Dodaj do ulubionych

Czy GW nie przypomina wam starej Trybuny Ludu

IP: *.proxy.aol.com 29.08.03, 15:28
...lub ktoregos z jej lokalnych komunistycznych szmatlawcow.
.
Tamte dzien w dzien donosily o tym co dzieje sie u sily przewodniej: o
posiedzeniu plenum, o zebraniu sekretariatu, o tym ze wymienione maja miec
miejsce (badz juz mialy), co powiedzial ten sekretarz lub inny, o podrozach
Pierwszego, o jego opiniach w kwestiach...
.
A Wyborcza jakby byla kalka Trybuny Ludu: co powiedzial jeden biskup, jak to
skomentowal drugi, o tym ze zbierze sie KEP, ze juz sie wlasnie zebral, ze po
zebraniu, o wypowiedziach biskupa na Jasnej Gorze, o wypowiedziach biskupa w
Licheniu, co powiedzial biskup dla KAI, o podrozach biskupa, o madrosciach i
podrozach Pierwszego, o komentarzach biskupow na kazdy temat i bez tematu...
I tak dzien w dzien, dzien w dzien...
.
Nie odnosicie wrazenia ze Gazeta Wyborcza jest teraz Tuba jedynie slusznej
Sily Przewodniej oraz Ideologii?
.
K.P.
Obserwuj wątek
    • dachs Tak jest, 29.08.03, 15:30
      a zwlaszcza forum z niewybrednymi atakami na kosciol.

To byly czasy. Nie, Krzysiu?
      • Gość: Krzys52 Re: Tak jest, IP: *.proxy.aol.com 29.08.03, 16:17
        dachs napisał:

> a zwlaszcza forum z niewybrednymi atakami na kosciol.
        >
        > To byly czasy. Nie, Krzysiu?
        .
        ::
        A co ma F.GW do jej news-owej rutyny? Ja mowie o pasowych doniesieniach ktore
        sa jakie sa. Czyli takie jakimi je odmalowalem.
        .
        Mlotek robisz sie Borsuczku - to wykrecanie kota ogonem bylo wyjatkowo
        niezgrabne (prosze, nie siegaj po orczyk).
        • dachs Re: Tak jest, 29.08.03, 16:25
          Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> (prosze, nie siegaj po orczyk).

Nie siegam, nie musisz go tak chowac.
          Za kogo Ty mnie masz. Przeciez nie bede Ci zabieral narzedzia do pisania.
          Ale chyba rzeczywiscie juz zbyt dlugo przebywalem w Twoim towarzystwie.
          • Gość: Krzys52 Borsuk albinos IP: *.proxy.aol.com 29.08.03, 16:38
            dachs napisał:

> Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
            >
            > > (prosze, nie siegaj po orczyk).
            >
            > Nie siegam, nie musisz go tak chowac.
            > Za kogo Ty mnie masz. Przeciez nie bede Ci zabieral narzedzia do pisania.
            > Ale chyba rzeczywiscie juz zbyt dlugo przebywalem w Twoim towarzystwie.
            .
            ..
            Cos bladziutko ci to wypadlo, Borsuczku. Oj, bladziutko... smile)))
            No i mialo byc "slowko" ewentualnie "zdanko", a ty sie pultasz, sloneczko. surprised)
    • jean-baptiste Trochę mieksza była trybuna 29.08.03, 16:10

• Gość: Krzys52 Re: Trochę mieksza była trybuna IP: *.proxy.aol.com 29.08.03, 18:25
        Tego nie wiem czy byla "mieksza" albowiem uzywalem Expres Ilustrowany - z uwagi
        na wyzsza jakosc druku. surprised))
        .
        K.P.

• alfalfa Re: Trybuny Ludu? Nie znam... /nt 29.08.03, 16:44
      • Gość: Krzys52 Szczesliwi ci co nieswiadomi... n/t IP: *.proxy.aol.com 29.08.03, 17:02
        • alfalfa Re: Żołnierza Wolnoścu też nie czytałem 29.08.03, 19:07
          kwestia wyboru - miałem dobre radio z odpowiednią anteną...
          • Gość: PIKO Re: Kretyn52 - odkrywca IP: *.gen.twtelecom.net 29.08.03, 20:52
            Terminator 3, czyli Kretyn52 odkryl, ze Gazeta
            przypomina mu Trybune.
            Jest to odkrycie o ogromnym znaczeniu
            Zamelduj o tym Kretynie 52 odpowiednim wladzom.
          • Gość: Krzys52 Re: Żołnierza Wolnoścu też nie czytałem IP: *.proxy.aol.com 29.08.03, 20:52
            alfalfa napisał:

> kwestia wyboru - miałem dobre radio z odpowiednią anteną...
            ..
            Takze mialem radio, choc bez "odpowiedzniej anteny" ale i tak sluchalem. smile)
            .
            POwiedz mi tylko Alfalfa - czy miales telewizor?
            .
            K.P.
            • alfalfa Re: Żołnierza Wolnoścu też nie czytałem 29.08.03, 22:38
              Z odpowiednią anteną czyli na pół ściany. Odbierałem Radio Luksemburg lepiej
              niż Trójkę. Podobnie inne radiostacje. Tv miałem kiepski, czarno-biały kupiony,
              przy okazji mojego urodzenia. Włączany przy okazji jakichś konktretnych
              programów. Np. w czwartek była Sonda i kryminał a w niedzielę przyrodniczy dok.
              przy śniadanku po kościele.
              • Gość: Krzys52 Re: Żołnierza Wolnoścu też nie czytałem IP: *.proxy.aol.com 30.08.03, 01:36
                alfalfa napisał:

Z odpowiednią anteną czyli na pół ściany. Odbierałem Radio Luksemburg lepiej
                niż Trójkę. Podobnie inne radiostacje. Tv miałem kiepski, czarno-biały
                kupiony,przy okazji mojego urodzenia. Włączany przy okazji jakichś konktretnych
                programów. Np. w czwartek była Sonda i kryminał a w niedzielę przyrodniczy dok.
                przy śniadanku po kościele.
                .
                Pytalem telewizor gdyz, skoro nie czytywales prasy, to, posiadajac telewizor,
                widywales Dziennik oraz inne gadajace glowy. Przekazywaly dokladnie te same
                informacje co prasa - o dostojnikach partyjnych. Zatem, jesli tylko nie byles
                zbyt mlody wowczas to pewnie znajdziesz jakas plaszczyzne odniesienia dla
                aktualnej roli "przekaziora', odgrywanej przez GW.
                .
                K.P.
                .
                PS...Czy dobrze zrozumialem, ze do kosciola chodziliscie na glodniaka?
    • Gość: babariba Trybuna Ludu takiej kasy nie tlukla przy okazji IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 20:55

> ...lub ktoregos z jej lokalnych komunistycznych szmatlawcow.
      > .
      > Tamte dzien w dzien donosily o tym co dzieje sie u sily przewodniej: o
      > posiedzeniu plenum, o zebraniu sekretariatu, o tym ze wymienione maja miec
      > miejsce (badz juz mialy), co powiedzial ten sekretarz lub inny, o podrozach
      > Pierwszego, o jego opiniach w kwestiach...
      > .
      > A Wyborcza jakby byla kalka Trybuny Ludu: co powiedzial jeden biskup, jak to
      > skomentowal drugi, o tym ze zbierze sie KEP, ze juz sie wlasnie zebral, ze po
      > zebraniu, o wypowiedziach biskupa na Jasnej Gorze, o wypowiedziach biskupa w
      > Licheniu, co powiedzial biskup dla KAI, o podrozach biskupa, o madrosciach i
      > podrozach Pierwszego, o komentarzach biskupow na kazdy temat i bez tematu...
      > I tak dzien w dzien, dzien w dzien...
      > .
      > Nie odnosicie wrazenia ze Gazeta Wyborcza jest teraz Tuba jedynie slusznej
      > Sily Przewodniej oraz Ideologii?
      > .
      > K.P.
      • wesoly3 [...] 29.08.03, 21:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Krzys52 Nie mowilem ze nie ma roznic pomiedzy GW i TL IP: *.proxy.aol.com 30.08.03, 16:53
        dostrzeglem tylko podobienstwo w skrupulatnosci informowania opoczynaniach Sily
        Przewodniej, Babaribo.
    • Gość: Tomson Re: Czy GW nie przypomina wam starej Trybuny Ludu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 21:46

> ...lub ktoregos z jej lokalnych komunistycznych szmatlawcow.
      > .
      > Tamte dzien w dzien donosily o tym co dzieje sie u sily przewodniej: o
      > posiedzeniu plenum, o zebraniu sekretariatu, o tym ze wymienione maja miec
      > miejsce (badz juz mialy), co powiedzial ten sekretarz lub inny, o podrozach
      > Pierwszego, o jego opiniach w kwestiach...
      > .
      > A Wyborcza jakby byla kalka Trybuny Ludu: co powiedzial jeden biskup, jak to
      > skomentowal drugi, o tym ze zbierze sie KEP, ze juz sie wlasnie zebral, ze po
      > zebraniu, o wypowiedziach biskupa na Jasnej Gorze, o wypowiedziach biskupa w
      > Licheniu, co powiedzial biskup dla KAI, o podrozach biskupa, o madrosciach i
      > podrozach Pierwszego, o komentarzach biskupow na kazdy temat i bez tematu...
      > I tak dzien w dzien, dzien w dzien...
      > .
      > Nie odnosicie wrazenia ze Gazeta Wyborcza jest teraz Tuba jedynie slusznej
      > Sily Przewodniej oraz Ideologii?
      > .
      > K.P.

Co do siły przewodniej to ta poprzednia coprawda zabierała nam pewne elementy
      wolność osobistej i nie dawała kilku procentom społeczeństwa takich możliwości
      jak dzisiaj, ale w zamian dawała życie powyżej progu socjalnego wszystkim
      obywatelom, każdemu mieszkania i pracę, bezwzględnie niszczyła przestępczość,
      finansowała sport. Dzisiejsza siła przewodnia nic nie daje a jedynie bierze
      conajmniej 10mld złotych rocznie od państwa obywateli nedając nic w zamian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka