Dodaj do ulubionych

FAKT szwabska gazeta!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 16:53
Obserwuj wątek
    • Gość: nałócyciel Nie za mocna jesteś w geografii ! IP: 81.10.174.* 23.10.03, 17:13
      Szwabia - to cząść landu Baden-Wittenberg. Na południowym zachodzie. W okolicy
      miasta Stuttgart. Ojczyzna m.in. mercedesów.
      Jeszcze do niedawna w Niemczech symbol zacofanej prowincji. Dlatego
      powiedzenie: ty Szwabie było coś jak w Polsce : coś pan z Grójca, czy później z
      Wąchocka. Polacy przeważnie nie znali niemieckiego, ale wyczuwali, że nazwanie
      kogoś Szwabem nie było pochwałą. Stąd się wzięło.
      Ciekawe, że również w Szwajcarii Niemcy - to Szwaby. Ale tam też dlatego, że z
      nimi właśnie graniczy Szwajcaria.
      To też nawet ciekawa historia ta etymologia przezwisk. W wielu wypadkach
      przezwiskiem jest ... oryginalna nazwa. Jak właśnie choćby u Niemców. Polak
      nazywa się tam Pole. A pogardliwie: Polack. Co jest przecież w wymowie
      oryginałem!
      • Gość: śmieć prasowy "Fakt" niczym okupacyjna gadzinówa !!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 05.11.03, 13:03
      • Gość: Szwabski Krasnal Re: Nie za mocna jesteś w geografii ! IP: *.bydgoski.pl 07.11.03, 11:24
        A ja tam wolę szwabskie gadzinówki niż pejsate.
    • Gość: artoor Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.chello.pl 23.10.03, 17:46
      a Gazeta jest Żydowska i co z tego ???
      FAKT jest przede wszystkim bardzo nisko-poziomową gazetą... i nie myślałem ,że
      kiedyś to powiem, ale Super Ekspres nie jest najgorszy !!!
      • Gość: Touluse~Lautrec Wspierajcie Alexa Springera ! Kupujcie FAKT ! IP: *.chello.pl 05.11.03, 07:49
        Schneller, schneller !!!!!!!!
        • maretina a wiecie, ze fakt jest drukowanyw niemczech? 05.11.03, 08:08
          nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje, taaak,
          kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobic!sad
          • Gość: Touluse~Lautrec Re: a wiecie, ze fakt jest drukowanyw niemczech? IP: *.chello.pl 05.11.03, 08:29
            maretina napisała:

> nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje, taaak,
            > kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobic!sad

Schneller, schneller polnische Schweine !!!
            • Gość: Glen Re: a wiecie, ze fakt jest drukowanyw niemczech? IP: *.netlandia.pl 05.11.03, 10:20
              Glosujemy nogami czyli kasa! To test dla nas. Czy
              niemieckie poczucie humoru, swiat wartosci i
              zainteresowan Niemcow odpowiada Polakom.
          • Gość: wikul A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:17
            maretina napisała:

> nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje,
            taaak,
            > kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobic!:
            (

Fakt jest drukowany przede wszystkim w Polsce , w Krakowie , Gdańsku ,
            Olsztynie , Raszynie i Koninku . Jakaś część jest drukowana w drukarni
            Springera w Spandau . Jak się robi tanią gazetę trzeba się liczyć z kosztami
            druku . Czy to ci przeszkadza ? Czy inne gazety śledzisz równie wytrwale
            gdzie są drukowane ?
            Przepraszam , ale zabrzmiało mi to jak notatka z Naszego Dziennika (oczywiście
            drkowanego wyłącznie w Polsce).
            Pozdrawiam
            • maretina Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? 05.11.03, 12:35
              Gość portalu: wikul napisał(a):

> maretina napisała:
              >
              > > nie cay naklad, ale ten za polske zachodnia. kasa w niemczech zostaje,
              > taaak,
              > > kupujcie fakt, niech polskie gazety splajtuja, niemcy musza kasiore zarobi
              > c!:
              > (
              >
              >
              > Fakt jest drukowany przede wszystkim w Polsce , w Krakowie , Gdańsku ,
              > Olsztynie , Raszynie i Koninku . Jakaś część jest drukowana w drukarni
              > Springera w Spandau . Jak się robi tanią gazetę trzeba się liczyć z kosztami
              > druku . Czy to ci przeszkadza ? Czy inne gazety śledzisz równie wytrwale
              > gdzie są drukowane ?
              > Przepraszam , ale zabrzmiało mi to jak notatka z Naszego Dziennika
              (oczywiście
              > drkowanego wyłącznie w Polsce).
              > Pozdrawiam
              naszego dziennika nie czytam ani do niego nie pisze, Ty chyba musisz byc jego
              czytelnikiem jesli tak doskonale orientujesz sie w poruszanej tam tematyce.
              • Gość: wikul Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:47
                maretina napisała:

> naszego dziennika nie czytam ani do niego nie pisze, Ty chyba musisz byc
                jego
                > czytelnikiem jesli tak doskonale orientujesz sie w poruszanej tam tematyce.
                >

Niepotrzebne złośliwości . A w którym miejscu napisłem że czytasz Nasz
                Dziennik ? Twoje rewelacje na temat drukowania Faktu zabrzmiały jak z Naszego
                Dziennika . I nie trzeba czytać tej gazety żeby o tym wiedzieć .
                • monopol Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? 05.11.03, 14:14

> Niepotrzebne złośliwości . A w którym miejscu napisłem że czytasz Nasz
                  > Dziennik ? Twoje rewelacje na temat drukowania Faktu zabrzmiały jak z Naszego
                  > Dziennika . I nie trzeba czytać tej gazety żeby o tym wiedzieć .

Mniejsza z tym, gdzie Fakt jest drukowany. W każdym razie jest gazetą
                  beznadziejną. Ogólnie rzecz biorąc tabloidy nie interesują mnie, a Fakt z dwóch
                  dostępnych w Polsce gazet tego typu jest gorszy.
                • monopol Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? 05.11.03, 14:14

> Niepotrzebne złośliwości . A w którym miejscu napisłem że czytasz Nasz
                  > Dziennik ? Twoje rewelacje na temat drukowania Faktu zabrzmiały jak z Naszego
                  > Dziennika . I nie trzeba czytać tej gazety żeby o tym wiedzieć .

Mniejsza z tym, gdzie Fakt jest drukowany. W każdym razie jest gazetą
                  beznadziejną. Ogólnie rzecz biorąc tabloidy nie interesują mnie, a Fakt z dwóch
                  dostępnych w Polsce gazet tego typu jest gorszy.
                  • Gość: wikul Re: A wiecie gdzie Fakt jest drukowanywy ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 18:37
                    monopol napisał:

> Mniejsza z tym, gdzie Fakt jest drukowany. W każdym razie jest gazetą
                    > beznadziejną. Ogólnie rzecz biorąc tabloidy nie interesują mnie, a Fakt z
                    dwóch
                    >
                    > dostępnych w Polsce gazet tego typu jest gorszy.

Rozumiem twoją solidarność z żoną . To jest budujące . Ja też nie jestem
                    entuzjastą tabloidów ale dziwi mnie taka jednostronność wykazywana przez wielu
                    dyskutantów . Prawdopodobnie nie przeczytali jeszcze żadnego numeru ale już
                    wszystko wiedzą . Przypomina mi to ś.p.ciotkę mojej żony która na pytanie czy
                    lubi dorsze , odpowiadała że nie , a na kolejne pytanie czy jadła dorsza ,
                    odpowiadała że nie , bo nie lubi . Moim zdaniem Fakt jest lepszy od Super
                    Expressu chociaż , koń jaki jest każdy widzi . I można nie lubić samego
                    wyglądu gazety .
    • mr_watchman Re: FAKT szwabska gazeta! 05.11.03, 11:36
      Jakie to szczęście, że nie ma przymusu kupowania tej ani żadnej innej gazety.
      Można nie czytać "Faktu" - ja tak robię i mam z głowy wszystkie problemy
      związane z tym... produktem.
      • Gość: wikul Re: FAKT szwabska gazeta ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:30
        mr_watchman napisał:

> Jakie to szczęście, że nie ma przymusu kupowania tej ani żadnej innej
        gazety.
        > Można nie czytać "Faktu" - ja tak robię i mam z głowy wszystkie problemy
        > związane z tym... produktem.

Najrozsądniejszy głos w tym wątku .
        Pzdr.
      • Gość: Szczęście Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.am.poznan.pl 07.11.03, 07:13
        Jakie to szczęście ? , że w Polsce nie ma przymusu kupowania tej ani żadnej
        innej gazety !
        Jakie to szczęscie, bowiem w Polsce polskich gazet( tej lub innej) już dawno
        nie ma ! no wat..jakoś tam, ma to z głowy, a że głowa nietęga to widać !
    • Gość: utu to FUCK(T) IP: *.pro.gdansk.sint.pl 05.11.03, 12:19
      • Gość: Jokasty To nie FUCK(T), to po prostu "BILD" IP: 212.14.60.* 05.11.03, 12:45
        BILD - brukowiec dla obcorajowcow mieszkajacych w niemczech i slabo
        wyksztalconej czesci niemieckiego spoleczenstwa. Zawiera: 80% zdjec, 10% tekstu
        pozostale 10% to pisane olbrzymimi literami tytuly "artykulow". Turcy, Jugole,
        Ruscy i Polacy w fabrykach w Deutschlandzie na przerwach sniadaniowych
        rozsiadaja sie z BILDEM i sa dumni bo "czytaja prase"(nie trzeba umiec
        niemieckiego zeby "to" "czytac")
        FAKT - przedruk BILDA w Polsce - zmienione tylko "sensacyjne" tematy

Jesli ktos chcialby sie blizej z metodami BILDA zapoznac polecam "Utracona czesc
        Katarzyny Blum" autorstwa Heinricha Bölla
        • Gość: wikul Re: To nie FUCK(T), to po prostu "BILD" IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:54
          Gość portalu: Jokasty napisał(a):

> BILD - brukowiec dla obcorajowcow mieszkajacych w niemczech i slabo
          > wyksztalconej czesci niemieckiego spoleczenstwa. Zawiera: 80% zdjec, 10%
          tekstu
          > pozostale 10% to pisane olbrzymimi literami tytuly "artykulow". Turcy,
          Jugole,
          > Ruscy i Polacy w fabrykach w Deutschlandzie na przerwach sniadaniowych
          > rozsiadaja sie z BILDEM i sa dumni bo "czytaja prase"(nie trzeba umiec
          > niemieckiego zeby "to" "czytac")
          > FAKT - przedruk BILDA w Polsce - zmienione tylko "sensacyjne" tematy
          >
          > Jesli ktos chcialby sie blizej z metodami BILDA zapoznac polecam "Utracona
          czes
          > c
          > Katarzyny Blum" autorstwa Heinricha Bölla

Pogarda z jaką piszesz o innych , uniemożliwia dyskusję . Dodam tylko że
          niechcący (a może chcący)stajesz się obrońcą Millera i innych polityków ,
          z którymi Fakt obchodzi sie dosyć obcesowo .
          • Gość: Jokasty do wikula IP: 212.14.60.* 05.11.03, 14:06
            Chyba az tak bardzo nie uniemozliwia tej dyskusji, bo choc niezbyt pochlebnie
            piszesz o ND to i tak ktos z toba rozmawia. Podalem tylko kilka (nomen omen)
            faktow dotyczacych tych gazet.
            Gdybys czytal powiesc ktora zaproponowalem to bys wiedzial o czym pisze, a pisze
            bo znam obie gazety - wystarczy raz kupic "fakt" by od razu sie domyslic co to jest.
            No i w koncu: FAKTycznie gardze FAKTEM (BILDEM) oraz mylerem i jego czerwonymi
            kolesiami.
            Wiec sie tak nie denerwuj Panie przemadrzaly i sprawiedliwy - a moze Panu tez
            "nie jest wszystko jedno?"
            • Gość: Jokasty Re: do wikula IP: 212.14.60.* 05.11.03, 14:09
              A w ksiazce Bölla znajdziesz dokladny opis metod jakimi Axel Springer rozprawial
              sie w Niemczech z RAF i podejrzanymi o lewicowosc studentami.
              • karlin Czy RAF 05.11.03, 14:21

> A w ksiazce Bölla znajdziesz dokladny opis metod jakimi Axel Springer
                rozprawial sie w Niemczech z RAF i podejrzanymi o lewicowosc studentami.
                ----------------------------------------------------------------------------

o którym piszesz, to Royal Air Force czy może Rote Armee Fraktion?

Bo jeśli o tych ostatnich (bandę lewackich terrorystów i zabójców) chodzi, to
                Axela Springera należało tylko poprzeć.

Książke Boella czytałem i jest ona mniej więcej tyle samo warta, co
                entuzjastyczne "reportaże" Marqueza z wyjazdu kubańskich "ochotnikow", mających
                wspierać komunistyczną partyzantkę w Angoli. Ideologicznie motywowane brednie.

Co nie zmienia Faktu, że druga największa gazeta w Polsce będzie walczyć o
                polski interes tylko wówczas, gdy jej zagranicznemu wydawcy będzie to na rękę.
                Lub gdy przeciw takiemu interesowi zwrócą się działający na polskim rynku
                wydawniczym Faktu konkurenci.
                • Gość: Jokasty Tak, RAF IP: 212.14.60.* 05.11.03, 15:52
                  Oczywiscie ze chodzi o Rote Armee Fraktion - aby zrozumiec o czym w ksiazce
                  mowa, nalezy znac realia panujace wowczas w Niemczech. Nie popieram RAF-u ale
                  przez histeryczna nagonke podsycana przez min. Springera - w Niemczech
                  Zachodnich do aresztow i wiezien trafila cala masa niewinnych ludzi. Inni, tacy
                  jak "Katarina Blum" byli ponizani i degradowani w spoleczenstwie - bo np.
                  podobno spotykali sie z "kims" podejrzanym (zreszta nieslusznie).
                  Syn Heinricha Bölla - zostal wtracony do wiezienia i zdemolowano mu mieszkanie
                  bo znaleziono w nim paszport osoby "podobno" powiazanej z RAF-em.
                  To byl terror w demokratycznym panstwie - a BILD go podsycal i robil na tym kase.
                • Gość: Zybi Re: Czy RAF IP: *.netlandia.pl 06.11.03, 23:56
                  Gazeta bedzie tylko walczyla o szmal od polskiego koltuna
                  a na pewno nie o interes Polski
            • Gość: wikul Do Jokastego IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 18:45

> Chyba az tak bardzo nie uniemozliwia tej dyskusji, bo choc niezbyt pochlebnie
              > piszesz o ND to i tak ktos z toba rozmawia. Podalem tylko kilka (nomen omen)
              > faktow dotyczacych tych gazet.
              > Gdybys czytal powiesc ktora zaproponowalem to bys wiedzial o czym pisze, a
              pisz
              > e
              > bo znam obie gazety - wystarczy raz kupic "fakt" by od razu sie domyslic co
              to
              > jest.
              > No i w koncu: FAKTycznie gardze FAKTEM (BILDEM) oraz mylerem i jego
              czerwonymi
              > kolesiami.
              > Wiec sie tak nie denerwuj Panie przemadrzaly i sprawiedliwy - a moze Panu tez
              > "nie jest wszystko jedno?"

Pisałeś z pogardą o ludziach a to lewicowcowi , tow.Jokasty nie wypada .
              Przemądrzałym nie jestem a jeżeli uważasz że sprawiedliwym to bardzo mi
              pochlebiasz .
              Pozdr.
    • Gość: DBOPery Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.in.arpadt.pl / 195.205.22.* 05.11.03, 12:35
      A norweska Wyborcza? Przecież ostały się tylko przykościelne i przyradyjne
      szmatławce oraz wspaniałe Fakty i Mity. Może jeszcze NIE.
    • Gość: wikul Re: FAKT szwabska gazeta ? IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 12:39
      Argumenty porażające . Niewiele piszesz i pewnie niewiele czytasz .
      W tej "szwabskiej" gazecie w poniedziałkowym numerze (3.11.2003) pisze niejaki
      Piotr Semka "W przeddzień wizyty frau Steinbach"). Każdy kto zna tego
      dziennikarza , takich bzur jak twój tytuł wątku , by nie napisał .
      • Gość: Mariusz FAKT szwabska gazeta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 14:17

> Argumenty porażające . Niewiele piszesz i pewnie niewiele czytasz .
        > W tej "szwabskiej" gazecie w poniedziałkowym numerze (3.11.2003) pisze
        niejaki
        > Piotr Semka "W przeddzień wizyty frau Steinbach"). Każdy kto zna tego
        > dziennikarza , takich bzur jak twój tytuł wątku , by nie napisał .
        Zamknij kurwo ryja !
        • Gość: wikul Co za przemiana , z Jolki zrobił się Mariusz IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 18:23
          Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Zamknij kurwo ryja !

Z Jolki zrobił się Mariusz i okazało się że potrafi rzeczowo argumentować .
          Gratuluję .
      • Gość: GH Re: FAKT szwabska gazeta ? IP: *.netlandia.pl 05.11.03, 15:42

> W tej "szwabskiej" gazecie w poniedziałkowym numerze
        (3.11.2003) pisze niejaki
        > Piotr Semka "W przeddzień wizyty frau Steinbach").
        Każdy kto zna tego
        > dziennikarza , takich bzur jak twój tytuł wątku , by
        nie napisał .

Wrecz przeciwnie. Semka w Fakcie. Zgadza sie. W pismie
        dla matolow pisze zacietrzewiony matol. Nareszcie trafil
        na wydawce godnego siebie.
    • Gość: analfabeta Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 14:22
      A to wreszcie cos dla mnie. Ledwo sylabizuje wyrazy.
      Zdanie dluzsze niz 5 wyrazow jest ciagle dla mnie zagadka.
      Duzo obrazkow mi robi. Tytuly tylko czytam i wiem wszystko.
      Nareszcie dla nas - ananlfabetow - cos do kupienia w kiosku.
      Brawo, wydawca trafil w luke rynkowa.
      W papier tez mozna duzo zapakowac. Przydaje sie.

• Gość: polak Re: FAKT szwabska gazeta! IP: *.chello.pl 05.11.03, 16:39
        Gość portalu: analfabeta napisał(a):

> A to wreszcie cos dla mnie. Ledwo sylabizuje wyrazy.
        > Zdanie dluzsze niz 5 wyrazow jest ciagle dla mnie zagadka.
        > Duzo obrazkow mi robi. Tytuly tylko czytam i wiem wszystko.
        > Nareszcie dla nas - ananlfabetow - cos do kupienia w kiosku.
        > Brawo, wydawca trafil w luke rynkowa.
        > W papier tez mozna duzo zapakowac. Przydaje sie.
        >
        >
        i dupe se można wytrzeć...
        • Gość: analfabeta Tego bym nie ryzykowal z tym tytulem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 18:39
          • Gość: Touluse~Lautrec To gazeta dla polskich prawicowców ! IP: *.chello.pl 06.11.03, 07:32
            W sam raz na ich poziom umysłowy. (Może trochę za trudna, ale się wyobią. Może.)
            • Gość: Obiektywny Re: To gazeta dla polskich prawicowców ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 10:39
              Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a):

> W sam raz na ich poziom umysłowy. (Może trochę za trudna, ale się wyobią.
              Może.
              > )
              Myślę, że jednak "Fakt" to zbyt skomplikowane czasopismo jak na nich.
              • Gość: Jokasty Jasne, tow. Obiektywny czyta tylko NIE i TRYBUNE IP: 212.14.60.* 06.11.03, 13:16
                Czesc czerwona szmato!
                • Gość: Touluse~Lautrec Czym zajmuje się matka tow. Jokastego ? IP: *.chello.pl 06.11.03, 17:05
                  Jest prostą kurwą.
                  • Gość: Jokasty O! Nastepny UB-ek! No, no towarzysze IP: 212.14.60.* 06.11.03, 17:14
                    zaczynacie wylazic z ukrycia - partyjne gnidy, aparatczycy i psy mylera!
                    • Gość: JS Jokasty kundel umyslowy IP: *.netlandia.pl 10.11.03, 03:52
                      I prowadzi to do czegokolwiek?
            • Gość: GH To gazeta dla polskiego koltuna !!! IP: *.netlandia.pl 06.11.03, 13:46
    • Gość: chala wiakszosc gazet w polsce szwabska IP: *.rdu.bellsouth.net 06.11.03, 13:25
      co wy macie, oprocz nedzy? nienawisc do Zydow za swoje beznadziejne bledy.
    • Gość: jan Fakt , Fakty i Mity , tvn-owe Fakty IP: *.multicon.pl 06.11.03, 16:01
      mnozą sie te rózne fakty jak króliki jakieś...
      • Gość: Touluse~Lautrec Uwaga ! Prowokator i ubek "Jokasty" na forum ! IP: *.chello.pl 06.11.03, 17:29
        Ta gnida sprzedał wielu kolegów i nawet członków własnej rodziny.
        Kurwę Jokastego znają b. dobrze w Gdańsku !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka