Dodaj do ulubionych

cd Warki (dokonczenie)

26.05.08, 14:54
wyborcza.pl/1,75248,5243642,Nastraszylem_tylko_Zyda.html
Obserwuj wątek
    • maglara Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:01
      pozarski napisał:

> wyborcza.pl/1,75248,5243642,Nastraszylem_tylko_Zyda.html
      To nie jest dokonczenie, tylko latanie za tania sensacja
      dziennikarzyny, za wierszowke juz pewnie skasowal.
    • absztyfikant Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:07
      Przeczytalem 2 razy. Ku.., obrazki rodem z tzw. literatury okupacyjnej. Az mi
      ciarki przelecialy po kregoslupie...
      • vicky17 Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:24
        absztyfikant napisał:

> Przeczytalem 2 razy. Ku.., obrazki rodem z tzw. literatury okupacyjnej. Az mi
        > ciarki przelecialy po kregoslupie...
        >

biedactwo,w coraz gorszym stanie jestes. widac przez 800 lat ci zydzi ciepieli w
        polsce strasznie,a teraz nawet biedaczki przyjezdzaja z obcych krajow by
        cierpiec dalej.
        el dorado maja tylko polacy,tacy jak ty ma sie rozumiec.
        a jak chcesz zobaczyc obrazki z tzw.literatury okupacyjnej to pojedz do
        kurnika,bo tam zdaje sie okupant ma swoje headquaters.
    • andrzejg Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 15:09
      no moim osiedlu, jakies kilkanascie lat temu, mój wujek dostał po
      mordzie od miejscowych za okulary i dziwną fryzurę....
      chamstwo,chuligaństwo i antywujcyzm....

A.

• snajper55 Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:23
      "Żyd to tak naprawdę miał szczęście, bo mógł trafić na starszych z Warki. - Oni
      by go zatłukli - przekonuje jeden z wyrostków."

S.
      • absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:24
        Schodzą się inni. Są dwie dziewczyny. Śmieją się, opowiadają, jak było: -
        Nagadał, że go pobiłem? Nastraszyłem tylko Żyda - mówi 16-latek. - A po co tu
        przyjeżdża sam? Inni przyjeżdżają w wycieczkach - tłumaczy.

Jedna z dziewczyn zażegnuje się, że jej tam nie było. Ale zaraz wygaduje się, że
        nikt Żyda nie kopał. Ona chciała raz, dla śmiechu, ale Żyd zaczął uciekać, i nie
        dosięgła. Zdjęć nie robili, bo kto chce mieć brudnego Żyda w komórce. Za pejsy
        nie ciągali, bo miał za krótkie.
      • absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:25
        - To, co się stało, to było ordynarne chamstwo, ale moim zdaniem to nie wynika z
        antysemityzmu. Nie ma tu specjalnej sympatii do Żydów, ale nie ma również
        nienawiści - mówi proboszcz parafii ks. Stanisław Dobkowski.

Docieramy do starszego mężczyzny. Boi się ujawnić swoje nazwisko. Twierdzi, że w
        miasteczku nie miałby już życia - Ja nie wierzę, że nie zdawali sobie sprawy z
        tego, co robią, i państwo nie wierzcie. Gdyby to tylko była głupota, ale nie
        jest, oni gdzieś to musieli słyszeć - mówi.- Nie słuchajcie, że to tylko
        chuligańskie wybryki. W Warce antysemityzm jest problemem.
        • snajper55 Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:34
          absztyfikant napisał:

> Docieramy do starszego mężczyzny. Boi się ujawnić swoje nazwisko. Twierdzi, że w
          > miasteczku nie miałby już życia

Bo Polak broniący Żydka to gorszy od samego Żyda jest właśnie.

S.
          • absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:35
            Otoz to...
          • andrzejg Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:37
            > Bo Polak broniący Żydka to gorszy od samego Żyda jest właśnie.
            >
            > S.

a myślałem ,że sam staje się Żydem, co hańbą dla niektórych jest
            a tu gorzej?

A.
            • absztyfikant Re: Ale jest w tym także coś optymistycznego. 26.05.08, 15:45
              szabesgojem. Wpisz sobie w wyszukiwarke forum slowo szabesgoj...
    • perla czyli rację miałem 26.05.08, 15:25
      nie było żadnego pobicia. Od razu wyczułem szwindel GW.
      Ale ksiądz rację ma. Trzeba te dzieci uświadomić jakoś właśnie.
      • maglara Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:36
        perla napisał:

> nie było żadnego pobicia. Od razu wyczułem szwindel GW.
        > Ale ksiądz rację ma. Trzeba te dzieci uświadomić jakoś właśnie.
        >
        A jutro pojutrze w tej Warce chlopaki sie potluka, lima sobie
        porobia, z nosa jucha pusci ... chce zobaczyc wtedy te
        dziennikarzyny jak biegna do Warki by to opisywac w GW ..., smiechu
        to warte.
      • vicky17 Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:40
        perla napisał:

> nie było żadnego pobicia. Od razu wyczułem szwindel GW.
        > Ale ksiądz rację ma. Trzeba te dzieci uświadomić jakoś właśnie.
        >

dobre mi ci pobicie,jak ten biedak zdolala zdawac relacje z tego co sie dzieje
        koledze,policja nikogo nie znalazla wczoraj,dzisiaj juz dokladnie wie,ze cale
        miasto zyda bilo,ale nikt aresztowany nie zostal a wiesc o tym dramacie niczym
        blskawica rozniosla sie po calym swiecie a nasz donek nic z tym nie zrobil.
        pelen skandal i co na to nasz pelengator,w koncu ambasadoruje i co i nic?

wiadomosci.onet.pl/1,15,11,44041783,119744606,5145374,0,forum.html
        • maglara Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:48
          Tylko patrzec kiedy do powszechnego obiegu wejdzie nowe slowo POGROM
          WARECKI smile))
          • vicky17 Re: czyli rację miałem 26.05.08, 15:52
            maglara napisała:

> Tylko patrzec kiedy do powszechnego obiegu wejdzie nowe slowo POGROM
            > WARECKI smile))

wlasnie,dobrze,ze tory mu nie spalili a lobuzy mogly to zrobic.
            • absztyfikant Vicky:) 26.05.08, 16:09

13k.pl/-/sugestia.php
              • dana33 Re: Vicky:) 26.05.08, 19:32
                smile))))
          • perla pogrom warecki - dobre jest /ntx 26.05.08, 16:44

• sz0k GWno współtwórcą "antysemityzmu" w Polsce 26.05.08, 15:36
      O proszę:
      "Zaczynają się popisywać. Opowiadają wierszyk: "Żyd jest frajer, Żyd jest buc.
      Żyje po, by go tłuc". - I co? Będzie w gazecie, że Żyda po japie waliłam? -
      dopytuje jedna z dziewczyn."

To już wiadomo po co te "popisy" i chuligańskie zachowanie.
      • snajper55 Re: GWno współtwórcą "antysemityzmu" w Polsce 26.05.08, 17:19
        sz0k napisał:

> To już wiadomo po co te "popisy" i chuligańskie zachowanie.

A Hitler Żydów zabijał, aby w podręcznikach historii o nim pisali. A tak poza
        tym to był łagodny i tolerancyjny jak Polacy właśnie ?

S.
        • oleg3 Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:24
          to miałbyś Snajper prokuratora na karku.
          > A Hitler Żydów zabijał, aby w podręcznikach historii o nim pisali.
          > A tak poza tym to był łagodny i tolerancyjny jak Polacy właśnie ?

To podpada, jak mi się zdaje, pod obrazę narodu polskiego. Ale ja tylko proszę o
          umiar w dyskusji.

W Warce doszło do jakiegoś incydentu. Oficjalnie nic (jeszcze?) nie wiadomo.
          Dziennikarze wyborczej rzucili zaś klątwę na Warkę.

Oleg
          • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:32
            Szantazysta.
            • oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:34
              pozarski napisał:

> Szantazysta.

Mylisz mnie z kimś innym. Zwyczajem powoli stają się Twoje wpadki dotyczące
              zakresu znaczeniowego używanych słów.

Oleg
              • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:38
                Nic podobnego, a nawet wrecz przeciwnie. Gdybym chcial, to bym, ale nie chce,
                wiec tego nie zrobie - tak wlasnie, jezykoznawco, wyglada szantaz. Ze nie
                uskuteczniony? Chwalic boga; ale potencjal masz.
                • oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:52
                  Nie napisałem "Gdybym chcial, to bym, ale nie chce" tylko "Gdybym był
                  obrażalski". Skoro nie jestem obrażalski to nie polecę do prokuratora. Gdzie tu
                  szantaż, pozarski?

Oleg
                  • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:55
                    oleg3 napisał:

> Nie napisałem "Gdybym chcial, to bym, ale nie chce" tylko "Gdybym był
                    > obrażalski". Skoro nie jestem obrażalski to nie polecę do prokuratora. Gdzie tu
                    > szantaż, pozarski?
                    >
                    > Oleg

No wlasnie. Teraz mowisz,zes nieobrazalski, ale co ci do glowy wpadnie za piec
                    minut, tego nikt nie wie.winkDlatego masz potencjal.
                    • oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 17:59
                      Potyczki z Tobą przestają mnie bawić. Dajesz non-stop dupy.
                      Może z Tobą jest tak, że teraz nie jesteś obrażalski, a za godzinę będziesz.
                      Normalnie uważa się, ze charakter jest względnie stały.

Oleg
                      • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 18:07
                        Charakter wzglednie staly? Normalnie? Czy ja cie znam osobiscie? Ty mnie? Za
                        duzo wymagasz od anonimowego forum.
                        • oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:30
                          pozarski napisał:

> Charakter wzglednie staly? Normalnie? Czy ja cie znam osobiscie?
                          > Ty mnie? Za > duzo wymagasz od anonimowego forum.

To, że charakter jest względnie stały jest oczywiste. Wynika to z samej
                          definicji tego pojęcia. Inną sprawą jest, że oleg3 czy pozarski to tylko
                          forumowe kreacje. Ale nie mamy jednak innych danych do analizy, niż ich forumowa
                          "twórczość". Ta analiza jasno wykazuje, że w poście do Snajpera oleg3 nie
                          posłużył się szantażem. Nie tylko z powodów już poruszanych.

Co to jest szantaż? Wikipedia tak definiuje to pojęcie.
                          pl.wikipedia.org/wiki/Szanta%C5%BC
                          to przestępstwo przeciwko wolności polegające na próbie zmuszenia osoby do
                          określonego działania lub zaniechania pod groźbą bezprawną zastosowania przemocy
                          lub ujawnienia pewnych częściowo lub w pełni prawdziwych informacji, których
                          ujawnienie byłoby w opinii szantażującego dużą dolegliwością dla ofiary.

Podstawowy element tej definicji (bezprawna groźba ujawnienia kompromitujących
                          ofiarę informacji) nie ma z oczywistych powodów zastosowania do analizowanego
                          przypadku. Ja niczego nie muszę ujawniać. Snajper sam to napisał na publicznym
                          forum, a ja odpowiedziałem mu na tym samym kanale. Z szantażem mielibyśmy do
                          czynienia gdybym napisał Snajperowi na priva i zażądał (choćby) samokrytyki na
                          forum grożąc doniesieniem do prokuratury.

Oleg
                          • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:38
                            > Co to jest szantaż? Wikipedia tak definiuje to pojęcie.
                            > to przestępstwo polegające na próbie zmuszenia osoby do
                            > określonego działania lub zaniechania pod groźbą ujawnienia pewnych częściowo
                            lub w pełni prawdziwych informacji, których
                            > ujawnienie byłoby w opinii szantażującego dużą dolegliwością dla ofiary.

Troche skrocilem,bo akurat tu ta mysl idealnie pasuje do twojej grozby
                            zawiadomienia prokuratora (gdybys, jak twierdzisz, byl obrazalski). To jest
                            szantaz wlasnie. Niczego nie musisz ujawniac pacanie. Przeciez napisales
                            wyraznie,ze gdybys nie byl obrazalski, powiadomilbys prokurature, ze Snajper
                            dokonal obrazy narodu polskiego. No ty mnie Oleg po prostu zadziwiasz. Ty i
                            twoje teorie.wink))
                            • oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:42
                              >Niczego nie musisz ujawniac pacanie.

Mój drogi durniu!
                              Nie rozumiesz słowa pisanego po polsku, więc daj sobie spokój. Jednoczesna
                              analiza kilku elementów definicji wyraźnie cię przerasta.

Oleg
                              • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:43
                                Heheh.wink))
                                • vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:44
                                  pozarski napisał:

> Heheh.wink))

he,he pozrski mam nadzieje,ze pejsy masz schowane,bo jak widac cos cie tu
                                  szarpia jak tego mlodziana w warcesmile))

ole ole....warka strongsmile)
                                  • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:46
                                    Oleg by moze chcial zlapac za pejsy, ale on nie wie, co to jest!wink
                                    • vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:47
                                      pozarski napisał:

> Oleg by moze chcial zlapac za pejsy, ale on nie wie, co to jest!wink

a ja nosilam w mlodosci pejsy,ale mi sie jeszcze nie kojarzyly antysemicko,ba i
                                      nikt mnie za nie nie ciagnal..widac do warki nie jezdzilamsmile)))
                                      • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:51
                                        Aj, Rachelciu!, TEGO nie wiedzialem. Wiec zmieniles nie tylko religie, ale i
                                        plec? Zycie nie jest letkie, a co dopiero dla ciebie. Mam nadzieje, ze juz
                                        wszystko jako tako ok. Rany zabliznione itp.
                                        • aaki Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:52
                                          znamy twoje antysemickie prowokacje pozarski
                                        • vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:56
                                          pozarski napisał:

> Aj, Rachelciu!, TEGO nie wiedzialem. Wiec zmieniles nie tylko religie, ale i
                                          > plec? Zycie nie jest letkie, a co dopiero dla ciebie. Mam nadzieje, ze juz
                                          > wszystko jako tako ok. Rany zabliznione itp.

jaka religie,jaka plec..jeszcze wyjdzie na to,ze ja starsza od ciebie. czyzbys
                                          nie pamietal tego okresu,ze pejsy u dziewczyn byly modne,ale nikt nie kojarzyl
                                          ich z zydami..ci zyli jako normalni ludzie wsrod nas i to bez etykietek..smile
                                          • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 19:58
                                            Rachelciu, przeciez napisalas,ze nosilas pejsy. No, a kto nosi pejsy?wink
                                            • vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:03
                                              pozarski napisał:

> Rachelciu, przeciez napisalas,ze nosilas pejsy. No, a kto nosi pejsy?wink

nie nosi a nosil,mnostwo dziewczyn pozarskismile
                                              • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:04
                                                Nie mow! Fakt? Nic o tym nie wiem! Poslij fothe,ok?
                                                • vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:08
                                                  pozarski napisał:

> Nie mow! Fakt? Nic o tym nie wiem! Poslij fothe,ok?

dana ma juz ich dosc,nie moge nie sluchac sie obecnych pejsatychsmile cholere
                                                  pamietam jak meczylam sie z tymi pejsami by je skrecic,bo nigdy nie mialam zbyt
                                                  dlugich wlosow. moja kolezanka miala je do pasa i krecila pejsy spokojnie na
                                                  lokowy,a ja na palce lub klamerki do bieliznysmile
                                              • maglara Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:06
                                                vicky17 napisała:

> pozarski napisał:
                                                >
                                                > > Rachelciu, przeciez napisalas,ze nosilas pejsy. No, a kto nosi
                                                pejsy?wink
                                                >
                                                > nie nosi a nosil,mnostwo dziewczyn pozarskismile

Myslisz o loczkach zakreconych na waleczki ? smile Fajne to bylo smile
                                                • vicky17 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:09
                                                  maglara napisała:

>
                                                  >
                                                  > Myslisz o loczkach zakreconych na waleczki ? smile Fajne to bylo smile

mysmy nazywaly to pejsami,ale cholera to bylo straszne dla tych co krotkie wlosy
                                                  mialysmile
                                                • maglara Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:11
                                                  maglara napisała:
                                                  > Myslisz o loczkach zakreconych na waleczki ? smile Fajne to bylo smile
                                                  Cos w tym stylu ?
                                                  fryzury24.com/dlugie/dzikuska.jpg
                                                  • oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:20
                                                    maglara napisała:

> Cos w tym stylu ?
                                                    Albo w tym?
                                                    fryzury24.com/krotkie/fryz_pejsy.jpg
                                                    Wersja męska
                                                    www.nczas.com/wp-content/uploads/2007/12/n873.jpg
                                                    Oleg
                                                  • pozarski Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:30
                                                    Nawet przystojny jestes na tym zdjeciu, Oleg. Ile miales lat?
                                                  • oleg3 Re: Gdybym był obrażalski 26.05.08, 20:58
                                                    pozarski napisał:

> Nawet przystojny jestes na tym zdjeciu, Oleg. Ile miales lat?

Dziękuję.
                                                    Byłem wtedy studentem szkoły rabinackiej w Warce. Mogłem mieć 17-19 lat.

Oleg
                                      • oleg3 Prof. Koneczny 26.05.08, 20:00
                                        poświęcił pejsom poniższy ustęp w Cywilizacji żydowskiej.

www.polonica.net/Cywilizacja_zydowska.htm
                                        Z Egiptu wyniesiono pewna drobnostke, mianowicie pejsy. Ten rodzaj uczesania przyslugiwal tylko kaplanom, tudziez osobom urodzonym w palacu królewskim. Zwykla to rzecz nasladowac strój osób stanu wyzszego, nawet jak najwyzszego; Zydzi ograniczyli sie tu do fryzury. Pozostaje to w zwiazku z nazywaniem Izraela narodem kaplanskim, królewskim. Pejsy przetrwaly niemal do naszych czasów u Zydów "wschodnich", ceniacych te dekoracje królewiczowska, zwlaszcza w Polsce. Spotkac ja takze mozna w niektórych krajach Azji Centralnej, obok innych przezytków cywilizacji staroegipskiej, przechowywanych tam dotychczas (przede wszystkim w Kandzucie); ale tam przysluguja tylko osobom sfer najwyzszych. Dotychczas jest to w uzyciu u Zydów marokanskich. Mamy wiadomosc z Marokka francuskiego, ze "icki" (nowader) splywaja im az na barki65. Podobniez u resztek Beduinów egipskich warkoczyki meskie spadaja przez policzki az do grzbietu66. Beduini przybywali do Egiptu od VII w.; jeszcze okolo r. 1930 liczono w Dolinie Nilu 22,000 zdatnych do broni Beduinów67. Wielki podróznik general Grabczewski, zapisal jako brat chana kandzuckiego ma "misternie zaplecione pejsy"68. Niemiecki podróznik notuje, jako na dzisiejszym szlaku karawanowym z Egiptu do Eufratu kobiety arabskie nosza loki spuszczone po obu policzkach69. Pejsy stanowia tedy slad ekspansji cywilizacji egipskiej. Pejsy noszono na wzór kaplanów egipskich i orzeczono, ze caly lud izraelski jest kaplanskim, swietym70.

Wobec praw egipskich byly pejsy uzurpacja niczym nie usprawiedliwiona. Przyczynialo to jeszcze bardziej niecheci przeciwko Izraelowi. Sami przyznaja, ze Egipcjanie brzydzili sie nimi, jako pasterzami bydla i nie moga z nimi "jesc chleba"71, a ci pogardzeni ludzie niskiej kondycji smia nosic oznake królewskosci. Juz to samo wystarczalo, zeby ich wygnac z Egiptu.

Oleg
                                        • pozarski Re: Prof. Koneczny 26.05.08, 20:01
                                          Profesora Konecznego trzymam w ustepie wlasnie.wink)))
                                          • oleg3 Wulgarny jesteś, fuj n/t 26.05.08, 20:06
                                            Oleg
        • sz0k całowałeś już dzisiaj Michnika w dupe snajper? nt 26.05.08, 17:48

• hiperrealizm Re: GWno współtwórcą "antysemityzmu" w Polsce 26.05.08, 20:20
          snajper55 napisał:

> sz0k napisał:
          >
          > > To już wiadomo po co te "popisy" i chuligańskie zachowanie.
          >
          > A Hitler Żydów zabijał, aby w podręcznikach historii o nim pisali.
          A tak poza
          > tym to był łagodny i tolerancyjny jak Polacy właśnie ?
          >
          > S.
          ===================
          A Joseph Goebbels był prawdomówny i wiarygodny jak Ty.
    • hasz0 Re: cd Warki (dokonczenie) 26.05.08, 18:09
      Przeprowadzaliśmy oczywiście rozmowy ze stroną izraelską o ochronie
      grup. Był to jeden z tematów dotyczących szerszego porozumienia w
      sprawie współpracy między Polską a Izraelem.

Nie udało nam się jednak osiągnąć konsensusu. Proponowaliśmy
      stopniowe przechodzenie na ochroną polską, ale strona izraelska była
      w tej sprawie nieugięta. Izrael stawiał tę kwestię na ostrzu noża.

Według Kozłowskiego duży wpływ na stanowisko strony izraelskiej mają
      organizacje ochroniarskie, które czerpią ogromne zyski z racji
      silnie rozbudowanego systemu ochrony grup izraelskich wyjeżdżających
      za granicę.

Na zachowanie izraelskich ochroniarzy skarżą się również właściciele
      hoteli, firmy przewozowe oraz linie lotnicze.
    • aaki !! 26.05.08, 19:41
      usiłujesz zamaskowac swój antysemityzm jakinis linkami z wyborczej
    • aaki tak a propos-kto to jest Kazimierz Puławski ? 26.05.08, 20:22
      "Warka to miasteczko jak setki innych. 11 tys. mieszkańców. Rynek, kilka uliczek. Muzeum Kazimierza Puławskiego, który w Warce spędził dzieciństwo."
      =================================================================
      wzmiankowany przez dociekliwego dziennikarza z GW w linkowanym powyżej artykule?
      lubie i interesuje sie hostorią ale przyznam ze wstydem,że nic nie słyszałem na jego temat ;-(
      • maglara Re: tak a propos-kto to jest Kazimierz Puławski ? 26.05.08, 20:39
        aaki napisała:

> "Warka to miasteczko jak setki innych. 11 tys. mieszkańców. Rynek,
        kilka ulicze
        > k. Muzeum Kazimierza Puławskiego, który w Warce spędził
        dzieciństwo."
        > =================================================================
        > wzmiankowany przez dociekliwego dziennikarza z GW w linkowanym
        powyżej artykule
        > ?
        > lubie i interesuje sie hostorią ale przyznam ze wstydem,że nic nie
        słyszałem na
        > jego temat ;-(

No jak - stary Pulawski ze stara Pulawska to dozorca i sluzaca
        Pulaskiego smile
        • aaki Re: tak a propos-kto to jest Kazimierz Puławski ? 26.05.08, 21:07
          a o kowalskim dziennikarz zapomniał? pewnie tez niejeden w warce mieszkał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka