Gość: Jolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 16:53 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nałócyciel Nie za mocna jesteś w geografii ! IP: 81.10.174.* 23.10.03, 17:13 Szwabia - to cząść landu Baden-Wittenberg. Na południowym zachodzie. W okolicy miasta Stuttgart. Ojczyzna m.in. mercedesów. Jeszcze do niedawna w Niemczech symbol zacofanej prowincji. Dlatego powiedzenie: ty Szwabie było coś jak w Polsce : coś pan z Grójca, czy później z Wąchocka. Polacy przeważnie nie znali niemieckiego, ale wyczuwali, że nazwanie kogoś Szwabem nie było pochwałą. Stąd się wzięło. Ciekawe, że również w Szwajcarii Niemcy - to Szwaby. Ale tam też dlatego, że z nimi właśnie graniczy Szwajcaria. To też nawet ciekawa historia ta etymologia przezwisk. W wielu wypadkach przezwiskiem jest ... oryginalna nazwa. Jak właśnie choćby u Niemców. Polak nazywa się tam Pole. A pogardliwie: Polack. Co jest przecież w wymowie oryginałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieć prasowy "Fakt" niczym okupacyjna gadzinówa !!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 05.11.03, 13:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwabski Krasnal Re: Nie za mocna jesteś w geografii ! IP: *.bydgoski.pl 07.11.03, 11:24 A ja tam wolę szwabskie gadzinówki niż pejsate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artoor Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.chello.pl 23.10.03, 17:46 a Gazeta jest Żydowska i co z tego ??? FAKT jest przede wszystkim bardzo nisko-poziomową gazetą... i nie myślałem ,że kiedyś to powiem, ale Super Ekspres nie jest najgorszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Wspierajcie Alexa Springera ! Kupujcie FAKT ! IP: *.chello.pl 05.11.03, 07:49 Schneller, schneller !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina a wiecie, ze fakt jest drukowanyw niemczech? 05.11.03, 08:08 nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje, taaak, kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: a wiecie, ze fakt jest drukowanyw niemczech? IP: *.chello.pl 05.11.03, 08:29 maretina napisała: > nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje, taaak, > kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobic! Schneller, schneller polnische Schweine !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glen Re: a wiecie, ze fakt jest drukowanyw niemczech? IP: *.netlandia.pl 05.11.03, 10:20 Glosujemy nogami czyli kasa! To test dla nas. Czy niemieckie poczucie humoru, swiat wartosci i zainteresowan Niemcow odpowiada Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:17 maretina napisała: > nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje, taaak, > kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobic!: ( Fakt jest drukowany przede wszystkim w Polsce , w Krakowie , Gdańsku , Olsztynie , Raszynie i Koninku . Jakaś część jest drukowana w drukarni Springera w Spandau . Jak się robi tanią gazetę trzeba się liczyć z kosztami druku . Czy to ci przeszkadza ? Czy inne gazety śledzisz równie wytrwale gdzie są drukowane ? Przepraszam , ale zabrzmiało mi to jak notatka z Naszego Dziennika (oczywiście drkowanego wyłącznie w Polsce). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? 05.11.03, 12:35 Gość portalu: wikul napisał(a): > maretina napisała: > > > nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje, > taaak, > > kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobi > c!: > ( > > > Fakt jest drukowany przede wszystkim w Polsce , w Krakowie , Gdańsku , > Olsztynie , Raszynie i Koninku . Jakaś część jest drukowana w drukarni > Springera w Spandau . Jak się robi tanią gazetę trzeba się liczyć z kosztami > druku . Czy to ci przeszkadza ? Czy inne gazety śledzisz równie wytrwale > gdzie są drukowane ? > Przepraszam , ale zabrzmiało mi to jak notatka z Naszego Dziennika (oczywiście > drkowanego wyłącznie w Polsce). > Pozdrawiam naszego dziennika nie czytam ani do niego nie pisze, Ty chyba musisz byc jego czytelnikiem jesli tak doskonale orientujesz sie w poruszanej tam tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:47 maretina napisała: > naszego dziennika nie czytam ani do niego nie pisze, Ty chyba musisz byc jego > czytelnikiem jesli tak doskonale orientujesz sie w poruszanej tam tematyce. > Niepotrzebne złośliwości . A w którym miejscu napisłem że czytasz Nasz Dziennik ? Twoje rewelacje na temat drukowania Faktu zabrzmiały jak z Naszego Dziennika . I nie trzeba czytać tej gazety żeby o tym wiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? 05.11.03, 14:14 Gość portalu: wikul napisał(a): > Niepotrzebne złośliwości . A w którym miejscu napisłem że czytasz Nasz > Dziennik ? Twoje rewelacje na temat drukowania Faktu zabrzmiały jak z Naszego > Dziennika . I nie trzeba czytać tej gazety żeby o tym wiedzieć . Mniejsza z tym, gdzie Fakt jest drukowany. W każdym razie jest gazetą beznadziejną. Ogólnie rzecz biorąc tabloidy nie interesują mnie, a Fakt z dwóch dostępnych w Polsce gazet tego typu jest gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? 05.11.03, 14:14 Gość portalu: wikul napisał(a): > Niepotrzebne złośliwości . A w którym miejscu napisłem że czytasz Nasz > Dziennik ? Twoje rewelacje na temat drukowania Faktu zabrzmiały jak z Naszego > Dziennika . I nie trzeba czytać tej gazety żeby o tym wiedzieć . Mniejsza z tym, gdzie Fakt jest drukowany. W każdym razie jest gazetą beznadziejną. Ogólnie rzecz biorąc tabloidy nie interesują mnie, a Fakt z dwóch dostępnych w Polsce gazet tego typu jest gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 18:37 monopol napisał: > Mniejsza z tym, gdzie Fakt jest drukowany. W każdym razie jest gazetą > beznadziejną. Ogólnie rzecz biorąc tabloidy nie interesują mnie, a Fakt z dwóch > > dostępnych w Polsce gazet tego typu jest gorszy. Rozumiem twoją solidarność z żoną . To jest budujące . Ja też nie jestem entuzjastą tabloidów ale dziwi mnie taka jednostronność wykazywana przez wielu dyskutantów . Prawdopodobnie nie przeczytali jeszcze żadnego numeru ale już wszystko wiedzą . Przypomina mi to ś.p.ciotkę mojej żony która na pytanie czy lubi dorsze , odpowiadała że nie , a na kolejne pytanie czy jadła dorsza , odpowiadała że nie , bo nie lubi . Moim zdaniem Fakt jest lepszy od Super Expressu chociaż , koń jaki jest każdy widzi . I można nie lubić samego wyglądu gazety . Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: FAKT szwabska gazeta! 05.11.03, 11:36 Jakie to szczęście, że nie ma przymusu kupowania tej ani żadnej innej gazety. Można nie czytać "Faktu" - ja tak robię i mam z głowy wszystkie problemy związane z tym... produktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: FAKT szwabska gazeta ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:30 mr_watchman napisał: > Jakie to szczęście, że nie ma przymusu kupowania tej ani żadnej innej gazety. > Można nie czytać "Faktu" - ja tak robię i mam z głowy wszystkie problemy > związane z tym... produktem. Najrozsądniejszy głos w tym wątku . Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęście Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.am.poznan.pl 07.11.03, 07:13 Jakie to szczęście ? , że w Polsce nie ma przymusu kupowania tej ani żadnej innej gazety ! Jakie to szczęscie, bowiem w Polsce polskich gazet( tej lub innej) już dawno nie ma ! no wat..jakoś tam, ma to z głowy, a że głowa nietęga to widać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokasty To nie FUCK(T), to po prostu "BILD" IP: 212.14.60.* 05.11.03, 12:45 BILD - brukowiec dla obcorajowcow mieszkajacych w niemczech i slabo wyksztalconej czesci niemieckiego spoleczenstwa. Zawiera: 80% zdjec, 10% tekstu pozostale 10% to pisane olbrzymimi literami tytuly "artykulow". Turcy, Jugole, Ruscy i Polacy w fabrykach w Deutschlandzie na przerwach sniadaniowych rozsiadaja sie z BILDEM i sa dumni bo "czytaja prase"(nie trzeba umiec niemieckiego zeby "to" "czytac") FAKT - przedruk BILDA w Polsce - zmienione tylko "sensacyjne" tematy Jesli ktos chcialby sie blizej z metodami BILDA zapoznac polecam "Utracona czesc Katarzyny Blum" autorstwa Heinricha Bölla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: To nie FUCK(T), to po prostu "BILD" IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:54 Gość portalu: Jokasty napisał(a): > BILD - brukowiec dla obcorajowcow mieszkajacych w niemczech i slabo > wyksztalconej czesci niemieckiego spoleczenstwa. Zawiera: 80% zdjec, 10% tekstu > pozostale 10% to pisane olbrzymimi literami tytuly "artykulow". Turcy, Jugole, > Ruscy i Polacy w fabrykach w Deutschlandzie na przerwach sniadaniowych > rozsiadaja sie z BILDEM i sa dumni bo "czytaja prase"(nie trzeba umiec > niemieckiego zeby "to" "czytac") > FAKT - przedruk BILDA w Polsce - zmienione tylko "sensacyjne" tematy > > Jesli ktos chcialby sie blizej z metodami BILDA zapoznac polecam "Utracona czes > c > Katarzyny Blum" autorstwa Heinricha Bölla Pogarda z jaką piszesz o innych , uniemożliwia dyskusję . Dodam tylko że niechcący (a może chcący)stajesz się obrońcą Millera i innych polityków , z którymi Fakt obchodzi sie dosyć obcesowo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokasty do wikula IP: 212.14.60.* 05.11.03, 14:06 Chyba az tak bardzo nie uniemozliwia tej dyskusji, bo choc niezbyt pochlebnie piszesz o ND to i tak ktos z toba rozmawia. Podalem tylko kilka (nomen omen) faktow dotyczacych tych gazet. Gdybys czytal powiesc ktora zaproponowalem to bys wiedzial o czym pisze, a pisze bo znam obie gazety - wystarczy raz kupic "fakt" by od razu sie domyslic co to jest. No i w koncu: FAKTycznie gardze FAKTEM (BILDEM) oraz mylerem i jego czerwonymi kolesiami. Wiec sie tak nie denerwuj Panie przemadrzaly i sprawiedliwy - a moze Panu tez "nie jest wszystko jedno?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokasty Re: do wikula IP: 212.14.60.* 05.11.03, 14:09 A w ksiazce Bölla znajdziesz dokladny opis metod jakimi Axel Springer rozprawial sie w Niemczech z RAF i podejrzanymi o lewicowosc studentami. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Czy RAF 05.11.03, 14:21 Gość portalu: Jokasty napisał(a): > A w ksiazce Bölla znajdziesz dokladny opis metod jakimi Axel Springer rozprawial sie w Niemczech z RAF i podejrzanymi o lewicowosc studentami. ---------------------------------------------------------------------------- o którym piszesz, to Royal Air Force czy może Rote Armee Fraktion? Bo jeśli o tych ostatnich (bandę lewackich terrorystów i zabójców) chodzi, to Axela Springera należało tylko poprzeć. Książke Boella czytałem i jest ona mniej więcej tyle samo warta, co entuzjastyczne "reportaże" Marqueza z wyjazdu kubańskich "ochotnikow", mających wspierać komunistyczną partyzantkę w Angoli. Ideologicznie motywowane brednie. Co nie zmienia Faktu, że druga największa gazeta w Polsce będzie walczyć o polski interes tylko wówczas, gdy jej zagranicznemu wydawcy będzie to na rękę. Lub gdy przeciw takiemu interesowi zwrócą się działający na polskim rynku wydawniczym Faktu konkurenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokasty Tak, RAF IP: 212.14.60.* 05.11.03, 15:52 Oczywiscie ze chodzi o Rote Armee Fraktion - aby zrozumiec o czym w ksiazce mowa, nalezy znac realia panujace wowczas w Niemczech. Nie popieram RAF-u ale przez histeryczna nagonke podsycana przez min. Springera - w Niemczech Zachodnich do aresztow i wiezien trafila cala masa niewinnych ludzi. Inni, tacy jak "Katarina Blum" byli ponizani i degradowani w spoleczenstwie - bo np. podobno spotykali sie z "kims" podejrzanym (zreszta nieslusznie). Syn Heinricha Bölla - zostal wtracony do wiezienia i zdemolowano mu mieszkanie bo znaleziono w nim paszport osoby "podobno" powiazanej z RAF-em. To byl terror w demokratycznym panstwie - a BILD go podsycal i robil na tym kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybi Re: Czy RAF IP: *.netlandia.pl 06.11.03, 23:56 Gazeta bedzie tylko walczyla o szmal od polskiego koltuna a na pewno nie o interes Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Do Jokastego IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 18:45 Gość portalu: Jokasty napisał(a): > Chyba az tak bardzo nie uniemozliwia tej dyskusji, bo choc niezbyt pochlebnie > piszesz o ND to i tak ktos z toba rozmawia. Podalem tylko kilka (nomen omen) > faktow dotyczacych tych gazet. > Gdybys czytal powiesc ktora zaproponowalem to bys wiedzial o czym pisze, a pisz > e > bo znam obie gazety - wystarczy raz kupic "fakt" by od razu sie domyslic co to > jest. > No i w koncu: FAKTycznie gardze FAKTEM (BILDEM) oraz mylerem i jego czerwonymi > kolesiami. > Wiec sie tak nie denerwuj Panie przemadrzaly i sprawiedliwy - a moze Panu tez > "nie jest wszystko jedno?" Pisałeś z pogardą o ludziach a to lewicowcowi , tow.Jokasty nie wypada . Przemądrzałym nie jestem a jeżeli uważasz że sprawiedliwym to bardzo mi pochlebiasz . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DBOPery Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.in.arpadt.pl / 195.205.22.* 05.11.03, 12:35 A norweska Wyborcza? Przecież ostały się tylko przykościelne i przyradyjne szmatławce oraz wspaniałe Fakty i Mity. Może jeszcze NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: FAKT szwabska gazeta ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:39 Argumenty porażające . Niewiele piszesz i pewnie niewiele czytasz . W tej "szwabskiej" gazecie w poniedziałkowym numerze (3.11.2003) pisze niejaki Piotr Semka "W przeddzień wizyty frau Steinbach"). Każdy kto zna tego dziennikarza , takich bzur jak twój tytuł wątku , by nie napisał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz FAKT szwabska gazeta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 14:17 Gość portalu: wikul napisał(a): > Argumenty porażające . Niewiele piszesz i pewnie niewiele czytasz . > W tej "szwabskiej" gazecie w poniedziałkowym numerze (3.11.2003) pisze niejaki > Piotr Semka "W przeddzień wizyty frau Steinbach"). Każdy kto zna tego > dziennikarza , takich bzur jak twój tytuł wątku , by nie napisał . Zamknij kurwo ryja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Co za przemiana , z Jolki zrobił się Mariusz IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 18:23 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Zamknij kurwo ryja ! Z Jolki zrobił się Mariusz i okazało się że potrafi rzeczowo argumentować . Gratuluję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GH Re: FAKT szwabska gazeta ? IP: *.netlandia.pl 05.11.03, 15:42 Gość portalu: wikul napisał(a): > W tej "szwabskiej" gazecie w poniedziałkowym numerze (3.11.2003) pisze niejaki > Piotr Semka "W przeddzień wizyty frau Steinbach"). Każdy kto zna tego > dziennikarza , takich bzur jak twój tytuł wątku , by nie napisał . Wrecz przeciwnie. Semka w Fakcie. Zgadza sie. W pismie dla matolow pisze zacietrzewiony matol. Nareszcie trafil na wydawce godnego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabeta Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 14:22 A to wreszcie cos dla mnie. Ledwo sylabizuje wyrazy. Zdanie dluzsze niz 5 wyrazow jest ciagle dla mnie zagadka. Duzo obrazkow mi robi. Tytuly tylko czytam i wiem wszystko. Nareszcie dla nas - ananlfabetow - cos do kupienia w kiosku. Brawo, wydawca trafil w luke rynkowa. W papier tez mozna duzo zapakowac. Przydaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.chello.pl 05.11.03, 16:39 Gość portalu: analfabeta napisał(a): > A to wreszcie cos dla mnie. Ledwo sylabizuje wyrazy. > Zdanie dluzsze niz 5 wyrazow jest ciagle dla mnie zagadka. > Duzo obrazkow mi robi. Tytuly tylko czytam i wiem wszystko. > Nareszcie dla nas - ananlfabetow - cos do kupienia w kiosku. > Brawo, wydawca trafil w luke rynkowa. > W papier tez mozna duzo zapakowac. Przydaje sie. > > i dupe se można wytrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabeta Tego bym nie ryzykowal z tym tytulem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 18:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec To gazeta dla polskich prawicowców ! IP: *.chello.pl 06.11.03, 07:32 W sam raz na ich poziom umysłowy. (Może trochę za trudna, ale się wyobią. Może.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: To gazeta dla polskich prawicowców ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 10:39 Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > W sam raz na ich poziom umysłowy. (Może trochę za trudna, ale się wyobią. Może. > ) Myślę, że jednak "Fakt" to zbyt skomplikowane czasopismo jak na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokasty Jasne, tow. Obiektywny czyta tylko NIE i TRYBUNE IP: 212.14.60.* 06.11.03, 13:16 Czesc czerwona szmato! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Czym zajmuje się matka tow. Jokastego ? IP: *.chello.pl 06.11.03, 17:05 Jest prostą kurwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokasty O! Nastepny UB-ek! No, no towarzysze IP: 212.14.60.* 06.11.03, 17:14 zaczynacie wylazic z ukrycia - partyjne gnidy, aparatczycy i psy mylera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Jokasty kundel umyslowy IP: *.netlandia.pl 10.11.03, 03:52 I prowadzi to do czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala wiakszosc gazet w polsce szwabska IP: *.rdu.bellsouth.net 06.11.03, 13:25 co wy macie, oprocz nedzy? nienawisc do Zydow za swoje beznadziejne bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Fakt , Fakty i Mity , tvn-owe Fakty IP: *.multicon.pl 06.11.03, 16:01 mnozą sie te rózne fakty jak króliki jakieś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Uwaga ! Prowokator i ubek "Jokasty" na forum ! IP: *.chello.pl 06.11.03, 17:29 Ta gnida sprzedał wielu kolegów i nawet członków własnej rodziny. Kurwę Jokastego znają b. dobrze w Gdańsku !!! Odpowiedz Link Zgłoś