Dodaj do ulubionych

Probiotyki

04.04.09, 09:24
Brał ktoś może Sanprobi? Zawiera Lactobacillus plantarum 299v. Ciekaw jestem, czy jest jakaś poprawa po tym probiotyku
Obserwuj wątek
    • eliseu Re: Probiotyki 04.04.09, 11:25
      Nie kłopocz się i tak tego gówna nie wyleczysz. Probiotyki kurwa,
      nie probiotyki, nie ma rady na to gówno.
      • enterol250 Re: Probiotyki 04.04.09, 15:54
        Eliseu, nie ma to jak pozytywne myślenie, co? :P ;)
        W kwestii probiotyków polecam konsekwentnie beneflorę (synbiotyk dla ścisłości).
        Pozdro wiosenne :)
        • eliseu Re: Probiotyki 04.04.09, 16:07
          bralem kurwa to gowno przez dlugi czas z jogurtem na sniadanie,
          jedna sesja, potem znow - nic, jak pierdzialem tak pierdze!!!!
          • enterol250 Re: Probiotyki 05.04.09, 09:50
            Eliseu, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale takie podejście w żaden sposób nie
            poprawi Twojej sytuacji. Z moich doświadczeń wynika, że nie istnieje monoterapia
            lecząca zjn (i inne psychosomatyczne zaburzenia). Ten problem wymaka całkowitej
            zmiany stylu życia, w tym diety, podejścia do samego siebie i otoczenia,
            przyzwyczajeń, sposobu spędzania wolnego czasu, etc. Oczywiście, nie jest to
            kwestia miesiąca, czy nawet pół roku, ale konsekwentne działanie w końcu
            przynosi efekty. I najciekawsze jest, że wymaga to też wzięcia odpowiedzialności
            za samego siebie, nie czekania na cudowną pigułkę, tylko podjęcia działania na
            własną rękę - czytania, szukania wiedzy, wsłuchiwania się we własne ciało. Sory
            jeśli to brzmi protekcjonalnie, nie umiem tego ująć inaczej. Życzę znalezienia
            właściwej dla Ciebie ścieżki terapeutycznej (właściwa to ta, która przynosi
            długofalowe efekty).
            Pzdr.
          • lubliniak80 Re: Probiotyki 05.04.09, 16:51
            Rozumiem, że masz na myśli Beneflorę. Ja i tak zamierzam spróbować także
            Beneflory. Sanprobi ma inne bakterie niż Beneflora, lacto seven czy inne
            probiotyki. A co do jogurtu. Mam nadzieję, że jadasz jogurt kozi naturalny a nie
            zwykły krowi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka