Dodaj do ulubionych

Chustowanie

13.11.10, 21:24
Szukam kogoś, bo niestety w Sączu nie ma 'szkoły chustowania' - dopiero w Krk :(
czy na forum jest Ktoś kto potrafi wiązać/ motać chustę? mam tkaną, a nie elastyczną, a boję się w niej zawiązać synka ...
czekam na odzew ;)
Obserwuj wątek
    • paparrazi17 Re: Chustowanie 15.11.10, 17:47
      Pani Marleno,pierwszy raz słysze o szkołach chustowania, były lekcje w telewizji i na pewno w internecie jest pokazane jak to sie robi,ale jak kupowałam chustę dla mojej siostry i jej dziecka-to sposób wiazania był dołączony do chusty.
      • klaudi007 Re: Chustowanie 15.11.10, 18:25
        są szkoły niestety nie w Sączu :( tak instrukcje na papierze są filmy w necie też ale to zupełnie co innego bo w szkole pokażą na pewno dokładniej możesz o wszystko spytać i efekt końcowy motania poddany zostanie ocenie fachowców (co można poprawić )

też bym skorzystała z pomocy fachowca...
        • marlena2727 Re: Chustowanie 19.11.10, 16:54
          klaudi007 zagłosowałam na foto ;)
      • marlena2727 Re: Chustowanie 19.11.10, 16:54
        paparrazi17 no niby sa filmiki na youtube mam linki, ale jednak z dociagnieciem mam problem.

• arum_lilly Re: Chustowanie 20.11.10, 17:19
      Hej, jesli chcesz, moge przekazac Ci to, co sama wiem - nosilam Mala w chuscie od 3 tygodnia zycia do 2,5 roku, z tym, ze raczej w elastycznej chuscie, swietna sprawa. Odezwij sie moze na adres arum_lilly@poczta.onet.pl, umowimy sie bardziej konkretnie co do czasu i miejsca. Jak duzy jest Twoj synek? Musze przypomniec sobie, ktore wezly kiedy sie stosuje :)

Pozdrowienia, Ala
      • aisinom1 Re: Chustowanie 22.11.10, 18:09
        Oj ja tez zaczęłam przygode z chustowaniem, mam tkana LL. Na razie wiąże tylko w kieszonkę, ciągle ja jeszcze szlifujemy. Moj synek ma 5tyg. Szkoda ze w saczu chusty sa tak mało znane. Ja sie spotkałam z doradca az z łodzi, bo była tu na urlopie.
        • komachi Re: Chustowanie 25.11.10, 13:11
          Witam. Też zaczynam przygodę z chustowaniem - "wkładam" moją 2,5 miesięczną córę w kieszonkę, którą wiążę raz lepiej, raz gorzej. A może zorganizowałybyśmy spotkanie chustomam?? nie ukrywam, że sama chciałabym, żeby ktoś sprawdził, czy dobrze motam?? ;)
          • aisinom1 Re: Chustowanie 26.11.10, 15:17
            Ja teoretycznie jestem za spotkaniem, wszystko zalezy kiedy bo mam drugiego malucha :) Ja mam sie spotkac tez z dziewczyna zeby jej przyblizyc temat chust.Na chusty.info odezwala sie do mnie mama z saccza ale noszaca w nosidle. Moze jak sie nas wiecej zgada to by sie udało zoorganizowac warsztaty z doradca chustowym.
            • arum_lilly Re: Chustowanie 26.11.10, 18:31
              A macie moze pomysl na jakas ciepla salke, gdzie mozna by sie na takie spotkanie umowic? Jak juz pisalam - nie jestem instruktorka, ale mam doswiadczenie chustowe z 2,5 roku noszenia i moglabym moze cos podpowiedziec... w co ubrac, jak dociagnac material, czemu zwisa, takie sprawy.
              Dobre byloby np. przedszkole po godzinach pracy, albo moze jakis osiedlowy dom kultury? Grunt, zeby bylo czysto i z miejscem na polozenie dzieciaczkow na podlodze, niech sobie pelzaja ;) No i gratis ;)

Pozdrowienia, Ala
              • aisinom1 Re: Chustowanie 27.11.10, 11:05
                Na razie nie mam pomysłu na miejsce ale bede myslec intensywnie.O przyszlo mi na mysl o Babylandzie, tam jest bodajze salka osobno gdzie dziecia organizuja urodziny.Wybieram sie nie dlugo wiec zapytam .
                Wiecie, gdy zaczełam sie interesowac sie chustami myslałam isc zapytac do szkoły rodzenia<pamietam tylko bilbord w saczu, nie pamietam gdzie ta szkoła> czy oni nie byli by zainteresowani pokazaniem, zorganizowaniem warsztatow z doradca. Ale jakos braklo mi czasu i nie bylo podrodze.
                • marlena2727 Re: Chustowanie 27.11.10, 14:25
                  no ja jestem za, by coś zorganizować! jestem zainteresowana chustowaniem bardziej na wiosnę, bo teraz śniegi ;) ale po domu czy coś to zawsze wygodniej. zmobilizujmy się dziewczyny i coś zorganizujmy sobie.Może być fajnie, ciekawie i edukacyjnie ;)
                  • klaudi007 Re: Chustowanie 13.12.10, 11:44
                    ja zamówiłam mei tai prostszy w obsłudze nie bede z dziecka robiła królika doświadczalnego i uczyła się metodą prób i błędów jak prawidłowo wiązać...
                    W ogóle wkurza mnie to że do okoła trąbią o tym że dziecko można nosić w chuście od pierwszych dni życia że to super rozwiązanie dla dziecka i rodzica a na warsztaty szans nie ma no chyba że w Krakowie ale bez przesady nie bede jechała 100km (tym bardziej że jedna taka lekcja nie wystarczy)
                    A jak u Was uczycie sie chustować ?? Wymyśliłyście jakieś spotkanie ??
                    • arum_lilly Re: Chustowanie 14.12.10, 12:13
                      Calym sercem popieram to o czym "trabia" i strasznie sie ciesze, ze noszenie dotarlo do Polski i robi sie modne, bo to naprawde super metoda, i same korzysci dla malucha. W Niemczech, gdzie mieszkam, nie dyskutuje sie juz raczej o zaletach chust, bo to sprawa oczywista.

Tu: klubkangura.com.pl/o-klubie-kangura
                      i tu: www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/warto_nosic

mozna znalezc cala mase ludzi, ktorzy nosza i ucza - wiem, ze dla zorganizowania warsztatow dla umowionej grupy sa w stanie przejechac cala Polske, bo to pasjonaci.

Moja rada bylaby taka:
                      1. spotkac sie w realu, i zastanowic, czy chce sie takie warsztaty zorganizowac,
                      2. zastanowic sie, gdzie (szkola rodzenia? dom kultury? przedszkole prywatne po godzinach zajec?),
                      3. zebrac pierwsza grupe chetnych
                      4. skontaktowac sie z trenerem i dogadac sprawy finansowe dla malej grupy - pierwsze warsztaty w danym miescie to moze byc ciekawa sprawa dla samych trenerow, bo to znaczy, ze nie ma konkurencji,
                      5. kiedy to wszystko bedzie skonkretyzowane, zrobic reklame i dobrac moze jeszcze kilku/kilka zainteresowanych (gabinety ginekologiczne, forum, przedszkola, szkoly rodzenia)

No i do roboty :)
                      Powinno sie udac!

• aisinom1 Re: Chustowanie 16.12.10, 18:29
                      A nam chustowanie idzie całkiem niezle. Chodz nadal motamy kieszonke. Nawet starsza dała sie zawiazac na chwile w 2x, poczym zaraz chciała gonic znow. tu w linku na koncu pare naszych zdj :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,105240427,105240427.html
                      Super,duze miejsce na spotkanie w Bajkolandzie na ul Krakowskiej<Chełmiec>.Było by zadarmo gdyby były z nami dzieci ktore by sie bawiły. Albo za jakas drobna oplata wynajecie tam salki,takiej na urodziny dzieci. musiałabym dzwonic bo mam nr do wlascicielki.
                      A jak nie to zapraszam do siebie:) Bo ja mam dwojke dzieci i było by mi najprosciej.
                      • komachi Re: Chustowanie 20.12.10, 11:54
                        to już mamy miejsce. teraz tylko się zebrać... i do dzieła ;) uczymy się same, czy zapraszamy trenera?? ;)
                        p.s. a mnie koleżanka z forum też nauczyła wiązać kieszonkę (buziaki dla Zosi ;) )
                        • aisinom1 Re: Chustowanie 20.12.10, 13:07
                          Mysle ze najpierw spotkajmy sie same.Zorganizowanie doradcy zajmie troche czasu. Ja za taka lekcje indywidualna płaciłam 60 zł. Bedzie trezba zorganizowac wiecej osob zeby takiej osobie opłacało sie przyjechac np z Krakowa.
                          • komachi Re: Chustowanie 27.12.10, 14:01
                            Dobry pomysł. To kiedy ?? ;)

--
                            Dla Kacperka
                            • aisinom1 Re: Chustowanie 27.12.10, 23:12
                              HEHE mi idzie druga chusta :) szalenstwo
                              pracuje ktoras? bo jak nie to moze bardziej z rana/blizej południa?
                              • marlena2727 Re: Chustowanie 15.01.11, 13:23
                                aisinom1 ja nie pracuje jeszcze. mogłabym sie spotkać.
                                pisz na gg jak co 5876218
                                • aisinom1 Re: Chustowanie 23.01.11, 22:00
                                  Odezwała sie do mnie dziewczyna/ doradca po kursiach średnio-zaawansowanych drezdeńskiej szkoły die Trageshule. Jest z Krk i mogła by przyjechac do sacza i zrobic dwu godzinne warsztaty w cenie 60 zł(dwojka rodziców + dziecko).
    • ruda_czarna Re: Chustowanie 04.04.11, 19:54
      Witam serdecznie. nie mieszkam teraz w NS ale pochodzę z okolic i będę w okresie okołoświątecznym. Na zorganizowanie warsztatów jest pewnie za mało czasu ale gdyby były chętne osoby na konsultacje indywidualne w tygodniu przedświątecznym na przykład to proszę o info na priv. Pozdrawiam B.
    • reh_med Re: Chustowanie 25.01.13, 11:59
      Serdecznie zapraszam na pierwsze w Nowym Sączu warsztaty chustonoszenia!
      Więcej informacji na stronie www.rehabilitacja-med.pl oraz pod numerem telefonu 698 655 129.
      • aisinom1 Re: Chustowanie 25.02.13, 22:33
        fajnie ze sie cos dzieje w kierunku chustonoszenia.
        niestety tak malo popularnym w sączu
    • ruda_czarna Re: Chustowanie 27.03.13, 09:42
      Witam ponownie :)
      Znów będę na 2 tygodnie w NS. Przełom kwietnia i maja.
      Jeżeli byłby ktoś zainteresowany konsultacją w tym czasie proszę o kontakt na priv lub 501316274
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka