andrzejg 12.07.09, 16:47 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,6812557.html?i=0 no Ty, nie oglądaj się...Ciebie się pytam. A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg Re: Jasne , że mam 12.07.09, 16:55 mając darmmowe połaczenie zadzwoń do RM i powiedz im trzy słowa A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jasne , że mam 12.07.09, 19:48 Trzy słowa do ojca prowadzącego za darmo? To kuszące... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg nr telefonu 12.07.09, 19:09 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6813103,Kaczynski_kupi_komorke__bo_to__genialne_.html proponuje przezesowi wybrać jakiś prosty numer, bo mimo genialnej prostoty telefonu (tu nie drwię, rzeczywiście jest to telefon pod ludzi mało obeznanych z techniką) moze sie później pogubic. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: nr telefonu 12.07.09, 19:32 andrzejg napisał: > > proponuje przezesowi wybrać jakiś prosty numer, bo mimo genialnej > prostoty telefonu... Przeceniasz prezesa. Prezes powinien mieć jeszcze prostszy telefon, tylko z 4-ma guzikami: 1. Mama 2. Brat 3. Toruń 4. BORowiki, nakarmić kota. Taki pewnie potrafiłby obsłużyć. Trzeba przyznać, że to wyjątkowo cyniczne i niespotykane dotąd wykorzystanie wiary i religii do promocji nowego biznesu Karkosika. Jezus już raz przegonił handlarzy ze świątyni (jedyny opisany przypadek, kiedy ten niespotykanie spokojny Człowiek się wkúrwił). Coś mi się zdaje, że zstąpi z nieba i pogoni toruńskich kupczyków-sprzedawczyków jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: nr telefonu 12.07.09, 19:42 pie...sz chlopie.idz na forum erec-tam sie wyzyjesz ========================================================= > Trzeba przyznać, że to wyjątkowo cyniczne i niespotykane dotąd ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: nr telefonu 12.07.09, 19:45 Szatan przemówił: "pie...sz chlopie.idz na forum erec-tam sie wyzyjesz" Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: nr telefonu 13.07.09, 12:44 aaki napisała: > pie...sz chlopie.idz na forum erec-tam sie wyzyjesz > ========================================================= > > Trzeba przyznać, że to wyjątkowo cyniczne i niespotykane dotąd ... Szlag Judejczykow trafia. Zyja ojcem Rydzykiem, jaki mily widok kiedy ciskaja sie z bezsilnosci Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: nr telefonu 13.07.09, 13:52 niespotykany kretyn i idiota cyniol napisał: > Szlag Judejczykow trafia. Zyja ojcem Rydzykiem, jaki mily widok kiedy ciskaja > sie z bezsilnosci Z Jacequa taki Judejczyk jak ze mnie szach perski. Kompromitujesz się na każdym kroku węsząc Żyda. J. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nr telefonu 13.07.09, 20:40 januszcz napisał: > Z Jacequa taki Judejczyk jak ze mnie szach perski. Kompromitujesz się na każdym > kroku węsząc Żyda. Bo on ma taki krzywy nos. Jakiś antysemita by powiedział - żydowski. S. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: nr telefonu 13.07.09, 21:52 snajper55 napisał: > Bo on ma taki krzywy nos. Jakiś antysemita by powiedział - żydowski. > > S. =================== Znaczy,kto ma krzywy nos Jaceq czy ten "wąchacz" (od wąchania, węszenia)? J. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: nr telefonu 13.07.09, 22:02 Wąchacz, z racji obsesji antyżydowskich znany tu pod ksywką "talmudzista". Bardziej familiarnie "talmudziak". Może być też "talmudol", bo to osobnik żyjący w Kanadzie. Kawał skończonego cymbała, dla niego dzień bez Żyda to dzień stracony.Omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: nr telefonu 14.07.09, 21:44 januszcz napisał: > niespotykany kretyn i idiota cyniol napisał: > > > Szlag Judejczykow trafia. Zyja ojcem Rydzykiem, jaki mily widok kiedy cis > kaja > > sie z bezsilnosci > > Z Jacequa taki Judejczyk jak ze mnie szach perski. Kompromitujesz się na każdym > kroku węsząc Żyda. Dzięki, januszcz, ale mnie "sugestia" N.K.iI., choć niesłuszna, bynajmniej nie obraża, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: nr telefonu 14.07.09, 22:56 jaceq napisał: > Dzięki, januszcz, ale mnie "sugestia" N.K.iI., choć niesłuszna, bynajmniej nie > obraża, a wręcz przeciwnie. > ============ Nie dziękuj, wiem. Ale... zawszeć lepiej być mądrym Żydem niż podróbką człowieka w rodzaju tego tropiciela. Qu..., jak ja nie cierpię takich kretynów. O niczym tu nie można napisać by nie zostać zwyzywanym od Żydów, bo to "towarzystwo" ubzdurało sobie, że Żyd to określenie pejoratywne, obelga. A dla mnie Żyd jest takim samym człowiekiem jak ja. Czasem muszę dać upust frustracjom. J. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr 666 12.07.09, 19:36 Pewnie to jest początkowa liczba numeru charakterystyczna dla tej sieci. A przynajmniej powinna być.... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: 44 12.07.09, 19:41 jeszcze prostszy wkkr napisał: > Pewnie to jest początkowa liczba numeru charakterystyczna dla tej > sieci. > A przynajmniej powinna być.... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________prymitywni neistety są Platfusi! 12.07.09, 20:17 W dodatku kłamią jak z nut.....patrz Tusk...Rostowski...... nawet ci którzy przeszli z PiS-u...jak Sikorski...... 100 podpisów.......co za synowie faryzeuszy...nieodrodni..... Magiel o tak.....na mój post ad REM autor tego watku wpadł z rynsztokiem i bazarem... po czym gdy nie odpusciłem zaczął łgać __________"poszła na zakupy"__________ __________"chcieliscie poplotkować...."____________ Boże oczom nie wierzę... Przecież Euromir żyje...jest świadek...jest jeszcze żona można ją odpytać... Zawarłem te klamstwa polityczne w poscie który wraz z całym watkiem zafajdanym przez platfusa bazarem i maglem z rynsztokiem personalnym....wycięliscie jak prawdziwi esbeccy cenzorzy! Nie wierzy ten rzad Polakom ... "nie tu nie drwię, rzeczywiście jest to telefon pod ludzi mało obeznanych z techniką) moze sie później pogubic" Gdy okzuje sie, ze na apel "PRZESTAŃCIE SZKODZIC POLSCE" ODPWOIEDział tak znaczny %%%% ldzi z tytułami profesorskimi, docenta, mgra, inż........że wstrząsnęło to blogerami i pijarowcami Tuska. Teraz jak dopiero uwierzyli Polakom gdy naukowcy z USa odkryli to samo. PARANOICY z malutkim iq.....z zboczeniem wyzwiskowym...bydło pamiętacie prof bez matury? ############ tu nie drwię, rzeczywiście jest to telefon pod ludzi mało obeznanych z techniką) moze sie później pogubic --------- "Benzyna z dwutlenku węgla to nie science fiction Tomasz Nieśpiał 07-07-2009, ostatnia aktualizacja 07-07-2009 03:03 Przełomowy wynalazek Polaków. Chemicy z Lublina wiedzą, jak na masową skalę produkować tanie paliwo. I to ekologicznie autor zdjęcia: Jacek Świerczyński źródło: Dziennik Wschodni Rewolucja dokonuje się na naszych oczach – mówi „Rz” szef zespołu naukowców prof. Dobiesław Nazimek z UMCS +zobacz więcejElektrociepłownia Lublin-Wrotków, największy producent dwutlenku węgla na Lubelszczyźnie, i Uniwersytet Marii Curie- Skłodowskiej podpiszą jutro list intencyjny w sprawie współpracy na rzecz produkcji taniego paliwa z dwutlenku węgla. – To pomysł, który może zrewolucjonizować przemysł energetyczny i paliwowy – mówi „Rz” Jan Pietrosiński z Elektrociepłowni Lublin- Wrotków. Naukowcy z Lublina przekonali do swojego wynalazku m.in. Zakłady Azotowe w Kędzierzynie-Koźlu, w których powstanie jedna z pierwszych komercyjnych instalacji. W sumie w tym roku w Polsce może się rozpocząć budowa czterech urządzeń, które będą przyjazne środowisku. – Świetna inicjatywa, dla której nie widać przeciwwskazań ekologicznych – ocenia Wojciech Stępniewski z organizacji ekologicznej WWF Polska. Rz: W jaki sposób udało się panu wraz z zespołem z Zakładu Chemii Środowiskowej UMCS wyprodukować paliwo z dwutlenku węgla? Prof. Dobiesław Nazimek: Wykorzystaliśmy sztuczną fotosyntezę, reakcję chemiczną, podczas której woda i dwutlenek węgla po dodaniu katalizatora i pod wpływem głębokiego ultrafioletu zamienia się w metanol. Potem poddajemy go separacji termicznej i syntezie MTG (z metanolu w benzynę). Otrzymujemy syntetyczne węglowodory, które praktycznie niczym się nie różnią od substancji, jaką lejemy do baku samochodów. To 108-oktanowe paliwo. Czyste i przyjazne środowisku. I do tego tanie? W Polsce uzyskanie 1 litra metanolu z metanu kosztuje około 40 groszy. Nasza metoda pozwala na uzyskanie takiego samego efektu za 9 – 11 groszy, a wyprodukowanie litra benzyny to koszt czterdziestu kilku groszy. Nie sposób oszacować, ile trzeba będzie zapłacić za takie paliwo na stacji, ale cena powinna być konkurencyjna. Czyli wiecie, jak produkować tanią benzynę na wielką skalę? Tak. Opracowaliśmy metodę, dzięki której fotoreaktory produkujące paliwo z CO2 można powielać. W dowolnym miejscu, gdzie emituje się dwutlenek węgla, można zbudować taką instalację i sprzedawać benzynę. I przy okazji ograniczyć emisję dwutlenku węgla do atmosfery. Obliczenia wskazują, że realizacja technologii w ciągu trzech lat pozwoli na zmniejszenie emisji CO2 już w pierwszym roku o około 25 procent. Czy to oznacza koniec kłopotów z gigantycznymi opłatami za nadmierną emisję tego gazu? Teraz potrafimy go zagospodarować. To brzmi jak rewolucja. Na naszych oczach dokonuje się prawdziwy przewrót technologiczny. Większość krajów ma już za sobą szczyt wydobycia ropy naftowej, z roku na rok złoża tego surowca topnieją. Produkcja paliwa z dwutlenku węgla jest więc ratunkiem dla gospodarek całego świata. To rzecz strategiczna, dzięki której można się uniezależnić od importerów. Czy to jedyne korzyści? Liczymy, że technologia pozwoli również na zbudowanie nowoczesnego przemysłu przetwórczego i nowoczesnej bazy naukowo-badawczej. Gdzie jest haczyk? Pracujemy na czystych gazach i potrzebujemy czasu, by sprawdzić to w warunkach gazów rzeczywistych, w których obecne są zanieczyszczenia. Jak długo trwały badania? Sześć lat, bo w nauce niczego nie robi się szybko. Pomysł został opatentowany w ubiegłym roku, ale musimy się spieszyć, bo gonią nas koledzy ze Stanów Zjednoczonych, którzy miesiąc temu uzyskali wyniki identyczne z naszymi. Byłoby szkoda, gdyby cały świat kupował urządzenia od nich, a nie od nas. Ale Ministerstwo Gospodarki nie wsparło projektu. Dla wielu nasza metoda jest tak abstrakcyjna, że nie potrafią uwierzyć w jej skuteczność. Kilka razy słyszałem, że trąci science fiction. Jest w tym science, ale na pewno nie fiction. www.rp.pl/artykul/330369.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 N 12.07.09, 20:20 awet Kalisz odsłonił chytruska Sikorskiego ze zerwal zwyczaj ...sami se poczytajcie Paweł z PiS-u IQ niedostępne Platfusom opisał jak na wydrę...ech szkoda słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 niewyczerpana energia swiatlosci wiekuistej 13.07.09, 12:26 hasz0 napisał: > pod wpływem głębokiego ultrafioletu zamienia się w metanol. Hasz kochajac Polskie zacznie usuwac warstwe ozonowa. Welna wydajnosc proces osiaga w kosciolach przy otwartym tabernakulum. Od lat Ci mowie matolku abys sie nauczyl czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski 19 groszy za minutę i 20 zł na rok- to super... 12.07.09, 20:43 .... okazja. Brawo Tadzio. To się nazywa funkcja organizatorska mediow w najlepszym wydaniu. Atoli zawisc gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re:Dosc bluznierstw! 13.07.09, 13:02 Prof. Boguslaw Wolniewicz Dość bluźnierstw! Niecały miesiąc temu, podczas Pielgrzymki Młodych Słuchaczy Radia Maryja, zdarzył się pierwszy w Polsce przypadek, że poważono się dokonać bezpośredniego zamachu na przebieg czynności sakralnej pewnego katolickiego obrzędu. Dlatego trzeba rzec jasno i wyraźnie: dość bluźnierstw! Dość traktowania w Polsce wiary katolickiej jako wolnej zwierzyny łownej, na którą zapolować może bezkarnie byle pismak gazetowy i byle siksa udająca “artystkę”. Dość również takich władz państwowych, które za prawem rzekomej “niezawisłości” i “światopoglądowej neutralności” wspierają i formują antychrześcijańskie lewactwo i bezbożnictwo. Stworzono cały system jakiejś upiornej pedagogiki społecznej – system obejmujący media, sądownictwo i szkolnictwo z góry do dołu, od uniwersytetu do przedszkola, i z powrotem. Ma on jeden cel główny: tresować Naród w lekceważeniu i pogardzie dla chrześcijańskiego dziedzictwa naszej cywilizacji. A oswajanie Polaków od dziecka z bezkarnością bluźnierstw to jeden z walnych instrumentów tej upiornej “humanistycznej” pedagogiki. Temu złoczyństwu trzeba położyć kres! Prof. Rafał Broda: Tu jest Polska! Pytają: Kim właściwie jesteś, Rodzino Radia Maryja? Spróbujmy odpowiedzieć – tym, którzy pytają, ale także sobie. Można dać prostą radę: włączcie Radio Maryja i posłuchajcie, o czym się mówi i jak się mówi w Rodzinie. Posłuchajcie długo, w różnych porach, cierpliwie i z wyrozumiałością, ale z wrażliwością na prawdę. Gdy dostrzeżecie wyzwalającą moc prawdy, pokonacie kłamstwo i uwolnicie się od manipulacji, gdy wasze serca odnajdą polski rytm kształtowany przez historię naszej Ojczyzny, znajdziecie się w samym środku Rodziny. Zrozumiecie wtedy, że przebiliście się przez “warstwę z zewnątrz suchą i plugawą” i dotarliście do “wewnętrznego ognia, którego i sto lat nie wyziębi” – tam jest Rodzina Radia Maryja. I dzisiaj, kiedy ogarniam wzrokiem setki tysięcy pielgrzymów przybyłych na zjazd rodzinny przed oblicze Królowej Polski, a wyobraźnia snuje wizję milionów łączących się z nami za pośrednictwem Telewizji Trwam, nie dziwię się, że taki widok wyrywa z serca zawołanie: “Tu jest Polska!”. www.bibula.com/?p=11381 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a wracając do tematu 13.07.09, 13:05 potrafisz wyłączyc komórkę na czas mszy? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Puk_puk_Kto_tam_To_ja_Kaczynski_T elefony_sprzedaję 13.07.09, 13:36 forum.gazeta.pl/forum/w,28,97771690,97771690,Puk_puk_Kto_tam_To_ja_Kaczynski_Telefony_sprze.html haha rzeczywiście, nie wpadłem na to A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Chrystus już raz wyrzucił handlarzy ze świątyni, 13.07.09, 20:24 ale do Rydzyka i Kaczyńskiego chyba się osobiście nie pofatyguje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chrystus już raz wyrzucił handlarzy ze świąty 13.07.09, 20:37 dachs napisał: > ale do Rydzyka i Kaczyńskiego chyba się osobiście nie pofatyguje. Tatuś wyśle aniołki. Te upadłe. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Katolik potrafi i Tadzio też ma kiepele.... 13.07.09, 22:13 .... lepsze od cebulastych. Dlatego tak watroba w was z zawisci gnije. lewako-atolo-cebulasci. I dobrze. ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Katolik potrafi i Tadzio też ma kiepele.... 13.07.09, 22:14 moja nie gnije , mam radziecką .... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski ty szczyborg wątroby nie masz... 13.07.09, 22:46 .... rozpusciła sie w samogonie Odpowiedz Link Zgłoś