Dodaj do ulubionych

ALLEGRO UWAGA IZBA SKARBOWA !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 12:10
Ostrzegam wszystkie osoby które korzystają z usług lub mają korzystać z usług
portalu Allegro.pl. Otrzymałem nieoficjalną informację, że od pierwszego
stycznia 2004 zostaną przesłane pierwsze wnioski karne o zapłaty zaległych
sum podatkowych od wpływów ze sprzedaży z tej giełdy. Oznacza to że jeśli
ktoś w okresie bieżacego roku podatkowego uzyskał przychody z transakcji na
giełdzie zostanie zmuszony do zapłaty zaleglego podatku. Z tego co
nieoficjalnie wiem kwoty kar za ukrywanie dochodów wielokrotnie przewyższą
same należne fiskusowi podatki. Najprawdopodobniej dojdzie do przeszukań w
siedzibie Allegro w Poznaniu gdzie urzędnicy Izby Skarbowej dokonają
przejęcia księg rachunkowych i w tym adresów i danych osobowych . tu cytuję
anonimowego urzędnika Izby Skarbowej w Poznaniu " Najbardziej ucierpią osoby
aktywne czyli takie których konto będzie zarejestrowane w chwili kontroli. Z
pierwszych doniesień wynika, że Policja wraz z urzędnikami izby skarbowej
weszła już do mieszkań kilkunastu osób które wykazywały spore dochody z
handlu na giełdzie. Akcja ta ma uświadomić wszystkim którzy sprzedają na
Allegro, że oni rownież muszą płacić podatki. Najprawdopodobniej 2 osoby
zostały nawet aresztowane". Ale coś mi się w to nie chce wierzyć.

Obserwuj wątek
    • Gość: ANDRZEJ Re: ALLEGRO UWAGA IZBA SKARBOWA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 12:21
      Tto chyba prawda. Do mnie przyszło wezwanie z urzędu skarbowego. Na allegro
      zarobiłem 36 PLN a kazali mi zapłacić 320 PLN dranie !!!
    • Gość: MARIO Cholera co się dzieje w tej Polsce !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 12:24
      W allegro ledwo kilka rzeczy sprzedalem a tu masz dostałem rachunek ze
      skarbowej na 250. Pomóćie czy da się jakoś nie płacić
      • Gość: jo jo jo Re: Cholera co się dzieje w tej Polsce !! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 12:39
        Albo sie powiesić, albo zbierz podobnych i z widłami na nich
    • pan.scan O oszczędności papieru. Napiszcie we trójkę jedno 05.12.03, 12:29
      podanie do właściwego US.
    • Gość: WOWO Ale jest rozwiązanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 12:48
      Olewać Izbę Skarbową
    • Gość: A.M ALLEGRO OSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 13:22
    • Gość: krzyszrtof MNIE TEŻ OSZUKALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 14:40
      ja też wpłaciłem im pieniądze które jakoby zalegałem. zrobiłem to bo zależało
      mi mocno miałem aż 24 gwiazdki i żadnego negatywa. Niestety zablokowano mi
      konto i niejaki Pan śnieżek napisał że allegro to ich własność i mają prawo
      robić co chcą i kiedy chcą. NOOO miał rację
    • Gość: alek 6 m-cy IP: *.acn.pl 05.12.03, 14:43
      jeśli sprzedaliści rzecz, którą nabyliście ponad pół roku temu, to jest to
      wolne w opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych. Osobną sprawą
      jest podatek od czynności cywilnoprawnych (dawna opłata skarbowa) - 1% od
      wartości trnsakcji
      • Gość: mariusz ALLEGRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:43
        Ja przestałem płacić Allegro gdyż po zapłacie zaległości napisali mi tak

Dziękujemy za wpłatę zaległych kwot, niestety z powodu opóźnień w dokonywaniu
        wpłat jesteśmy zmuszeni do pobierania opłat w cyklu tygodniowym.
        Spóźnienie wyniosło dokładnie 7 !!!!!!! dni.
    • Gość: kill bill Ja już dostałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:49
      No tak ja dostałem zawiadomienie z izby skarbowej. Okazalo się że przy moim
      gównianym zarobku w czerwcu 30 PLN ustalili sobie karę 400 PLN. Skąd oni to
      wzięli. Chyba z sufitu. Co teraz robić.
      Czy jest jakaś metoda abym nie płacił. Komornik siedzi mi na głowie.
    • Gość: Zborowski Jak to zrobić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:54
      Najlepszym wyjściem jest całkowita likwidacja konta Allegro oraz prośba o
      zniszczenie lub wykasowanie dokumentacji konta przed dniem 24 grudnia.
      Zasięgnąlem opini znajomego. W tym momencie kiedy Izba Skarbowa wejdzie do tewj
      firmy nie znajdzie wzmianki o Twym koncie nie mówiąc juz o danych osobowych. W
      innym przypadku podejżewam że będzie Cię czekała Kara i to dosyć wysoka bo Izba
      Skarbowa ma Cię jak na Patelni. No chyba że zapłaciłeś podatek Ha Ha. Wtedy
      mogą Ci poodskoczyć.
    • Gość: bojo Ja też dostałem wezwanie z izby skarbowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 13:30
      Abyście nie musieli płacić zlikwidować konto jak najszybciej.!!!!!!!!!
    • Gość: arek Swistak zamiast Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 16:54
      Nowy serwis tym razem bezpłatny
    • Gość: Blong ty o wielu nickach i tysiacu wezwaniach do us IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 17:03
      co ci takiego to allegro zrobilo ze na niego taka nagonke z falszywymi wpisami
      robisz
      a moze to tylko "uczciwa" walka konkurencyjna ?
    • Gość: BOBI Re: ALLEGRO UWAGA IZBA SKARBOWA ! IP: *.it.pw.edu.pl 06.12.03, 17:18
      Kolego co znaczy o tysi^1cu twarzach. Ja mam jedn^1 twarz a podatki trzeba p^3aciae.Swoj^1 drog^1 Allegro jest jedynym serwisem w UFFFDrodkowej europie które nie ma swego serwisu
      ani numeru telefonu ani centrum obs^3ugi. Jakim prawem taki pseudo serwis pobiera wogóle op^3aty od ludzi. Mnie wywalili bo pyta^3em dlaczego nie posiadaj^1 numeru telefonu. Chcialbym dodaae ?e allegro narusza ustawe o ochroni danych osobowych. Bo wymienia sie z prywatnymi firmami naszymi danymi. To skandal
    • Gość: BOBI Re: ALLEGRO UWAGA IZBA SKARBOWA ! IP: *.it.pw.edu.pl 06.12.03, 17:24
      Brak numeru telefonu, brak biura obslugi i chocby nawet e-maila pod ktory mozna bezposrednio wyslac jakiekolwiek skargi. Allegro to jedno wielkie oszustwo i wyzyskiwanie uzytkownikow. Nie radze wam tam sprzedawac. W dodatku ujawniaja wszystkie dane osobowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka