Dodaj do ulubionych

30/31.08.44

29.08.09, 13:47
www.youtube.com/watch?v=E9PnPjp6iSc&feature=related
Obserwuj wątek
    • marouder.eu I co, dumny jestes? 29.08.09, 13:54
      Mnie dla przykladu bierze nielichy wqrw. 200 tys. ludzi w 2 miesiace do piachu,
      nie liczac zabitych po stronie niemieckiej...nie czujesz, jakie to chore?
      • amamit Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:05
        sami powstancy dosc krytycznie oceniaja ten zryw...
        200.000 zabitych to ofiary cywilne (gorna przyjmowana przez historykow granica)... trzeba dodac do tego kilkanascie tysiecy zolnierzy...
        Niemcy - 26 tysiecy zolnierzy...
        miasto leglo w gruzach...
        a jednak ja bede o nich pamietac Panie M.
        • wkkr M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 14:09
          www.youtube.com/watch?v=LKkS2PFdsGA&feature=related
          • amamit Re: M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 14:12
            ???

• wkkr Re: M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 14:18
              amamit napisała:

> ???
              marudny to człowiek który nie jest w stanie pojąć czym jest
              ojczyzna. on ojczyzny nie ma.
              • amamit Re: M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 14:19
                a z ciebie ojczyzna jest dumna...
                • wkkr Re: M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 14:22
                  amamit napisała:

> a z ciebie ojczyzna jest dumna...
                  ============
                  To nie jest kwestia dumy.
                  Zresztą, to ja moge być dumny z mojej ojczyzny (i jestem)
                  A cóż moze marudny? Z czego on może być dumny?
              • amamit Re: M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 14:21
                oj jaki ty durny!
                • wkkr Re: M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 14:23
                  amamit napisała:

> oj jaki ty durny!
                  ======================
                  Widzę że trafiłem w sedno.
                  • marouder.eu Ty nawet, gdybys sie o samosedno otarl.. 29.08.09, 14:34
                    ..i tak bys w nie trafiluncertain
                    Piewca smierci miasta i jego mieszkancow!
                    • vicky17 Re: Ty nawet, gdybys sie o samosedno otarl.. 29.08.09, 14:38
                      marouder.eu napisał:

> ..i tak bys w nie trafiluncertain
                      > Piewca smierci miasta i jego mieszkancow!

odwrotnie..czesc tym,ktorzy nie poddali sie wrogowi i woleli umrzec walczac niz
                      zyc pod butem. tacy jak ty slinia sie zawsze pod cudzym butem,omdlewajac na
                      widok obcych kultur glosno krzyczac na temat patriotyzmu.
                      • marouder.eu Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 14:41
                        ...a tu na dodatek wylazi z ciebie jakas ludozerkauncertain
                        • vicky17 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 14:47
                          marouder.eu napisał:

> ...a tu na dodatek wylazi z ciebie jakas ludozerkauncertain

pochwal prawdziwa polska kulture przy dzwiekach klezmerowskiej muzyki a potem
                          idz sie pokiwac oczerniajac powstancow,bo oni sie niestety nie kiwali a wiec nie
                          byli patriotami polskimi.
                          • marouder.eu Wy in gremio jestescie ludozerczy:) 29.08.09, 14:53
                            Caly Okraglak dzien za dniem nie zajmuje sie niczym innym, tylko liczeniem
                            trupow polskich, zydowskich i arabskich.
                          • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:05
                            faktow rochellinska, zmienic nie mozesz.... zydowska muzyka klezmerska jest czescia kultury polskiej, tak samo jak polscy zydzi sa czescia spoleczenstwa polskiego...

nie podskakuj tyle, bo ci lakierek z paznokietkow opadnie...
                            • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:10
                              do 'siwej'.
                              prosze kasowac wszystkie wpisy ze slowami uwazanymi za obrazliwe ad
                              personam
                              • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:11
                                d_nutki napisała:

> do 'siwej'.
                                > prosze kasowac wszystkie wpisy ze slowami uwazanymi za
                                obrazliwe ad personam

-------------------------
                                nie ma obowiazku odpowiadania-poki co
                              • off_nick Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:13
                                d_nutki napisała:

Nie znasz zasad kapusiu?

Uwaga: posty, wątki do wycięcia itp. prosimy zgłaszać na forum@agora.pl
                                • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:18
                                  off_nick napisała:

> Nie znasz zasad kapusiu?

a ty znasz zasady dzialania z otwarta przylbica?
                                  >
                            • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:12
                              dana33 napisała:

> faktow rochellinska, zmienic nie mozesz.... zydowska muzyka
                              klezmerska

muzyka bez kultury?
                        • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:03
                          ona wielka patriotka, co to pisze, jak to do niej w hameryce "ten slaski smrod"
                          dochodzi.... big_grin
                          • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:13
                            dana33 napisała:

> ona wielka patriotka, co to pisze, jak to do niej w hameryce "ten
                            slaski smrod" dochodzi.... big_grin
                            ==============================
                            wachasz "ten smrod" na slasku czy w gazie?
                            • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:27
                              a ty co sie wtracasz, danutko? o tobie pisalam? myslisz, ze tylko sie O tobie
                              tutaj pisze? albo tylko DO ciebie? az taka wazna nie jestes...

to bylo do rochellinskiej... ona wacha ten "slaski smrod" u siebie...
                              ja nie czuje u mnie zadnego smrodu.... DOszlo TEraz CZy TEz NIe?
                              • pozarski Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:39
                                dana33 napisała:

> a ty co sie wtracasz, danutko? o tobie pisalam? myslisz, ze tylko sie O tobie
                                > tutaj pisze? albo tylko DO ciebie? az taka wazna nie jestes...
                                >
                                > to bylo do rochellinskiej... ona wacha ten "slaski smrod" u siebie...
                                > ja nie czuje u mnie zadnego smrodu.... DOszlo TEraz CZy TEz NIe?

Najgorzej,kiedy w jednym watku biora udzial obie idiotki. Powinno sie im zakazac
                                wspolnego wystepu albo zakladac 2 blizniacze watki: jeden dla rachci, a drugi
                                dla nutki.pl.wink))
                                • marouder.eu otoz to, wlasnie! 29.08.09, 15:41
                                  Obiedwie naraz! Nu, koszmarsad Jakby jeszcze Motorowna dolaczyla..strach nawet
                                  pomyslec!
                                  • d_nutki Re: otoz to, wlasnie! 29.08.09, 15:43
                                    marouder.eu napisał:

> Obiedwie naraz! Nu, koszmar

ostrzegalam
                                    wylaczam ciebie
                              • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:41
                                dana33 napisała:

>DOszlo TEraz CZy TEz NIe?

to jest otwarte forum i nie ty dyktujesz tego forum zasady.
                                DOszlo?!
                                • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 15:58
                                  a ja ci gdzies cos dyktowalam danutko??????
                                  ja ci bardzo uprzejmie wyjasnilam, ze post byl do rochlliny, a nie do ciebie...
                                  i rownie uprzejmie ci odpowiedzialam, ze u mnie zadnego smrodu nie czuc, bos sie
                                  tak "inteligentnie" zapytala....

DOszlo? nie? nu, bozi ci poskapila.... ta zydowska, oczywiscie...
                                  • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 16:02
                                    dana33 napisała:

> ja ci bardzo uprzejmie wyjasnilam,

to u ciebie okreslenie "uprzejmie" tak wyglada?
                                    dobrze wiedziec
                                    • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 16:15
                                      nu, juz postep, ze dochodzi, nawet jak powoli....
                                      i nastepny postep, ze przestalas cos bredzic o dyktowaniu...
                                      a teraz mnie wygas, danutko....
                                      a najlepiej to wygas siebie i oszczedz czytania twoich bredni...
                                      • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 16:20
                                        dana33 napisała:

> a najlepiej to wygas siebie i oszczedz czytania twoich bredni
                                        ...

ta prosbe spelnie-teraz
                                        pisz wiec dalej na berdyczow
                                        • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 29.08.09, 19:53
                                          wygasilas sie, danutko???
                                          jezuuuuuu...... to chyba kieliszeczek z tej okazji wypije... smile
                                          • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 30.08.09, 07:28
                                            dana33 napisała:

> jezuuuuuu...... to chyba kieliszeczek z tej okazji wypije... smile

nie wzywaj panaboga nadaremno,choc ty ateistka i ci wogole nie
                                            przystoi.a wracajac do spraw technik wizyjnych... 100 lat w
                                            zdrowiu,szczesciu i pokoju-jesli rzeczywiscie kieliszeczek wypijesz
                                            • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 30.08.09, 10:51
                                              ty mnie przestan wychowywac, danutko....
                                              ja juz duza dziewczynka...
                                              dobrze, ze nie wypilam, bo jak widze, nie wygasilas sie...
                                              znow puste slowka.... big_grin
                                              • d_nutki Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 30.08.09, 11:04
                                                dana33 napisała:

> bo jak widze, nie wygasilas sie...

wygasilam na kilka godzin z nocka wlacznie,a teraz mam cie "na siwo"

> znow puste slowka.... big_grin

to po co czytasz?
                                                nie szkoda ci twojego czasu?
                                                bo o moj to pewnie nie dbasz

a co do 'wychowywania', to mam taka osobnicza ceche,ze w
                                                kontaktach interpersonalnych nie jestem obojetna na skrzywienia
                                                roznego rodzaju,nie tylko u siebie,choc od siebie zaczynam...od
                                                pewnego czasu
                                                • dana33 Re: Nu, wiadomo niby wszystkim, zes durna.. 30.08.09, 11:35
                                                  danutko..... ty nigdy nie zaczynasz OD siebie..... ty zaczynasz i konczyc O
                                                  sobie....
                                                  nu, mozesz miec te swoje cechy, ale wychowywac mnie nie bedziesz...
                      • amamit Re: Ty nawet, gdybys sie o samosedno otarl.. 29.08.09, 15:23
                        vicky17 napisała:

> marouder.eu napisał:
                        >
                        > > ..i tak bys w nie trafiluncertain
                        > > Piewca smierci miasta i jego mieszkancow!
                        >
                        > odwrotnie..czesc tym,ktorzy nie poddali sie wrogowi i woleli umrzec walczac niz
                        > zyc pod butem. tacy jak ty slinia sie zawsze pod cudzym butem,omdlewajac na
                        > widok obcych kultur glosno krzyczac na temat patriotyzmu.

nikt nie wolal umrzec... nie dlatego zostaje sie zolnierzem... slow brak vickulec...
                        nastepna durna...
                        • d_nutki Re: Ty nawet, gdybys sie o samosedno otarl.. 30.08.09, 07:29
                          amamit napisała:

> nastepna durna...

no coz...i vice versa...a niech tam...co mam sobie zalowac
                          • amamit Re: Ty nawet, gdybys sie o samosedno otarl.. 30.08.09, 09:43
                            to bylo do vickulca Danka... ale jesli sobie zyczysz...
                  • amamit Re: M nie jest w stanie zrozumieć 29.08.09, 15:12
                    wkkr napisał:

> amamit napisała:
                    >
                    > > oj jaki ty durny!
                    > ======================
                    > Widzę że trafiłem w sedno.

tak... jak kula w plot. durak.
      • wkkr Trzeba mieć ojczyznę 29.08.09, 14:07
        by zrozumieć sens takiego czynu.
        PS
        Z dedykają dla takich jak ty.
        www.youtube.com/watch?v=nCVROd6n_8g&feature=related
        • amamit Re: Trzeba mieć ojczyznę 29.08.09, 14:11
          przesadzasz... bijesz nie w ten dzwon...
          patriotyzm to nie tylko pragnienie oddania zycia...
          powstanie nie doprowadzilo do niczego innego...
          zgineli ludzie, zginelo miasto...
          Czesc poleglym, honor tym co przezyli... o to mi caly czas chodzi... i o nic wiecej...
          • wkkr Re: Trzeba mieć ojczyznę 29.08.09, 14:15
            Nie chodzi o patriotyzm tylko przypomnienie pewnego wydarzenia.
            Najwyraźniej niektórym brak elementarnej kultury.
            • amamit Re: Trzeba mieć ojczyznę 29.08.09, 14:16
              co to ma z kultura wspolnego...?
              • amamit Re: Trzeba mieć ojczyznę 29.08.09, 14:18
                twoje zawolanie "trzeba miec ojczyzne" swiadczy o jej braku... tej elementarnej kultury...
                • wkkr Re: Trzeba mieć ojczyznę 29.08.09, 14:21
                  amamit napisała:

> twoje zawolanie "trzeba miec ojczyzne" swiadczy o jej braku... tej
                  elementarnej
                  > kultury...
                  =========================
                  Mam się certolic z takim bufome jak marudny? Wlazł do wątku z
                  buciorami i jeszcze mam go za to pogłaskać?
                  Taki jak on knutem nalezy traktować!
                  • marouder.eu Re: Trzeba mieć ojczyznę 29.08.09, 14:37
                    Takich piewcow absurdalnej tragedii nalezy traktowac z kopa, moj drogi..
        • marouder.eu Gornolotne lgarstwo.. 29.08.09, 14:31
          Ojczyzny nie mierzy sie trupami poleglych i zameczonych, baranie!
          • wkkr Re: Gornolotne lgarstwo.. 29.08.09, 19:51
            marouder.eu napisał:

> Ojczyzny nie mierzy sie trupami poleglych i zameczonych, baranie!
            ==============
            Trollu!
            Nawet nie zadałeś sobie trudu by zajarzyć czego wątek dotyczty!
            Ty zwyczajnie nie masz pojęcia o czym to jest! Czego dotyczy data
            podana w tytule!
            Co chciałem na forum przypomnieć!
            Nie! Ciebie to gó... obchodzi! Ty chcesz się tylko ponawalać!
            Biorac pod uwagę cały aspekt sprawy, poświęcenie i ofiarę tych
            którzy wtedy walczyli musze stwierdzić, że:
            Godzien jesteś najwyższej pogardy!
      • d_nutki Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:35
        a ty z Masady dumny nie jestes?
        • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:09
          znow zly dzien, danutko???
          a dlaczego to marudzinski ma byc dumny z masady? on zyd? albo rzymianin?
          ty dzien w dzien wymyslasz takie bajeczki?
          • wkkr Re: I co, dumny jestes? 30.08.09, 15:35
            dana33 napisała:

> znow zly dzien, danutko???
            > a dlaczego to marudzinski ma byc dumny z masady? on zyd? albo
            rzymianin?
            ================
            To człowiek bez ojczyzny jest....
            On nie jest w stanie pojąć czym dla Żydów jest Massada, Powstanie w
            Gettcie czy wojna 1948 tak jak nie jest w stanie pojąć czym dla
            Polaków jest cała seria powstań oraz buntów przeciw komunizmowi.
      • vicky17 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:36
        marouder.eu napisał:

> Mnie dla przykladu bierze nielichy wqrw. 200 tys. ludzi w 2 miesiace do piachu,
        > nie liczac zabitych po stronie niemieckiej...nie czujesz, jakie to chore?

no najbardziej cie bola chyba te trupy niemieckie..faktycznie straszne.
        ciekawe,ze powstanie bylo chore a wojny izraelskie juz chore nie sa.
        • pozarski Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:40
          Ty jestes chory poyeb,rachcia. Powinnas sie leczyc.
        • marouder.eu Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:40
          Powiedz mi Vicky, na co liczyl rzad londynski i dowodztwo AK? jakie byly szanse
          na realizacje tych celow? Co w sumie osiagnieto?
          • pozarski Re: przy okazji: 29.08.09, 14:43
            www.powstanie.pl/index.php?ktory=13&class=text
          • vicky17 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:46
            marouder.eu napisał:

> Powiedz mi Vicky, na co liczyl rzad londynski i dowodztwo AK? jakie byly szanse
            > na realizacje tych celow? Co w sumie osiagnieto?

latwo hanbic tych prawdziwych POLSKICH patriotow 60 lat pozniej,siedzac w
            miekkim fotelu i wygarbiajac plecy nad kompem. tia to jest prawdziwy,polski
            patriotyzm,wspolczesny i postepowy ma sie rozumiec.
            ty bys niemcowi grochowe gotowal,bo po co z okupantem walczyc..po kiego polacy
            zydow chowali po katach,bylo byc rozsadnym i nie ryzykowac zyciem, wszak to twoj
            ideal czleka patriotycznego.
            • marouder.eu Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:51
              Patriotyzm rzecz jasna, wg ciebie wyklucza rozsadek, nie? Byl taki rysunek
              Mrozka..facet w czapce krakusce opedza sie szabla kilkorgu nieprzyjaciol..i
              podpis.."Najulubiensza taktyka Polakow byla walka z przewazajacymi silami wroga!"
          • d_nutki Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 14:54
            marouder.eu napisał:

>Co w sumie osiagnieto?

co osiagnieta? w sumie? przy stratach 200tys ludzi? w tym bylo
            wszystkich 40 tys AKowcow.Pytasz co osiagnieto.Militarnie
            przegrana.Straty niepowetowane,ale...Polacy osiagneli najwyzsza
            kolejna K R W A W A lekcje patriotyzmu w kolejnym POkoleniu.zapytaj
            sie za 100 lat,a wtedy...czy POLacy zaluja ofiar wczesniejszych
            zrywow patriotycznych? Powstania styczniowego? powstania
            listopadowego? obrony Czestochowy? Psiego Pola? obrony Wiednia?
            wszedzie tam byly ofiary,gwalty,zniszczenia...to sa wydarzenia
            budujace spojnosc Narodu.SPOJNOSC POzareligijna,spojnosc
            obywatelska,spojnosc plemienna...itd.
            • marouder.eu Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:00
              Wojny prowadzi sie w dwu wypadkach, by komus dolozyc i go okrasc i/lub by sie
              przed napastnikiem obronic. Nie prowadzi sie ich dla liczby ofiar Danutko!
              • d_nutki Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:08
                marouder.eu napisał:

> Wojny prowadzi sie w dwu wypadkach, by komus dolozyc i go okrasc
                i/lub by sie przed napastnikiem obronic.

to teoria,ktora nie zawsze przyswieca wszystkim.vide
                wojny 'terrorystyczne' palestynian i alkaidy

>nie prowadzi sie ich dla liczby ofiar Danutko!

zapytaj terrorystow czy tak jest w istocie
                • marouder.eu Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:13
                  Niechcacy zestawiasz Powstancow z jakimcis terrorystami Danutkosmile Moze jednak
                  napij sie tej meliskismile
                  • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:16
                    co znaczy "niechcacy" marudzinski????
                    ona po prostu nie widzi roznicy miedzy zolnierzem, powstancem i terrorysta...
                    babie padlo na mozg juz dawno....
                    • marouder.eu Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:20
                      Nu, ja widze, ze u niej jakis taki niedostatek kryteriow przy ocenie roznych
                      zjawisk, ale skad to i dlaczego, nie pojmujesad
                      • d_nutki Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:26
                        marouder.eu napisał:

> Nu, ja widze, ze u niej jakis taki niedostatek kryteriow przy
                        ocenie roznych zjawisk, ale skad to i dlaczego, nie pojmujesad
                        --------------------------------------------------------------------
                        to,ze nie pojmujesz skad i dlaczego,jak to okresliles-"niedostatek
                        kryteriow" mnie nie dziwi,ale dziwi mnie dlaczego sie do
                        tego 'niedostatku' przyznajesz.liczysz na wsparcie z 'balkonika'?
                        kupa razniej?
                        sila zlego na jednego?
                        uwazaj,bo i ciebie sobie wygasze-ostrzegam po raz ostatni
                        ja nie odczuwam przymusu pisania.
                        • marouder.eu Najlepiej hurtem! 29.08.09, 15:32
                          Popros Siwa, by ci wygasila wszystkie nicki funkcjonujace obecnie na forum..kod
                          zdaje sie na to pozwalasmile
                        • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:35
                          hahahahahahahahaha.... a tos mnie w koncu danutko rozbawila....
                          ty nie odczuwasz przymusu pisania??????????????????
                          ty kobito lazisz z watka na watek, starasz sie w kazdym poscie znalezc cos o
                          tobie, ciagle sie pytasz "to do mnie"?, chociaz ostatni duren wie, ze to nie do
                          ciebie.... czekasz na odpowiedzi, wlazisz w d ostatniemu kretynowi forumowemu,
                          byle ci ktos odpowiedzial, zwrocil na ciebie uwage, poglaskal i moze nawet
                          pochwalil....
                          nu, nu.... ubaw bede miec z tego postu na pare godzin.... big_grin big_grin big_grin
                  • d_nutki Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:21
                    marouder.eu napisał:

> Niechcacy zestawiasz Powstancow z jakimcis terrorystami Danutkosmile
                    Moze jednak napij sie tej meliskismile
                    ---------------------------------
                    moze jednak ty sie nauczysz zestawiac pewne zdarzenia w celu nie
                    popelniania bledow przy wyciaganiu wnioskow ogolnych.
                    pierwsi Zydzi w tym celowali i stad ludzkosc otrzymala mojzeszowe
                    tablice etyczno-moralne zawarte w 9 punktach.pierwsze celowo pomijam
                    dla ateistow.
                    • marouder.eu taa...a meliska stygnie!/nt 29.08.09, 15:25

• d_nutki Re: taa...a meliska stygnie! 29.08.09, 15:27
                        marouder.eu napisał:

jak w temacie
                        -------------
                        wypij ja sobie
                        melisa nie szkodzi

• d_nutki Re: I co, dumny jestes? 30.08.09, 07:35
                    marouder.eu napisał:

> Niechcacy zestawiasz Powstancow z jakimcis terrorystami Danutkosmile

nie "niechcacy" a calkiem chcacy,gdyz w ten sposob
                    oddalam perspektywe osobisto osobnicza.

>Moze jednak napij sie tej meliskismile

melisa jest dobra 'na spokojnosc' jak mawia gospodyni pewnego
                    wirtualnego ksiedza
              • d_nutki Re: I co, dumny jestes? 30.08.09, 07:32
                marouder.eu napisał:

> Wojny prowadzi sie w dwu wypadkach, by komus dolozyc i go okrasc
                i/lub by sie przed napastnikiem obronic. Nie prowadzi sie ich dla
                liczby ofiar Danutko!
                --------------------
                tak,ofiary trafiaja sie "przypadkiem",bo wojna i powstania ich nie
                przewiduja,gdyz przewiduja tylko zwyciestwo...z wyjatkiem upadku
                Masady oczywiscie
            • d_nutki Re:a poza tymi wszystkimi patriotycznymi opisami.. 29.08.09, 15:05
              kierownictwo powstania powinno stanac przed trybunalem stanu za
              POlityczny aspekt PW.Oni wiedzieli,a jak nie wiedzieli,to powinni
              przewidziec,ze armia czerwona i podlegle jej kierownictwu wojsko
              polskie nie przyjda na pomoc powstancom.a rosjanie nie chcieli
              niszczyc Polski,co widac po przykladzie Krakowa i innych polskich
              miast.Starowke Gdanska spalili,ale...za Gdansk tez nie chcieli
              ginac,a Gdansk mial rozbudowane bardzo podziemia.a byly tez inne
              powody-jednak wiecej polityczne niz wojskowe.a i tak ofiary przy
              zdobywaniu Walu Pomorskiego byly ogromne.co wy o tym wiecie?
              was II Armia Polska gen.Berlinga nie interesowala,bo traktowaliscie
              ja jak zdrajcow Narodu.
              • marouder.eu Meliske moze sobie zaparz danutko:/ 29.08.09, 15:12
                Skad u ciebie biora te glebokie a niczym nie poparte przekonania? Ja akurat
                doceniam wysilek Rosjan przy odbijaniu Polski z rak hitlerowcow (zginelo ich na
                polskiej ziemi ok. 600 tys.), doceniam tez ofiare armii Berlinga..na dodatek
                wystepuje w jednej osobie, wiec trudno mnie liczyc jako grupesmile
                • d_nutki Re: Meliske moze sobie zaparz danutko:/ 29.08.09, 15:54
                  marouder.eu napisał:

> Skad u ciebie biora te glebokie a niczym nie poparte przekonania?

niczym nie poparte?
                  skad ta pewnosc,ze 'niczym nie poparte'?
                  • marouder.eu tak szybko zapominasz danutko:( 29.08.09, 15:57
                    Toz mnie wygasilas niespelna 5 min temu na zawsze!
                    • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 29.08.09, 16:00
                      juz poprawiam

marouder.eu napisał:

> Toz mnie wygasilas niespelna 5 min temu na zawsze!
                      • amamit Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 29.08.09, 16:01
                        mnie tez wygas smile prosze smile))
                        • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 29.08.09, 16:03
                          ooooo.... to jest pomysl....
                          mnie tez, danutko..... wygas koniecznie..... i to natychmiast...
                          nie ma problemow z u ou ie..... zwyczajnie: dana33 i klik... big_grin
                          • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 29.08.09, 16:10
                            dana33 napisała:

> ooooo.... to jest pomysl....
                            > mnie tez, danutko..... wygas koniecznie..... i to natychmiast...
                            > nie ma problemow z u ou ie..... zwyczajnie: dana33 i klik... big_grin

to ja decyduje kogo i kiedy mam sobie wygaszac.
                            ty tez tak mozesz robic.
                            ale nie
                            ty wolisz wyrzucac jak ktos ci sie w pas nie klania i nie chce byc
                            twoim podnozkiem. wiewm,wiem...nie kazdy musi byc podnozkiem,ale
                            dwie dany na jednym zamknietym forum to o jedna za duzo-czyz nie?
                            • amamit Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 29.08.09, 16:13
                              ale prosby nie rozpatrzysz? ja ci moge dac liste moich nickow smile
                              za kazdym lazisz...
                              i od kiedy ty masz Dana na imie?
                            • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 29.08.09, 16:19
                              jasne.... wszyscy sa moim podnozkiem.... codziennie z samego rana wysylam do
                              wszystkich uczestnikow ereca okolnik ze wskazowkami, jak sie maja tego dnia
                              zachowac, o czym pisac i jakie odpowiedzi komu dawac.... jak sie chalercia nie
                              podporzdkowuja, to won z ereca.. big_grin
                            • ariadna-enta Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 29.08.09, 17:38
                              dwie Dany na jednym forum to faktycznie za dużo.)))
                              • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 07:39
                                ariadna-enta napisała:

> dwie Dany na jednym forum to faktycznie za dużo.)))

gwoli przypomnienia to...z waszego forum zrezygnowalam i zostalam
                                skreslona dwa akty jednoczesnie prawie.z tego tez chcecie mnie
                                wyrzucic? teraz jestem z moim prawie pierwotnym loginem,wiec odetnij
                                sie ode mnie-raz na zawsze enta ariadno!
                                • amamit Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 09:54
                                  zeby byla jasnosc... lubie kiedy sytuacje sa jasne i chce zebys sie odczepila od Dany i innych...
                                  wylecialas z Erec przeze mnie... nie moglam "przejsc" twoich tekstow o religijnych Zydach i innosci tego narodu... o innych nie wspomne...
                                  w niektorych postach tutaj przyznajesz, ze nic nie wiesz o tradycjach (nie tylko tych zwiazanych z religia), historiii Zydow w Polsce (i nie tylko), ale tam, na forum "robilas za eksperta"... pouczalas Izraelczykow w sprawach o ktorych tez niewiele wiesz... i robilas to w sposob, ktory jest nie do przyjecia...
                                  a teraz zakoncz juz temat Forum Erec Israel...
                                  • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 10:55
                                    nu, nie bylas jedyna, amamit...
                                    ona tam nic innego nie robila, tylko sklocala i denerwowala prawie wszystkich...
                                    ale lubi przedstawiac zawsze wszystko tylko z jej punktu, jako ta biedna i
                                    niewinna i wogole "co ode mnie chcecie" smile
                                    • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:12
                                      dana33 napisała:

> nu, nie bylas jedyna, amamit...
                                      > ona tam nic innego nie robila, tylko sklocala i denerwowala prawie
                                      wszystkich. ale lubi przedstawiac zawsze wszystko tylko z jej
                                      punktu, jako ta biedna i niewinna i wogole "co ode mnie chcecie"
                                      smile

to o mnie te pustoslowia bez dowodow?
                                      aha, nie dotarlo,ze moglam cos tam w miedzyczasie w sobie
                                      poprawic,czyli ze...krytyka nie idzie w las...
                                • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 10:53
                                  nie bujaj.... nie zrezygnowalas.... drzwi ci zamknelismy....
                                  powtarzasz ta bujda ciagle od nowa....
                                  ty mi tu o wzywaniu imienia boskiego, ale klamac, czego ten bo zakazal, nie
                                  przestajesz.... ot, hipokrytka....
                                  • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:10
                                    dana33 napisała:

> nie bujaj.... nie zrezygnowalas.... drzwi ci zamknelismy....

napisalam przeciez-wroc do orginalu-ze odbylo sie to prawie
                                    rownoczesnie z moim wyprzedzeniem nieuniknionego faktu po
                                    konwersacji na privie z absztyfikantem.

> powtarzasz ta bujda ciagle od nowa....

i bede powtarzac. fakty moga udowodnic daty i godziny rozwoju
                                    zdarzenia

> ty mi tu o wzywaniu imienia boskiego, ale klamac, czego ten bo
                                    zakazal, nie przestajesz.... ot, hipokrytka....

ja NIGDY nie klamie,co najwyzej nie od razu wszystko napisze(powiem)
                                    oraz czasem pokoloryzuje swoim slownictwem.
                                    udowodnij mi choc JEDNO klamstwo,ktorego bym nie uznala,ze sie
                                    przypadkiem trafilo 'przeklamanie' co najwyzej. przyznaje,ze
                                    nie od razu nieraz chwytam fakty za fakty a przeklamania za klamstwa
                                    • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:24
                                      po tym, jak ci zamknelam drzwi, to nie moglas juz sama "zrezygnowac", nie
                                      dociera to do ciebie? jakbys chciala zrezygnowac, moglas to zrobic wczesniej...
                                      jak wykreslilam twoj nick z listy uczestnikow ereca, to moglas najwyzej jeszcze
                                      podskoczyc...
                                      mam zamiescic moj list do ciebie, idiotko??????
                                      • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:31
                                        dana33 napisała:

> po tym, jak ci zamknelam drzwi, to nie moglas juz
                                        sama "zrezygnowac",

zabraniasz mi miec swoja wole?
                                        to ja sama ZADECYDOWALAM,ze was opuszczam,a ty tylko do mojej
                                        woli sie dopasowalas-TAKA JEST PRAWDA!
                                        mam podac przyczyny mojej rezygnacji z waszego forum?
                                        chcesz zebym TO opisala i wywolala jeszcze wieksze zgorszenie wami?
                                        • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:40
                                          o jezuuuuuuuuuuuuu...... do ciebie nic nie dociera, nie?????

co ty mialas zamiar zrobic, to twoj interes.... moglas miec ten zamiar, o
                                          ktorym ja nie wiedzialam oczywiscie... bo pisalas na forum pare razy "wykresl
                                          mnie" albo "wyrzuc mnie", ale sama tego nie zrobilas, mimo wielokrotnych
                                          ostrzezen tak na forum jak i w mailach prywatnie.... jak ciebie wywalilam, to
                                          twoj nick ladnie wisial na liscie uczestnikow erec.... tak ze co chcialas, jakie
                                          zamiary mialas,
                                          nie mialy juz znaczenia w momencie, jak ja cie wykreslilam z listy.
                                          teraz doszlo????

nic ci idiotko nie zabraniam.... kazdy ma swoja wole... ty moze mialas zamiar,
                                          ale go nie wykonalas.... doszlo teraz?

opisz co chcesz, danutko... tylko nie zapomnij, ze zazadam dowodow na wszystko,
                                          co napiszesz... tak juz mam.... big_grin
                                          • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:51
                                            dana33 napisała:

> opisz co chcesz, danutko... tylko nie zapomnij, ze zazadam dowodow
                                            na wszystko, co napiszesz... tak juz mam.... big_grin

nie ma problemu-mam odpowiednie dowody na pismie-te z pogotowia
                                            ratunkowego tez. chcesz wkopac swoich przyjaciol?
                                            za nie udzielenie pomocy?
                                            • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:58
                                              nu, nie moge......... pogotowie cie musialo zabrac po wyrzuceniu ciebie z
                                              ereca???? ataku serca dostalas? skretynialas do reszty???
                                              napisalas wyzej czarno na bialym: "mam podac przyczyny mojej rezygnacji z
                                              waszego forum? chcesz zebym TO opisala i wywolala jeszcze wieksze zgorszenie
                                              wami?"

ja wiem dokladnie, o czym ty piszesz.... lzesz i to bezczelnie, bo pomoc zostala
                                              ci zaofiarowana wtedy i nie chcialas jej... wolalas, zeby zadzwonic po czlonka
                                              rodziny, prawda?
                                              i to bylo jakies dwa lata przed wyrzuceniem cie z ereca....
                                              albo manipulujesz i klamiesz bezczelnie, albo nie jestes przy zdrowych zmyslach
                                              i w takim przypadku radze ci udac sie do lekarza...
                                              • pozarski Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:01
                                                A co sie stalo? Tez chce wiedziec! To nieobliczalna kobitka,ta nutka.pl.wink)
                                              • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:02
                                                dana33 napisała:

> ja wiem dokladnie, o czym ty piszesz.... lzesz i to bezczelnie, bo
                                                pomoc zostala ci zaofiarowana wtedy i nie chcialas jej... wolalas,
                                                zeby zadzwonic po czlonka rodziny, prawda?

znasz relacje z jednej strony...a polprawda to-jak mawial
                                                prof.Tichsner-polprawda to g*no prawda
                                          • pozarski Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 11:53
                                            Dana, ja mialem z nia takie gadki pare lat temu. Do niej nic nie dociera. Jej
                                            nikt nie bedzie mowil,ze czarne jest czarne i biale - biale. Ona wie swoje. A ze
                                            wie swoje,bedzie ci wiercila dziure w brzuchu swoim belkotem az do kompletnego
                                            zanudzenia cie. I wtedy uzna,ze pojedynek wygrala. Odpusc sobie. Dobrze ci
                                            radze.wink))
                                            • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:06
                                              ona jest naprawde szurnieta, pozarski.... po prostu szurnieta....
                                              • pozarski Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:17
                                                To ja wiem od dawna,ale co z tym wypadkiem? Chcem wiedziec.wink
                                                • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:19
                                                  nu nieeeee..... tego napewno nie zamieszcze na forum publicznym...
                                                  to jej prywatna sprawa....
                                                  natomiast jak klamie co do ereca, to juz insza inszosc...
                                                  ale chyba w koncu dotarlo, ze posunela sie za daleko i zamilkla...
                                                  • pozarski Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:22
                                                    Na mnie tez kiedys napadla forum za cos,co sobie wymyslila,ze sie zdarzylo
                                                    prywatnie. To stara figlara ta nutka.pl.wink
                                                  • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:27
                                                    figlara?????
                                                    nu, pozarski..... kandelabr to tez ladne slowo... big_grin big_grin big_grin
                                                  • pozarski Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:32
                                                    Moze byc kandelabr. Nie bede sie klocil.wink)
                                                  • d_nutki Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:36
                                                    dana33 napisała:

> ale chyba w koncu dotarlo, ze posunela sie za daleko i zamilkla...

nie posunelam sie za daleko,uzywajac twojego opisu.
                                                    zamilklam gdyz...uznalam i twoje granice do
                                                    prywatnosci . ot i cala przyczyna mojego zamilkniecia w tym temacie
                                                    twoich przyjaciol
                                                  • dana33 Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 12:50
                                                    moje granice do prywatnosci???????
                                                    erec nie jest prywatny.... i sprawe twojego wyrzucenia z ereca to ty wynioslas
                                                    na aque....

skoncz wreszcie danutko.... nawet jak ty tego nie rozumiesz, to skoncz robic z
                                                    siebie idiotke....
                                • ariadna-enta Re: wpisalam do kasacji login bez ' u' 30.08.09, 15:16
                                  raz odeszłaś zereca z powodu mnie szanowna danutko
                                  jako,że jestem ukrytą antysemitką
                                  to mnie wtedy utwirdziło,że masz kuku na muniu
                                  i z każdym dniem utwierdzam sie w tym coraz bardziej
                                  ale pisz,pisz
                                  psajami lubię Cię czytać.))
                      • dana33 marudzinski...... 29.08.09, 16:01
                        jesli ci zabraknie chusteczek do otarcia lez z powodu wygaszenia cie przez
                        danutke, to tylko daj znac i podesle od razu caly container.. big_grin
                        • pozarski Re: marudzinski...... 29.08.09, 16:08
                          Ja ta wariatke mam juz dawno wygaszona.wink
                          • dana33 Re: marudzinski...... 29.08.09, 16:20
                            okolnika dzisiejeszego nie przeczytales, pozarski????
                            do danutki tylko per your highness... big_grin big_grin big_grin big_grin
                            • amamit Re: marudzinski...... 29.08.09, 16:22
                              big_grinDDDD
                          • d_nutki Re: marudzinski...... 29.08.09, 16:35
                            pozarski napisał:

> Ja ta wariatke mam juz dawno wygaszona.wink

no fajnie smile
                            20 wpisow bez odpowiedzi,a raczej oplucia smile
                        • marouder.eu Juz mnie zabraklo, gdyz tak rzewnie placze!/nt 29.08.09, 16:16

• dana33 Re: Juz mnie zabraklo, gdyz tak rzewnie placze!/n 29.08.09, 16:22
                            juz hercules zaladowany chusteczkami w drodze do ciebie, marudzinski...
                            na nastepne 2 dni powinno ci wystarczyc... smile smile smile
            • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:14
              ale ty bredzisz, danutko.... i jeszcze te twoje zaznaczania ciagle "po" w kazdym
              slowie.... co za idiotyzm....

i co? spoilo to powstanie narod polski????? bo ja niestety tego spojenia nie
              widze... wrecz odwrotnie....
              • off_nick Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 15:26
                dana33 napisała:

> i co? spoilo to powstanie narod polski????? bo ja niestety tego spojenia nie
                > widze... wrecz odwrotnie....

Nie spoiło,bo lud pracujący miast i wsi uwierzył władzy,że AK to zapluty karzeł reakcji.
                Ta wiara w niektórych środowiskach jeszcze dzisiaj ma swoich wyznawców.

https://artyzm.com/obrazy/zakrzewski-olbrzym.jpg
                • marouder.eu Nie spoilo, bo nie moglo! 29.08.09, 15:34
                  Daremna ofiara nigdy nie spaja, zawsze dzieli..niech bedzie, ze tylko moim zdaniem.
                  • wkkr Re: Nie spoilo, bo nie moglo! 29.08.09, 19:42
                    marouder.eu napisał:

> Daremna ofiara nigdy nie spaja, zawsze dzieli..niech bedzie, ze
                    tylko moim zdan
                    > iem.
                    =====================
                    Co ty pie...sz człowieku? Nikt nie potrafi odpowiedzieć czy ofiara
                    była daremna! Stosunek (pozytywny) do PW jak żadne wydarzenie
                    jednoczy Polaków! Nie bez powodu Kaczyński wypromował się na Muzeum
                    Postania właśnie! Zresztą muzeum od poczatku jest praktycznie non
                    stop oblężone!
                    PS
                    Marudziński ty się zajmij sensem powstania w gettcie! Niech cię
                    głowa o Powstanie Warszawskie nie szczypie!
                    • pozarski Re: Nie spoilo, bo nie moglo! 29.08.09, 19:51
                      Ty abs(t)srakcyjny kutasie. Zajmij sie swoja glowa,palancie.
                      • wkkr Re: Nie spoilo, bo nie moglo! 29.08.09, 19:54
                        pozarski napisał:

> Ty abs(t)srakcyjny kutasie. Zajmij sie swoja glowa,palancie.
                        ===============================================================
                        To co napisałeś mówie wiele o tobie.
                        Twoja wulgarność wywołuje jedynie obrzydzenie.
                        • marouder.eu Ty abstarakt odczmuchaj sie od Pozarskiego.. 29.08.09, 22:06
                          ..becwale jeden dla siebie nielitosciwy a skup sie na mniesmile
                          • pozarski Re: Ty abstarakt odczmuchaj sie od Pozarskiego.. 29.08.09, 23:05
                            Panie M.! Czy my nie mozemy sie bawic wspolnie? Ten dziubasek na FF pisze same
                            komplementy o aqua,wiec trzeba go troszke potarmosic.wink))
              • d_nutki bez re: 29.08.09, 15:56
                dana33 napisała:

> ale ty bredzisz, danutko....
                • dana33 Re: bez re: 29.08.09, 16:00
                  jasne, ze bez re..... nawet nie oczekiwalam.... bo co mozna napisac re do
                  bredni, jakie tutaj wypisujesz?
                  • d_nutki Re: bez re: za to z ups...do gory 30.08.09, 07:41
                    dana33 napisała:

> jasne, ze bez re..... nawet nie oczekiwalam.... bo co mozna
                    napisac re do bredni, jakie tutaj wypisujesz?
              • wkkr Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 19:47
                dana33 napisała:
                > i co? spoilo to powstanie narod polski????? bo ja niestety tego
                spojenia nie
                > widze... wrecz odwrotnie....
                ===================================
                Trudno się dziwić skoro spogladasz z nad Jordanu!
                Powstanie Warszawskie to nie twoja rzecz.
                Może byś tak coś napisała na temat okupacji Zachodniego Brzegu lub
                Strefy Gazy? Ciekawe dlaczego ci cholerni Arabowie bezprzerwy się
                buntują?
                • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 19:56
                  jak najbardziej moja rzecz, abstrakcie....
                  - polska to tez moj kraj
                  - moja babcia zginela w tym powstaniu
                  - jesli ty mozesz przez lata wtracac sie do mojego panstwa znad wisly, to ja tak
                  samo moge w sprawy polskie z jerozolimy, ktora jak wiem, nie lezy nad jordanem....
                  • wkkr Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 20:03
                    gdybym zaczął wypisywać teksty o bezsensie powstania w gettcie
                    pewnie został bym zadziobany...
                    Ja się na temat waszego powstania nie wypowiada, wy też mozecie
                    milczeć na temat naszego powstania - choćby przez grzeczność.
                    • pozarski Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 20:05
                      I dobrze by ci to zrobilo abs(t)rakcie, takie zadziobanie.wink
                      • wkkr Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 20:07
                        pozarski napisał:

> I dobrze by ci to zrobilo abs(t)rakcie, takie zadziobanie.wink
                        ===================
                        Brak ci elementarnej kultury.
                        Najwyraźniej zaniedbano pierwsze lata twojego wychowania.
                        • pozarski Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 20:20
                          Dziobaku,paszoł!wink))
                    • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 21:08
                      glupoty piszesz, abstrakt...
                      ludzie w getcie wiedzieli dobrze, ze jedyne co ich czeka to smierc...
                      nie mieli najmniejszych watpliwosci i najmniejszej tez nadzieji, ze przezyja...
                      woleli wiec zginac w ten sposob, zabijajac przy tym jeszcze paru hitlerowcow,
                      niz umrzec zagazowani...

natomiast te 200 000 moglo przezyc... nie musieli umierac wlasnie za
                      jakas idee bez zadnej, ale to najmniejszej szansy na wygrana...
                      nie ma watpliwosci, ze nalezy im sie szacunek i pamiec... ale o ile bardziej
                      przydaliby sie polsce zyjac?
                      • off_nick Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 21:20
                        dana33 napisała:

> natomiast te 200 000 moglo przezyc... nie musieli umierac wlasnie za
                        > jakas idee bez zadnej, ale to najmniejszej szansy na wygrana...

Ci,którzy przeżyli dzisiaj mówią,że postąpiliby powtórnie tak samo.
                        Oni przez 5 lat czekali na ten czas przygotowując się do Powstania.
                        Ideę mieli i szansę na wygraną też.
                        Czy przydaliby się Polsce żyjąc?
                        Wątpliwe,wszak znamy powojenne losy AKowców.
                        • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 21:23
                          myslisz ze mieli????
                          ja tak nie mysle.... nie z rosjanami stojacymi za wisla...
                          ci czekali spokojnie, az sie powstancy wykrwawia....
                    • dana33 Re: I co, dumny jestes? 29.08.09, 21:14
                      i jeszcze jedno abstrakt....
                      co to za historia z tym "waszym" powstaniem????
                      wylazi tutaj antysemita......

jak wiem, to powstancy w getcie warszawskim powiesili dwie flagi...
                      ta z dwoma niebieskimi pasami i ta z polskim orlem...

z cala pogarda dla ciebie, abstrakt....
                      • wkkr Re: I co, dumny jestes? 30.08.09, 15:39
                        dana33 napisała:

> i jeszcze jedno abstrakt....
                        > co to za historia z tym "waszym" powstaniem????
                        > wylazi tutaj antysemita......
                        ====================================================
                        Ty chyba oszalałaś...
                        Mam ci przypomnieć kto zorganizował powstanie w Gettcie? Kto
                        przygotował i wywołał Powstanie Warszawskie?
                        O faktach sie nie dyskutuje.
                        • pozarski Re: I co, dumny jestes? 30.08.09, 15:41
                          wkkr napisał:

> dana33 napisała:
                          >
                          > > i jeszcze jedno abstrakt....
                          > > co to za historia z tym "waszym" powstaniem????
                          > > wylazi tutaj antysemita......
                          > ====================================================
                          > Ty chyba oszalałaś...
                          > Mam ci przypomnieć kto zorganizował powstanie w Gettcie? Kto
                          > przygotował i wywołał Powstanie Warszawskie?
                          > O faktach sie nie dyskutuje.

Opowiedz miejscowy kretynku wszystko jak na spowiedzi! I faktow tez nie
                          omijaj.wink
                      • wkkr Re: I co, dumny jestes? 30.08.09, 15:43
                        Co sądzisz o historii Massady?
                        Czy potępiasz dowódców którzy podjęli takie a nie inne decyzje?
                        Widzisz jakie sens w tej historii?
                        Powiedz czym jest obrona Massady dla dzisiejszego Izraela?
                        Jakie ma znaczenie ta twierdza i historia jej obrony dla IDF?
                        Odpowiedz na te pytania a potem zastanów się nad sensem PW.
                        • pozarski Re: I co, dumny jestes? 30.08.09, 15:44
                          Ty to opowiedz,ale wlasnymi slowami,tutejszy idioto.wink
      • aaki marouder -zmien nick na man(o)urer 30.08.09, 08:28
        uncertain
    • wkkr Zadziwiające 29.08.09, 20:00
      Nikt z dyskutantów nie ma pojęcia czego dotyczy ten wątek.
      Dlaczego taka a nie inna data.... Taka a nie inna piosenka....
      Więcej nawet!
      Nikt nie wykazał chęci zrozumienia!
      ========================================
      • pozarski Re: Zadziwiające 29.08.09, 20:21
        Widac slabo sie starasz, abs(t)rakcie, malo zrozumialy dziobaku.wink))
      • d_nutki Re: Zadziwiające 30.08.09, 07:55
        wkkr napisał:

> Nikt z dyskutantów nie ma pojęcia czego dotyczy ten wątek.

o tym najlepiej wie jego zalozyciel.
        a ze dyskusja zboczyla na prywatne docinki...tak niestety tu jest
        najczesciej.

> Dlaczego taka a nie inna data.... Taka a nie inna piosenka....

przesluchalam jeszcze raz,i jeszcze...co komu w duszy gra...mnie
        zagralo,ze jednak mala grupka przedarla sie ze Starego Miasta do
        Srodmiescia

> Więcej nawet!
        > Nikt nie wykazał chęci zrozumienia!
        > ========================================

staram sie,ale o Powstaniach wiem niewiele gdyz...boli mnie gleboko
        smierc i upadek takich zrywow narodowych.wiem,ze zaraz beda pomyje
        na moja glowe z powodow konotacji ze wspolczesna wersja BW,ale to
        N I E PRZYSTAJACE w zadnym przypadku!!!
    • melord Re: 30/31.08.44 30.08.09, 08:47
      www.pw44.pl/przebicie.htm
      • d_nutki Re: 30/31.08.44 30.08.09, 10:04
        najbardziej czytelna byla dla mnie dolaczona mapka z obrysami i
        strzalkami.tomoje takie skrzywienie zawodowe,ze najwiecej widze na
        dolaczonym rysunku z opisem ze strzalkami.
        to sie nazywa pamiec wzrokowa?
        • wkkr Re: 30/31.08.44 30.08.09, 15:06
          d_nutki napisała:

> najbardziej czytelna byla dla mnie dolaczona mapka z obrysami i
          > strzalkami.tomoje takie skrzywienie zawodowe,ze najwiecej widze na
          > dolaczonym rysunku z opisem ze strzalkami.
          > to sie nazywa pamiec wzrokowa?
          ======
          owszem
          PS
          Wreszcie jakieś merytoryczne posty....
          • pozarski Re: 30/31.08.44 30.08.09, 15:38
            wkkr napisał:

> d_nutki napisała:

> PS
            > Wreszcie jakieś merytoryczne posty....

No, abs(t)rakt, nareszcie godny ciebie interlokutor. Jest i wierszyk wam
            poswiecony, przez naszego (wiadomo!) kochanego J.Tuwima.wink

"Spotkali się w święto o piątej przed kinem miejscowa idiotka z tutejszym
            kretynem. Tutejsza idiotko - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pojsc ze mna
            na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła: - Z ochotą. Albowiem Cię
            kocham, tutejszy idioto. Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko i poszedł
            do kina z tutejszą idiotką. Na miłym macaniu spłynęła godzinka i była szczęśliwa
            miejscowa kretynka. Aż wreszcie szepnęła: Kretynie tutejszy! Ten film, mam
            wrazenie, jest coraz nudniejszy. Więc poszli na sznycel, na melbę, na winko,
            miejscowy idiota z tutejszą kretynką. Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym
            tutejsza idiotka z kretynem miejscowym. W ten sposob dorobią się córki lub syna:
            idioty, idiotki, kretynki, kretyna, by znowu sie mogli spotykac przed kinem
            tutejsza idiotka z miejscowym kretynem"
            • szach0 ________losowo z ciekaw. przeczytałem 2 posty! 30.08.09, 15:46
              Re: M nie jest w stanie zrozumieć
              Autor: amamit 29.08.09, 15:12 Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedz cytując Odpowiedz

wkkr napisał:

> amamit napisała:
              >
              > > oj jaki ty durny!
              > ======================
              > Widzę że trafiłem w sedno.

tak... jak kula w plot. durak.
              ________________________####################_____________________
              Re: Nie spoilo, bo nie moglo!
              Autor: wkkr 29.08.09, 19:54 Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedz cytując Odpowiedz

pozarski napisał:

> Ty abs(t)srakcyjny kutasie. Zajmij sie swoja glowa,palancie.
              ===============================================================
              To co napisałeś mówie wiele o tobie.
              Twoja wulgarność wywołuje jedynie obrzydzenie.
              • szach0 ___________________I zrezygnowałem z dalszych prób 30.08.09, 15:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka