Dodaj do ulubionych

Pałacyk dla jaśnie oświeconej Pani Prezydentowej

IP: *.echostar.pl / *.echostar.pl 20.11.03, 10:33
Z cyklu : na co idą nasze podatki.........
---------------------------------------------------------------------
Nowy pałacyk prezydenta

„Super Express” dowiedział się po co kancelarii prezydenta potrzebne było
dodatkowe 6 milionów złotych. Według dziennika, na Zadnim Graniu w Wiśle w
tajemnicy powstaje nowa rezydencja dla prezydenta. Odnawiany za pieniądze
podatników zameczek użytkowany był przez ostatnie 20 lat przez jedną ze
śląskich kopalń.

28 października podczas spotkania z mieszkańcami Wisły Aleksander Kwaśniewski
powiedział, że zameczek zostanie przekazany w godne ręce po 2005 roku.
Wówczas nie wiadomo jeszcze było, czyje będą to ręce. W Kancelarii Prezydenta
nie udzielono dziennikowi informacji o koszcie tej inwestycji. W zeszłym roku
na posiedzeniu Senackiej Komisji Regulaminowej podsekretarz stanu w
Kancelarii Prezydenta Edward Szymański mówił o 3 milionach złotych "na
początek".

Według "Super Ekspressu", wybudowanie i wyposażenie "budynku gospodarczego"
długiego na 40 i szerokiego na 15 metrów, nie wspominając już o remoncie
rezydencji, kosztować musi znacznie więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: banana oraz kurteczka z sierścią IP: *.chello.pl 20.11.03, 10:36
      w piśmie "Życie na gorąco" z 13 listopada czytamy o "Futrze dla Pierwszej Damy"
      włoskiego projektanta wartym 23,5 tysiąca złotych. Gazeta, pisząc, że za te
      pieniądze 20 - 25 dzieci z biednych rodzin mogłoby mieć ciepłe posiłki przez
      rok, pyta, "czy Jolanta Kwaśniewska naprawdę potrzebuje tak drogiej kurtki?".
      • maretina Re: oraz kurteczka z sierścią 20.11.03, 10:40
        Gość portalu: banana napisał(a):

> w piśmie "Życie na gorąco" z 13 listopada czytamy o "Futrze dla Pierwszej
        Damy"
        >
        > włoskiego projektanta wartym 23,5 tysiąca złotych. Gazeta, pisząc, że za te
        > pieniądze 20 - 25 dzieci z biednych rodzin mogłoby mieć ciepłe posiłki przez
        > rok, pyta, "czy Jolanta Kwaśniewska naprawdę potrzebuje tak drogiej kurtki?".

to juz przegiecie. sama placi to jej sprawa czy ma kurtke za 300 zlotych czy za
        duzo wiecej. pod warunkiem, ze ta kurtka jest ze sztucznej siersci! inaczej
        feeeeeee!
        • Gość: banana Re: oraz kurteczka z sierścią IP: *.chello.pl 20.11.03, 10:49
          otóż nie, sama nie płaci. Wszystko idzie z funduszu reprezentacyjnego
          • maretina Re: oraz kurteczka z sierścią 20.11.03, 10:51
            Gość portalu: banana napisał(a):

> otóż nie, sama nie płaci. Wszystko idzie z funduszu reprezentacyjnego
            wiem, ze prezydenta i jego zone obejmuje ten fundusz, ale skad masz pewnosc, ze
            jolka nic nie kupuje ze swojej kasy? w tym tekscie tak bylo?
            o ile palacyk za kasiorke podatnikow czyli nasza denerwuje mnie bo nam kaze sie
            teraz zaciskac pasa.
            jesli jola futerko ma za "moje" pieniadze, to radze jej zaczac kupowac nieco
            tansze, bo nie stac mnie na takie fanaberie.
        • Gość: ¥ [...] IP: *.radom.net / 213.199.199.* 20.11.03, 11:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: siedem [...] IP: 213.216.66.* 20.11.03, 11:25
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: siedem której misją do tej pory było IP: 213.216.66.* 20.11.03, 11:02
      propagowanie dobra i miłosci" jak stwierdził ten 1 w kraju garkotłuk.

5040
      • karlin Nikogo nie pokochasz... 20.11.03, 11:03
        Gość portalu: siedem napisał(a):

> propagowanie dobra i miłosci" jak stwierdził ten 1 w kraju garkotłuk.
        ----------------------------------------------------------------------------

...jak siebie nie miłujesz.
        • Gość: siedem Re: Nikogo nie pokochasz... IP: 213.216.66.* 20.11.03, 11:19
          > ...jak siebie nie miłujesz.

co ty mnie tu jakieś polinezyjskie zabobony zapodajesz?

5040
          • karlin Nie zapodaję 20.11.03, 11:22

tylko analizuję motywację Pierwszej Damy III RP. Hipotetyczną.

To uważasz, że ona ma korzenie na dalekich wyspach?
            • Gość: siedem Re: Nie zapodaję IP: 213.216.66.* 20.11.03, 11:27
              karlin napisał:

>
              > tylko analizuję motywację Pierwszej Damy III RP. Hipotetyczną.
              >
              > To uważasz, że ona ma korzenie na dalekich wyspach?

jesli mam być w zgodzie z własnym imidżem to szukałbym raczej za krymem, gdzieś
              w stepie. poza tym uwazam ze jako kobieta jest wporzo tyle ze to straszna
              kretynka i jej prezydentura [a tak się stanie] to będzie ostatni
              zwiastun "czasów końca".

5040
              • karlin Starsznyś ponurak 20.11.03, 11:38

> jesli mam być w zgodzie z własnym imidżem to szukałbym raczej za krymem,
                gdzieś w stepie. poza tym uwazam ze jako kobieta jest wporzo tyle ze to
                straszna kretynka i jej prezydentura [a tak się stanie] to będzie ostatni
                zwiastun "czasów końca".
                ------------------------------------------------------------------------

Chodzi mi oczywiście o tekst, analizujący walory JK jako kobiety.

Jolcia jeźdźcem Apokalipsy?

Coś mi się wydaje, że na tę biedną główkę zwali się w najbliższych dwóch latach
                tyle problemów, na które czasopisma "Gala" i "Twój Styl" nie znajdą odpowiedzi,
                że tak kusząca cię wizja ponętnej amazonki raczej się nie spełni.

Co nie znaczy, że prezydentem nie może zostać jeszcze większy kretyn.

pzdr
                k
                • Gość: siedem Re: Starsznyś ponurak IP: 213.216.66.* 20.11.03, 12:06
                  pejsacze w najblizszym czasie będą musieli udać się na z góry upatrzone
                  pozycję. moze wiec pani sztolcmanowa nie zostanie prezydentem. napasc na irak i
                  pomniejsze hucpy cebulaków* otworzyły wielu ludziom oczy. ostatnio nawet wsrod
                  zatwardziałych baranów obserwuje pewne przebłyski oswiecenia.

5040

*-nie moje. ale bardzo dobre
                  • karlin Teraz ci się przejaśniło 20.11.03, 12:29

> pejsacze w najblizszym czasie będą musieli udać się na z góry upatrzone
                    > pozycję.
                    ------------------------------------------------------------------------

Syndyk masy upadłościowej to co prawda intratna posadka, ale nie wtedy, gdy za
                    oknem lud wiąże sznury i szuka krzepkich gałęzi. A na pokrycie zobowiązań z
                    firmy został bezokienny szkielecik.

MKOL? ONZ? UNCTAD? MFW? BŚ? itd. itp.

No i oczywiście Okopy Świetnej Trójcy - Unia Europejska.
                    • bykk Re: pytanie 20.11.03, 12:55
                      A czy ktoś czytuje GW papierową? Ciekawe, czy piszą coś na ten temat?
                      hej!
                    • Gość: siedem Re: Teraz ci się przejaśniło IP: 213.216.66.* 20.11.03, 13:43

> No i oczywiście Okopy Świetnej Trójcy - Unia Europejska.

to może być też pudło. ten szalony wzrost między 0,1 a 0,2 procenta może tak
                      rozhuśtać ełropejski bolid, że się rozleci.

5040
                      • Gość: Podatnik A złote kurki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 14:10
                        Czy w łazienkach instaluje się już przysłowiowe złote kurki?
                        • Gość: XXL I kurki, i nawet złote kogutki...n/tx. IP: *.echostar.pl / *.echostar.pl 20.11.03, 14:24
                      • karlin A kto mówi że oni wsiądą? 20.11.03, 14:14

Drelichy załogi już rozdane. Twój też czeka w szafce. Nr 7.

Poza tym przy takiej gigantomanii konstruktorów rozpad Nadeuropy będzie
                        przypominał slowmotion z twoich ulubionych filmów akcji. Dowiesz się, co czuje
                        pixel z komputerowej animacji.

A wiesz, jaką uciechę będzie miała loża honorowa?

Ave Commissarius, morituri te salutant!
    • Gość: XXL On to wszystko z miłości do narodu..... IP: *.echostar.pl / *.echostar.pl 20.11.03, 14:34
      "Zameczek będzie dla mojego następcy"

Prowadzony w Wiśle przez Kancelarię Prezydenta remont zameczku, wybudowanego
      przed wojną dla prezydenta Ignacego Mościckiego, zostanie ukończony w 2005
      roku. Obiekt zostanie przekazany mojemu następcy - zapowiedział Aleksander
      Kwaśniewski.

Czwartkowy "Super Express", który opisuje tę inwestycję, zastanawia się, czy
      zameczek będzie prezentem dla żony prezydenta Jolanty Kwaśniewskiej.

Wnętrze rezydencji zostało zaprojektowane przez jednego z najwybitniejszych
      scenografów tamtego okresu Andrzeja Pronaszko.

Prezydent powiedział, że "zameczek jest dziełem architektury, dziełem sztuki,
      jest częścią dziedzictwa narodowego". I dlatego - dodał - "postanowiłem go
      chronić".

Po II wojnie światowej zameczek przechodził "z rąk do rąk"; m.in. był
      administrowany przez spółki węglowe.

Po wielu staraniach - jak wyjaśnił Kwaśniewski - samorząd zdecydował się
      przekazać zameczek w ręce prezydenta. "Przejęliśmy go i w tej chwili trwają tam
      prace; przywracamy historyczną koncepcję obiektu".

Dodał, że zameczek będzie gotowy z końcem 2005 roku, czyli z końcem jego
      kadencji. Użytkować rezydencję będzie więc następca Kwaśniewskiego.

• Gość: tak Pacjenci uwierza Goleniowi,ze palacyk to dla nich IP: *.asm.bellsouth.net 20.11.03, 14:47
      Pacjenci szpitali psychiatrycznych oprocz narodu tez uwierza
      prezydentowi "Zespolu przeciazenai golenia prawego", ze Palacyk jest
      odremontowany dla ich dobra.
      Jola bedzie jego uzywala w ramach pomocy chorym dzieciom,ubrana w kozuszek
      krakowskich kusnierzy kupiony za "drobne" 20 tys zloty.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka