haszszachmat 24.04.08, 09:32 na zbieranie myśli przez mądrali? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78624382&a=78762086 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78722798 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78720199 a potem stek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haszszachmat _____________Awansujecie tez taką metodą jak moi 24.04.08, 09:51 niewdzieczni beneficjenci, którym ratowałęm du'pę? Czy w Polsce mogą wreszcie zajść zmiany by uczciwym, zdolnym i wydajnym, przyzwoitym i szczerym opłacały się te cechy? Czy nadal dominować będzie krętactwo, nepotyzm, tajniactwo, zaszczuwanie lepszych i praworządnych? Okradanie większości przez garstkę uprzywilejowanych kłamstwem i obłudą? Czy Lis będzie uhonorowany za miałkość i lizusostwo i brak charakteru bez żadnych osobistych istotnych zasług w życiorysie a Wildstein zwalniany, marginalizowany i atakowany przez lewych Sierokowskich i obłudnych bucowatych Gondków z SLD? By prawda o przyjacielu Wildsteina Fijasie - nie wspominając juz o nieznanych rodzinom patriotów grobach ich bohaterów nazywanych jeszcze "zaplutymi karłami reakcji" - nie zostałą wyprostowana i poznana przez polską młodzież w szkołach historia zazwyczaj kończy się przed wakacjami na 39 roku i wyzwoleniu Polski przez Wandę co chciała z Polski kraju rad resztę wiedzy czerpia z piosenek Wiśniewskiego i Dody a kulturę polityczna od Wojewódzkiego... Minister Ćwiąkalski pokazał za co należy awasować prokuratorów którzy w 2003-2004 prowadzili sledztwo w sprawie Olewnika w czasie przekazywania okupu gdy syn jeszcze żył szefem Prok. Okręgowej był awansowany przez Cwiąkalskiego na zast. Prokuratora Generalnego... A minister ma tupet mówiąc o swoich zasługach w tej sprawie i krytykując Ziobrę.. Kalisz mówi o nieprawidłowościach...prowadzący sleztwo awansowali choć nie były to nieprawidłowości oj nie... Prawidłowość jest zupełnie inna. Taką sama jest popularna na Aquie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: _____________Awansujecie tez taką metodą jak 24.04.08, 10:03 Wyliczanka za obfita ...w resume tylko tyle : w Polsce nie będzie zmian przez najbliższe 25 lat ... Jedyna rzecz która będzie nietresująca to to , że zostanie wypier’dolona z unii... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 piramida kompetencji na czubku odwrotny awans 24.04.08, 10:29 choroba po grubej kresce szlag mnie kim jesteście? o wstyd już nie pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 mam prośbę wpierw prze bluzgami zripostujcie to 24.04.08, 10:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78720199&v=2&s=0 potem jestem do dyspozycji, i poświęcę chwilkę krótką .......żadne tam pół dnia na jeden prymityw-komusz-luzg ............. na konktetną ripostę! Macie to jak w banku! Oj chyba nie te czasy... w kontekście ostatnich plajt... Jak rokowanie: - czym zakończy się Wasze życie! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 żenadamiliardyidąsięje'bać z raportu PinkasaReligi 24.04.08, 10:21 śledztwo w sparwie MILIARDOWYCH STRAT wszęte po raporcie Pinkasa i Religi przeszło dwa lata bez efektu ALE WIECZNE PIÓRO i 55 tys. przeakazane prywatnej spółce, za które bierze pełną odpwoiedzialność a Religa daje głowę, ze była to jedyna słuszna decyzja w obliczu niegospodarności i potrzeb... www.newsweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=24811 Religa: Nie wierzę, że Pinkas wziął łapówkę MEDIA NIe wrzeszcząO naDUŻYWANniu WŁAdzy! Nie wyją! Nie rwą włosów! Nie powtarzają o tyranii o łamaniu praw o prawie do godnego stawienia sie i wyjaśnienia o domniemaniu niewinności a Pinkas omal nie umiera, atak bez pomocyi nie wzywa się do celi .... lekarza... autor: Agnieszka Biecuszek str. 76 www.medyczny.elamed.pl/strona-numer-12-2007-7746.html Minister Pinkas pojechał do protestującego szpitala w Końskich, wszedł do gabinetu dyrektora placówki Wojciecha Przybylskiego i zobaczył zarośniętego, wychudzonego menedżera mówiącego: – Pracuję tu od osiemnastu lat. Jestem dyrektorem tego szpitala, to jest moje dziecko, całe moje życie... ja je mogę utracić... Szpital w Końskich znalazł się w „złotej setce”. Pinkas podczas uroczystości ogłoszenia wyników rankingu najlepszych szpitali powiedział: - Widzę tu stu takich Przybylskich. forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=1608024 Sledztwo w sprawie miliardowych strat na osoczu, wszczęte po przygotowaniu raportu na ten temat przez ministrów Religę i Pinkasa trwa już drugi rok i jego skutków nie widać. Natomiast w śledztwie dotyczącym przyjęcia wiecznego pióra i 55 tys. złotych przez Pinkasa prokuratorzy byli wyjątkowo sprawni - pisze "Gazeta Polska". Prokuratura zastosowała areszt wobec Pinkasa, uzasadniając swoją decyzję ryzykiem mataczenia. Do zatrzymania doszło o 5 rano w domu podejrzanego. – Nie chcę ręczyć za czyjąkolwiek niewinność. Jednak gdy rządził PiS, przy okazji każdgo tego typu zatrzymania media krzyczały o nadużyciu władzy. Dziś panuje cisza - powiedział poseł PiS Zbigniew Girzyński. Pinkasowi grozi 10 lat więzienia. Nie ma wątpliwości, że aresztowanie wiceministra sprzyja zamieszanym w korupcyjny układ osoczowy – pisze tygodnik. Skompromitowanie byłego wiceministra podważyło jego wiarygodność. Gra toczy się o olbrzymie pieniądze: setki milionów złotych zysku rocznie na przetwarzaniu osocza i handlu wytwarzanymi z niego preparatami. ################################################## KIM JESTEŚCIE ślepcami? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________To Wy napisaliście? Wy? 24.04.08, 10:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78500663&v=2&s=0 www.polskieradio.pl/bis/wiadomosci/?id=47170 www.bankier.pl/wiadomosc/Pogorszyl-sie-stan-bylego-wiceministra-zdrowia-Jaroslawa-Pinkasa-1754554.html Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __________________________To nie ja tak napisałem! 24.04.08, 16:08 Palikot: W skarbówce są "szatani" Kaczyńskiego maria.1234 24.04.08, 10:09 Odpowiedz Ta wypowiedź Palikota tylko mnie utwierdziła w przekonaniu, że wszyscy politycy z wszystkich partii są tacy sami: zależy im tylko na obsadzaniu ważnych stanowisk swoimi ludźmi. W moim mieście naczelnikiem urzędu skarbowego przed długie lata był stary komuch którego PiS zwolnił i powołał na jego miejsce niezależnego człowieka, nienależącego do żadnej partii, dobrego specjalistę. W ciągu dwóch lat ten urząd skarbowy odżył i wszyscy mieszkańcy byli zadowoleni, że nareszcie mogą bez problemu załatwić swoje sprawy. A gdy tylko PO wygrało przywrócili znowu tego komucha, zasłużonego działacza PZPR! Najgorsze w tym jest to, że glosowałam na PO, a teraz widzę, że popełniłam błąd. maria.1234..kłamiesz! Jakie to miasto,Toruń ? pw.2221 24.04.08, 10:13 Odpowiedz podaj nazwe miasta,łatwo bedzie sprawdzic... Re: maria.1234..kłamiesz! Jakie to miasto,Toruń ? maria.1234 24.04.08, 10:20 Odpowiedz Nie kłamię, ale nie podam nazwy miasta, bo jeżeli z niego nie pochodzisz to i tak nie zrozumiesz o co chodzi. Powiem tylko, że chodzi o województwo warmińsko-mazurskie i nie jest to odosobniony przypadek. Szef Izby Skarbowej w Olsztynie, który ma władzę nad wszystkimi urzędami skarbowymi w województwie został odwołany przez PiS a później powołany przez PO. Sprawdź sobie tego pana i jego przeszłość, a zobaczysz, że nie kłamię. Dlaczego niby miałabym kłamać? maria.1234..kłamiesz jak cholera! pw.2221 24.04.08, 10:23 Odpowiedz nie musze pochodzic z danego miasta,by sprawdzić kto i gdzie pracuje na PANSTWOWEJ,SAMORZADOWEJ POSADZIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Nareszcie wiem z kim tu rozmawiam...od Scana :-( 24.04.08, 16:19 pan.scan 23.04.08, 23:26 Odpowiedz Z tobą chętnie rozmawiam, ale ty jesteś tu rzadkim gościem, podobnie jak reszta styropianu. Ad rem - zasadę, o której tu piszę stosuję do WSZYSTKICH ofiar nazizmu itd - jak piszesz dalej. Wątek jest o kolaboracji żydowskiej, do czego się odnoszę. Nie usprawiedliwiam żydowskiej kolaboracji,staram się zrozumieć motywy w sytuacji dla Żydów bez wyjścia. Co do granatowej policji pisałem tu kilkakrotnie, wbrew twojej opinii, iż połowa granatowych to byli patrioci, współpracujący z konspiracją. Pisałem, że granatowi, en masse, to kolaboranci, wśród których było wielu morderców, mordujących Żydów i nie tylko - wydających okupantowi rodaków z konspiracji. W tym kilkoro członków mojej rodziny. Nie na darmo, w myśl powojennej ustawy, każdy z nich musiał przejść procedurę rehabilitacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __________________menażeria, która opanowała Scana 24.04.08, 16:32 ############################################################# Ale to nie jest rozmowa z tobą i menażerią, która opanowała to forum. ############################################################# Dyskusja winna zacząć się od tego, że to, iż Żydzi byli zmuszeni do uczestnictwa w zbrodniach nie ujmuje nic z tego,że byli przede wszystkim ofiarami. Ale to nie jest rozmowa z tobą i menażerią, która opanowała to forum ( I KTÓRA UWAŻA ŻE Scan to Kali który wg tej samej zasady pisze dalej->tak Pisałem, że granatowi, en masse, to kolaboranci, wśród których było wielu morderców, mordujących Żydów i nie tylko - wydających okupantowi rodaków z konspiracji. W tym kilkoro członków mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
piq słuchaj no, Tadziusiu,... 24.04.08, 22:50 ...jakoś wyczułem, że pijesz do mnie. Od razu odpowiadam ci, dziecko, że ja po pierwsze uczciwie pracuję i nie mam czasu na siedzenie przy kompie i dyskutowanie z każdym dupkiem, który zapragnie napisać jakieś bzdury; po drugie zaś ten fragment: > #: może wobec tego zamiast mówić o "rynkowej wartości czegoś", co pozwala "obiektywnie" i rzetelnie "mierzyć" inflację - lepiej mierzyć jakość zycia, ilość autostrad, % bezrobocia, % głodujących - do tego kryterium zaprząc ekonomię, politykę banki i giełdy i rynki finansowe? < ...dyskwalifikuje cię jako sensownego dyskutanta. Po co się wymądrzasz, jak nic na ten temat nie wiesz? No po co? Żeby się obnosić ze swoją ignorancją? Nie truj mi düpy takimi bzdurami, bo ty byś, jak każdy ideowy lewak, dał "więcej wszystkiego dla każdego", nie przejmując się tym, że nie ma na świecie towaru czy usługi, która jest za darmo. Jesteś niebezpiecznym przypadkiem ukrytego leperowca, bo to jest dokładnie jego sposób rozumienia gospodarki i państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________"Nie truj mi düpy" - Niuniusiu,... 25.04.08, 09:37 - co mnie dyskwalifikuje w polemice a co nie! Przypominasz mi w ten sposób człowieka, któremu wygodniej było należeć do PZPRu niż nie należeć! W czasie gdy moja postawa była przeszkodą w awansie zawodowym, w w podwyżkach, w uzyskaniu mieszkania, paszportu, taloniku na samochód, pralkę, albo pary butów, a potem kupna powyżej 8 l benzyny, nie mówiąc o "żółtych firankach", wakacjach jako "agent", - poparciu "z ramienia PZPR " na stanowiska kierownicze, "poparciu" w zagranicznych wyjazdach służbowych, czy wreszcie selekcji NEGATYWNEJ do rad nadzorczych spółek skarbów państwa, zarządów banków, narodowych funduszy, list poselskich, wysokich urzędów, zawodów prawniczych wszystko to już po Okragłym Stole...zachowujesz się tu tak jak dziennikarze mediów popierający na zmianę a to Tuska a to Kwacha zamiast Gnojarka, Kaczmarka a nie Ziobrę, Tok-FM zamiast Radia Maryja, Schetynę, Reszkę, Brochwicza Miodowicza zamiast Macierewicza! Weź Ty się i uspokój! Powiem Ci tylko tyle na Twoje szmendackie zwroty, w dziwnym poscie - po wczesniejszych pojednawczych Twoich postach - gdy mnie poprzednio obrażałeś... - zaskakująco przypominajacym posty wszystkich prostackich oszczerców - ! Nie jojczę...jak mi to uprzejmie piszesz - ale nie znoszę prostaków ! Takich posuwających sie dziwnie łatwo do "ad personam" w stosunku do osób które pokazały w życiu charakter! Nie gdybanie i szukanie popleczników wczesniej u góry w PZPR a teraz u beneficjentów i kapo tego obozu poprawnych-post-PZPR! ___Tabakiera jest dla nosa a nie nos dla tabakiery.______ I nieważne czy nos jest czuły na zgniły smród czy na różane, cudowne zapachy sztucznych róż! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 idź do wątku o lepperach gospodarki i państwa 25.04.08, 09:52 dyskwalifikuje cię jako sensownego dyskutanta. Po co się wymądrzasz, jak nic na ten temat nie wiesz? No po co? Żeby się obnosić ze swoją ignorancją? Nie truj mi düpy takimi bzdurami, bo ty byś, jak każdy ideowy lewak, dał "więcej wszystkiego dla każdego", nie przejmując się tym, że nie ma na świecie towaru czy usługi, która jest za darmo. Jesteś niebezpiecznym przypadkiem ukrytego leperowca, bo to jest dokładnie jego sposób rozumienia gospodarki i państwa #:Zawzorowałeś się na wybitnych krętaczach -------dokonując takiej idiotycznej przewrotki! Niebezpiecznym przypadkiem ukrytego leperowca nie byłem ja ale ten co dał "więcej wszystkiego dla każdego" (swojego) ograbiając dużą część polskiego narodu z szansy budowania kariery zawodowej w swoim włąsnym kraju. I tak oceniam wysoko kształconych ekonomistów! Bo to nie ja a tacy własnie "lepperowcy" wymyślili i zrealizowali ten plan bez przeterstowania go najpierw na psach! Kominizmu też przecież nie testowali! "resort pod kierownictwem nowej szefowej Elżbiety Bieńkowskiej pokazał, że gwarancje nie obowiązują w tej dziedzinie, i wyciął z tzw. listy indykatywnej połowę projektów o wartości prawie 30 mld euro, zatwierdzonych przez MRR w czasie, gdy kierowała nim minister Grażyna Gęsicka z PiS.Chodzi o projekty duże, strategiczne dla kraju, takie, które zawsze chcieliśmy zrealizować, ale nie mieliśmy możliwości, np. autostrady, wodne zbiorniki retencyjne, znaczące zabytki, np. Wawel czy Jasna Góra, projekty badawcze, przetwórnie odpadów itd. Nie ma sensu umieszczanie ich w konkursie, ponieważ są to projekty niezbędne do realizacji prędzej czy później. Nie ma sensu żądanie ich dobrego przygotowania już na starcie, ponieważ z natury są trudne do przygotowania. Trzeba przeznaczyć specjalne środki z pomocy technicznej na opracowanie dokumentacji oraz wsparcie doradcze dla zarządzania takim projektem" Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______Przypomnij no sensowny dyskutancie 25.04.08, 10:35 co pisałeś w sprawie aneksu Aldony Kameleona? -------i kto z nas miał znowuż rację? Ktoś może powiedzieć - no dobrze, umowa prywatyzacyjna jest nieważna, ale aneks z 2001 r., podpisany przez minister Aldonę Kamelę-Sowińską, pozostaje w mocy. Czy rzeczywiście? Kwestia aneksu również została szczegółowo zbadana przez komisję śledczą. - Został on podpisany wbrew uchwale Rady Ministrów o strategii prywatyzacji PZU oraz naruszał ustawę o komercjalizacji. Ówczesne przepisy przewidywały, że jakiekolwiek naruszenie procedury skutkuje "nieważnością z mocy prawa" - odpowiada ekspert komisji śledczej. Jego zdaniem, należy też uwzględnić, że aneks jest ściśle związany z umową prywatyzacyjną i dlatego jego skutki prawne należy oceniać w związku w zagadnieniem stwierdzenia nieważności umowy prywatyzacyjnej. Nawet jednak, gdyby przyjąć, że aneks jest ważny, to nie wynikają z niego jakiekolwiek roszczenia po stronie Eureko. Takie stanowisko prezentuje prof. Jerzy Rajski z Uniwersytetu Warszawskiego, wybitny specjalista w dziedzinie międzynarodowego prawa prywatnego i handlowego, nasz arbiter przed Londyńskim Arbitrażem. Aneks nie powoduje powstania roszczeń, dlatego że nie zawiera podstawowych warunków stawianych umowie w myśl polskiego prawa - mianowicie nie podano w nim "kiedy?" ani - "za ile?" Skarb Państwa ma sprzedać Eureko dodatkowe 21 proc. akcji. Gdyby sprawę prywatyzacji PZU skierowano do polskiego sądu, który orzeka według polskiego prawa, to aneks zapewne zostałby uznany za nieważny, podobnie jak sama umowa. Trybunał arbitrażowy potraktował zapisy aneksu nie jako deklarację intencji, lecz jako twarde zobowiązanie, a oczekiwania Eureko związane z aneksem - jako "inwestycję" Eureko w Polsce w rozumieniu wspomnianej konwencji. Roszczenia Eureko Trybunał wywiódł z preambuły aneksu, lekceważąc obowiązującą w polskim prawie zasadę, że strony umowy nie kreują reguł umownych w preambule. Trybunał stwierdził, iż oświadczenie intencji... skrystalizowało się i stało się wiążącym zobowiązaniem. Z tym wyrokiem nie zgodził się polski arbiter prof. Jerzy Rajski, który w zdaniu odrębnym wskazał, że aneks nie zawiera zobowiązania po stronie polskiej do osiągnięcia skutku w postaci wprowadzenia PZU na giełdę i zaoferowania Eureko dalszych 21 proc. akcji, lecz jedynie zobowiązanie do "zachowania należytej staranności" jak strony wyraźnie zaznaczyły. Profesor Rajski zwrócił uwagę, iż brak w aneksie podstawowych elementów umowy, takich jak czas transakcji i cena. Dlatego też z aneksu nie wynikają, jego zdaniem, konkretne roszczenia Eureko. Podpisanie przez strony aneksu nie jest zatem "inwestycją" w rozumieniu konwencji, a co za tym idzie - nie można dochodzić jego wykonania lub odszkodowania z tytułu jego niewykonania na podstawie konwencji o wzajemnej ochronie inwestycji. "Nieegzekwowalne prawa i oczekiwania (...) nie stanowią inwestycji - i to nawet w najszerszym znaczeniu tego pojęcia - zarówno w prawie polskim, jak i międzynarodowym" - podkreślił profesor w zdaniu odrębnym. Zarzucił też Trybunałowi, że z góry założył odpowiedzialność Rzeczypospolitej, oparł się na bardzo ograniczonym materiale dowodowym, wyrywkowo analizując odosobnione postanowienia umowy, całkowicie zlekceważył prawo polskie jako właściwe w sprawie aneksu, a postępowanie prowadził bez udziału drugiej strony, tj. Skarbu Państwa. W ostatnim akapicie swojego zdania odrębnego prof. Rajski dał władzom polskim wskazówkę, jaką linię postępowania przyjąć w sytuacji, gdy zapadł niekorzystny dla Polski wyrok. Pisze w nim tak: "To wszystko potwierdza pogląd, że rozstrzygnięcie Trybunału jest nie tylko sprzeczne z traktatem pomiędzy Holandią a Polską, ale także z 'powszechnie przyjętymi regułami i zasadami prawa międzynarodowego'". Otóż "sprzeczność z zasadami prawa międzynarodowego" stanowi dla sądu przesłankę odmowy nadania wyrokowi klauzuli wykonalności. Mówi o tym Konwencja Nowojorska z 1958 r., którą podpisała większość państw świata. Oznacza to, że Eureko może wprawdzie wywalczyć przed arbitrażem wielomiliardowe odszkodowanie od Polski, ale nie będzie w stanie nigdzie wyegzekwować wyroku, o ile strona polska wystąpi ze sprzeciwem, powołując się na powszechnie przyjęte reguły i zasady prawa międzynarodowego oraz swoje prawo wewnętrzne, które w arbitrażu zostało pominięte. Wtedy będzie decydował niezawisły sąd, złożony z zawodowych sędziów, a nie Trybunał, w którym często zasiadają stronniczy prawnicy. Obecnie Trybunał arbitrażowy zajmuje się ustaleniem wysokości odszkodowania od Polski na rzecz Eureko. Eureko szacuje swoje szkody na 35,6 mld zł plus koszty procesowe. W 1999 r. za 30 proc. akcji PZU konsorcjum Eureko - BIG Bank Gdański (obecnie Millenium) zapłaciło 3 mld złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______Kiedy ja Was nauczę szacunku do starszych? 25.04.08, 10:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78624382&a=78811598 i kultury rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
piq a pisałeś co innego, Tadzieńku... 25.04.08, 11:56 ...że za komuny miałeś dwa mieszkania i propozycję trzeciego w Warszawce z ministerstwa, że cię na rękach nosili itd. Nie dorabiaj sobie życiorysu zbyt wiele razy, bo łgarstwo się samo zaplątuje w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: a pisałeś co innego, Tadzieńku... 25.04.08, 12:19 napiszesz swoje nazwisko? Ja nie mam najmniejszych oporów by tak uczynić. Niwraz to tu proponowałem...spotykałem sie osobiscie, odwiedzałem sasiada i to wielokrotnie, nietetety bez rewizyt... Zapraszałem do siebie do domu i gościłem bez ograniczeń. Jestem starej daty niestety przegrywam z mentalnością cwanej młodzieży, grającej nieuczciwie i nie dotrzymującej danego słowa. Pisałem tez o tym ... Jeszcze raz Ci wyjasniam: - pomimo komuny coś powstawało, coś się robiło, bo komuniści nie mogli liczyć na doradców zachodnich. Na import technologii ograniczonej COCOMem. Nie musze znać stomatologii by ocenić jakość plomby. Wystarczy zagryźć... Miałem mieszkanie lokatorskie z dwoma a potem z jednym studentem któremu je oddałam z litra... ale mieszkałem tez w tym czasie w akademiku. W wieku 30 lat dostałem od wojewody 1 z 4 mieszkań dla specjalistów. Na pozostałe 3 nikt z Wrocławia nsie nie skusił. I tyle... Płaciłem za nie tyle co każdy! Biorąc pozyczkę z zakłądu a poza tym pracowałem jak prawie całe życie na wielu etatach - prowadziłem np. kursy dla inż. z zagranicy - nie z ekonomii komunizmu ani z socjologii propagandy modernizowałem Odry przysałne z zagranicy no to taniej było mnie wysłać ... Myślisz ze minister choć komuch był taki głupi żeby dać mieszkanie w Warszawie nie mnie o którym krążyły legendy tylko jakiemuś ubowcowi czy TW albo sekretarzowi PZPR? A i tak nie przyjąłem bo od roku już jedno miałem - a wtedy nie wiedziałem, ze przyzwoitość (na Aquie) będzie oceniana dopieo powyżej 5 domów... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 i jeszcze jedno nie manipuluj więcej, przypisując 25.04.08, 12:31 mi steretypowe cechy polityków PiS-u nie widzę po prostu innej alternatywy wyboru między dżuma i przeziębieniem a to co tu wypisują nie pozwala mi na krytykę PiS-u jak najbardziej jestem za tym by Polacy robili wielkie kariery w biznesie! Bogacili się i zostawali miliardowymi oligarchami! Ale tak jak moi przyjaciele. Nie tak jak przyjaciele czerwonych których tu bronicie lżeniem mnie i mnożeniem oszczerstw bez pokrycia! Bo ma przyjaciół bardzo bogatych posiadajacych firmy eksportujące na Zachód nowczesne wyroby. Ot wczoraj spotkałem sie z jednym, którego represjonowano a który za niewyparzony pysk wyleciał z pracy w 84. Dziś podziękowałby temu TW - czyatałem jego notatkę w IPN-ie. Pękając ze śmiechu - "i tak tego pan nie zrozumie" donoisł w notatce esbeckiej słowa mojego przyjaciela do niego. Opowiedział szefowi IPN, że w wojewódzkim mieście relegowany bez prawa powrotu i wysłany karnie do Czechosłowaji w 68 jako żołnierz został wyeliminowany z obchodów Marca 68 - OBCHODY UZRADZILI TW i ESbecy którzy go reperesjonowali! O opinii studentów z NSZ i naukowców nie chce mis ię nawe t pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 przykłady manipulacji w których też uczestniczycie 25.04.08, 12:49 co tam nabijaliście się ze mnie tyle lat... to ja gorszy....bo starszy? Wbrew wcześniejszym doniesieniom mediów ekspertyza wykonana przez prof. Rolanda Hetzera obciąża Mirosława G. odpowiedzialnością za pozostawienie gazika w sercu pacjenta Floriana M. „Pozostawienie ciała obcego w ranie operacyjnej jest oceniane w procesach cywilnych jako błąd w sztuce lekarskiej, co pozwala na dochodzenie przez pacjentów odszkodowań” – napisano w opinii. „Naszym zdaniem operator jest odpowiedzialny za wszystkie zdarzenia, które występują w trakcie operacji. Również więc do jego zakresu odpowiedzialności należy usunięcie okładów używanych w miejscu operacji przed zamknięciem pacjenta. Ponieważ jednak doświadczenie pokazuje, że często w miejscu operacji w czasie następnych faz operacji zostaje pozostawiony przedmiot, to przeliczanie narzędzi, igieł, okładów (gazików) przez instrumentariuszkę przed zamknięciem pacjenta stało się powszechnym standardem na całym świecie. Jednakże z medycznego punktu widzenia instrumentariuszka ponosi tylko część odpowiedzialności” – napisano w ekspertyzie. Jak już wcześniej informowała „Rz”, opinia profesora Hetzera jest również niejednoznaczna dla prokuratorów prowadzących śledztwo, którzy poprosili eksperta o pisemną odpowiedź na dodatkowe pytania. Sam profesor odmówił rozmowy z „Rz”. Jego rzeczniczka Barbara Nickolaus oświadczyła: – Nie mogę udzielić żadnych informacji na temat spotkań profesora ze śledczymi z Polski, dotyczy to zarówno terminu, jak i meritum sprawy. Tymczasem – jak poinformowała „Gazeta Wyborcza” – od śledztwa został odsunięty prokurator Maciej Urbaniak, któremu nie przedłużono delegacji. Badał on wątek korupcyjny sprawy dr. G.Jak dowiedziała się „Rz”, zmiana prowadzącego w sytuacji, gdy śledztwo finiszuje, może doprowadzić do zastoju. Sporządzenie aktu oskarżenia, który niebawem miał być gotowy, może się odsunąć teraz nawet o kilka miesięcy. – Odnoszę wrażenie, że mam do czynienia z próbą skręcenia śledztwa – komentuje były minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro. Według posła PiS świadczy o tym zarówno rezygnacja z przesłuchania prof. Hetzera, jak i odsunięcie prokuratora Urbaniaka. – Moim zdaniem odpowiedzialność za to może ponosić nowy prokurator apelacyjny w Warszawie Bogusław Michalski. Ten sam, który był odpowiedzialny za wypuszczenie Edwarda Mazura. Były minister zapowiada, że gdy PiS wróci do władzy, sprawa nacisków na prowadzących to śledztwo zostanie gruntownie zbadana. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Czy o takich mysleliście: "Haszu marsz do prokur 25.04.08, 12:53 www.ithink.pl/artykuly/aktualnosci/polska/druga-twarz-sld/ Polecam prześledzenie historii dr Barbary Witkowskiej Makowskiej i innych w sprawie zabójstwa Grzegorza Przemyka. Dziś, ta Pani pełni funkcję z-cy szefa Prokuratury Rejonowej Warszawa Śródmieście i nadal służy swoim "czerwonym panom". Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____________kogo awansują Wasi 25.04.08, 12:59 mafii weglowej nie było? ani czerwonej zarazy w gospodarce? Kto przyznawał medale za partaczyenie w śledztwie...delikatnie to określając? Kto ustawą medialną chce zamknąć Ryja? Nie wiecie starsi bracia w wierze o co mi idzie? A kto kumplowi za brednio-eseje o kopaniu piłki z uciętej głowy? Czytając Wasze posty - nie mam żadnych złudzeń co do Waszej kondycji mentalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____________będziecie żreć polskie kartofle 25.04.08, 13:08 błagać uczciwych i przyzwoitych o ratunek, uciekać przed spasionymi bandziorami którzy przejmą organa ścigania i sprawiedliwości, uciekać do kościołów jak w stanie wojennym i prosic o radę ks. prałata. Jankowskiego jak uczciwie się bogacić by nie wchodzić w spółki z mafią. Niektórzy już się przekonali - stracili syna ale sami szczęśliwie uszli zamachom. Tylko dalej walczcie z Dekalogiem i instytucją, która go promuje od 2000 lat. www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5152529.html samemu mi się już nie chce posłuże się cytatem, z dnia dzisiejszego __________Oszołomy w akcji, czyli temat zasłona__________ survivor2 25.04.08, 02:49 Odpowiedz cytując Odpowiedz Powrót do sprawy Blidy -faworyty SLD-woskich brudnych układów to typowy temat zastępczy - oszołom zgranych agentów czerwonej mafii szkolonej na sowieckich wzorcach dywersji i propagandy. Obowiązywała ich zawsze zasada: szkaluj ofiarę, a zamażesz zbrodnię. Szkaluj opozycję usiłująca dotrzeć do winnych zbrodni lub przekrętów, a zostaną zneutralizowani, bo społeczne masy są łatwe do sterowania i kupią wszystko. Wzorce wielokrotnie sprawdzone w Komunie, która jako system padłszy już dawno, to ich przybudówki zawładnąwszy administracją państwową i władzą skutecznie zacierają ślady ich zbrodni. oraz grabieży narodowego majątku. Rozciąganie. Sprawy Bildy i dr. W. oraz casus nieszczęsnych Olewników są tego klasycznym przykładem. Agent Bolek wysforowany żałosnym żartem historii na bohatera oraz cała sitwa od Kwacha po Kalisza może już dziś spać spokojnie. Ba, dwa pokolenia czerwonej Partii Kolesiów, czyli Mafiozopartii wsparte i chronione od nocnego obalenia rządu Olszewskiego przez „Tuskowatych” mogą spać spokojnie. Teraz wspólnie z demagogami i destruktorami spod szyldu PO dokończą grabieży państwa w ramach osławionej „prywatyzacji” i żadni szlachetni pisowscy Judymowie w tym im nie przeszkodzą. Pogięte koło żałosnej historii powojennej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: ____________kogo awansują Wasi 25.04.08, 13:08 Kto za Tobą w szkole ganiał, Do piórnika żaby wkładał? Kto? No, powiedz - kto? Kto na ławce wyciął serce I podpisał: "Głupiej Elce"? Kto? No, powiedz - kto? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________Polak mały! 25.04.08, 13:15 Katechizm polskiego dziecka - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. - W jakim kraju? - W polskiej ziemi. - Czem ta ziemia? - Mą ojczyzną. - Czem zdobyta? - Krwią i blizną. - Czy ją kochasz? - Kocham szczerze. - A w co wierzysz? - W Polskę wierzę. - Cos ty dla niej? - Wdzięczne dziecię. - Coś jej winien? - Oddać życie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _____________Polak mały! 25.04.08, 13:33 a krzyz i kościółek gdzie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg no i jak tu o Tobie nie pisać 25.04.08, 13:30 skoro sam o sobie piszesz i do tego w ten oto spośób '......w stosunku do osób które pokazały w życiu charakter!' '........nie mnie o którym krążyły legendy' to cytaty jedne z wielu jakimi nas częstujesz, a jeden z Twoich idoli mówił 'Mularczyk: nikt nie może być sędzią we własnej sprawie' A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _______________________________ty już szczytujesz? 25.04.08, 14:37 Poszanowanie dobrego imienia i czci osób zabrania czynów i słów obmowy lub oszczerstwa. Politycy natomiast, uzurpujący sobie prawa do głosowania ustaw, podatków, rozdziału naszych pieniędzy, ustalania zakresu czynów karalnych czynów muszą poddać się opinii rządzonych. Kłamstwo polega na mówieniu nieprawdy z intencją oszukania bliźniego - dokładnie tak jak to Wy uczyniliście w celu odwróćenia uwagi o opisywanych przeze mnie czynów polityków, ujawnianych w mediach. Tu Wy faryzejsko szermujecie prawem do domniemania niewinności - jednoczesnie szkalijąc mnie metodą wrednie "ad personam". Teraz weszliszcie na szy obłudy zabraniając mi podania faktów - przeciwko szkalującej mnie OPINII faryzeuszy i przekrętasów! To nazwę po imieniu - HAŃBA i CYNIZM! A nawet PODŁOŚĆ! To nie jest wyrazona opinia samochwała ale sprostowanie oplutego w celu odebrania mu wiarygodności. Dlatego nie interesują Ciebie ubowcy uroczyście śiętujący rocznicę Marca 68 zmanipulowaną nieprawdą o wypędzeniach. Ty mozesz podawać 5 domów 4 + koszty remontu = 1 dla obrony swojego "radzenia sobie" podczas gdy prawo źle działa a ja niem mogę pisac broniąc sie przed haniebnym przekręconym podle oszczerstwemo o kilku mieszkaniach, które oddałem bardziej potrzebującym? Troszeczkę sie różnimy.... Wykroczenie przeciw prawdzie domaga się wynagrodzenia krzywd. "Złota zasada" (między tym, co powinno być wyjawione, a sekretem, który powinien być zachowany) pomaga rozpoznać w konkretnych sytuacjach, czy należy ujawnić prawdę temu, kto jej żąda, czy jej nie ujawniać. "Tajemnica sakramentalna [spowiedzi] jest nienaruszalna". Tajemnice zawodowe powinny być strzeżone. Informacje przynoszące szkodę drugiemu człowiekowi nie powinny być ujawniane. Społeczeństwo ma prawo do informacji opartej na prawdzie, wolności i sprawiedliwości. Należy kierować się umiarem i dyscypliną w korzystaniu ze środków społecznego przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _______________________Kim Ty naprawdę jesteś? 25.04.08, 14:52 Znasz mnie z nazwiska imienia, rodowodu, rozmów o mojej pracy, o tym kto w jaki sposób mnie "zharmonizował kadrowo" dbając bardziej o Francuzów którzy mają gwarancje w moim wieku i jeszcze młodszym do godnego dopracowania do pełnej emerytury... kosztem zysków jakie ciągna z Polaków... Tobie nie przeszkadza świętowanie wypędzonych Wolińskiej i wielu zbrodniarzy w 68 i ich 9.000 7.000 emerytury za katowanie Polaków ale będziesz mnie napadał za domaganie sprawiedliwego zasilenia funduszy emerytalnych z wypracowanego przeze mnie majątku, z którego skorzystali komuszki i esbecja? Pisząc, że mnie wynagradzali sprawiedliwie za komuny? Ty masz ajkies pojęcie o PRL-U? I teraz? gdy 25 latek nepot, którymu ratuję du'pę by firma nie poniosła miliardowych strat - zarabiał dwa razy tyle co ja i w końcu mnie zwalnia? A zyski idą za granicę kreatywną ksiegowością? Wiesz ile jest metod transferu i niepłacenia podatków w Polsce? Nie słuchasz Radia Maryja i pana profesora PAN który swobodnie odpowiada na pytania od 22:00 do 1:00 w nocy i dlatego Tusk ustawą niszczy RM? Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ______Koniec prawdy!Znów krzyczę jak 40 lat temu__ 25.04.08, 15:41 PRASA KŁAMIE! PRECZ Z POSTKOMUNĄ! To niestety krzyk wołającego na pustyni strusi z głowami w piasku... Student NZS ostatecznie mnie o tym wczoraj przekonał. Chlebowski ogłosił właśnie Ustawę Mendalną. I Kalisz spokojnie może gadać na Ziobrę co chce... Będą uznane autorytety uznawać co jest prawdą a co nie. Sam miodek... ustawi polszczyżnie kto zacz braun czyli brunatny Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: _______________________Kim Ty naprawdę jesteś 25.04.08, 15:56 "Raz pewien żołnierz sobie żył uparty i zawzięty lecz cóż zabawką tylko był z papieru był wycięty choć zmieniał świat i zwalczać zło niezmiennie był gotowy stał ciągle wśród zabawek bo był tylko papierowy I w ogień gotów był jak w dym pójść za was bez namowy i mieliśmy sto pociech z nim był przecież papierowy I nie ujawniał przed nim sztab tajemnic swych wojskowych A czemu, tak, a czemu tak że był on papierowy Wyzywał los, w pogardzie miał tchórzliwych maruderów i "ognia,ognia" ciągle łkał Choć przeciez był z papieru Niejeden wódz juz w ogniu znikł niejeden szergowy I poszedł w ogień zginął w mig żołnierzy papierowy" Bułat Okudżawa. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _Na obcej fali __sfrustrowany i zgorzkniały zatruw 25.04.08, 16:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78824816&a=78825559 Jeśli wybiera inną drogę niż ta, którą tak naprawdę przyszedł realizować zaczyna pracować na negatywnych cechach swojej wibracji. W efekcie staje się sfrustrowany i zgorzkniały zatruwając życie sobie i innym. Możliwości mamy bardzo szerokie, to połączenie ducha z materią ( nasze ulubione powiedzenie: módl się i pracuj a będziesz zbawiony) czyli jedność przeciwieństw. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: _______________________Kim Ty naprawdę jesteś 25.04.08, 16:20 tinyurl.com/34rdeb Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _______________________________ty już szczyt 25.04.08, 18:00 > > Troszeczkę sie różnimy.... Zasadniczo sie różnimy O tych domach i remontowanym pisałem wprost na twoje chamskie zaczepki o moim dorobku. Przypomnij sobie bucu cos wczesniej pisał i jaka była chronologioa tych wpisów. Wytykałes mi ,że wszedłem na gotowe? Ano wszedłem, ale tego nie zmarnowałem. Wyjezdzałes mi ze swoim dorobkiem, bos wybudował dom? A bo to jeden wybudował? A tych 4 to się domyślaj , albo sobie sprawdź cwaniaczku. Ponadto jak jestes taki bojownik z zaszłych lat, to tez widze sprzeczności w Twoich relacjach i przechwałkach. Z jednej strony piszesz o represjach, a z drugiej o docenieniu. Ja to rozumiem Taki sekretarz nie był ciemie bity i jak miał fachowca ,to go wykorzystywał. W końcu nie wszyscy zapisali się do PZPR. Ale... Koleś! Ten fachowiec musiał byc apolityczny. Jeżeli walczyłby w ten czy inny sposób z PZPR, to w zyciu nie dobrąły sie do takich konfitur. Tak więc spoko. Nie kreuj się na bohatera mininych lat A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Uspakojsja rjebjata - pyskówka i diagnoza? sedno 25.04.08, 18:27 ma się utopić w bagnie bo tak sobie ustaliliście - posuwając się do "psychuszkowo-bolszewickich" metod? Kto tu od lat nie tyka rozmówców i apeluje o dyskusję bez obrażania? To może Wy? Archiwum utajniono? Nie można sprawdzić, kto napadał mnie stale "ad personam" - uniemożliwiając odniesienie się innym - nawet do tego minimum -> jak tematy, o których dziś wspominam i które swobodnie są do końca przedyskutowane w Radiu Maryja? piq wyróznił sią na mały plus, ale uwierzył w masowe oszczerstwa. Założymy się o dowolną sumę, że w 1989 rozliczyłem w kilku sprawach paru komuszkowatych dyrektorów w PPTiT łącznie z Dyrektorem Generalnym? Tyle, ze po nocnej zmianie 1992 ta hałastra tajniaków wygrała z porządnymi i przyzwoitymi. Założymy się o dowolną sumę, że szykanowany bardziej niż ja w 68 r., relegowany zmobilizowany, mógłby takich jak Ty kupić dziś 20 razy w te i we wte? Zyjąc w Polsce bo założył sam 1-osobową f-mę - po wyrzuceniu z pracy w stanie wojennym. Sądzisz, ze mnie też nie wyrzucali? Że nie napuszczali na mnie esbeków i TW? Ze nie kłamali, lżyli na cały korytarz nie fałszowali listy obecności by mnie zwolnić? .....GWno czytasz i GWno wiesz. Partacze... waldemar591 25.04.08, 17:44 Odpowiedz Dawniej taki swiadek spadal ze schodow i skrecal kark, ewentualnie umieral na "rozlegly zawal serca" (nawet zdrowy, silny byk), lub dostawal kulke "przy probie ucieczki". W wydaniu "wloskim", swiadek, zalozywszy "betonowe buty" rzuca sie z mostu do rzeki, uprzednio dzgnawszy sie ze 20 razy nozem w plecy. Dzisiaj swiadkowie wieszaja sie w sraczach... ...Eeech, dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ponadto narcyzie 25.04.08, 18:03 cytaty z własnych wypowiedzi ci nie pasują? Jesteś nadhaszem. OK? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 np.______________________________ ___O Kłosku z PO? 25.04.08, 18:39 Czesław Kłosek przeprasza prezydenta Kaczyńskiego ... nawet ja sobie pomyslałem z początku że Polak z honorem ale gdy bąknął o tym w TVN, że oburzyły go eSBeckie pensje wiediząłem, zę nie jest szczery że został jak Ty przerobiony na mediami na kukiełkę pociąganą za sznurki. Czesław Kłosek przeprasza prezydenta Kaczyńskiego akodo78 25.04.08, 17:53 Odpowiedz Żałosne dziennikarzyny, gdyby sytuacja była odwrócona i ktoś należący do PiS zaangażował by się w podobną krucjatę przeciw premierowi to Olejniczakowa posikała by się z emocji w specjalnym wydaniu swojego szmatławego "programu Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 O Ustawie medialnej w której "autorytety" będą nam 25.04.08, 18:48 pilnować swoich nadautorytarnych przymiotów słowami takimi jak mnie częstujecie na codzień? Np. "bydło" pana bez matury profesora, podwiezionego samochodem służbowym z Austwitz na Powstanie, później zaś hołubionego nagrodami i apanażami, by wiedział komu ma się w pas kłaniać a kogo nazywać dyplomatołkami? Jakimi częstują dziennikarze zatrudnieni w niemieckich i innych...jakich?... mediach nas katolików i nasze Radio Maryja oraz TV Trwam - choć to trwanie jest takie upokarzające w naszym własnym kraju a takie uhonorowione i ubohaterowione dla naszych katów i zdrajców? cholera zgubiłem linki do radia Maryja możecie mi pomóc? i w odpowiedzi je mi podesłać? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: O Ustawie medialnej w której "autorytety" będ 26.04.08, 04:09 czyż nie pisałem ci ,że polityka o bagno? Pisałem Nie widze potrzeby wytykania błędów obecngo rządu Z naddatkiem Ty to robisz. Nie widze tez potrzeby rozdzierania szati obrony do upadłego A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____"POPRawność" atak na opozycję przedtem na rząd 26.04.08, 10:18 - zastanów się! To samo ze mną ja podaję krytykę merytoryczną WY AD PERSONAM opozycja merytoryczną media i rząd -> ad personam sfingowanymi oszczerstwami jak "wojna laptopowa", "karły bliźniacy", odwrócona flaga, pytania o zdrowie, wyszydzanie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg co cos na odwrót niz z RM 26.04.08, 11:05 czyz nie? Przedtem atak na opozycje, a teraz na rząd Jeszcze się czemus dziwisz? Jakos nie pyszzysz na te media dyrektora od wdowiego grosza, a przeciez stosuje te same metody co pozostali, tylko akurat odwrotnie A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Konfabulacje bierzesz za rzeczywistość? 26.04.08, 13:29 Ojciec dyrektor z RM atakował wiele lat Jana Olszewskiego jako masona. Potem zapraszał kilka razy Wypromował Hannę Gronkiewicz-Waltz na przeydenta potem krytykował popierał PiS teraz krytykuje Popierał prezydenta potem ... Po co KŁAMIESZ? Po co zajmujesz się osobami dyskutantów, plotkami, poniżaniem, manipulowaniem, włączaniem się w wątki, których nie cztasz - bo często odnosisz się nie do meritum tematu i sedna sprawy ale WYWALASZ jakieś wierutne posądzenia kompletnie na marginesie ... Jak RM to KGB Ale jak TVN radio Zet czy Polsat GW i Tok FM to ani słowka o SB czy TW. Jak ja o Unii ty o mnie... Jak ja o autostradach, obwodnicach Ty wywalasz e ...szkoda gadać Napisz raz jakiś temat kontrowersyjny i obiecaj do końca baz ad personam...nie potrafisz? Gdybyś był w 1% obiektywny TYLKO w 1% to bys we wszystkich moich wątkach odniósł się do 1% meritum. Idź do dowolnego i zmierz il spraw poruszanych przeze mnie i ilośc uwag personalnych pod moim adresem. To samo zrób z PO i PiS-em I pomnóz to jeszcze przez il. dziennikarzy... Moze zrozumiesz tę wojnę o Ustawę medialną. Ale po 7 latach watpię... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 WEź Ty sie wyspowiadaj i żyj odnowąbezstargrzechów 26.04.08, 13:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78812325&a=78854374 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg przeciez odniosłem się konkretnie 26.04.08, 13:39 i gdzie tam cos napisałem 'ad personam' Zwidy masz? Cóz z tego ,ze Rydzyk popierał tego i tamtego ogólnie rzecz biorąc teraz krytykuje rząd, a popiera opozycję Na odwrót niż wczesniej Zaprzeczysz,że popierał PiS z przystawkami? Opozycja bywała na antenie RM? Czy rząd bywa obecnie na antenie RM, czy Maciarewicze .Kurskie i inne opozycjonisty? Widzisz tylko jedną stronę i do tego selektywnie. W takim wrazym TVN24 widuje całe spektrum polityków i kazdy moze sie swobodnie wypowiedzieć (nie pisze o 'Kropce nad i') A A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 bywała opozycja bywała nie kręć 26.04.08, 14:02 jak piskorz bo mam chwyt polemiczny stalowy! I sam sie nadziewasz na haki. Był Saryusz -Wolski byli inni byli zapraszani nawet Tusk oczywiscie pod drobnym warunkiem wpuszczasz do domu wyzywającego Cię od najgorszych pod domem i chcącego Cię zniszczyć? Miał zaproszenie pod maleńkim warunkiem... ale zachował sie tak jak Ty na Aquie! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: bywała opozycja bywała nie kręć 26.04.08, 14:06 no dobra - ktoś tam był czy zmienia to fakt, że ta stacja była pro rządowa i antyopozycyjna? Pamiętasz hasło 'zatopić platformę'? A teraz czyz nie jest antyrządowa i proopozycyjna? Jest. Mozna to wnioskowac po Twoim zachycie tą rozgłosnią. Tak więc nie bądź taki stronniczy w swoich osądach A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Czy zatopić Platformę to było hasło mediów? PiSu? 26.04.08, 17:11 Czy kolejne ustępstwa i ponawiane propozycje koalicji? Jak pro- czy antyrządowa? Z co zmoim apelem bez personalnych odniesień? "Jest. Mozna to wnioskowac po Twoim zachycie tą rozgłosnią. > > Tak więc nie bądź taki stronniczy w swoich osądach TO MA BYC POWAŻAN ROZMOWA O POLSKICH PROBLEMACH? Media w 98% zagranicznea Ty o mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jak dziecko we mgle 27.04.08, 21:59 przypomne ,że odpowiadam na twoje skargi o nierzetelnosc mediów, które zamiast atakowac rząd, to ciagle atakuja opozycję... zgadzasz się jak do tej pory? no to jedziemy dalej Podałem ci przykład twojego ulubionego radyjka , które postepuje dokładnie tak samo, tylko akurat na skali czasu jest w opozycji do innych mediów. Czego chcesz? Aby w Polsce było tylko RM? A. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 jaka jest drabina (hierachia) kryteriów 27.04.08, 22:27 jakimi się posługujesz? Patrzysz na antenę czy nalezy do KGB? na sponsora? finansującego media pod kątem użtecznych dla niego info? a może na dziennikarza z WSI? z rodziny o tradycji x? Odpowiedz Link Zgłoś