perla 04.06.09, 08:07 www.rp.pl/artykul/2,315135__Polacy__oddajcie_miliardy_.html ++++++++++++++++++++++ i znów żydowski rasizm wypełza. Ale nic z tego. Polskie prawo kieruje się obywatelstwem a nie rasą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.scan Z tej samej notatki: 04.06.09, 08:32 "Pan Dawid Peleg jest osobą prywatną i może zgłaszać pomysły, jakie mu się żywnie podobają. Nawet najbardziej szalone. Polskie prawo stoi jednak na stanowisku, że własność osób nie mających spadkobierców przechodzi na rzecz Skarbu Państwa. I dotyczy to wszystkich obywateli, niezależnie od ich pochodzenia etnicznego czy wyznawanej przez nich religii". W.Bartoszewski I to właściwie zamyka dalsze bicie piany na temat takich jak ten księżycowych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
perla jaka prywatna osoba niby? 04.06.09, 08:40 z miesiąc zaledwie będzie jak go odwołano ze stanowiska ambasadora w Polsce. A teraz stoi na czele światowej organizacji żydowskiej. Więc prywatny to on nie jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: jaka prywatna osoba niby? 04.06.09, 08:48 jak najbardziej jest prywatny, choc gdzies tam działa.Czy ta organizacja jest jakąs agendą rządu Izraela? Niech z tympomysłem wyjdzie rząd Izraela... a tak mam nadzieje ,że nasze oszołomy będą trzymac się poglądu Bartoszewskiego i nie dadzą się oszołom z Izraela A. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: jaka prywatna osoba niby? 04.06.09, 09:02 andrzejg napisał: > jak najbardziej jest prywatny, choc gdzies tam działa.Czy ta > organizacja jest jakąs agendą rządu Izraela? jeżeli to organizacja światowa jest, to raczej agendą rządu nie jest. Ale ciekawe jest, czy rząd Israela skomentuje wypowiedzi tego pana. )) Bo przecież jeszcze w tym roku był przedstawicielem rządu Israela na Polskę. Ten pan Peleg jeszcze tym roku, Anno Domini 2009, chodził jako przedstawiciel israelskiego rządu na rauty, bankiety, spotkania, uroczystości, i mówił, że Polacy są git. A teraz ledwo wyjechał to zaraz wrzeszczy - złodzieje!!! To kiedy on był szczery właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Rozumiem, musi być osobą publiczną 04.06.09, 08:56 gdyż inaczej rozstrząsanie podobnych idiotyzmów straciłoby rację bytu. Od południa, kiedy pojawi się pierwsze okrąglactwo będziesz miał tego potwierdzenie, chyba że wcześniej rozpocznie to udowodniać pewien spamer z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Rozumiem, musi być osobą publiczną 04.06.09, 09:09 ja Perła to sobie mogę mówić co chcę. Np. "niech Israel wypłaci odszkodowania za zbrodnie stalinowskie, gdyż części tych zbrodni dokonali ich późniejsi obywatele". I nikt takie absurdu by nie zauważył nawet. Bo jestem prywatną osobą. Ale gdybym przez 5 lat był ambasadorem w Israelu, który bym opuścił parę tygodni temu, a teraz stał na czele jakiejś organizacji światowej, to na pewno zauważono by taką wypowiedź. Prosta sprawa - niech rząd Israela wypowie się na ten temat i skomentuje słowa swojego niedawnego ambasadora, i będzie po sprawie. Ale spoko, rząd Israela głosu nie zabierze właśnie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Napisz do rządu Izraela, 04.06.09, 09:30 tyle mogę poradzić. Kaczyńskiego, również osoby publicznej nikt nie bierze poważnie zaś o jego akcjach wypowiadają się jedynie niemieccy publicyści. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dla ustalenia uwagi 04.06.09, 09:12 pan.scan napisał: > rozstrząsanie podobnych idiotyzmów straciłoby rację bytu. 1. Odnosilem wrazenie, ze negowales istnienie tych idiotyzmow. Akcentuje wiec ten byt. 2. Powtarzanie idiotyzmow wywola reakcje. Chocby idiotow z drugiej strony. Czuj sie ostrzezony dla realu. Ja przed dlugimi recamy Mossadu chronie sie z daleka od Ciebie. Nie bede sie czul winny, ze nie obronilem. 3. Poniewaz wiecznie domagacie sie przeprosin wiec przepraszam. Przepraszam, ze osobicie nie wzialem udzialu w holocauscie ale za pozno sie urodzilem. Wyrazm wspolczucie, ze zajmowali sie tym paratcze. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: dla ustalenia uwagi 04.06.09, 09:18 rycho7 napisał: > 2. Powtarzanie idiotyzmow wywola reakcje. Chocby idiotow z drugiej strony. nie z drugiej strony Rysiu, a na świecie, który nie zna szczegółów. Świat będzie rozumował jedno tylko - Polska jest winna Żydom miliardy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: dla ustalenia uwagi 04.06.09, 09:23 perla napisał: > Świat będzie rozumował jedno tylko - Polska jest winna Żydom > miliardy właśnie. To budzi nadzieje, ze bin Laden uzna nas za sojusznikow i zaplaci nasze dlugi Al Kaidzie. Sadzisz swiat wedlug siebie. I wychodzi jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: dla ustalenia uwagi 04.06.09, 09:27 Musisz pozostać dalej ze swoim wrażeniem, czubie. I nie pisz do mnie o Mossadach, syjonistach i innych podobnych wytworach twojej chorej klawiatury. Jestem Polakiem i to lepszym od ciebie. O pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: dla ustalenia uwagi 04.06.09, 09:52 pan.scan napisał: > Jestem Polakiem i to lepszym od ciebie. W to mi wygodniej nie watpic. Ja nigdy sie nie staralem o lepciejszosc mego polactwa. Bardziej sobie cenie ma europejskosc, wielokulturowosc, wielojezycznosc, wieloetnicznosc. > Musisz pozostać dalej ze swoim wrażeniem, czubie. To nienormalne psychicznie gdy ktos ma zbyt dobra pamiec czynow szabesgojow. Za to w lepszych czasach polactwo palilo na stosach. To se nevrati. > Mossadach, syjonistach i innych podobnych wytworach twojej chorej Alez ja doskonale znam zasade, ze Narod Wybrany jest niewidzialny, tajny. Nie ma Mossadu, nie ma syjonizmu, nie ma judzenia chama.srana. Jest samo dobro holocaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs A syfilis jarkaczowy, najzacniejsze trafia głowy 04.06.09, 10:14 pan.scan napisał: > Jestem Polakiem i to lepszym od ciebie. O pokolenia. A zaświadczenie od Gosiewskiego masz? Odpowiedz Link Zgłoś
perla każdemu zdarza się poślizg 04.06.09, 10:20 tym bardziej, że z Rysiem trzeba łopatologicznie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: każdemu zdarza się poślizg 04.06.09, 10:24 Ale żeby aż taki? Ja rozumiałbym gdyby napisał, że jest od Rycha lepszym Żydem. Ale wypominać Rychowi dziadka Obodrytę...? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: każdemu zdarza się poślizg 04.06.09, 13:12 dachs napisał: > Ale wypominać Rychowi dziadka Obodrytę...? Ja unizenie prosze ale z konkretami. Chetnie bym uslyszal przynajmniej imie przodka z okregu Bacs-Bodrog w serbskiej Wojewodinie. Nie da sie inaczej jak przed rokiem 1597. Nie obraze sie jak bedzie z Wehrmachtu lub nawet Gestapo. Une tam byli niezle bandyty w wojennym rzemiosle. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: każdemu zdarza się poślizg 04.06.09, 10:25 Otóż to. Dla tego wała każdy, kto zna historię holocaustu nie mówiąc o dotknięciu sprawy roszczeń mienia jest judkiem, syjonistą, agentem mossadu itp. Abstrahuję od obraźliwej formy, w jakiej wielokrotnie do mnie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 glos rozsadku w krakaniu wron 04.06.09, 13:21 pan.scan napisał: > Dla tego wała każdy, kto zna historię holocaustu nie mówiąc o > dotknięciu sprawy roszczeń mienia jest judkiem, syjonistą, agentem mossadu Kraczesz w stadzie. Ja sie nabijam w Ciebie odnoszac sie do kakofonii krakania. Nie zalapiesz sie u mnie na zaszczyt bycia agentem Mossadu. Co najwyzej zalapujesz sie na przedszkolaka z piaskownicy straszacego dlugimi rekami ziomali. Judzisz jak judki, to jest do sprawdzenia. Czy jestes judkiem jest mi obojetne, mozesz byc nawet samym szabesgojem. A syjonista to zastanow sie sam czy jestes czy masz jedynie takie ambicje jakie przejawiasz publicznie. > Abstrahuję od obraźliwej formy, w jakiej wielokrotnie do mnie pisał. Dostajesz to co Ci sie nalezy. Pilnie zapalasz swiece na stole szabesowym. Obraza Cie to? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nobles obliz 04.06.09, 13:38 pan.scan napisał: > kto zna historię holocaustu Czy aby wlizc na te wyzsze polkie lowiectwa skor wystarczy opracowac garbarnictwo zawszonego surowca? Nigdy nie mialem ambicji propinacyjej stachanowszczyzny totez nie poswiacilem sie wlasciwym studiom. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 uwazaj aby lopata na pikelhaubie nie poszczerbila 04.06.09, 13:31 ... sie. perla napisał: > tym bardziej, że z Rysiem trzeba łopatologicznie właśnie. Czy w tapicerstwie przydaje sie finezja? Wystarcza kafar? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: dla ustalenia uwagi 04.06.09, 12:43 pan.scan napisał: Jestem Polakiem i to lepszym od ciebie. O pokolenia. > Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: W Kanadzie tez przechodzi na skarb panstwa 04.06.09, 12:46 oprocz wlasnosci Zydow, ale innych grup etnicznych jak najbardziej. Najpierw rzad sprawdza jednak dokladnie czy zmarly nie byl aby Zydem Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: W Kanadzie tez przechodzi na skarb panstwa 04.06.09, 12:49 cyniol napisał: Najpierw > rzad sprawdza jednak dokladnie czy zmarly nie byl aby Zydem Z mezczyznami to jest prosta sprawa. Troche dluzsza procedura z kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki scanik zalicza siebie pewnie do nadpolaków 04.06.09, 16:43 on jest z tych lepszych mikrusie stuknij sie w łeb!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Gigant sie odezwal, kurde:/ 04.06.09, 16:58 Scan jako jeden z nielicznych tu userow stara sie zawsze o to, by tezy, jakie stawia mialy oparcie w faktach, nie zas obawach, "intuicjach" czy innej mniemalogice dochtorku. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 faktem jest przemilczenie faktow 04.06.09, 17:18 marouder.eu napisał: > Scan jako jeden z nielicznych tu userow stara sie zawsze o to, by > tezy, jakie stawia mialy oparcie w faktach, nie zas obawach, Scan zostal przylapany na przemilczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Gigant sie odezwal, kurde:/ 04.06.09, 19:53 piszesz to jeszcze tylko na klęczkach czy juz na leżąco? ty też jestes jednym z tych "nielicznych"? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Pacanie, jak moze zauwazyles, mnie nie bardzo chce 04.06.09, 21:55 ..sie Okraglactwu czegokolwiek dowodzic. Wysmiac, wkrecic was, pomanipulowac wami, to tak, mialem z tego kiedys odrobine radochy, ale na Boga, nie z rozmowy polegajacej na wysuwaniu i obronie hipotez ..wasze np. hipotezy maja ten mankament, ze z zasady sa "samoobalajace sie", a argumentow merytorycznych za przeciwnym punktem widzenia nie przyjmujecie..Scan zas, podejrzewam, pisze dla anonimowego czytelnika Aquy i dla wlasnej satysfakcji, ze wykazuje wam wasze nieuctwo oraz ordynarna niechec zywiona przez was dla prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Pacanie, jak moze zauwazyles, mnie nie bardzo 05.06.09, 00:20 ..sie Erecowcom czegokolwiek dowodzic. Wysmiac, wkrecic was, pomanipulowac wami, to tak, mialem z tego kiedys odrobine radochy, ale na Boga, nie z rozmowy polegajacej na wysuwaniu i obronie hipotezuncertain ..wasze np. hipotezy maja ten mankament, ze z zasady sa "samoobalajace sie", a argumentow merytorycznych za przeciwnym punktem widzenia nie przyjmujecie..Okraglacy zas, podejrzewam, pisza dla anonimowego czytelnika Aquy i dla wlasnej satysfakcji, ze wykazuje wam wasze nieuctwo oraz ordynarna niechec zywiona przez was dla prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Samego siebie dystansujesz w glupocie, a to nie.. 05.06.09, 00:28 ..jest latwe Brawka! Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Samego siebie dystansujesz w glupocie, a to n 05.06.09, 05:35 Bog ukaral Zydow utrata zdolnosci rozpoznawania prawdy. Jest to kara za wyparcie sie Mesjasza i zamordowanie go. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek bezczelnosc 04.06.09, 10:35 polscy obywatele zydowskiego pochodzenia sa tak samo traktowani jak polscy obywatele polskiego pochodzenia, i kropka xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx moze czuja, ze amerykanska krowa coraz mniej mleka daje? Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re: bezczelnosc 04.06.09, 12:52 mirmilek napisał: > polscy obywatele zydowskiego pochodzenia sa tak samo traktowani jak > polscy obywatele polskiego pochodzenia, i kropka E...tam specjalnie nie zwracja obywatelstwo P.R Zydom bylych obywateli..i ich potomstwu ..zeby potem mogli przywlaszczyc zydowskie majatki....twerdzac ze nie ma spadkobiercow.... > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bezczelnosc 04.06.09, 13:47 falafel11 napisała: > mirmilek napisał: > > > polscy obywatele zydowskiego pochodzenia sa tak samo traktowani > jak > > polscy obywatele polskiego pochodzenia, i kropka > > E...tam specjalnie nie zwracja obywatelstwo P.R Zydom bylych > obywateli..i ich potomstwu ..zeby potem mogli przywlaszczyc > zydowskie majatki....twerdzac ze nie ma spadkobiercow.... Obywatelstwo i narodowość w sprawach spadkowych nie ma znaczenia. A przynajmniej nie powinna mieć. Zawetowana ustawa reprywatyzacyjna pokazuje, że niektórzy takie kryteria mogą chcieć stosować. S. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: jeszcze nie tak dawno 04.06.09, 13:00 forumowe judki i ich pietaszki w osobie pana.scana pialy na czesc Pelega, a teraz wyszlo zydlo z Pelega Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 perliczkowaty...... 04.06.09, 14:21 nudzi ci sie w czwartek? peleg moze mowic co chce.... dokladnie tak samo, jak ty.... w polsce chyba istnieje prawo, tak samo jak w kazdym innym panstwie, nie? nie znam prawa polskiego dokladnie, tak samo jak nie znam prawa austriackiego czy israelskiego dokladnie... ale w kazdym z tych panstw prawo jest bardzo jasne, jesli chodzi o sprawy spadkowe... jesli mozesz udowodnic, ze masz prawo do spadku, to je dostaniesz... jesli ktos zmarl, zostal zamordowany, zginal w wypadku i nie pozostawil po sobie ani spadkobiercow, ani rodziny, ani zadnego testamentu mowiacego np o przekazaniu majatku na organizacje bezdomnych psow, to majatek ten przechodzi na wlasnosc panstwa.... wg ciebie to co powiedzial peleg upowaznia ciebie do zwrotu: żydowski rasizm wypełza"?????? czy wobec tego moge napisac, ze "polska glupota wypelza"???? czy jesli cyniol pisze: "forumowe judki i ich pietaszki", moge napisac o tobie, cyniolu i calej reszcie tej waszej grupki "forumowe polaczki i ich beznadziejnosc moralna"???? w sumie, perliczkowaty, zal mi ciebie... zal mi kazdego upadlego moralnie homo ledwo sapiens... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Misja ambasadorska 04.06.09, 16:19 dana33 napisała: > peleg moze mowic co chce.... > w polsce chyba istnieje prawo Peleg, ponoc, jest bylym ambasadorem Izraela w Polsce. Peleg wyraznie kwestionuje istniejace w Polsce prawo, analogiczne ponoc do prawa w Izraelu. Peleg jako byly ambasador moze jak chce reprezentowac izraelskie interesy. To jasne wiec, ze Izraelczycy lakna zaognienia stosunkow z Polakami. Misja ambasadorska. Po ch.j przysylaliscie takiego kretyna? Mamy za was sprawdzac funkcjonariuszy Narodu Wybranego? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Przewidywalność. 04.06.09, 14:08 Jest dokładnie tak, jak napisałem. Rysiu poszczekuje jak zawsze, ale za cholerę nikt normalny nie wie o co mu, oprócz wyzwisk, idzie. W nasze południe czyli amerykańskim świtem pokazał się na trawniku kanadyjski talmudysta, (którego "mądrość sobie cenisz")żeby zwyczajowo zostawić ślad swojego moczu. O 16 z minutami zagości strzyga17, potem margaryniarz z DE. Zapewne nawiedzi wątek feeelczer, może jeszcze basenowa44 z Auschwitz, na 100 procent pokaże się spamer z Wrocławia. W odpowiedzi Izrael zrobi akcję "Płynny Ołów" i wszystko będzie jak co dzień. A kiedyś to fajne forum było. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Przewidywalność. 04.06.09, 16:14 pan.scan napisał: > Jest dokładnie tak, jak napisałem. Rysiu poszczekuje jak zawsze, ale > za cholerę nikt normalny nie wie o co mu, oprócz wyzwisk, idzie. Wyjasnie powoli, glosno i wyraznie. Zawsze wystepujesz po stronie syjonistycznych prowokatorow. Popierasz takze bardzo szemrane akcyjki. W przypadku oszustwa 65 miliardow bagatelizowales, starales sie wmowic NIEISTNIENIE takiego zagadnienia. Twierdziles, ze to urojenia zoologicznych antysemitow. Teraz to "urojenie" firmuje byly ambasador Izraela w Polsce. Takie swolocze podsylaja nam Twoi mocodawcy. Pokazalem Twoja gola d.pe. A Ty jak zwykle judzisz, ze mam percepcje antysemity. Czekam na dalsze rzniecie glupa w temacie mojego zbyt trudnego przeslania. Krotko, matactwa syjonisty obnazone. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki peleg- łaskawca 04.06.09, 16:56 "Polska nie powinna się jednak obawiać, że to zbyt obciąży jej budżet – płatność można rozłożyć na raty" jak widać całkiem ludzki pan i wcale nie polakożerca Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: peleg- łaskawca 04.06.09, 17:13 aaki napisała: > "Polska nie powinna się jednak obawiać, że to zbyt obciąży jej budżet > – płatność można rozłożyć na raty" > > jak widać całkiem ludzki pan i wcale nie polakożerca > ludzki jak kazdy zyd e tam peleg nie jest pierwszym,ktory ma takie odloty..w koncu niejaki singer chcial tego samego,tylko bidaka wykopali bo sam okradal swoich i to na duza skale. jak widac te swiatowe organizacje potrzebuja mamony po zmarlych w holocauscie by nabija wlasna kase a jak sie krowe da doic na antysemityzmie to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski przepijemy naszej babci domek mały..... 04.06.09, 22:01 ..... aby zydowie go nie dostały. trala la la la la. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki peleg czasu w polsce nie zmarnował 04.06.09, 23:12 choc wyglądał na faceta bez polotu blog.rp.pl/ziemkiewicz/2009/06/04/nieuzasadnione-zydowskie-roszczenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: peleg czasu w polsce nie zmarnował 05.06.09, 00:28 Na pewno nie marnowal, ingerowal bezczelnie nawet w wewnetrzne sprawy panstwa polskiego. Chodzi o słynną wypowiedź ambasadora Davida Pelega o bojkocie polskiego ministra. Wziąwszy pod uwagę powyższe, nie sposób nie zadać sobie pytania, czy aby zarówno Polacy, jak Izraelczycy słowo „partnerstwo” pojmują w ten sam sposób. Z oczywistych względów warto dowiedzieć się, jak to pojęcie definiuje adresat mojego listu. Przypomnijmy jak wydarzenia sprzed roku skomentowali dwaj prominentni aktorzy naszej sceny politycznej. „Bojkotowanie jakichkolwiek ministrów obcego kraju jest całkowicie niedopuszczalne. Mam nadzieję, że nie jest to akcja zorganizowana przez kierownictwo państwa izraelskiego i przez rząd Izraela, tylko niemądra akcja lokalnego ambasadora. Izrael sam psuje sobie relacje z Polską, a relacje te miały bardzo duże szanse zrobić w najbliższych latach znacznie więcej dla Izraela niż dla Polski” (Jan Rokita) „Deklaracja ambasadora nie była potrzebna. Nie ułatwia ona realizacji stosunków polsko-izraelskich, które są bardzo dobre w wymiarze strategicznym i w wymiarze troski naszego państwa o dziedzictwo żydowskie, jako część naszej historii. Dobrze się stało, że Roman Giertych wziął udział w uroczystościach w Jedwabnem” (Marek Jurek). www.wiadomosci24.pl/artykul/polsko_zydowskie_watpliwosci_i_szanse_30070.html Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: peleg czasu w polsce nie zmarnował 05.06.09, 10:17 aaki napisała: > choc wyglądał na faceta bez polotu > > blog.rp.pl/ziemkiewicz/2009/06/04/nieuzasadnione-zydowskie-roszczenia/ Cytat z linku: "To prawda, że w stosunkach z Żydami potrzeba dużej delikatności, (...)" A co oni, korwa ze szkła są? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 finezja pod chupa 05.06.09, 10:28 sz0k napisał: > A co oni, korwa ze szkła są? Oni maja taka tradycje zeby w chusteczke i pod obcas. Bez gry wstepnej nielzia. Dlatego Adolf stworzyl getta dla gry wstepnej. Pelna finezja. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Wlasciwie to nie ma co sie dziwic 05.06.09, 03:02 skoro nawet o walizke sie procesuja Officials at Auschwitz also announced Thursday they have reached a settlement with the son of a Holocaust victim over a suitcase that had belonged to his father before he was murdered in the camp. Michel Levi-Leleu had demanded the return of the suitcase, which bears a tag with his father's name and former address: 86 Boul, Villette, Paris Pierre Levi. The Auschwitz museum, however, argued that the suitcase was a key part of its collection and belongs there. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: „Polacy, oddajcie miliardy” 05.06.09, 07:24 Tu o izraelskim prawie dot. własności i ograniczeniach możliwości odzyskiwania utraconych majątków przez właścicieli lub ich prawnych następców: en.wikipedia.org/wiki/Land_and_Property_laws_in_Israel Teksty ustawowych regulacji dot. majątków tzw. "nieobecnych właścicieli" (The 'Absentees Property Law') są dostępne w internecie, na rządowych stronach państwa Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Nie jest zle :-) 05.06.09, 10:35 "Polska nie powinna się jednak obawiać, że to zbyt obciąży jej budżet – płatność można rozłożyć na raty." No i to jest swietne: "Wasz kraj stoi na stanowisku, że to byli polscy obywatele. Przypominam jednak, że ci ludzie nie zostali zamordowani przez Niemców jako Polacy, tylko właśnie jako Żydzi." Acha. Gdyby jacys Polacy zostali zabici przez np. Szwedow jako masoni i jacys masoni zalozyliby sobie pozniej panstwo masonskie to tez trzeba byloby im zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś