komar77 21.06.06, 08:07 nie umiem sie uspokoić, nie umiem sobie dać rady. Boje sie! Nie chce pracować. Mam dość. Chcę siedzieć w domu i mieć do kibelka 2 kroki. Nie chce zyc w strachu. :-( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enterol250 Re: znow jestem w piekle 21.06.06, 08:25 paszczak tradycyjnie zawarl w swym poscie cala swa empatie i wspolczucie ;) jednak prawda jest taka, ze komarku, wizyta u psychiatry moze pomoc (nie musi). poki co polecam lekkie uspokajajace. napisz czy sie zdecydowalas na wizyte. pozdro serdeczne, ent. Odpowiedz Link
paszczak44 Re: znow jestem w piekle 21.06.06, 16:43 No. Komarzyca się słucha. O lekarza popytaj też tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=99 Odpowiedz Link
mamajul1 Re: znow jestem w piekle 21.06.06, 22:02 paszczak jesli to jest wsparcie to lepiej zajmij sie czyms innym.Kazdy ma takie momenty i nie oznacza to galopujacej depresji i koniecznosci wizyty u specjalisty.Pamietaj ze zle slowa okrazaja ziemie i moga cie puknac w plecki. Odpowiedz Link
paszczak44 Re: znow jestem w piekle 22.06.06, 08:30 Ło matko! A kiedy ja napisałem "złe" słowo na Komarzycę? Ona ma specyficzny problem- i tylko dobry psycholog lub psychiatra może jej pomóc. Znam jej historię bo dużo czytam i pamiętam jak wygląda jej choroba. Bynajmniej zamykanie się w domu, nie wychodzenie to jest najgorsze wyjście z możliwych. Takie zachowanie dopiero pogrąży ją w depresji. Komarzyca sama tworzy sobie problem, w swojej główce. Być może leki uspokoiłyby ją, a potem jakaś forma psychoterapii wyleczałaby ją z fobii. W jej przypadku wizyta u specjalisty jest, moim zdaniem, najwłaściwsza. Odpowiedz Link
paszczak44 Do MAMAjul 22.06.06, 08:46 Czy stwierdzenie "idź do psychiatry" jest dla ciebie czymś obraźliwym? Chyba tak. Może uważasz ludzi korzystających z pomocy psychiatry za jakiś gorszych? Powinnas jak najszybciej wziąć się za siebie a nie zwracać mi uwagę. Przytoczę fragmetny twoich wypowiedzi: "Mam to od ok 15 lat.na poczatku absolutnie nie mialam pojecia o co chodzi.Teraz jestem madrzejsza i potrafie sobie radzic.Ostatnio jednak jest mi strasznie ciezko.Zawsze to byl dla mnie wstydliwy temat i tak naprawde nawet moj maz nie zdaje sobie sprawy ze na to choruje.Mam takie blokady ze nie bylam z tym nigdy u lekarza. (...) Wiem jednak ze to jest w mojej glowie i mysle o pomocy psychologicznej.Moze ktos zna dobrego psychologa w Bydgoszczy." Wstydzisz się lekarza. Wstydzisz się choroby przed swoim mężem. Nigdy (!) nie byłaś z tym u lekarza. Zmień swoje myślenie i poglądy na pewne sprawy a potem dopiero pouczaj innych. Odpowiedz Link
mamajul1 DO Paszczaka 22.06.06, 10:27 zachowujesz sie jak stary dobry ubek,swietny wywiad.Mam nadzieje ze takich jak ty nie ma na tym forum zbyt wielu.Nie sadze ze samodzielne radzenie sobie z problemem bylo czyms zlym.Tak- zle kojarza mi sie psychiatrzy!Jak sadze nie tylko mnie.Nie sadzilam ze miejsce takie jak to bedzie pregierzem dla myslacych bardziej samodzielnie i inaczej niz Ty.Byc moze na swojej drodze spotykam glownie ludzi nietolerancyjnych oceniajacych i wiecznie madrzejszych od innych.Moze wlasnie dlatego postanowilam sobie poradzic sama.Zycze ci powodzenia maly nieszczesliwy czlowieku. Odpowiedz Link
paszczak44 Re: DO Paszczaka 22.06.06, 10:42 Zastanów się nad swoimi słowami. Nie jestem do ciebia=e negatywnie nastawiony ale mam wrażenie, ze ktoś powinien wylać ci kubeł zimnej wody na łeb. Czy uważasz za słuszne to, ze od kilkunastu lat nie byłaś u żadnego lekarza ze swoją chorobą? Nie robiłaś żadnych badań, wykluczających chorobę organiczną? Jeśli jesteś nawet przekonana, ze twoje dolegliwości zależą od stanu psychicznego, to czemu nic nie robisz aby zmienić ten stan? Łykaniem smecty i węgla nic nie zdziałasz. Z ubekiem sobie daruj. Czytam forum na bieżąco i wystarczy, że zerknąłem na twoje posty sprzed kilku tygodni. Ale widocznie nie wolno. Tobie chyba dobrze, że jesteś w takim stanie jak teraz. Aż się dziwię, ze zdecydowałaś się zapisać na zabiegi kołem magnetycznym. Powiem ci tyle: NIE RADZISZ sobie ze swoim problemem. Więc i tobie przydałaby się pomoc specjalisty. Po to aby zmienił choś trochę twoje niewłaściwe myślenie. Odpowiedz Link
enterol250 finito!! 22.06.06, 11:34 to forum dotyczy ibs. nikt tu nikogo nie obraza i nikt sie na nikogo nie obraza. sprawy personalnych wycieczek zalatwcie na privie. kapewu? pozdro dla obojga, ent. Odpowiedz Link
komar77 OOOOO! 22.06.06, 12:22 O jaka rozgorzała dyskusja ;-) Nie uwazam zeby Paszczak mnie atakowal ;-) Dziekuje za rade. Dzis jest dobry psychicznie dzien i wtedy wydaje mi sie ze poradze sobie sama a jak dół to chetnie bym pogadala z jakim specjalista. Tylko tak trudno sie zdecydowac Odpowiedz Link
paszczak44 Re: OOOOO! 22.06.06, 13:12 Życzę Ci żebyś zdecydowała się czym prędzej. To, że przyznasz się przed sobą że sobie nie radzisz bedzie połową sukcesu. A następnie trzeba poszukać dobrego lekarza. Na forum "depresja" pisz wiele osób, myślę, ze tam najłatwiej dopytać się o specjalistę. Nie mówię, że masz depresję, ale specyficzny rodzaj fobii na pewno. Wkręcanie się w taki stan, wycofywanie się z zycia społecznego może Cię właśnie pogrążyć w depresji albo jeszcze większej fobii. Odpowiedz Link
kaja3004 Re: 22.06.06, 13:34 Wiecie co? Temat forum znakomicie pasuje do tonu niektórych postów. Zrobiło się takie swojskie piekiełko:/ Odpowiedz Link
kaja3004 Re: 22.06.06, 13:35 Przepraszam za pomyłkę. Miałam napisać: "...temat wątku...", a nie forum. Odpowiedz Link
mamajul1 Re: DO Paszczaka 22.06.06, 13:50 warszawka ma zawsze racje co??Specjalistow poszukam sobie sama jesli bede miala na to ochote.Tymczasem daruj sobie swoje obrazliwe teksty.To nie jest zdaje sie forum dla oszolomow majacych za zle..... Odpowiedz Link
paszczak44 Re: DO Paszczaka 22.06.06, 14:02 Myślałem, że już sobie darujesz dalszą kłótnię... Zastanów się nad sobą i swoją chorobą. Co do tej pory zrobiłaś aby poprawić swoją sytuację. Bo raczej niewiele. Liczysz chyba tylko na jakiś cud. Cóż, czasami cuda się zdarzają. Może w twoim przypadku koło magnetyczne zadziała. Czego ci szczerze życzę! Odpowiedz Link
mamajul1 Re: DO Paszczaka 22.06.06, 15:05 rzeczywiscie sama slodycz z ciebie przemawia.Daj juz spokoj i zajmij sie czym innym Odpowiedz Link