pozarski 26.05.08, 14:54 wyborcza.pl/1,75248,5243642,Nastraszylem_tylko_Zyda.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maglara Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:01 pozarski napisał: > wyborcza.pl/1,75248,5243642,Nastraszylem_tylko_Zyda.html To nie jest dokonczenie, tylko latanie za tania sensacja dziennikarzyny, za wierszowke juz pewnie skasowal. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:07 Przeczytalem 2 razy. Ku.., obrazki rodem z tzw. literatury okupacyjnej. Az mi ciarki przelecialy po kregoslupie... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:24 absztyfikant napisał: > Przeczytalem 2 razy. Ku.., obrazki rodem z tzw. literatury okupacyjnej. Az mi > ciarki przelecialy po kregoslupie... > biedactwo,w coraz gorszym stanie jestes. widac przez 800 lat ci zydzi ciepieli w polsce strasznie,a teraz nawet biedaczki przyjezdzaja z obcych krajow by cierpiec dalej. el dorado maja tylko polacy,tacy jak ty ma sie rozumiec. a jak chcesz zobaczyc obrazki z tzw.literatury okupacyjnej to pojedz do kurnika,bo tam zdaje sie okupant ma swoje headquaters. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:09 no moim osiedlu, jakies kilkanascie lat temu, mój wujek dostał po mordzie od miejscowych za okulary i dziwną fryzurę.... chamstwo,chuligaństwo i antywujcyzm.... A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:23 "Żyd to tak naprawdę miał szczęście, bo mógł trafić na starszych z Warki. - Oni by go zatłukli - przekonuje jeden z wyrostków." S. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:24 Schodzą się inni. Są dwie dziewczyny. Śmieją się, opowiadają, jak było: - Nagadał, że go pobiłem? Nastraszyłem tylko Żyda - mówi 16-latek. - A po co tu przyjeżdża sam? Inni przyjeżdżają w wycieczkach - tłumaczy. Jedna z dziewczyn zażegnuje się, że jej tam nie było. Ale zaraz wygaduje się, że nikt Żyda nie kopał. Ona chciała raz, dla śmiechu, ale Żyd zaczął uciekać, i nie dosięgła. Zdjęć nie robili, bo kto chce mieć brudnego Żyda w komórce. Za pejsy nie ciągali, bo miał za krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:25 - To, co się stało, to było ordynarne chamstwo, ale moim zdaniem to nie wynika z antysemityzmu. Nie ma tu specjalnej sympatii do Żydów, ale nie ma również nienawiści - mówi proboszcz parafii ks. Stanisław Dobkowski. Docieramy do starszego mężczyzny. Boi się ujawnić swoje nazwisko. Twierdzi, że w miasteczku nie miałby już życia - Ja nie wierzę, że nie zdawali sobie sprawy z tego, co robią, i państwo nie wierzcie. Gdyby to tylko była głupota, ale nie jest, oni gdzieś to musieli słyszeć - mówi.- Nie słuchajcie, że to tylko chuligańskie wybryki. W Warce antysemityzm jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:34 absztyfikant napisał: > Docieramy do starszego mężczyzny. Boi się ujawnić swoje nazwisko. Twierdzi, że w > miasteczku nie miałby już życia Bo Polak broniący Żydka to gorszy od samego Żyda jest właśnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:35 Otoz to... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:37 > Bo Polak broniący Żydka to gorszy od samego Żyda jest właśnie. > > S. a myślałem ,że sam staje się Żydem, co hańbą dla niektórych jest a tu gorzej? A. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:45 szabesgojem. Wpisz sobie w wyszukiwarke forum slowo szabesgoj... Odpowiedz Link Zgłoś
perla czyli rację miałem 26.05.08, 15:25 nie było żadnego pobicia. Od razu wyczułem szwindel GW. Ale ksiądz rację ma. Trzeba te dzieci uświadomić jakoś właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:36 perla napisał: > nie było żadnego pobicia. Od razu wyczułem szwindel GW. > Ale ksiądz rację ma. Trzeba te dzieci uświadomić jakoś właśnie. > A jutro pojutrze w tej Warce chlopaki sie potluka, lima sobie porobia, z nosa jucha pusci ... chce zobaczyc wtedy te dziennikarzyny jak biegna do Warki by to opisywac w GW ..., smiechu to warte. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:40 perla napisał: > nie było żadnego pobicia. Od razu wyczułem szwindel GW. > Ale ksiądz rację ma. Trzeba te dzieci uświadomić jakoś właśnie. > dobre mi ci pobicie,jak ten biedak zdolala zdawac relacje z tego co sie dzieje koledze,policja nikogo nie znalazla wczoraj,dzisiaj juz dokladnie wie,ze cale miasto zyda bilo,ale nikt aresztowany nie zostal a wiesc o tym dramacie niczym blskawica rozniosla sie po calym swiecie a nasz donek nic z tym nie zrobil. pelen skandal i co na to nasz pelengator,w koncu ambasadoruje i co i nic? wiadomosci.onet.pl/1,15,11,44041783,119744606,5145374,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:48 Tylko patrzec kiedy do powszechnego obiegu wejdzie nowe slowo POGROM WARECKI )) Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:52 maglara napisała: > Tylko patrzec kiedy do powszechnego obiegu wejdzie nowe slowo POGROM > WARECKI )) wlasnie,dobrze,ze tory mu nie spalili a lobuzy mogly to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k GWno współtwórcą "antysemityzmu" w Polsce 26.05.08, 15:36 O proszę: "Zaczynają się popisywać. Opowiadają wierszyk: "Żyd jest frajer, Żyd jest buc. Żyje po, by go tłuc". - I co? Będzie w gazecie, że Żyda po japie waliłam? - dopytuje jedna z dziewczyn." To już wiadomo po co te "popisy" i chuligańskie zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: GWno współtwórcą "antysemityzmu" w Polsce 26.05.08, 17:19 sz0k napisał: > To już wiadomo po co te "popisy" i chuligańskie zachowanie. A Hitler Żydów zabijał, aby w podręcznikach historii o nim pisali. A tak poza tym to był łagodny i tolerancyjny jak Polacy właśnie ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:24 to miałbyś Snajper prokuratora na karku. > A Hitler Żydów zabijał, aby w podręcznikach historii o nim pisali. > A tak poza tym to był łagodny i tolerancyjny jak Polacy właśnie ? To podpada, jak mi się zdaje, pod obrazę narodu polskiego. Ale ja tylko proszę o umiar w dyskusji. W Warce doszło do jakiegoś incydentu. Oficjalnie nic (jeszcze?) nie wiadomo. Dziennikarze wyborczej rzucili zaś klątwę na Warkę. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:34 pozarski napisał: > Szantazysta. Mylisz mnie z kimś innym. Zwyczajem powoli stają się Twoje wpadki dotyczące zakresu znaczeniowego używanych słów. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:38 Nic podobnego, a nawet wrecz przeciwnie. Gdybym chcial, to bym, ale nie chce, wiec tego nie zrobie - tak wlasnie, jezykoznawco, wyglada szantaz. Ze nie uskuteczniony? Chwalic boga; ale potencjal masz. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:52 Nie napisałem "Gdybym chcial, to bym, ale nie chce" tylko "Gdybym był obrażalski". Skoro nie jestem obrażalski to nie polecę do prokuratora. Gdzie tu szantaż, pozarski? Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:55 oleg3 napisał: > Nie napisałem "Gdybym chcial, to bym, ale nie chce" tylko "Gdybym był > obrażalski". Skoro nie jestem obrażalski to nie polecę do prokuratora. Gdzie tu > szantaż, pozarski? > > Oleg No wlasnie. Teraz mowisz,zes nieobrazalski, ale co ci do glowy wpadnie za piec minut, tego nikt nie wie.Dlatego masz potencjal. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:59 Potyczki z Tobą przestają mnie bawić. Dajesz non-stop dupy. Może z Tobą jest tak, że teraz nie jesteś obrażalski, a za godzinę będziesz. Normalnie uważa się, ze charakter jest względnie stały. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 18:07 Charakter wzglednie staly? Normalnie? Czy ja cie znam osobiscie? Ty mnie? Za duzo wymagasz od anonimowego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:30 pozarski napisał: > Charakter wzglednie staly? Normalnie? Czy ja cie znam osobiscie? > Ty mnie? Za > duzo wymagasz od anonimowego forum. To, że charakter jest względnie stały jest oczywiste. Wynika to z samej definicji tego pojęcia. Inną sprawą jest, że oleg3 czy pozarski to tylko forumowe kreacje. Ale nie mamy jednak innych danych do analizy, niż ich forumowa "twórczość". Ta analiza jasno wykazuje, że w poście do Snajpera oleg3 nie posłużył się szantażem. Nie tylko z powodów już poruszanych. Co to jest szantaż? Wikipedia tak definiuje to pojęcie. pl.wikipedia.org/wiki/Szanta%C5%BC to przestępstwo przeciwko wolności polegające na próbie zmuszenia osoby do określonego działania lub zaniechania pod groźbą bezprawną zastosowania przemocy lub ujawnienia pewnych częściowo lub w pełni prawdziwych informacji, których ujawnienie byłoby w opinii szantażującego dużą dolegliwością dla ofiary. Podstawowy element tej definicji (bezprawna groźba ujawnienia kompromitujących ofiarę informacji) nie ma z oczywistych powodów zastosowania do analizowanego przypadku. Ja niczego nie muszę ujawniać. Snajper sam to napisał na publicznym forum, a ja odpowiedziałem mu na tym samym kanale. Z szantażem mielibyśmy do czynienia gdybym napisał Snajperowi na priva i zażądał (choćby) samokrytyki na forum grożąc doniesieniem do prokuratury. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:38 > Co to jest szantaż? Wikipedia tak definiuje to pojęcie. > to przestępstwo polegające na próbie zmuszenia osoby do > określonego działania lub zaniechania pod groźbą ujawnienia pewnych częściowo lub w pełni prawdziwych informacji, których > ujawnienie byłoby w opinii szantażującego dużą dolegliwością dla ofiary. Troche skrocilem,bo akurat tu ta mysl idealnie pasuje do twojej grozby zawiadomienia prokuratora (gdybys, jak twierdzisz, byl obrazalski). To jest szantaz wlasnie. Niczego nie musisz ujawniac pacanie. Przeciez napisales wyraznie,ze gdybys nie byl obrazalski, powiadomilbys prokurature, ze Snajper dokonal obrazy narodu polskiego. No ty mnie Oleg po prostu zadziwiasz. Ty i twoje teorie.)) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:42 >Niczego nie musisz ujawniac pacanie. Mój drogi durniu! Nie rozumiesz słowa pisanego po polsku, więc daj sobie spokój. Jednoczesna analiza kilku elementów definicji wyraźnie cię przerasta. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:44 pozarski napisał: > Heheh.)) he,he pozrski mam nadzieje,ze pejsy masz schowane,bo jak widac cos cie tu szarpia jak tego mlodziana w warce)) ole ole....warka strong) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:46 Oleg by moze chcial zlapac za pejsy, ale on nie wie, co to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:47 pozarski napisał: > Oleg by moze chcial zlapac za pejsy, ale on nie wie, co to jest! a ja nosilam w mlodosci pejsy,ale mi sie jeszcze nie kojarzyly antysemicko,ba i nikt mnie za nie nie ciagnal..widac do warki nie jezdzilam))) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:51 Aj, Rachelciu!, TEGO nie wiedzialem. Wiec zmieniles nie tylko religie, ale i plec? Zycie nie jest letkie, a co dopiero dla ciebie. Mam nadzieje, ze juz wszystko jako tako ok. Rany zabliznione itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:52 znamy twoje antysemickie prowokacje pozarski Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:56 pozarski napisał: > Aj, Rachelciu!, TEGO nie wiedzialem. Wiec zmieniles nie tylko religie, ale i > plec? Zycie nie jest letkie, a co dopiero dla ciebie. Mam nadzieje, ze juz > wszystko jako tako ok. Rany zabliznione itp. jaka religie,jaka plec..jeszcze wyjdzie na to,ze ja starsza od ciebie. czyzbys nie pamietal tego okresu,ze pejsy u dziewczyn byly modne,ale nikt nie kojarzyl ich z zydami..ci zyli jako normalni ludzie wsrod nas i to bez etykietek.. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:58 Rachelciu, przeciez napisalas,ze nosilas pejsy. No, a kto nosi pejsy? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:03 pozarski napisał: > Rachelciu, przeciez napisalas,ze nosilas pejsy. No, a kto nosi pejsy? nie nosi a nosil,mnostwo dziewczyn pozarski Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:04 Nie mow! Fakt? Nic o tym nie wiem! Poslij fothe,ok? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:08 pozarski napisał: > Nie mow! Fakt? Nic o tym nie wiem! Poslij fothe,ok? dana ma juz ich dosc,nie moge nie sluchac sie obecnych pejsatych cholere pamietam jak meczylam sie z tymi pejsami by je skrecic,bo nigdy nie mialam zbyt dlugich wlosow. moja kolezanka miala je do pasa i krecila pejsy spokojnie na lokowy,a ja na palce lub klamerki do bielizny Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:06 vicky17 napisała: > pozarski napisał: > > > Rachelciu, przeciez napisalas,ze nosilas pejsy. No, a kto nosi pejsy? > > nie nosi a nosil,mnostwo dziewczyn pozarski Myslisz o loczkach zakreconych na waleczki ? Fajne to bylo Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:09 maglara napisała: > > > Myslisz o loczkach zakreconych na waleczki ? Fajne to bylo mysmy nazywaly to pejsami,ale cholera to bylo straszne dla tych co krotkie wlosy mialy Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:11 maglara napisała: > Myslisz o loczkach zakreconych na waleczki ? Fajne to bylo Cos w tym stylu ? fryzury24.com/dlugie/dzikuska.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:20 maglara napisała: > Cos w tym stylu ? Albo w tym? fryzury24.com/krotkie/fryz_pejsy.jpg Wersja męska www.nczas.com/wp-content/uploads/2007/12/n873.jpg Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:30 Nawet przystojny jestes na tym zdjeciu, Oleg. Ile miales lat? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:58 pozarski napisał: > Nawet przystojny jestes na tym zdjeciu, Oleg. Ile miales lat? Dziękuję. Byłem wtedy studentem szkoły rabinackiej w Warce. Mogłem mieć 17-19 lat. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Prof. Koneczny 26.05.08, 20:00 poświęcił pejsom poniższy ustęp w Cywilizacji żydowskiej. www.polonica.net/Cywilizacja_zydowska.htm Z Egiptu wyniesiono pewna drobnostke, mianowicie pejsy. Ten rodzaj uczesania przyslugiwal tylko kaplanom, tudziez osobom urodzonym w palacu królewskim. Zwykla to rzecz nasladowac strój osób stanu wyzszego, nawet jak najwyzszego; Zydzi ograniczyli sie tu do fryzury. Pozostaje to w zwiazku z nazywaniem Izraela narodem kaplanskim, królewskim. Pejsy przetrwaly niemal do naszych czasów u Zydów "wschodnich", ceniacych te dekoracje królewiczowska, zwlaszcza w Polsce. Spotkac ja takze mozna w niektórych krajach Azji Centralnej, obok innych przezytków cywilizacji staroegipskiej, przechowywanych tam dotychczas (przede wszystkim w Kandzucie); ale tam przysluguja tylko osobom sfer najwyzszych. Dotychczas jest to w uzyciu u Zydów marokanskich. Mamy wiadomosc z Marokka francuskiego, ze "icki" (nowader) splywaja im az na barki65. Podobniez u resztek Beduinów egipskich warkoczyki meskie spadaja przez policzki az do grzbietu66. Beduini przybywali do Egiptu od VII w.; jeszcze okolo r. 1930 liczono w Dolinie Nilu 22,000 zdatnych do broni Beduinów67. Wielki podróznik general Grabczewski, zapisal jako brat chana kandzuckiego ma "misternie zaplecione pejsy"68. Niemiecki podróznik notuje, jako na dzisiejszym szlaku karawanowym z Egiptu do Eufratu kobiety arabskie nosza loki spuszczone po obu policzkach69. Pejsy stanowia tedy slad ekspansji cywilizacji egipskiej. Pejsy noszono na wzór kaplanów egipskich i orzeczono, ze caly lud izraelski jest kaplanskim, swietym70. Wobec praw egipskich byly pejsy uzurpacja niczym nie usprawiedliwiona. Przyczynialo to jeszcze bardziej niecheci przeciwko Izraelowi. Sami przyznaja, ze Egipcjanie brzydzili sie nimi, jako pasterzami bydla i nie moga z nimi "jesc chleba"71, a ci pogardzeni ludzie niskiej kondycji smia nosic oznake królewskosci. Juz to samo wystarczalo, zeby ich wygnac z Egiptu. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Prof. Koneczny 26.05.08, 20:01 Profesora Konecznego trzymam w ustepie wlasnie.))) Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: GWno współtwórcą "antysemityzmu" w Polsce 26.05.08, 20:20 snajper55 napisał: > sz0k napisał: > > > To już wiadomo po co te "popisy" i chuligańskie zachowanie. > > A Hitler Żydów zabijał, aby w podręcznikach historii o nim pisali. A tak poza > tym to był łagodny i tolerancyjny jak Polacy właśnie ? > > S. =================== A Joseph Goebbels był prawdomówny i wiarygodny jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 18:09 Przeprowadzaliśmy oczywiście rozmowy ze stroną izraelską o ochronie grup. Był to jeden z tematów dotyczących szerszego porozumienia w sprawie współpracy między Polską a Izraelem. Nie udało nam się jednak osiągnąć konsensusu. Proponowaliśmy stopniowe przechodzenie na ochroną polską, ale strona izraelska była w tej sprawie nieugięta. Izrael stawiał tę kwestię na ostrzu noża. Według Kozłowskiego duży wpływ na stanowisko strony izraelskiej mają organizacje ochroniarskie, które czerpią ogromne zyski z racji silnie rozbudowanego systemu ochrony grup izraelskich wyjeżdżających za granicę. Na zachowanie izraelskich ochroniarzy skarżą się również właściciele hoteli, firmy przewozowe oraz linie lotnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki !! 26.05.08, 19:41 usiłujesz zamaskowac swój antysemityzm jakinis linkami z wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
aaki tak a propos-kto to jest Kazimierz Puławski ? 26.05.08, 20:22 "Warka to miasteczko jak setki innych. 11 tys. mieszkańców. Rynek, kilka uliczek. Muzeum Kazimierza Puławskiego, który w Warce spędził dzieciństwo." ================================================================= wzmiankowany przez dociekliwego dziennikarza z GW w linkowanym powyżej artykule? lubie i interesuje sie hostorią ale przyznam ze wstydem,że nic nie słyszałem na jego temat ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: tak a propos-kto to jest Kazimierz Puławski ? 26.05.08, 20:39 aaki napisała: > "Warka to miasteczko jak setki innych. 11 tys. mieszkańców. Rynek, kilka ulicze > k. Muzeum Kazimierza Puławskiego, który w Warce spędził dzieciństwo." > ================================================================= > wzmiankowany przez dociekliwego dziennikarza z GW w linkowanym powyżej artykule > ? > lubie i interesuje sie hostorią ale przyznam ze wstydem,że nic nie słyszałem na > jego temat ;-( No jak - stary Pulawski ze stara Pulawska to dozorca i sluzaca Pulaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: tak a propos-kto to jest Kazimierz Puławski ? 26.05.08, 21:07 a o kowalskim dziennikarz zapomniał? pewnie tez niejeden w warce mieszkał Odpowiedz Link Zgłoś