cepekolodziej 04.07.09, 20:39 super nalewka. 38%. Pół litra za jedyne 63 zł. Niby słodka, ale potem lekko cierpi posmak, przyjemna goryczka. Właśnie nabyłem drogą kupna w "Arkadii". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melord Re: Pigwówka 04.07.09, 20:55 cepekolodziej napisał: > > super nalewka. 38%. Pół litra za jedyne 63 zł. Niby słodka, ale potem > lekko cierpi posmak, przyjemna goryczka. > > Właśnie nabyłem drogą kupna w "Arkadii". > > > nalewka to tylko na spirytusie....38% to jaks podroba... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Pigwówka 04.07.09, 21:02 melord napisał: > cepekolodziej napisał: > > nalewka to tylko na spirytusie....38% to jaks podroba... Nieprawda. Spirytus miesza sie z wodka. Moja ulubiona to smorodinowka z czarnych porzeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Pigwówka 04.07.09, 21:05 hmm...jesli spirytus sie miesza z czyms... to minimum 50/50 inaczej szkoda spirytusu gdy mozna kupic 38/40% wodke bez ceregieli Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Pigwówka 04.07.09, 21:13 melord napisał: > hmm...jesli spirytus sie miesza z czyms... > to minimum 50/50 > inaczej szkoda spirytusu gdy mozna kupic 38/40% wodke bez ceregieli Wlasnie tak. Na litr spirytusu litr wodki. Smorodinowka to krolowa nalewek. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski A ja abstynent jestem.... 04.07.09, 21:06 ... i żadna wóda mnie nie ciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: A ja abstynent jestem.... 04.07.09, 21:10 marksistowski napisał: > ... i żadna wóda mnie nie ciągnie bardzo dobrze, zamiast procentow masz centymetry Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: A ja abstynent jestem.... 04.07.09, 21:17 marksistowski napisał: > ... i żadna wóda mnie nie ciągnie wyrazy wspolczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Pigwówka 04.07.09, 21:29 Na etykiecie z tyłu: Produkcja ręczna. Nastawiane w małych ilościach na świeżych owocach i ziołach. Leżakowane w dębowych beczkach, według dawnych polskich receptur. 30.01.09. JR Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Pigwówka 04.07.09, 21:26 nie pilam nigdy nalewki z pigwy,jadlam natomiast dzem z nich i byl smaczny. Ja osobiscie lubie nalewke z wisni,czarnych porzeczek i z czarnego bzu,robilam tez kiedys ratafie,ale w tym roku chyba juz nie bede robic Pierwsze zalewanie powinno sie robic zawsze spirytusem a drugie czysta wodka. Spirytus musialam zawsze brac potajemnie z Polski bo u nas niestety go nie ma. W sumie nalewki to taka babska wodka,ale rozumiem cepie,ze czasem lubisz sobie troszke slodkosci dziabnac z pozdrowieniem dla mej tlustej przyjaciolki,ktora uwielbia me zdjecia i nie przepusci ani jednego i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/naleweczki.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Pigwówka 04.07.09, 21:31 > czasem lubisz sobie troszke slodkosci > dziabnac Właśnie dziabam --- Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Pigwówka 04.07.09, 21:36 cepekolodziej napisał: > > czasem lubisz sobie troszke slodkosci > > dziabnac > > Właśnie dziabam - Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Pigwówka 04.07.09, 21:39 Konkurencyjna firma ma zamiar produkować wódkę "Palycot". A co do nalewek - znam ja w Krakowie pewien sklep, gdzie sprzedają te mocniejsze, w dowolnej ilości, w wybranym przez klienta szklanym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Pigwówka 04.07.09, 21:43 cepekolodziej napisał: > > Konkurencyjna firma ma zamiar produkować wódkę "Palycot". > > A co do nalewek - znam ja w Krakowie pewien sklep, gdzie sprzedają te > mocniejsze, w dowolnej ilości, w wybranym przez klienta szklanym > opakowaniu. > > no ta pieprzowka to cos wiecej niz PALYKOT heh chyba jednak nie skorzystam z okazji by ze sloikiem do wodopoju jechac az tak dalekopoza tym jeszcze bym niechcacy na tego wiejskiego gamonia wpadla i leb mu rozbila..to by sie dopiero zbeczal ten wiejski roz Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Zalewasz 04.07.09, 21:36 Nie. Cieszę na przyszłe państwo Izrael - Odpowiedz Link Zgłoś
melord Pigwówka...nalewka 04.07.09, 21:38 nalewka zawsze byla robiona na spirytusie pigwowki nie znam...ale 38% to pomyje nie nalewka Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Pigwówka...nalewka 04.07.09, 21:40 Mnie tam smakuje. Kiszeczki u mnie słabe. Odpowiedz Link Zgłoś