Dodaj do ulubionych

Biskupi strzelili sobie samobója

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 14:34
Lud jest przerażony !Jak to W Wigilię można nie zachować postu a w II -gi
dzień świąt trzeba iść do pracy?
Oj panowie -rozmijacie się poraz pierwszy z Narodem!
Jedwabne kazalo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariner Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 14:41
      Post w Wigilię to zwyczaj lokalny, polski. W Irlandii, Ameryce Płd jedzą mięso.
      M.
      • Gość: Ars boni Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 14:43
        Ale ja mieszkam w Polsce a nie Irlandii..
        • Gość: Mariner Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 16:00
          Przymusu nie ma.
          M.
        • Gość: Jureek Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.proxy.aol.com 07.12.03, 10:43
          Gość portalu: Ars boni napisał(a):

> Ale ja mieszkam w Polsce a nie Irlandii..

A katolicki znaczy powszechny.
          Jura
        • Gość: wikul Flisak strzelił sobie samobója IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 02:32
          Gość portalu: Ars boni napisał(a):

> Ale ja mieszkam w Polsce a nie Irlandii..

Wszyscy wiedzą , flisak , gdzie ty mieszkasz .
      • Gość: nowy Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 14:45
        Post w Wigilię to zwyczaj lokalny, polski. W Irlandii, Ameryce Płd jedzą mięso.
        > M.

ciekawe kiedy ktoś stwierdzi, że posiadanie tylko jednej żony to zwyczaj
        lokalny, polski
        • Gość: Mariner Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 12:46
          Zły przykłąd, bo trzeba porównywać Kraje z naszego kręgu kulturowego.
          Monogamia jest wspólna dla wszyskich krajów o tradycji wywodzącej się z
          chrześciaństwa. Ja w pierwszym swoim poście nie chciałem powiedzieć nic ponadto
          co powiedziałem. W różnych krajach katolickich róznie się podchodzi do postu w
          wigilię. Ja nie należę doosób szczególnie religijnych, a w Wigilię wolę karpia
          od szynki.
          M.
      • Gość: fin Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:44
        Jak masz ochote na mięsko w wigilię to zabierz sobie tych wszystkich mądrych w
        czerwonych berecikach i jedz do Irlandii albo do Ameryki.
        • Gość: Mariner Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 10:12
          Nic nie pisałem o swoich preferencjach, więc Twoja agresja jest
          nieusprawiedliwiona. Agresja to zwykle przejaw braku wiedzy i argumentów.
          M.
        • Gość: camel Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.medienzentrum.zub / 195.170.108.* 08.12.03, 09:48
          hmm.. u mnie sie zawsze jadlo mieso w wigilie.. nie pamietam wigilii bez miesa.
          (najczesciej szynka i schab), lub pierogi z miesemsmile
          camel
    • Gość: Ars boni Re: Biskupi strzelili sobie samobója IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 14:51
      Masz rację ! Jedna żona to koltuństwo !
      • libressa Re: Biskupi strzelili sobie samobója 06.12.03, 16:08
        Powiem więcej wbrew naturze.smile
        Tak samo zresztą jak jeden mąż.
        ---
        Nadmiar zalet to duza wada.
        /LIBRA/
        • kapciuszek Re: Biskupi strzelili sobie samobója 07.12.03, 10:20
          Więcej niż jedna żona to ponad siły normalnego człowieka.
          • Gość: Szczery Do Marinera ! IP: *.chello.pl 07.12.03, 12:52
            Wiesz, tu chodzi bardziej o przyzwyczajenie. No i tradycję.
            Ja nie wyobrażam sobie kolacji wigilijnej bez klasycznych (pysznych !) i
            postnych dań. Tak jak nie wyobrażam sobie żarcia szynki w trakcie tejże kolacji.
            A jestem agnostykiem ... .

Pozdrawiam
            • Gość: Mariner Re: Do Marinera ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 14:04
              A no właśnie!
              Tylko niektórzy tutaj wyznają spiskową teorię dziejów.
              M.
            • Gość: Krzys52 Re: Do Szczerego... IP: *.proxy.aol.com 08.12.03, 05:49
              A jak ty z taka wyobraznia doszedles do swych przekonan. Ciekawe...
            • Gość: Gabi Re: Do Marinera ! IP: *.acn.pl 08.12.03, 06:35
              Od kiedy to agnostycy obchodzą wigilię Narodzenia Pana Jezusa? Nowa świecka
              tradycja???
              • Gość: Szczery Re: Do Gabi ! IP: *.chello.pl 08.12.03, 09:31
                Wyobraź sobie, że agnostycy naoszą buty, zakładają marynarki, a nawet potrafią
                czytać i pisać.
                Świętowanie NPJ lub WN to udział w tradycji. Wspmnienie dawnych ministranckich
                lat gdy np. czekało się z niecierpliwością na to " co Święty Mikołaj" przyniósł
                pod choinkę ... .
                Wspomnienia, resentymenty, urok chwili ... .

Nawet złodzieja Rydzyka przygarnąłby człowiek do stołu ... .

• Gość: Krzys52 Biskupi Prowadza Was Prosto do Piekla, hahaha :( IP: *.proxy.aol.com 08.12.03, 05:50
      • Gość: Ars boni Re: Biskupi Prowadza Was Prosto do Piekla, hahaha IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 19:00
        Biskupi znisczyli Wigilię !!! To tak jak ten slon z nad rzeki Jordan rządzi KK!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka