romand Re: czy ktoś z was próbował? 09.01.04, 10:29 Coś się popsuło więc jeszcze raz treść. No właśnie czy ktoś z was próbował combizym? Przepisał mi to gastrolog i mam jakby mniejsze objawy. Może ktoś tez coś takiego doświadczył czy to tylko autosugestia. Pozdrawiam Roman Odpowiedz Link
asia23bb Re: czy ktoś z was próbował? 09.01.04, 13:55 Stosuje combizym od kilku tygodni i faktycznie objawy jakby troche sie zmniejszyly, ale uwazam, ze za malo aby mowic, ze ten lek jest skuteczny. Co jeszcze Ci pomagalo? Pozdrawiam i zycze dobrego samopoczucia :) Asia Odpowiedz Link
mahoney Re: czy ktoś z was próbował? 10.01.04, 22:05 hm , co to jest combizym , napiszcie cos wiecej Odpowiedz Link
asia23bb Re: czy ktoś z was próbował? 13.01.04, 14:31 Combizym to taki lek ulatwiajacy trawienie. Pozbywa sie zlych bakterii, ktore nam tak dokuczaja :) Najlepiej jesli sobie poczytasz tu: www.fp.com.pl/sankyo/com_00.html "Niezwykle ważne dla trawienia są enzymy trzustkowe. W ich skład wchodzą: lipaza, która przyspiesza trawienie tłuszczów, amylaza ułatwiająca trawienie węglowodanów, czyli cukrów złożonych, oraz trypsyna wspomagającą trawienie białka. W przypadku niedoboru tych enzymów niezbędne jest wspomaganie trzustki przy pomocy leków, np. przy pomocy preparatu Combizym" www.twojaapteka.hg.pl/ciekawostki.html Pozdrawiam serdecznie, Joasia Odpowiedz Link
fion_a Re: czy ktoś z was próbował? 13.01.04, 23:00 Tak,ale to jest tylko na poprawe trawienia.......stosowałam jako lek dodatkowy,np.po ciezszych posiłkach, albo jedzeniu "wakacyjnym" Odpowiedz Link