marialudwika 25.03.04, 12:24 Czy mozna ten lek kupic bez recepty??Pozdro ml P.S. Ciagle o nim tu czytam,ale jakos mojej lekarce domowej/=rodzinnej/ nie przychdzi on do glowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olla10 Re: DUSPATALIN 25.03.04, 12:33 Dowiem się, czy to możliwe. Natomiast jest mozliwe, ze ten lek znany jest w Holandii (nota bene kraju producenta - Solvay Pharmaceuticals B.V.) pod inną nazwą HANDLOWĄ. Własciwym składnikiem jest chlorowodorek mebeweryny (mebeverini hydrochloridum) w dawce 200 mg na kapsułkę. Poszukaj, czy na lekach, które są Ci znane nie widnieje taka łacińska nazwa. Serdecznie pozdrawiam, O. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DUSPATALIN 25.03.04, 15:15 Mila ollu,moja lekarka "doradza" jesc duzo blonnika i pic duzo plynow,sadze,ze ma mnie za hipochondryczke!!Podobne doznania maja inni "nieszczesnicy" z ta dolegliwoscia/wiem to z holenderskiego forum o IBS/.Jedyne jeszcze,co "domowa" moze wymyslic to odeslanie mnie do gastrologa.Czyli spychotechnika bo u gastrologa bylam,prywatnie i on nic nie wykryl.Tak to tutaj wyglada.POzdro ml Odpowiedz Link
olla10 Re: DUSPATALIN 25.03.04, 15:41 Zorientuję się jak wygląda możliwość zakupu tego leku bez recepty i dam Ci znać. Z lekarzami tak już jest - zbyt często bagatelizują to, co nas dręczy. No ale w końcu od pomocy mamy forumowiczów... :))) Pozdrawiam, O. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DUSPATALIN 25.03.04, 15:59 Bede Ci wdzieczna,poprosze o wyslanie mi,jesli "da sie" kupic bez recepty.POzdro ml P.S. Dobrze,ze mamy nasze forum. Odpowiedz Link
olla10 Re: DUSPATALIN 26.03.04, 09:51 Marioludwiko, pierwsza wiadomosc nie jest korzystna - Duspatalin jest wydawany wylacznie na recepte. W trakcie weekendu sprobuje ponegocjowac :). Odezwe sie w poniedzialek. Jedno opakowanie leku (30 kapsulek - na 2 tyg.) kosztuje ok. 32 zl. W razie czego: 2 na pierwszy rzut? Pozdrawiam, O. Odpowiedz Link