Dodaj do ulubionych

- G.Soros: dupa nie filantrop -

24.11.03, 14:25
Czy można nazywać filantropem kogoś, kto wydaje pieniądze na "budowanie
społeczeństwa otwartego" czyli mówiąc po ludzku: na korumpowanie polityków,
urzędników i szeroko pojętej "elity"? Ilu bezdomnych zjadło zupę sponsorowaną
przez Sorosa? Ilu ciężko chorych łyknęło pastylki przez niego fundowane? Ilu
dzieciom kupił szkolne tornistry?

Filantropia Pana Sorosa polega na przelewaniu pieniędzy na konta ministrów,
parlamentarzystów, dziennikarzy, głów państw.

Nawet słowo "filantrop" w słowniku postępowców zyskuje nowe znaczenie.

G.

PS. Wielki filantrop, zbawca ludzkości, nadzieja komuny i żydowski święty -
George Soros wydał na filantropię 10x mniej niż największy krwiopijca świata,
Hitler nowych technologii i Rydzyk rynku komputerowego - Bill Gates.

www.businessweekeurope.com/magazine/content/03_48/b3860605.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: siedem Re: - G.Soros: dupa nie filantrop - IP: 213.216.66.* 24.11.03, 14:27
      ponoć ostro zboczył ostatnio na prawo. poza tym 5 mld usd to chyba nie jest 10
      razy mniej.

5040
      • galba Niech ci będzie 24.11.03, 14:33
        Gość portalu: siedem napisał(a):

> ponoć ostro zboczył ostatnio na prawo. poza tym 5 mld usd to chyba nie jest
        10
        > razy mniej.

Miałem na myśli ostatnie 4 lata. Jeśli brać pod uwagę całe jego parchate życie
        to będzie tego tylko 5x mniej.

Co do skręcanie w prawo to on jest bardziej czerwony niż pani Clintonowa. To
        jeden z nielicznych czerwonych, których bym nie zamknął w obozie tylko
        rozstrzelał na miejscu - dlatego Prezydent Putin sprawił mi wielką przyjemność
        pokazując budowniczemu społeczeństw otwartych rozyjskie drzwi.

G.

• galba Errata 24.11.03, 14:36
          galba napisał:

> rozyjskie

"s"

G.
        • Gość: siedem Re: Niech ci będzie IP: 213.216.66.* 24.11.03, 14:36
          > Co do skręcanie w prawo to on jest bardziej czerwony niż pani Clintonowa. To
          > jeden z nielicznych czerwonych, których bym nie zamknął w obozie tylko
          > rozstrzelał na miejscu - dlatego Prezydent Putin sprawił mi wielką
          przyjemność
          > pokazując budowniczemu społeczeństw otwartych rozyjskie drzwi.

ja lubie patrzec na to kto kogo lubi. sztolcman lubi busza, oleksy lubi busza,
          je nie lubię więc busza.

5040
          • galba Ale Sztolzman i Olin lubią też Sorosa! 24.11.03, 14:39
            Który z kolei nie lubi Busha (z wzajemnością). I co w takim wypadku?

Dobry tekst o ostatniej biegunce Sorosa w zeszłotygodniowym Najwyższym Czasie.

G.

Gość portalu: siedem napisał(a):

> > Co do skręcanie w prawo to on jest bardziej czerwony niż pani Clintonowa.
            > To
            > > jeden z nielicznych czerwonych, których bym nie zamknął w obozie tylko
            > > rozstrzelał na miejscu - dlatego Prezydent Putin sprawił mi wielką
            > przyjemność
            > > pokazując budowniczemu społeczeństw otwartych rozyjskie drzwi.
            >
            > ja lubie patrzec na to kto kogo lubi. sztolcman lubi busza, oleksy lubi
            busza,
            > je nie lubię więc busza.
            >
            > 5040
            • Gość: siedem ja tam wszystkich lubie IP: 213.216.66.* 24.11.03, 14:46
              tylko nie ma juz z kim sie poklucic wiec tak z nudów sie czepiam

5040
    • Gość: Bnadem Fundacja Batorego to jedno z dzieł Sorosa: IP: *.wszib.krakow.pl 24.11.03, 14:29
      Wielu polskich naukowców może potwierdzić, ile zawdzięczją tej instytucji - w
      tej liczbie również niżej podpisany.
      Pozdrwaiam
      Bnadem
      • galba I co? Badasz "społeczeństwo otwarte"? 24.11.03, 14:41
        Doszedłeś do wniosku, że lepiej jak dziecko ma 2 tatusiów czy jak idąc do
        przedszkola zabiera ze sobą prezerwatywę?

Ciekaw jestem umiarkowanie.

G.

Gość portalu: Bnadem napisał(a):

> Wielu polskich naukowców może potwierdzić, ile zawdzięczją tej instytucji - w
        > tej liczbie również niżej podpisany.
        > Pozdrwaiam
        > Bnadem
    • indris G.Soros jednak filantrop 24.11.03, 14:32
      Filantrop, to po grecku "przyjaciel ludzi". Jego ostatnia deklaracja walki z
      Bushem dowodzi, że jednak takim przyjacielem jest.
      • galba Przeszedłeś na stronę Busha? 24.11.03, 14:46
        indris napisał:

> Filantrop, to po grecku "przyjaciel ludzi". Jego ostatnia deklaracja walki z
        > Bushem dowodzi, że jednak takim przyjacielem jest.

Wg speców Soros raczej pomaga Prezydentowi swoimi psychopatycznymi atakami (po
        tych deklaracjach szance Busha w starciu z dowolnym demokratą wzrosły o parę
        procent).

Zapytam bo mnie to bardzo ciekawi: którego z demokratów popierasz w walce o
        nominację?

G.
        • Gość: V.C. Każdy będzie lepszy od Busha . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:17
          galba napisał:

> indris napisał:
          >
          > > Filantrop, to po grecku "przyjaciel ludzi". Jego ostatnia deklaracja walki
          > z
          > > Bushem dowodzi, że jednak takim przyjacielem jest.
          >
          > Wg speców Soros raczej pomaga Prezydentowi swoimi psychopatycznymi atakami
          (po
          > tych deklaracjach szance Busha w starciu z dowolnym demokratą wzrosły o parę
          > procent).
          >
          > Zapytam bo mnie to bardzo ciekawi: którego z demokratów popierasz w walce o
          > nominację?
          >
          > G.

W interesie całego świata jest odsunięcie tego człowieka od władzy .
          • sceptyk VuCek jako reprezentant interesow calego swiata 24.11.03, 18:23
            Gość portalu: V.C. napisał(a):

> W interesie całego świata jest odsunięcie tego człowieka od władzy .
            • Gość: V.C. do sceptyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:30
              sceptyk napisał:

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
              >
              > > W interesie całego świata jest odsunięcie tego człowieka od władzy .

Masz rację . Jest jeszcze świat wielkich koncernów naftowych , producentów
              uzbrojenia itd. To nie mój świat . A Twój tak ?
              • sceptyk Re: do sceptyka 24.11.03, 18:36
                Bardzo ciesze sie, ze istnieja koncerny naftowe. Lubie jezdzic swoim
                samochodem. Choc spacerkiem (ale dobrowolnym) tez nie gardze. Jak i tez lubie,
                zeby dobrze uzbrojone wojsko strzeglo mnie przed bolszewikami i innymi
                lewakami, z ktorymi sie przyjaznisz.
                • Gość: V.C. Re: do sceptyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:50
                  sceptyk napisał:

> Bardzo ciesze sie, ze istnieja koncerny naftowe. Lubie jezdzic swoim
                  > samochodem. Choc spacerkiem (ale dobrowolnym) tez nie gardze. Jak i tez
                  lubie,
                  > zeby dobrze uzbrojone wojsko strzeglo mnie przed bolszewikami i innymi
                  > lewakami, z ktorymi sie przyjaznisz.

Nie znam osobiście , żadnego bolszewika . A może Ty poznasz mnie z jakimś
                  zaprzyjaźnionym z Tobą szefem koncernu zbrojeniowego . Ciekawi mnie jak taki
                  człowiek radzi sobie z sumieniem . Czy w ogóle go ma ?
                  • Gość: V.C. Re: do sceptyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:57
                    Gość portalu: V.C. napisał(a):

> sceptyk napisał:
                    >
                    > > Bardzo ciesze sie, ze istnieja koncerny naftowe.

Ja z kolej akceptuje ich istnienie . Nie mogę jednak pogodzić się z tym , że
                    mogą one wpływać politykę nawet takich krajów jak USA . Jestem przekonany , że
                    szefowie amerykańskich koncernów naftowych i zbrojeniowych mieli znaczący
                    wpływ na decyzję o rozpoczeciu wojny w Iraku .
    • Gość: polishAM Re: - G.Soros: dupa nie filantrop - IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 24.11.03, 18:39
      Fundacja Batorego jest organizacją kryminogenną, to przyznaję. Ale ten facet
      wkłada Żydom do głowy trochę oleju. Wyobrażacie sobie tych podnieconych Żydów,
      którym widok mordowanych Arabów i perspektywa kontrolowania ich, przesłania
      wszelkie racjonalne myślenie. Tu Soros spełnia swoje zadanie. Szukajcie na
      internecie Open Society i George Soros i otrzymacie wiele wyników.
    • Gość: AdamM To smutne, jeśli IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 18:45
      prawdziwe, co piszesz. W sumie popieralem zawsze dzialania Sorosa być moze nie
      w pełni wiedzac co on robi. Ale proszę, skoro wzglednie dobrze wiesz o
      sprawach, daj przyklad konkretnego działania, za ktorym stoi Soros (jego
      pieniadze), ktore to dzialanie jest godne potepienia. Z tym, ze poproszę
      uprzejmie o jak najbardziej konkretny przyklad - typu: "pieniadze z konta
      Sorosa zasilily sekte satanistow w Katowicach. Sa na to dowody. etc." To, co
      teraz piszę nie ma w zamierzeniu być złosliwością. Chce faktycznie wiedziec
      gdzie lokuja się te zle obszary, na ktore ida jego pieniadze.

Pozdrawiam

AdamM
      • neceser popierac wolnosc i roznorodnoscreligijna 24.11.03, 18:49

tu Soros robi dobrze. Szynka moze swoj pedzelek zbutwialy polizac.Gość
        portalu: AdamM napisał(a):

> prawdziwe, co piszesz. W sumie popieralem zawsze dzialania Sorosa być moze
        nie
        > w pełni wiedzac co on robi. Ale proszę, skoro wzglednie dobrze wiesz o
        > sprawach, daj przyklad konkretnego działania, za ktorym stoi Soros (jego
        > pieniadze), ktore to dzialanie jest godne potepienia. Z tym, ze poproszę
        > uprzejmie o jak najbardziej konkretny przyklad - typu: "pieniadze z konta
        > Sorosa zasilily sekte satanistow w Katowicach. Sa na to dowody. etc." To, co
        > teraz piszę nie ma w zamierzeniu być złosliwością. Chce faktycznie wiedziec
        > gdzie lokuja się te zle obszary, na ktore ida jego pieniadze.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > AdamM
      • Gość: polishAM Re: To smutne, jeśli IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 24.11.03, 18:56
        GW była dzieckiem pieniędzy Sorosa, film o Jedwabnym był opłacany z pieniędzy
        fundacji, kilka organizacji czerpie fundusze. Różne wypowiedzi z ich ust tych
        organizacji słyszałem. Czytałem b. interesującą wypowiedź o Sorosie. Pomaga
        wtedy, kiedy odpowiada to jego partykularnemu interesowi. Poza tym za
        malwersacje jest ścigany przez prawo we Francji. Ogólnie jednak to maszynka do
        robienia pieniędzy i powiększania majątku. Radzę inwestować w jego Quantum Fund.
        • Gość: V.C. Re: To smutne, jeśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:58
          Gość portalu: polishAM napisał(a):

> GW była dzieckiem pieniędzy Sorosa, film o Jedwabnym był opłacany z
          pieniędzy
          > fundacji, kilka organizacji czerpie fundusze. Różne wypowiedzi z ich ust
          tych
          > organizacji słyszałem. Czytałem b. interesującą wypowiedź o Sorosie. Pomaga
          > wtedy, kiedy odpowiada to jego partykularnemu interesowi. Poza tym za
          > malwersacje jest ścigany przez prawo we Francji.

Przecież nigdy nie mieszkał we Francji.
          • Gość: polishAM Re: To smutne, jeśli IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 24.11.03, 19:08
            Sprawa dotyczyła kupna lub prywatyzacji banku francuskiego. Sąd zadecydował
            jednoznacznie, że Soros dysponował informacjami (insider trading) i wykorzystał
            to w celu powiększeniu swojego majątku. Chodziło chyba o Credit Lyonnes, ale
            nie dam głowy.
    • perla dziwny wątek jest 24.11.03, 18:59
      galba napisał:

> Ilu bezdomnych zjadło zupę sponsorowaną
      > przez Sorosa? Ilu ciężko chorych łyknęło pastylki przez niego fundowane? Ilu
      > dzieciom kupił szkolne tornistry?

a cóż to za dziwne pretensje? Czy ktokolwiek ma obowiązek robić to co na tej
      liście jest?
      Pieniądze są jego, a wy kłócicie się o nazewnictwo tylko. Filantrop, nie
      filantrop - czy to ma jakieś znaczenie merytoryczne?
      Lepiej pomyślmy jak go oskubać można właśnie.

Perła
      • Gość: V.C. Re: dziwny wątek jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 19:07
        perla napisał:

> galba napisał:
        >
        > > Ilu bezdomnych zjadło zupę sponsorowaną
        > > przez Sorosa? Ilu ciężko chorych łyknęło pastylki przez niego fundowane? I
        > lu
        > > dzieciom kupił szkolne tornistry?
        >
        > a cóż to za dziwne pretensje? Czy ktokolwiek ma obowiązek robić to co na tej
        > liście jest?
        > Pieniądze są jego, a wy kłócicie się o nazewnictwo tylko. Filantrop, nie
        > filantrop - czy to ma jakieś znaczenie merytoryczne?
        > Lepiej pomyślmy jak go oskubać można właśnie.
        >
        > Perła

Oskubać !? Co dokładnie masz na myśli ?
        • Gość: polishAM Re: dziwny wątek jest IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 24.11.03, 19:24
          Cała filozofia zawarta w krótkim zdaniu. Pieniądze w rękach imbecyla czy
          geniusza, wszystko jedno. Jeden i drugi będą mieli posłuch. Nastąpi
          przewartościowanie poglądów, zrobi się nagły zwrot i dopasuje się do każdej
          sytuacji. Soros miał jednak rację. Wojna daje nieprzewidziane rezultaty.
    • Gość: michal >>galba<< gupis xuj jestes i tyle IP: *.bchsia.telus.net 24.11.03, 20:03
      boli cie widze,ze Soros,jako zyd odmawia inwestycji w Izraelu lub
      sponsorowania zydoskich organizacji.
      rowniez boli cie,ze Soros kilka tygodni temu powiedzial,ze antysemityzm
      w Europie wzrasta ze wzgledu na polityke Sharona.

To,ze Soros jest znienawidzony przez WSZYSTKIE organizacje zydoskie na swiecie
      to my juz wiemy.
      To,ze galba jest zydem, tego nie wiedzielismy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka