lubliniak80 04.04.09, 09:24 Brał ktoś może Sanprobi? Zawiera Lactobacillus plantarum 299v. Ciekaw jestem, czy jest jakaś poprawa po tym probiotyku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliseu Re: Probiotyki 04.04.09, 11:25 Nie kłopocz się i tak tego gówna nie wyleczysz. Probiotyki kurwa, nie probiotyki, nie ma rady na to gówno. Odpowiedz Link
enterol250 Re: Probiotyki 04.04.09, 15:54 Eliseu, nie ma to jak pozytywne myślenie, co? :P ;) W kwestii probiotyków polecam konsekwentnie beneflorę (synbiotyk dla ścisłości). Pozdro wiosenne :) Odpowiedz Link
eliseu Re: Probiotyki 04.04.09, 16:07 bralem kurwa to gowno przez dlugi czas z jogurtem na sniadanie, jedna sesja, potem znow - nic, jak pierdzialem tak pierdze!!!! Odpowiedz Link
enterol250 Re: Probiotyki 05.04.09, 09:50 Eliseu, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale takie podejście w żaden sposób nie poprawi Twojej sytuacji. Z moich doświadczeń wynika, że nie istnieje monoterapia lecząca zjn (i inne psychosomatyczne zaburzenia). Ten problem wymaka całkowitej zmiany stylu życia, w tym diety, podejścia do samego siebie i otoczenia, przyzwyczajeń, sposobu spędzania wolnego czasu, etc. Oczywiście, nie jest to kwestia miesiąca, czy nawet pół roku, ale konsekwentne działanie w końcu przynosi efekty. I najciekawsze jest, że wymaga to też wzięcia odpowiedzialności za samego siebie, nie czekania na cudowną pigułkę, tylko podjęcia działania na własną rękę - czytania, szukania wiedzy, wsłuchiwania się we własne ciało. Sory jeśli to brzmi protekcjonalnie, nie umiem tego ująć inaczej. Życzę znalezienia właściwej dla Ciebie ścieżki terapeutycznej (właściwa to ta, która przynosi długofalowe efekty). Pzdr. Odpowiedz Link
lubliniak80 Re: Probiotyki 05.04.09, 16:51 Rozumiem, że masz na myśli Beneflorę. Ja i tak zamierzam spróbować także Beneflory. Sanprobi ma inne bakterie niż Beneflora, lacto seven czy inne probiotyki. A co do jogurtu. Mam nadzieję, że jadasz jogurt kozi naturalny a nie zwykły krowi.... Odpowiedz Link