mogę umieścić na n
              > iej
              > > kogo zechcę np. HANSA
              > > (tfu ). Zgodzisz się ? Jeśli chodzi o Lukę nie ma między nami sp
              > oru .
              > > Chylę przed nim czoła .
              > > Jeśli o Ciebie chodzi to właśnie Ty toczyłeś z Luką najbardziej
              > zaci
              > > ęte dyskusje ( jakościowe
              > > nie ilościowe ) , więc wniosek mój właśnie taki . Co do sympatii
              > do C
              > > iebie . Do Twojej osoby
              > > tak jak do wszystkich normalnych uczestników Forum . Do Twoich pogl
              > ądów
              > > NIE , ale je
              > > szanuję. Bo jak powiedział C. Darrow. "..............................."
              > .
              >
              >
              > Adamsie, czy TY nie wyzbędziesz się tych swoich prawackich przyzwyczajeń, aby
              > wszystkich uszczęśliwiać na siłę? wink)
              > Poza tym - nie wiem, co powiedział C. Darrow... ;-(((
              >
              > Krakowskim targiem - niech pozostaną OBIE nasze kandydatury (i Luka oczywiście
              > też), z którego to powodu jest mi oczywiście nadal niezwykle miło itd. A swoją
              > drogą - w pierwszym porywie, myśląc o OSOBOWOŚCI roku na Forum, oczywista wydał
              > a
              > mi się kandydatura Miriam. Ale chyba ma rację Lady Hawk, że ona jest poza wszel
              > ką
              > konkurencją...
              >
              > A w pozostałych konkurencjach:
              >
              > Kraj: Lepper, niestety.
              > Świat: Bin Laden, o zgrozo...
              >
              > O tempora, o mores!

Drogi Tyu ! O jakim uszczęśliwianiu na siłę piszesz ? Ja tylko zgłosiłem kandydatów których JA
              uważam za godnych miana " czlowieka roku 2001 " To jest MOJA subiektywna ocena i do niej
              mam prawo .
              Czy Ty forsując kandydatury Mosze i Miriam ( których nota bene niezmiernie cenię ) także nie
              próbujesz uszczęśliwiać ich na siłę ?
              Dlaczego w poście do mnie zwracasz mi uwagę na temat niestosowności jednej z moich
              kandydatur i pouczasz mnie która byłaby trafniejsza ?

Clarence Darrow .
              " Nie zgadzam się z Twoimi poglądami , ale oddam życie abyś mógł je głosić " cytuję z pamięci
              więc może być troszeczkę niedokladnie .
              Pozdrawiam bardzo serdecznie .
              • tyu Re: Człowiek Roku 2001 - konstruktywne veto. Do Adamsa 02.01.02, 11:07
                >
                > Drogi Tyu! O jakim uszczęśliwianiu na siłę piszesz? Ja tylko zgłosiłem
                > kandydatów których JA uważam za godnych miana "czlowieka roku 2001"
                > To jest MOJA subiektywna ocena i do niej mam prawo.
                >
                > Czy Ty forsując kandydatury Mosze i Miriam ( których nota bene niezmiernie
                > cenię ) także nie próbujesz uszczęśliwiać ich na siłę ?
                >
                > Dlaczego w poście do mnie zwracasz mi uwagę na temat niestosowności jednej z
                > moich kandydatur i pouczasz mnie która byłaby trafniejsza ?
                >
                >
                > Clarence Darrow.
                >
                > " Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale oddam życie abyś mógł je głosić "
                > cytuję z pamięci więc może być troszeczkę niedokladnie.
                >
                > Pozdrawiam bardzo serdecznie.

No tak - najpierw napyskował, a potem pozdrawia bardzo serdecznie... wink))
                Oj, ta prawica!

A co do meritum sprawy:
                1. Masz NIEZBYWALNE PRAWO do swych ocen, choćby najbardziej subiektywnych! A ja
                nie kwestionuję Twych wyborów, tylko korzystam z JEDYNEGO w tym wypadku MOJEGO
                prawa: prawa do wypowiadania się we własnej sprawie. Jeśli Miriam, czy Mosze
                stwierdzą, że oceniając ich tak wysoko nie mam racji - zasmucą mnie, ale im nie
                napyskuję... Dopiero ZMUSZANIE ich do kandydowania, mimo oporów z ich strony,
                byłoby "uszczęśliwianiem na siłę", samo zgłoszenie - jeszcze nie. Ty przez moment
                tak postępowałeś w stosunku do mnie, stąd moje sformułowanie - może faktycznie za
                ostre?
                2. "Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale oddam życie abyś mógł je głosić"...
                Wg mnie pierwszy powiedział to Voltaire, stąd nieporozumienie. Sens tej sentencji
                oczywiście jest szczytny niezależnie od praw autorskich.

I - na koniec - JA TEŻ Cię pozdrawiam bardzo serdecznie, a co!

P.S. My się tu kłócimy, a Galba i tak demokratycznie i jednoosobowo zrobi swoje...
                Rób, rób - Twój wątek, Twój pomysł... Pozdrawiam również!

• Gość: Galba VETO !!! LIBERUM VETO !!! IP: 213.17.161.* 02.01.02, 11:14
                  tyu napisał(a):

> P.S. My się tu kłócimy, a Galba i tak demokratycznie i jednoosobowo zrobi swoje
                  > Rób, rób - Twój wątek, Twój pomysł... Pozdrawiam również!

---

Czuję się urażony!!! Owszem zrobię swoje! Ale dlaczego od razu obrażać człowieka
                  słowem „demokratycznie”?!

Veto! Liberum Veto! Absolutbnie !!!

Galba – wróg demokracji !!!

• tyu AUTOPOPRAWKA. Do Galby 02.01.02, 11:19

> tyu napisał(a):
                    >
                    > > P.S. My się tu kłócimy, a Galba i tak demokratycznie i jednoosobowo zrobi
                    > swoje
                    > > Rób, rób - Twój wątek, Twój pomysł... Pozdrawiam również!
                    >
                    > ---
                    >
                    > Czuję się urażony!!! Owszem zrobię swoje! Ale dlaczego od razu obrażać
                    > człowieka słowem „demokratycznie”?!
                    >
                    > Veto! Liberum Veto! Absolutbnie !!!
                    >
                    > Galba – wróg demokracji !!!

Mamy nowy rok, wszystkiego Ci dobrego, Galbo... itd... Już lepiej?
                    A w ramach niezmąconej sympatii do świata, którego i Ty stanowisz przecież
                    integralną część: jeśli nie chcesz słowa "demokratycznie" - zastępuję je
                    słowem "paternalistycznie". Może być?

tyu - niespotykanie spokojny człowiek

• Gość: Galba Relanium IP: 213.17.161.* 02.01.02, 11:25
                      tyu napisał(a):

> A w ramach niezmąconej sympatii do świata, którego i Ty stanowisz przecież
                      > integralną część: jeśli nie chcesz słowa "demokratycznie" - zastępuję je
                      > słowem "paternalistycznie". Może być?

---

No! Od razu lepiej! Słowo owo zadziałało niczym Relanium...

Galba

PS. Oczywiście „paternalizm” w dobrym tego słowa znaczeniu (bez konotacji z
                      opiekuńczością).

• Gość: Adams Re: Człowiek Roku 2001 - konstruktywne veto. Do Adamsa IP: 213.25.60.* 02.01.02, 12:10
                  tyu napisał(a):

>
                  > 2. "Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale oddam życie abyś mógł je głosić"...
                  >
                  > Wg mnie pierwszy powiedział to Voltaire, stąd nieporozumienie. Sens tej sentenc
                  > ji
                  > oczywiście jest szczytny niezależnie od praw autorskich.
                  >
                  >Mówiłem , że klepię z pamięci a czego oczekiwać od pamięci w pierwszym dniu Nowego Roku . Masz rację
                  co do autorstwa jednakże Darrow powiedział to kilkakrotnie przy róznych okazjach. Zresztą co za różnica .
                  Jeden lewak i drugi lewak.
    • Gość: Galba Wyniki - 9 stycznia 2002 IP: 213.17.161.* 31.12.01, 10:15
      Skoro ogłosiłem coś w rodzaju plebiscytu to należy pomyśleć o terminie podania
      wyników.

Arbitralną decyzją ustalam północ z 8 na 9 stycznia 2002 jako ostateczny termin
      zgłaszania kandydatów. Ogłoszenie wyników 9 stycznia o bliżej nieokreślonej
      godzinie przedpołudniowej.

Galba

• Gość: Hiacynt Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 13:15

> gazety ogłaszają kto ich zdaniem zasłużył na miano człowieka roku. Mnie ciekawi
      >
      > ”.
      >
      >
      > J.Engela)
      >
      > A jakie są Wasze typy?
      >
      > Galba

Kraj:
      Lech i Jarosław Kaczyńscy - wokół nich odradza się prawica (szkoda że centro,
      alwe są realistami)
      Adam Małysz - promocja Polski
      Świat:
      George Bush - przywraca nadzieję - pokonał mediokratów amerykańskich, lewicową
      Europę i więcej osiągnął w stosunkach z Rosją, niż Clinton przez dwie kadencje

Forum:
      Acetonki chyba najwięcej wniosły świeżości na forum, wdzięku i
      bezpretensjonalności.

Hiacynt

• Gość: Galba XII 2002 IP: 213.17.161.* 31.12.01, 13:25
        Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Kraj:
        > Lech i Jarosław Kaczyńscy - wokół nich odradza się prawica (szkoda że centro,
        > ale są realistami)

---

Mam nadzieję, że w grudniu 2002 i ja będę mógł z pełnym przekonaniem ich właśnie
        wskazać jako tych którym się udało.

Galba

• Gość: XXL Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.echostar.pl 31.12.01, 15:14
      Wg badań opini społecznej
      1. Kwaśniewski i Małysz
      Dalej :
      Lepper, Miller, Kwaśniewska

O tempore, O mores
    • Gość: Carmina Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.01, 16:06

>
      > ”.
      >
      >
      > J.Engela)
      >
      > A jakie są Wasze typy?
      >
      > Galba
      sila woli powstzrymam. smile

Galba, Do Siego! Do zobaczenia w 2002!
      • Gość: Jędrek Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.chello.pl 31.12.01, 16:23
        W kategrii na "nie":

Kraj -
        1.) Jarosław i Lech Kaczyńscy za skuteczną ucieczkę (jak dotąd) przed
        odpowiedzialnością za przekręty z PC, Telegrafem i kasą z FOZZ-u
        2.) Polska prawica której emanacją jest w dalszym ciągu AWS ( plus kanapy) za
        doprowadzenie Kraju w ciągu 4. lat do ruiny (piękny wynik w kategorii pt.
        dziura budżetowa na poziomie 90.000.000.000,00 zł)

Świat -
        1.) Osama ibn Laden (niestety)
        2.) Długo Długo Nic

Forum

Grupa radiomaryjnych solidaruchów.

Natomiast w kategorii na "TAK"

Kraj -
        1.) Leszek Miller,
        2.) Adam Małysz,
        3.) Jerzy Engel,
        4.) Emanuel Olisadebe.

Świat -
        1.) Jan Paweł II - za bezbłędne odczytywanie zagrożeń dla cywilizacji (nasz kk
        zupełnie tego nie kuma),
        2.) Burmistrz Nowego Yorku

Forum -
        Grupa normalnych i nie pogibanych pseudoideologicznie ludzi.

• Gość: wild Człowiek Roku RPRL 2001 to KWAS :) IP: *.net.bialystok.pl 31.12.01, 16:44
      nieswiadomy wszystkiego co sie dzieje i skrzetnie rżnący głupa podpisując kazdą
      ustawe jaka wypstrykneła od 1995 roku :]
    • Gość: karol w. Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.sympatico.ca 01.01.02, 06:28
      1. kategoria "polska" - leszek miller, bo dodal wreszcie otuchy krajowi
      rzadzonemu przez glempa i faceta z pizdka.

2. kategoria "swiat" - tony blair, premier zjednoczonego krolestwa, za
      inteligencje.

3. kategoria "forum" - doki i kagan (ten jako nagrode pocieszenia).
    • Gość: ar Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 01.01.02, 14:29
      KRAJ - Jolanta Kwaśniewska
      ŚWIAT - W.Putin
      FORUM - Bykk, Ethanol, Krzys52, Kagan
      • bykk Re: do Ar 01.01.02, 14:53
        Gość portalu: ar napisał(a):

> KRAJ - Jolanta Kwaśniewska
        > ŚWIAT - W.Putin
        > FORUM - Bykk, Ethanol, Krzys52, Kagan

Ar,pomyłkę strzeliłeś,popraw:
        zamiast Bykk,Ethanol możesz wpisać Ar,KRAKEN!
        Jeśli wiesz oczywiście o czym piszesz!
        pozdrawiam mimo

• Gość: ar Re: do Bykka IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.01.02, 01:11
          Szanowny Bykku. Widzę, że poczułeś się obrażony postawieniem Twojej osoby i
          Ethanola w jednym szeregu z Waszymi adwersarzami. Proszę mi wierzyć, nie miałem
          zamiaru nikogo obrazić. Lubię poznawać tak różne punkty widzenia, jakie Panowie
          reprezentujecie. Wystawiłem Wasze kandydatury za celne, czasami ironiczne
          riposty a Kagana i Krzysztofa za ogrom pracy jaki wkładają w napisanie wątku.
          Nikt nie pisze tak obszerniesmile. Przepraszam, jeżeli niechcący uraziłem Panów.
          P/S Jeśli chodzi o jasność mojego umysłu, to zaręczam, że mój organizm nie jest
          kalany żadnym alkoholem i Sylwester ani Nowy Rok nie miał wpływu na moją
          decyzję.
    • Gość: Weller Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 15:31
      Tytuł człwieka roku dla kraju należy się prof. Leonowi Kieresowi - prezesowi IPN
      Dla świata - oczywiście prezydentowi Bushowi.
    • Gość: borsuk Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.02, 20:59
      Galbo,
      twoja ocena pokrywa sie prawie w stu pocentach z moja.
      ja typuje tylko na tak.
      Kraj: Adam Malysz.
      Dla kogos kto jak ja zyje w Niemczech i obserwuje jak sie przez ten rok
      zmienil sposob mowienia o Polakach inna kandydatura nie wchodzi w gre.

Swiat: Prezydent Busch.
      Od czasow Reagana - wlasciwy czlowiek we wlasciwych czasach.

Forum: Hiacynt
      Za jego nieustepliwa walke z pacynkami o czystosc i uczciwosc na forum.

To nie znaczy, ze nie ma innych godnych szacunku, swietnych polemistow,
      wspanialych ludzi z lewej i z prawej. Ale jego nieustepliwosc i
      konsekwencja predystyja go do tego tytulu.

pozdrowienia

borsuk
      • Gość: kunce Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.chello.pl 01.01.02, 21:11
        świat: Harry Potter - wzbudził więcej emocji niż Osama, Bush i Shreck razem
        wzięci
        Polska: Manuela z Big Brother - narzuciła własny styl modzie i wylansowała
        własne proporcje (cielesne)
        forum: pro domo sua - cóż, narzeczony czyli Euromir (uzasadnienie na pół strony
        dołączone zostanie na wniosek komisji konkursowej)
        • n0str0m0 "czlowiek" roku by nostromo 02.01.02, 04:24
          "czlowiekiem" roku
          dla mnie sa
          "file sharing programs"
          czyli
          NAPSTER i jego pochodne

co do reszty - boze
          jak sie ciesze, ze znajduja sie
          jeszcze chetni do klaskania
          tym co na swieczniku

we mnie zdolnosc do akceptacji
          byle chlystka co sie wychylil
          w tym roku jest zupelnie wyczerpana

co do waszych wyborow
          to polecam ksiazke
          joanny kulmowej
          "wio leokadio"
          a konkretnie sprawe popularnosci
          ktora zawsze konczy sie
          slowem "PRECZ"

nostromo
    • Gość: luka Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 217.67.196.* 02.01.02, 10:09

KRAJ – Adam Małysz za uczynienie relacji sportowych dochodowych dla TVP oraz
      wsparcie sektora turystycznego na przekór Osamie.
      ŚWIAT –
      FORUM –
      1. piotrq - który przestał się udzielać z niewiadomych mi powodów, a szkoda! Brak
      mi jego pikantnych tekstów...
      2. Hiacynt - wiadomo, człowiek-instytucja...
      3. Galba - za odświeżający powiew dobrego humoru.
      Wyróżnienia: Max & Snajper - za godną podziwu konsekwencję: pierwszy za ilość
      postów, drugi za mantrowy szlagier pt. "są zeznania świadków".

Wymieniłbym jeszcze wiele osób, ale nie byłyby to nominacje, a książka
      telefoniczna, zatem proszę wybaczyć zdawkowość.

PS. Dziękuję tym, którzy zechcieli mnie nominować - jestem równie zaszczycony co
      zdumiony!

PS2. Galbo, a co myślisz o plebiscycie na Antybohatera Forum 2001? To byłoby
      jeszcze bardziej zabawne?
      • Gość: Tumisia Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 10.129.131.* 02.01.02, 10:32
        Kraj -Adam Małysz, za talent niczym nie zakłócony , skromność i inne zalety.
        Świat - Papież Polak za całokształt .
        Forum - Hiacynt,bo pięknie pisze,chociaż przeczuwam nieśmiało,że w poglądach to
        pewnie się różnimy,ale to mi nie przeszkadza.
        Kobiety Forum - Carmina,Tete,Mag,Abe oraz Inne, co piszą trochę za ostro .

Pozdrawiam
    • Gość: luka Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 217.67.196.* 02.01.02, 10:11

ŚWIAT – Włodzimierz Putin - za wzrost gospodarczy bez członkowstwa w Mumii
      Europejskiej.
      FORUM
      1. piotrq - który przestał się udzielać z niewiadomych mi powodów, a szkoda! Brak

PS. Dziękuję tym, którzy zechcieli mnie nominować - jestem równie zaszczycony co
      zdumiony!

• Gość: luka Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 217.67.196.* 02.01.02, 10:12

ŚWIAT – Włodzimierz Putin - za wzrost gospodarczy bez członkowstwa w Mumii
      Europejskiej.
      FORUM

zdumiony!

• Gość: Galba Obowiązująca Wykładnia Regulaminu IP: 213.17.161.* 02.01.02, 10:29
        1. Antybohater 2001? – Nie zaznaczyłem tego wyraźnie w „poście wprowadzającym”
        ale w plebiscycie na „Człowieka Roku 2001 by Forum” nie ograniczyłem pola
        wyboru wyłącznie do weiss-charakterów, dlatego sam wskazałem w kategorii Świat
        schwarz-charakter (Osama ibn L.).
        2. Dziękuję za nominację ale jako organizator nie powinienem być równocześnie
        jednym z uczestników.
        3. Nie łudź się - mimo trzech postów głosy twe policzone pojedynczo będą.

Galba
        • Gość: luka Re: Obowiązująca Wykładnia Regulaminu IP: 217.67.196.* 02.01.02, 10:46

> 1. Antybohater 2001? – Nie zaznaczyłem tego wyraźnie w „poście wpro
          > wadzającym”
          > ale w plebiscycie na „Człowieka Roku 2001 by Forum” nie ograniczyłe
          > m pola
          > wyboru wyłącznie do weiss-charakterów, dlatego sam wskazałem w kategorii Świat
          > schwarz-charakter (Osama ibn L.).

Osamie nominacja należy się za ruszenie świata z posad, natomiast antybohaterowi
          za bicie piany - bezapelacyjnym kandydatem jest, wg mnie, indywiduum o
          ksywie "Laik".

> 2. Dziękuję za nominację ale jako organizator nie powinienem być równocześnie
          > jednym z uczestników.

Szkoda...!
          Ale dopóki sam się nie nominujesz, to chyba wszystko w porządku?

> 3. Nie łudź się - mimo trzech postów głosy twe policzone pojedynczo będą.

Proszę wybaczyć spamowanie, ale Windows czasami sam strzela...
          • Gość: Galba Czcigodny Luko! IP: 213.17.161.* 02.01.02, 11:07
            Gość portalu: luka napisał(a):

> Osamie nominacja należy się za ruszenie świata z posad, natomiast
            > antybohaterowi za bicie piany - bezapelacyjnym kandydatem jest,
            > wg mnie, indywiduum o ksywie "Laik".

---
            Czyż to nie ciekawe, że osobnik ów zamilkł odpukać)? Czyżby poskutkowała ma
            niesławna (Twym zdaniem) denuncjacja?
            ---

> Ale dopóki sam się nie nominujesz, to chyba wszystko w porządku?

---
            Głosować na się nie wypada – tak samo wygrywać (cóż za próżność) we własnym
            konkursie nie przystoi .
            ---

> Proszę wybaczyć spamowanie, ale Windows czasami sam strzela...

---
            Windows strzela – Bill Gates kule nosi!

Galba
            • Gość: luka Re: Czcigodny Galbo! IP: 217.67.196.* 02.01.02, 11:22

> Czyż to nie ciekawe, że osobnik ów zamilkł odpukać)? Czyżby poskutkowała ma
              > niesławna (Twym zdaniem) denuncjacja?

Oj, nie wiem, wytrzeźwieje toto po Świętach oraz sylwestrze i wróci pod innym
              nickiem...

> Głosować na się nie wypada – tak samo wygrywać (cóż za próżność) we własn
              > ym konkursie nie przystoi .

Masz rację. Ale lizus ze mnie.

> Windows strzela – Bill Gates kule nosi!

Raczej zbędne bity...
      • Gość: tete Drogi Galbo ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 13:05
        Mogłabym - przynajmniej w części - bo z własnym komentarzem - podpisać się pod
        typami Luki :

> KRAJ – Adam Małysz (za wdzięk, prostotę, rozwagę i optymizm ! ilez wiatru w
        żagle dał nam ten sympatyczny chłopak !)

> ŚWIAT – Burmistrz Nowego Jorku : Giuliani

> FORUM
        > 1. Hiacynt - za wierność zasadom i konsekwencję w ich obronie

> Wyróżnienia: Galba (za humor, pomysły, maniery i wdzięk), Carmina (za wiele
        wspaniałych wątków, które były przystanią dla przyjaciół i wędrowców, za ognisty
        temperament LOL !), Max (za wyjątkowość pod każdym względem), Borsuk (za ciepło i
        spokój emanujący z postów, talent poetycki i umiejętność bycia dobrym
        gospodarzem), Miriam (za zwiewną delikatność, erudycję), Mosze (za przyjazne
        ciepło), Tyu (za dar poezji i umiejętność przekonywania), Snajper (za celność i
        ostry język a także za wspólne sprawki tolkienowskie i sapkowskie), Stoik (za
        wyjątkowe poczucie humoru i subtelność) ...
        I mogłabym tak wymieniać i wymieniać ...bo "bohaterem forum 2001" - jest grupa
        osób - każda z nich wnosi na forum coś dobrego i ważnego.

pozdrawiam, smile) tete

> Wymieniłbym jeszcze wiele osób, ale nie byłyby to nominacje, a książka
        > telefoniczna, zatem proszę wybaczyć zdawkowość.
        >
        > PS. Dziękuję tym, którzy zechcieli mnie nominować - jestem równie zaszczycony c
        > o
        > zdumiony!
        >
        > PS2. Galbo, a co myślisz o plebiscycie na Antybohatera Forum 2001? To byłoby
        > jeszcze bardziej zabawne?

• Gość: Galba "Tete" - gdy widzę te litery świat pięknieje !!! IP: 213.17.161.* 02.01.02, 13:30
          Muszę przyznać, że nie wskazałem Cię jako „cryingwo)Man of the Year” tylko dlatego,
          że mogło by to wywołać oskarżenia o nepotyzm (wszak jak pamiętasz – Tyś mą
          forumową rodzicielką).
          Dziękuję za ciepłe słowa i odwzajemniam się bukietem czerwonych róż.

Galba

• Gość: Carmina Jednak chcę uzupelnic moj glos na temat forum :)) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 13:55

> Muszę przyznać, że nie wskazałem Cię jako „cryingwo)Man of the Year” tyl
            > ko dlatego,
            > że mogło by to wywołać oskarżenia o nepotyzm (wszak jak pamiętasz – Tyś m
            > ą
            > forumową rodzicielką).
            > Dziękuję za ciepłe słowa i odwzajemniam się bukietem czerwonych róż.
            >
            > Galba

Drodzy moi, wlasnie, ta obawa przed posadzeniem o nepotyzm. Tete, ja troche za
            duza dziewczynka jestem na Twoja córcię, LOL, ale ...sama wiesz, skad się wzięła
            Carmina. smile Ale co tam, nie moge dopuscic do tego, by Ci, ktorzy maja pecha byc
            przez mnie lubiani, mieli byc przez to stratni.

Więc, tadaaaam!!!!!Moje nominacje w dziale "forum":

Kobieta: Tete - za niepowtarzalny klimat, kolory z najsubtelniejszej palety
            Abe - za odwage i poswiecenie
            Wyróznienia: Tumisia, Mag - za ciepły rozsadek

Mezczyzna: Hiacynt - za prawosc i elegancje, wyczulenie na krzywde
            Borsuk - za prawosc i styl, stalosc smile
            Wyroznienia: Jerry, Civic, Krates - za pióro magiczne
            Vist i Viatr - za niezlomnosc
            Max - za niespodzianki
            Bykk, snajper - za trafne pisanie
            Galba - za ciekawy watek, ale pomysl - super smile
            Hash - za muszke w grochy do garnituru

Nominacji "bęc" nie podaje. Z przyjemnoscia.

Pozdrawiam Cię Galba.
            C.

• Gość: tete Do Carminy i Galby :)) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 15:51
              Dziękuję za bardzo miłe słowa - przyjmuję je z wdzięcznością ! Prawda jest
              taka, że gdyby nie Galba - i mnie nie byłoby na forum ! Wniosek : Galba jest w
              równym stopniu moim forumowym "rodzicem" jak ja jego "rodzicielką". Ha !

Carmino ! Dobrze wiesz, że gdyby nie Ty i Hiacynt - schowałabym się porędzej
              czy później do jakiejś nory mysiej. W żadnym wypadku nie mogę startować do
              tytułów ... no może gdzieś w końcówce grupy, w jakimś ogonie. Gdzież mi do
              forumowych sawantek !!! Będę się cieszyć z miejsca w ogonie - bo ten ogon
              przedni jest i tak !
              Prawda jest taka : Burano królowało na forum w wielu wersjach - i każda z nich
              była pełnym smakiem ... Dowód ? Kilka miesięcy temu Galba zajrzał tu i
              obsobaczył mnie, że "salonikuję"... Musiało się wiele zmienić - skoro Galba
              jest z nami.

Jeśli mowa o wawrzynie w kategorii "kobieta forum 2001 " - to absolutnie nalezy
              się Carminie - Smoczycy ; wśród wielu wspaniałych, interesujących dam
              forumowych - Carmina ma dar przyciągania do swojego Burano tak wielu osób,
              które czasem różnią się poglądami i spierają w innych wątkach, do Burano jednak
              chcą zajrzeć - czy jest ono piwnicą, kawałkiem błękitnego nieba czy chatką...

Koniec i bomba.

pozdrawiam, smile)tete
              • Gość: borsuk uzupelnienie do tete IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.02, 17:06
                jako zwierz skromny i niesmialy proponuje co kaza.
                Bez konkurencji Hiacynt.
                Jezeli Galba zalozy nagrode dla Pan - tylko Carmina
              • Gość: Galba Oficjalne Oświadczenie w Sprawie Prywatnej IP: 213.17.161.* 03.01.02, 08:01
                Gość portalu: tete napisał(a):

> (...) Kilka miesięcy temu Galba zajrzał tu i
                > obsobaczył mnie, że "salonikuję"... Musiało się wiele zmienić - skoro Galba
                > jest z nami. (...)

---

Stanowczo i z pełnym przekonaniem dementuję pogłoski jakobym „salonikował”.
                Oświadczam, że byłem, jestem i będę przeciwny tzw. salonom – pozostaję wolnym,
                niezależnym i nonkonformistycznym przedstawicielem gatunku homo sapiens.

Galba

• Gość: krates.8 Re: Jednak chcę uzupelnic moj glos na temat forum :)) IP: *.delta.com.pl 02.01.02, 17:00
              Ależ... gdzież śmiałbym się mierzyć!
              Mam cel minimum: przeczytać i przeżyć 8)
              już z petlą na szyi
              skoczyłbym ni chybi 8)
              Wtem szarfa Carminy jak Ariadny nić...

Pretensjonalne to a nawet manieryczne, sorki, ale bo nastrój onieśmielający...
              nominacje do Człowieka a ja taki nieogolony z lasu prosto i pióro mi się
              zacukało, zwyczajne kurze pióro to i niezwyczajne, kurze pióro!! 8)

To ja Ci Carmino wręczam po kumotersku nagrodę
              Różowe okulary Kratesa za najlepsze (jego zdaniem) czytanie Forum w roku 2001

.---(88)---.

tego nie widać ale na zausznikach mają małe napisiki LOL2001
              a te szkiełka do patrzenia w dół są jeszcze bardziej różowe

pozdro AD MMII
              Krates.8)

P.S. Dzięki za życzenia Sylwestrów. Wszystkie wyborne. k.8)

Gość portalu: Carmina napisał(a):

...
              > Wyroznienia: Jerry, Civic, Krates - za pióro magiczne
              • Gość: Carmina Galba, wybacz, tylko slowko nie na temat - dzx :) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 23:06
                Gość portalu: krates.8 napisał(a):

> Ależ... gdzież śmiałbym się mierzyć!
                > Mam cel minimum: przeczytać i przeżyć 8)
                > już z petlą na szyi
                > skoczyłbym ni chybi 8)
                > Wtem szarfa Carminy jak Ariadny nić...
                >
                > Pretensjonalne to a nawet manieryczne, sorki, ale bo nastrój onieśmielający...
                > nominacje do Człowieka a ja taki nieogolony z lasu prosto i pióro mi się
                > zacukało, zwyczajne kurze pióro to i niezwyczajne, kurze pióro!! 8)
                >
                > To ja Ci Carmino wręczam po kumotersku nagrodę
                > Różowe okulary Kratesa za najlepsze (jego zdaniem) czytanie Forum w roku 2001
                >
                > .---(88)---.
                >
                > tego nie widać ale na zausznikach mają małe napisiki LOL2001
                > a te szkiełka do patrzenia w dół są jeszcze bardziej różowe
                >
                > pozdro AD MMII
                > Krates.8)
                >
                > P.S. Dzięki za życzenia Sylwestrów. Wszystkie wyborne. k.8)
                >
                > Gość portalu: Carmina napisał(a):
                >
                > ...
                > > Wyroznienia: Jerry, Civic, Krates - za pióro magiczne

Kochani, nie byłabym szczera, gdybym napisala, ze Wasze cieple slowa nie sa moja
                wielka, wielka radoscia. Mysle zarazem, ze ja po prostu lubię z Wami byc.
                Ale gdziez mnie tam do wyróznien , zaden ze mnie polemista, wiadoma rzecz, ot,
                prosta Halina smile, ktora Wam cichutko za "bycie z" dziekuje . smile))

Galba, sorki, nie moglam sie powstrzymac, juz znikam.

• andrzejg Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - 02.01.02, 14:11
      A gdzie mogę poczytać regulamin?
      • Gość: Galba REGULAMIN IP: 213.17.161.* 02.01.02, 14:26
        andrzejg napisał(a):

> A gdzie mogę poczytać regulamin?

---

REGULAMIN:

1. Każdy może oddać jeden komplet głosów (ilość nominantów w danej kategorii
        ograniczona jest poczuciem rozsądku elektora).
        2. Korekty już oddanych głosów uwzględniane będą wyłącznie w uzasadnionych
        okolicznościach.
        3. Ostateczny termin oddawania głosów upływa o północy 8/9 stycznia 2002-01-02
        4. Wszelkie nieuregulowane Regulaminem przypadki podlegają wyłącznej i
        arbitralnej ocenie organizatora (czyli mojej).
        5. Od decyzji organizatora nie przysługuje apelacja.

Galba

• bykk Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - 02.01.02, 14:33
        Jeśli mogę,to...
        Perła(chociaż ostatnio prawie nieobecny),który jest prawie od początku Forum,
        a pamiętacie te wszyskie jego wątki?np. "Tu od Perły do Tyu jest"smile))
        Luka- również od początku,znowu miło go czytać,
        Tyu-szczery do bólu,rzeczowy i nie owija(a może zawija w te sreberka?smile))!
        Scan-dobry,chociaż czasem...ale i tak,zawsze swoje wie
        Nasze miłe,przemiłe Panie Miriam,Carmina,Tete,Kasia,Ada,Jola i inne tak,ale
        może za rok,ponieważ "stażu" jeszcze nie "odpracowały"smile))!
        pozdrawiam Starych i Nowych Forumowiczów
        hej!
        • Gość: Kasia Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 21:39
          bykk napisał(a): > Jeśli mogę,to...Perła(chociaż ostatnio prawie
          nieobecny),który jest prawie od początku Forum,a pamiętacie te wszyskie jego
          wątki?np. "Tu od Perły do Tyu jest"smile))
          > Luka- również od początku,znowu miło go czytać,
          > Tyu-szczery do bólu,rzeczowy i nie owija(a może zawija w te sreberka?smile))!
          > Scan-dobry,chociaż czasem...ale i tak,zawsze swoje wie
          > Nasze miłe,przemiłe Panie Miriam,Carmina,Tete,Kasia,Ada,Jola i inne tak,ale
          może za rok,ponieważ "stażu" jeszcze nie "odpracowały"smile))!
          > pozdrawiam Starych i Nowych Forumowiczów, hej!

bykku, jam niegodna nawet za rok !
          I to zwłaszcza przy takich Paniach!
          Od tak niedawna sie forumuję...(forumię?).A i tez juz pewnie niedlugo, bo pewnych
          rzeczy na Forum nie znoszę... Ale o tym szerzej tez niedlugo...
          A moi kandydaci?
          Wy wszyscy-powyzej i ponizej. Z Wami akurat milo...
          Zas szczegolne uklony kieruje do:
          Miriam -za edukacje,
          Mosze- za "chciejstwo" mimo wszystko
          Stoikowi- za caloksztalt...

• Gość: U Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 216.41.30.* 09.01.02, 00:21

P R O F. N O R M A N F I N K E L S T E I N.

ZA UCZCIWOSC.
            • Gość: U Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: 216.41.49.* 09.01.02, 02:41
              Gość portalu: U napisał(a):

>
              >
              >
              > P R O F. N O R M A N F I N K E L S T E I N.
              >
              > ZA UCZCIWOSC.

I jeszcze jeden kandydat.Zyje w Polsce czlowiek,ktory zrobil pieniadze na dzielach sztuki.Za te pieniadze
              buduje domy bezdomnym.Niestety nie dysponyje jego nazwiskiem.Pisal o tym Super Express.

• Gość: JB Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.inetia.pl 02.01.02, 15:26

>
      > ”.
      >
      >
      > J.Engela)
      >
      > A jakie są Wasze typy?
      >
      > Galba

Moje typy do tej gonitwy-

KRAJ: Zupełnie nikt.
      ŚWIAT: Wim Duisenberg, Rudy Giuliani
      FORUM: Przez szacunek dla grona tu piszących, nie wymienię nikogo, ale "na tym
      wątku" są światni dżokeje/konie, na które postawił bym u booka.

Votre JB
      • Gość: Galba JB IP: 213.17.161.* 02.01.02, 15:42
        Miło zobaczyć dawno nie oglądanego nick’a !

Galba

• Gość: Lisek Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 23:23
      Strasznie trudno sie zdecydowac, bo jest tu wiele naprawde duzego formatu osob.
      ................................................................................
      ................................................................................
      Po dlugim namysle zglaszam (dla mnie nierozlacznych) LUZERA i PERLE w kategorii
      Panow oraz MAG wsrod Pan.

Lisek
      • Gość: Mag Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.duke-energy.com 03.01.02, 00:00
        Gość portalu: Lisek napisał(a):

> Strasznie trudno sie zdecydowac, bo jest tu wiele naprawde duzego formatu osob.
        >
        > ...............................................................................
        > .
        > ...............................................................................
        > .
        > Po dlugim namysle zglaszam (dla mnie nierozlacznych) LUZERA i PERLE w kategorii
        >
        > Panow oraz MAG wsrod Pan.
        >
        > Lisek

Dzieki Lisku, choc nie wiem za co ten zaszczytny tytul biorac pod uwage moje
        sporadyczne wizyty na Forum, przynajmniej ostatnio. Az mi wstyd sie przyznac,
        ale wlasnie wyciagnelam z szafy futro z Twej pieknej skory (temperatury w mym
        dzikozachodnim miasteczku spadly w okolice zera i mam okazje je wywietrzyc).
        Mag Zimowa
        • Gość: wild Duch Magii! =:)---------------------------[00:00] IP: *.net.bialystok.pl 03.01.02, 00:03
          Gość portalu: Mag napisał(a):

> Gość portalu: Lisek napisał(a):
          >
          > > Strasznie trudno sie zdecydowac, bo jest tu wiele naprawde duzego formatu
          > osob.
          > >
          > > ..........................................................................
          > .....
          > > .
          > > ..........................................................................
          > .....
          > > .
          > > Po dlugim namysle zglaszam (dla mnie nierozlacznych) LUZERA i PERLE w kate
          > gorii
          > >
          > > Panow oraz MAG wsrod Pan.
          > >
          > > Lisek
          >
          > Dzieki Lisku, choc nie wiem za co ten zaszczytny tytul biorac pod uwage moje
          > sporadyczne wizyty na Forum, przynajmniej ostatnio. Az mi wstyd sie przyznac,
          > ale wlasnie wyciagnelam z szafy futro z Twej pieknej skory (temperatury w mym
          > dzikozachodnim miasteczku spadly w okolice zera i mam okazje je wywietrzyc).
          > Mag Zimowa

Królowa Śniegu?:>
          • Gość: Mag Re: Duch Magii! =:)---------------------------[00:00] IP: *.duke-energy.com 03.01.02, 00:08
            Gość portalu: wild napisał(a):

> Królowa Śniegu?:>

Maksiu, dla Ciebie zawsze odchucham jakis kacik w moim zlodowacialym sercu smile))
            • Gość: Lisek Re: Duch Magii! =:)---------------------------[00:00] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 00:13
              Gość portalu: Mag napisał(a):

> Gość portalu: wild napisał(a):
              >
              > > Królowa Śniegu?:>
              >
              > Maksiu, dla Ciebie zawsze odchucham jakis kacik w moim zlodowacialym sercu smile))

Droga Mag,

Nie nabieraj Miaksia. Z ta Krolowa Sniegu to zupelna lipa. Bo Ty wlasnie moja
              nominacje dostalas za CIEPLO i MADROSC.

Pozdrowienia,
              Lisek

PS. A tak dokladniej, to gdzie to Twoje miasteczko?
              • Gość: Mag Re: Duch Magii! =:)---------------------------[00:00] IP: *.duke-energy.com 03.01.02, 00:25
                Poludniowo-wschodni Teksas. A snieg nas ominal o tylko jakies 100 km sad((
    • kitek1 SHAZZA I milosciwie nam panujaca 03.01.02, 08:10
      za spostrzegawczosc, sprytna zauwazyla ze na jednym z nabozenstw po tragedii
      WCT, jedna z pan VIPowych nie miala najmodniejszej torebki,
    • Gość: Galba OŚWIADCZENIE RADY PLEBISCYTU IP: 213.17.161.* 03.01.02, 08:25
      Wrocław, 03 stycznia 2001

-
      • Gość: kunce suplement IP: *.chello.pl 03.01.02, 14:33
        w kategorii FORUM, obok Euromira zgłaszam wirtuoza poetyckiej prozy nOstrOmO,
        bo mam słabość do mądrych treści ubranych w piękną formę
      • Gość: borsul Re: OŚWIADCZENIE RADY PLEBISCYTU IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.02, 22:17
        Galba,
        co jest?
        Tak zupelnie bez prywaty?
        No pomysl... te kobitki nasze.
        No, badz prezydium - czlowieku.
    • Gość: wild Człowiecz(ka) czka czkafka Roku 2001??=:))IMAGINE! IP: *.net.bialystok.pl 04.01.02, 01:19
      WARRNING! PARENTAL LIRYCS... wypiłem soczek...! :]

> KRAJ – mnich piłsudzki Dalajlama Rydzyk za uparte ( skurcz? ) naruszanie
      patentu i praw autorskich sławetnej* myśli etosu znanego antykapitalisty
      konfekcjonisty o przepraszam! rządowego! koncesjonisty Adama Michnika, to sie
      tyczy też LPR i Leppera, Turowicz siedzi... za...

( szkoła L-PRLowska i drogowskaz z celem drogi zmieniony dla niepoznaki przez GW -
      znany trick z filmow komediowych - Oświeceni sie nabrali he he he niby walczą
      z "liberalizmem" etos-antykapitalistyczny Adama mając na ustach sprytne nie?
      MEDIA!)

radio Dalajdzyk nadaje!: "nie kapitalizm nie socjalizm tylko świecący blaskiem
      trzeciej nogi i odwróconego kota pardą orła w lewą strone ! ETOSSS!
      tak nam dopomuż bóg!! ( i tym razem stare niedosłyszące doborduszne kobieciny
      niezrozumiały o co własciwie chodziło - lata szkoly -darmowej- LPRL zrobiły
      swoje - ale kiedy przyjdzie ortodoks i poprosi grzecznie by juz nie spiewały
      chyba ze ... na jakimś swoim stanowisku kierowniczym, wtedy faza odbioru bedzie
      +smile

> ŚWIAT – o której wiadomości TVP ... moze tamta spikerka KARAOKE?smile

głupie...

przejdzmy do meritum...

> FORUM – ex equo!!! ( w kolejnosci alefajbejtycznej! ) Krzyś52 & max ]smile

Krzyś52 za rozpoczęcie
      (w dziwny sposób - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!)
      dyskusji czym jest fanatyzm - dzieki temu trikowi niektórym rozwiązały sie gęby!
      tak trzymać!
      krótko mówiąc przyczynił sie do ROZJASNIENIA ciemnych wątków i poukrywanych mysli
      czy to fantykow ateistycznych czy polskich czy żydowskich etc., a wiszących jak
      burza na tym Forum!
      (żartuje)

max za ad absurdum ( musze zasmucic wszystkie moje "fanki" i "fanty" zwolennikow-
      czki teorii "koła" ( uwaga patent!) w której ponoć skrajne poglady sie zbiegają
      otóż za moimi plecami ( sprawdziłem! moge wysłać jak ktoś chce maila z dowolnym
      wirusem! typu choroba wildcow - stiupid YES! stiupid! fool... ouł YEEEES!:] )

jest..

jest.....

jest........ mur! obracam sie i widze ... pole! a na polu? leży! kto?
      Dyzio! Dyzio odpada! bo leży bez trzymanki

więc zostaje! JA! :]

przepraszam czy ktos go widział? z SLD go wyrzucicli za trockizm?

Muuuuuuu! Wild EEeElvis! @smile

*patent został odebrany przed jakąś minutą... po stwierdzeniu ze cytował ze ktos
      cytował a to okazało sie ... prawdą! zdziwienie?smile) Joseph by sie zdziwił!
      czerwony prostokąt GW aż dygnął

(R)
      UWAGA! all right reserved!
      kopiowanie i powielanie "własnosci" intelektualnej wątku ( tekst wyrazy
      ortografia ) bez pozwolenia surowo wzbronione w/g obowiązującego prawa karalne
      więzieniem włącznie!

wyrazy są moje tylko moooje...

PS. Terek proszę Ciebie!! nawróć sie naa kaatolicyzm!! plzz!!!kup los!może
      pójdziesz do Nieba!o! i zagramy w kręgle?:]
    • Gość: Balzer Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 02:27
      W kategorii kraj nominuje :
      Adam Małysz i Jerzy Engel - za przywrocenie wiary w polskich sportowcow

W kategorii swiat nominuje:
      Strazacy z NY oraz reszta mieszkancow NY - jako symbol ze mozna sie podniesc
      po najgorszym ciosie.

W kategorii forum:
      Niestety nie jestem w stanie podac konkretnego nicka. Poznałem tu tak duzo wartosciowych
      osob o najrozniejszych pogladach, ze boje sie ze mogłbym ktoras pominac.
      Moze na przyszłorocznych nominacjach kandydaci beda bardziej wykrystalizowani.
      Pzdr.
      • Gość: jerry - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 11:35
        Witajcie , ja troszkę inaczej smile
        - W kategorii świat : Bogdan G. pierwszy człowiek w historii ludzkości,
        który gołym okiem dostrzegł wąglika spacerującego po wściekłej krowie.
        - W kategorii kraj : ex equo Panowie Premierzy Buzek i Miller, za to
        że przy pomocy tych samych trzystu prostych słów wytłumaczyli mi prostemu
        człowiekowi, że może być jednocześnie tragicznie i świetnie i że to jeszcze
        nie koniec, wnosząc poprzeczkę absurdu w nowe nieznane rejony.
        - W kategorii forum: niestety nie mogę podać typu.
        "Było cymbalistów zbyt wielu..."
        Pozdrowienia, jerry
    • zeh Człowiek Roku 2001 - STOIK -- nic dodać 04.01.02, 12:22
    • Gość: Galba Zapis techniczny IP: 213.17.161.* 04.01.02, 15:09
      Podnoszę wątek dla wszystkich potrzebujących. Przypominam: Termin oddawania
      głosów mija o północy z wtorku na środę.

za Radę Plebiscytu,
      mgr Galba
      • Gość: Galba Re: Zapis techniczny IP: 213.17.161.* 07.01.02, 07:51

> Podnoszę wątek dla wszystkich potrzebujących. Przypominam: Termin oddawania
        > głosów mija o północy z wtorku na środę.
        >
        > za Radę Plebiscytu,
        > mgr Galba

---

no właśnie!

• Gość: snajper Re: Zapis techniczny IP: *.acn.waw.pl 08.01.02, 02:39
        Wielce szanowna Rado Plebiscytu, do miana człowieka roku nominuję:

W kategorii ŚWIAT:

Jan Paweł II - za to, że udowodnił, iż KK nie musi być instytucją patrzącą
        jedynie wstecz. Za to, że zrobił w celu odnowy KK maksimum tego co mógł, nie
        rozbijając jednocześnie KK.
        George W. Bush - za to, że zrobił to, co należało zrobić.
        Craig Venter - za prace nad ludzkim genomem.

W kategorii KRAJ:

prof. Sylwester Porowski + zespół - za polski niebieski laser.
        Adam Małysz - wiadomo za co.
        Aleksander Kwaśniewski - za całokształt.

W kategorii FORUM:

Bosruk - za lojalność, opanowanie, poczucie chumoru i kilka innych cech.
        Tete - za brak pazurów, dzioba, szponów, macek, kolców tudzież innych ostrych
        narzędzi. Za spokój i ciepło, którego to Forum tak potrzebuje.
        tyu - za wielką sztukę spokojnej, kulturalnej dyskusji. Z każdym. Za takt i
        umiar.

Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: Stoik Kandydatury IP: 10.0.207.* 09.01.02, 01:32
          Muszę przyznać, że kandydatury Snajpera bardzo mi się spodobały. Serce kazałoby
          mi pewnie dopisać jeszcze kilka forumowych pań, ale rozum mówi nie - Tete
          rzeczywiście zaimponowała siłą spokoju. Do tego moja sympatia zza oceanu,
          niestety niedostatecznie aktywna, czyli Mag. Tyu dodatkowo za bardzo udane
          limeryki, Borsuka za łagodną prawicowość.
      • Gość: ar Re: Zapis techniczny IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 09.01.02, 00:27
        Jest dodzina 0.29, gdzie wyniki?smile
        • Gość: ar Re: Korekta IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 09.01.02, 00:29
          Oczywiście "godzina"
    • Gość: Vi@tr´ Re: - Człowiek Roku 2001 by Forum - IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 23:57

>
      > J.Engela)
      >
      > A jakie są Wasze typy?

KRAJ: Małysz
      ŚWIAT: Alladyn
      FORUM: Carmina i Tyu

pzdr

Vi@tr´_________________[]
      P.S.
      forum - anty wybierz tego
      kto sfałszował najwięcej
      postów.