Dodaj do ulubionych

Wasze bóle brzucha

11.11.04, 15:25

U mnie bywa najczęściej tak. budzę sie rano z dość wzdętym brzuchem. Po skromnym śniadaniu zaczynam mieć lekkie mdłości i pojawia sie ból po prawej stronie brzucha poniżej pępka i tak promieniuje w kierunku prawego boku i pachwiny. Wypróżnienie i odgazowanie troche pomaga ale nie zawsze. Ból jest stały powoduje nawet silne poty głowy i karku. Biorę wtedy no-spę i się kłade . Po pól godzinie wszystko mija,lecz przy dotykaniu brzucha wyczuwa sie wyraźnie jego tkliwość i bolesność. I tak do następnego razu, który może być za kilka godzin,na drugi dzień albo za tydzień.

Próbowałem to już smarować maściami, żelami typu voltaren oraz wygrzewać, gdyż sądziłem ,że mogą być uciśnięte nerwy i mięśnie biegnące opasująco od strony kregosłupa. Niestety bez spodziewanego rezultatu. Zatem ból w tym miejscu może pochodzić jedynie od przebiegającego tamtędy jelita.

Napiszcie jak Wy znosicie swoje dolegliwości, jak, gdzie i kiedy Was boli, jak długo to trwa, jak sobie z tym radzicie, czy bierzecie coś rozkurczowego,czy wygrzewacie brzuch ?
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Wasze bóle brzucha 11.11.04, 19:40
      Wygrzewam i owszem,biore no-spa,albo buscopan a i krople zoladkowe tez czesto!
      Bole sa naogol z prawej strony,jak bolalby woreczek,ale jest on u mnie zdrowy i
      bez kamieni.Po bledzie dietetycznym mam uczucie,jak ktos skopalby mnie bo
      brzuchu :(
      Jesli jest ok,to nic wogole nie boli.Czesto mam ,niestety,wzdecia..etc.
      ml
    • maus1 Re: Wasze bóle brzucha 17.11.04, 15:52
      Mam podobny ból, oprócz tego gazy i wzdęcia. Na ból nic nie robię, staram się o
      nim nie myśleć, na gazy biorę espumisan...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka