Dodaj do ulubionych

"WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 21:47
Okładka Wprost zmusza mnie do użycia bezpośrednich i bolesnych określeń:
Czy Ci idioci zdają sobie sprawę co zrobili w interesie Polski ?
Jak na to zareaguje Europa ?
Czy to jest próba prowadzenia dialogu ?
Prowokacja śmierdząca na odległość.

Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: "WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.210.119.* 19.09.03, 21:50
      dobry boże!!!!!!!!
      co my teraz zrobimy???????????????
      jeszcze niemry się obrażą!!!!!!!!!!!!
      nie wytrzymam tego...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      • Gość: f Re: "WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 21:55
        Zapisz się juz na Volkslistę!
    • bebokk Zabolało ? 19.09.03, 22:02
      To dobrze !
      "Wprost" wyjaśnia, że miało zaboleć.

A robienie z Busha Hitlera
      a z Berlusconiego szefa mafii było bardzo eleganckie ?

Kto mieczem .........
    • krid Re: "WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! 19.09.03, 23:41
      mamy wolnosc slowa i media sobie folguja. mnie sie to osobiscie nie podoba bo
      ponoc schreder jest przeciwny temu centrum wypedzonych a tutaj zostal obrazony.
      Jednak niemiecka prasa tez sobie na polakach nie oszczedza. To oni nazwali
      polske oslem trojanskim europy. Wiec to niemcy i europa wyznaczyli takie niskie
      standardy, ktorych nasza prasa stara sie tylko trzymac. rownowaga musi byc.
      • Gość: f Re: "WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 23:47
        Ty głupolu wierzysz Niemcom z tzw prawicy?Ich myślenie jest takie samo jak za
        Hitlera!Byłem rozmawiałem i jestem przerażony w 39 roku stwialiśmy opór do 2
        pażdziernika teraz oni nas biora w 3 dni!
        • Gość: Franz Re: "WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dipool.highway.telekom.at 20.09.03, 02:11
          Gość portalu: f napisał(a):
          > Ty głupolu wierzysz Niemcom z tzw prawicy?Ich myślenie jest takie samo jak za
          > Hitlera!Byłem rozmawiałem i jestem przerażony w 39 roku stwialiśmy opór do 2
          > pażdziernika teraz oni nas biora w 3 dni!

U nas muwic: So Polen 2 Wochen wojna do Niemiec robic, weil nie miec droga i Niemiec ne mosche schnell fahren, nusiec 2 Wochen fahren. Poskie lange suknia miec, ne mozec schnel uciekac musi wojna robitsch 2 Wochen.One miec do wojna kosa so ne moze dobra wojna robitsch.
          • Gość: wikul "WPROST" - JAKA PIĘKNA OKŁADKA !!! IP: *.acn.waw.pl 20.09.03, 02:22
            Hansi nie popisuj się !
    • Gość: bobik Re: "WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 20.09.03, 01:22
      nie bedziemy sie plaszczyc , niemcy na nas juz dawno pluja...
    • Gość: wikul Re: "WPROST" GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.09.03, 02:49
      Okładka WPROST cię oburza . A kawały antypolskie w niemieckiej telewizji nie .
      Okładka WPROST cię oburza . A antypolskie epitety w niemieckich mediach nie .
      Okładka WPROST cię oburza . A antypolskie brednie wypisywane w niemieckiej
      prasie nie . Niemcom wolno wszystko , Polakom nic .
      Zmień ojczyznę manago
      • Gość: A Ja tu nie widze zadnej glupoty !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.netspeed.com.au 20.09.03, 12:45
        Artykul we Wprost jest wyrazem realizmu. Jezeli Polacy chca sie bronic to
        musza przedstawiac rownowazne dowody historyczne i gospodarcze, bo przeciez
        chodzi tu o mienie utracone przez oba narody. Tylko w ten sposob mozna
        rzeczowo rozmawiac przy stole negocjacyjnym lub dowodzic swych racji przed
        trybunalem miedzynarodowym, jesli taka potrzeba by kiedys wyniknela.

W tym kontekscie nic nie "przepada" ze spraw majatkowych. Rodzina mojej mamy
        stracila dom we wrzesniu 39, ktory zostal zbombardowany przy forcie Bema w
        Warszawie. Zlozenie na to dowodu sadowego byloby nawet dzis bardzo latwe.
        Pomimo strat i szkod wiele dokumentow sprzed wojny daje sie odtworzyc ze zrodel
        cywilnych, koscielnych i wojskowych.

Gdyby wiec byla taka potrzeba, to mozliwosci zlozenia bardzo duzego polskiego
        roszczenia odszkodowawczego nadal sa. W tej grze slabszy napewno przegra.

Jesli sprawy gospodarcze i spoleczne w Niemczech nie beda sie pomyslnie
        rozwijac, wowczas nie mozna wykluczyc, ze Wypedzeni dojda do politycznej
        zdolnosci skutecznego forsowania swoich zadan wobec Polski i Czech. Jak
        wiadomo, rozwoj gospodarczy w Unii nie powroci dopoki nie nastapia w glownych
        krajach istotne reformy strukturalne a w praktyce silne
        ograniczenie "socjalizmu". Ze takie reformy sie powioda nie jest wcale pewne a
        wiec Unia moze trwac latami w powaznych konwulsjach spolecznych.
        Wymyslenie scenariusza, w ktorym moze nastapic proba "zmiany historii" sila nie
        jest wcale trudne. Trzeba wiec byc i na takie mozliwosci dobrze przygotowanym.
        Pozdrowienia,
        A
    • Gość: posen Re: 'WPROST' GLUPOTA DO SZEŚCIANU !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 14:18
      info.onet.pl/802123,12,item.html
      • Gość: f [...] IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 14:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka