31.08.04, 11:03
Nie wiem, czy to autosugestia ale zdaje się że Colon C mi pomaga. Biorę go
dopiero od piątku, a do tego przeszłam na dietkę. Do tej pory dietka
kojarzyła mi się z ziołami na przeczyszczenie - im mniej jadłam tym rzadziej
się wypróżniałam (raz na 3-4 dni) brałam więc ziółka. Teraz ziółka
odstawiłam, piję tylko rano i wieczorem Colon C i działa. Normalnie
codziennie!!! Fakt, że wzdęcia mam ale chyba już nie tak duże. Dam znać za
kilka dni czy nadal będę w takiej euforii. Ponieważ mam postać "zaparciową"
ZJN, teraz dzięki temu preparatowi czuję się super. Nie wiem, może to jest
zbieg okoliczności - pisałam że trzymam dietę, ale kończę ją w najbliższą
niedzielę, czyli gdzieś za 1,5 tygodnia będę wiedziała czy czuję się lepiej
czy nie.
Są tylko 2 minusy tego preparatu: CENA!!!!! - ok. 20 zł za opakow. 90 g
(takie małe bo wzięłam na próbę żeby sprawdzić czy na mnie działa - starcza
na ok 9 dni) i konsystencja. Osobiście nie lubię pić czegoś co wygląda
dziwnie i nie bardzo (oprócz opisu na opakowaniu) wiem co to jest.
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obserwuj wątek
    • 13_weronika Re: Colon C 31.08.04, 12:36
      Hej! Ja też wczoraj postanowiłam sobie kupić Colon C, na te nieszczęsne
      zaparcia.. Brałam go kiedyś, ale nizbyt regularnie i w sumie nie pamiętam czy
      to mi pomagało, bo w tedy nie miałam tak silnych zaparć jak teraz (miałam
      raczej gorsze i lepsze dni).. Teraz chcę sprawdzić czy to mi pomoże.
      Postanowiłam brać trochę większą dawkę - 2 łyżeczki na szklankę wody (myslę że
      mi nie zaszkodzi przy takim "zatkaniu" hi, hi :) Też się odezwę jakie będą
      skutki.. Pa!
      • marialudwika Re: Colon C 31.08.04, 21:26
        W takim razie i ja zaraz wezme,z lenistwa naogol zapominam ...
        ml
    • gosc_z_pytaniem a nie mowilem:-) 04.09.04, 07:35
      ja stosuje od kilku tygodni i wszystko jest OK, nawet te bole o ktorych w
      ponizszym watku napisalem ustapily...
      cena: coz, moze ktos zna tanszy odpowiednik?
      • teresa181 Re: a nie mowilem:-) 06.09.04, 09:15
        No, rzeczywiście mówiłeś. Biorę go już półtora tygodnia i jest o wiele lepiej.
        Nawet w tym najgorszym dla kobiety "okresie" było o wiele lżej, mniej bólu
        żołądka. Polecam, piszcie czy wszystkim pomaga.
        Pozdrawiam!!!
        • marialudwika Re: a nie mowilem:-) 26.09.04, 14:16
          Po ostatnich problemach,najpierw grypa jelitowa,"leczenie" jej imodium...potem
          okropne bole brzucha skurczowe bo imodium zatyka na amen..zaczelam regularnie
          uzywac Colon Clean i poczulam sie lepiej.Mialam taka nauczke,ze nie bede z
          lenistwa Colon C nie brac.
          Wszystkim polecam ten srodek.
          ml
          • teresa181 Re: a nie mowilem:-) 28.09.04, 13:12
            dzisiaj juz wiem, ze Colon C pomaga na wypróżnianie - super. Mając w pamięci
            czasem kilkudniowe przerwy w odwiedzaniu toalety, teraz, kiedy codziennie (!!!)
            2 razy odwiedzam ten przybytek stwierdzam że warto wydać parę złotych (w
            przeliczeniu na dni miesiąca nie jest tak tragicznie). Wszystkich dolegliwości
            oczywiście nie eliminuje (wzdęcia i gazy są nadal, ale już nie tak tragiczne -
            nie w takiej ilości). Po tych 4 tygodniach jestem w stanie założyć dopasowane
            spodnie!!! (zamiast takich z gumką). A bywają dni kiedy kompletnie żadnych
            dolegliwości nie mam. Spróbujcie, może też Wam pomoże (piszę do do tych z
            zatwardzeniami bo nie wiem jak to działa na osoby z biegunką). I napiszcie!!!

Pozdrawiam !!!
            • teresa181 Re: a nie mowilem:-) 05.10.04, 08:42
              Słuchajcie dziewczyny! (te które mają problemy z żołądkiem w czasie okresu).
              Prawie żadnych bóli żołądkowych - chyba też dzięki Colon C. No, chyba że sama
              sobie to wmówiłam, czyli działa sugestia. Chociaż nie sądzę, bo nigdy nie byłam
              podatna na żadne placebo. Będę brać dalej bo czuję się super. Spróbujcie i
              piszcie czy na Was też działa? może znajdziemy dzieki temu środek pomagający
              przynajmniej w 50%?
              Pozdrawiam - Teresa
              • marialudwika Re: a nie mowilem:-) 12.10.04, 15:43
                Zaniedbalam Colon C kilka dni i odrazu dostalam boli jelita i glowy.Mam nauczke.
                ml
              • asia23bb czyzby cudo?:)) 12.10.04, 16:02
                Wow! Brzmi super! Zastanawiam sie czy nie sprobowac, chociaz gdy trzymam diete
                i duzo sie ruszam, nie mam duzych problemow z zaparciami. Problemem sa
                natomiast wzdecia i gazy:(( Myslicie, ze na to tez pomaga??

Pzdr
                A
                • teresa181 Re: czyzby cudo?:)) 13.10.04, 09:14
                  Pomaga w 50%. Wzdęcia są mniejsze, gazy przy okazji też. spróbuj małe
                  opakowanie (90g) może też Ci pomoże.
                  Pozdrawiam - Teresa
                  • marialudwika Re: czyzby cudo?:)) 13.10.04, 11:07
                    Moze to nie jest cudo Asiu,ale pomaga regularnemu wyproznieniu,zapobiega
                    robieniu sie w kiszkach "skladow",jak ja to nazywam.Odnosze wrazenie,ze i wzdec
                    etc. jest mniej,ale trzeba to brac 2 razy dziennie.Co do ruchu masz racje,rzecz
                    wazna!
                    ml
                    • asia23bb glupie pytanie:)) 15.10.04, 16:02
                      A Ty MarioLudwiko, nie masz problemow z wzdeciem (natychmiastowym np) i gazami
                      po zazyciu tego specyfiku? Boje sie, ze bedzie jeszcze gorzej :(
                  • asia23bb Re: czyzby cudo?:)) 15.10.04, 16:00
                    Boje sie blonnika z "lupin nasion Babki płesznik" bo wiem jak dziala cokolwiek
                    z blonnikiem na moje jelita - brzuszek balonik i 'traby' Chyba musialabym sie
                    wyprowadzic na pustynie :(
                    • marialudwika Re: czyzby cudo?:)) 16.10.04, 01:14
                      Moj Colon Clean to chyba cos innego,ale glowy nie dam!Pytanie wcale nie jest
                      glupie.Od CC nie dostaje wzdec,wrecz przeciwnie mam ich mniej.Co mi pomaga to
                      kapsulki z "dobrymi" bakteriami Lactobacillus
                      Bifidobaccilus etc.
                      Wsypuje je do jogurtu i zjadam.Odzywam bo ostatnio i espumisan mi nie pomagal.
                      Ciagle popelniam bledy dietetyczne,tu jest fatalne pieczywo!!
                      ml
                      • marialudwika Re: czyzby cudo?:)) 26.10.04, 21:05
                        Ile razy dziennie uzywacie Colon Clean,raz czy dwa razy dziennie?
                        ml
                        • teresa181 Re: czyzby cudo?:)) 27.10.04, 08:52
                          przez jakieś 3 tygodnie brałam 2 x - rano przed śniadaniem jakieś 20 minut i po
                          południu przed obiado-kolacją jak ja to nazywam. I było super. Od jakiegoś
                          czasu biorę tylko rano i nie wiem czy to zbieg okoliczności (więcej stresów),
                          ale chociaż się wypróżniam rano nawet 2 razy, czuję mniejszy komfort niż
                          poprzednio. A jak u Ciebie rezultaty kuracji?
                          Pozdrawiam - Teresa
                          • marialudwika Re: czyzby cudo?:)) 27.10.04, 10:47
                            Niestety zapominam czesto wziac Colon C a wydaje mi sie,ze powinien on
                            byc "stalym p-tem dnia".Naogol wystarcza mi raz dziennie,ale warunkiem jest
                            regularnosc.Ostatnio okropne mi zaszkodzila papryka,ciagle zapominam ,ze nie
                            wolno przy IBS ulegac lakomstwu na to,co szkodzi :(
                            Pozdrawiam
                            ml
                            • marialudwika Re: czyzby cudo?:)) 03.11.04, 15:49
                              Biore Colon C regularnie,ale ostatnio jakos mi mniej pomaga.Inna sprawa,ze
                              biore raz dziennie.Moze jelito juz sie do niego przyzwyczailo?
                              Dzis zaczelam popijac Digestonic Herbapolu...Oszalec mozna z tymi obstrukcjami :
                              (((
                              ml
                              • teresa181 Re: czyzby cudo?:)) 04.11.04, 10:52
                                też jakoś mam większe problemy. Może Colon działa tylko przez jakiś czas? teraz
                                też biorę 1 raz dziennie bo tak było napisane w ulotce, niby się rano
                                wypróżniam ale tak jakoś znowu nie do końca. I nie wiem czy to przez więcej
                                stresów ale znów mnie męczą gazy. Świetnie się czuję tylko w weekend ale
                                pracować trzeba....Poradźcie coś na gazy!!!!
                                Pozdrawiam!!!
                                • marialudwika Re: czyzby cudo?:)) 04.11.04, 11:34
                                  Chetnie bym poradzila,ale i mnie meczy ten "problem" :((
                                  Biore espumisan,ale pomaga miernie.Mam ciagle uczucie zbytniej pelnosci w
                                  kiszkach.
                                  ml
    • pluszaczka Re: Colon C 08.08.05, 11:14
      czy colon c i colon clean to to samo?? i ile dni po pierwszej "dawce" zaczyna
      dzialac?? z gory dziekuje za odpowiedz:)))
      • joanna.c Ispagul-odpowiednik polski? 12.08.05, 13:31
        Stosowałam Colon C. Potem polski "odpowiednik Ispagul [
        colonica.w.interia.pl/preparaty/preparaty.htm
        Jednak wydaje mi się,że Colon C jest lepszy, bo przy Ispagulu trzeba bardzo
        duzo pić I jak się zapomni, to mamy gotowe "klasjstry" w brzuszku:)
        Ale cena Ispagulu jest zdecydowanie niższa. Można zakupić sobie w Herbapolu.
        Pozdrawiam
    • pluszaczka Re: Colon C 24.08.05, 13:40
      czy ktos sie orientuje czy colon c na prawde nie ma zadnych skutkow ubocznych??
      nie uzalenia?? na prawde mozna go brac juz zawsze??
      bardzo mi pomogl i nie chcialabym z niego rezygnowac
      • paszczak44 Re: Colon C 24.08.05, 13:53
        Nie ma skutków ubocznych.
        Tylko czy zastanowiłaś się czy to faktycznie zasługa Colonu C czy Duspatalinu?
    • gwolska Re: Colon C 17.04.22, 00:54
      Jeden z najlepszych i najbardziej skutecznych suplementów, jakie kiedykolwiek stosowałam. Początkowo na skutki działania czekałam 3 dni, ale przy regularnym stosowaniu efekty są zadowalające. Proszek można dodawać do potraw lub ulubionych napojów, ale ja 2 razy dziennie /po śniadaniu i obiadokolacji wypijałam szklankę letniej wody z dodatkiem czubatej łyżeczki Colon C/. Bez względu na rodzaj spożywanych przeze mnie potraw jelita pracowały bez zarzutu, a metabolizm został lekko podkręcony. Bardzo polecam, a sama wpisałam Colon C na listę moich stałych zakupów.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka