Dodaj do ulubionych

HSG - badanie

25.05.05, 08:08
witam, mam miec robione hsg. mniej wiecej wiem jak zabieg wyglada bo sobie
poczytałam trochę wątków, ale powiedzieli mi ze musze zostac w szpitalu ze 3
dni. czemu tak dlugo? mam sie zglosic w poniedzialek rano a wyjsc w srode
prawdopodobnjie. Czy moge we wtorek? Mam delegacje sluzbowa w srode czy po
tym zabiegu moge jechac?
Obserwuj wątek
    • agiq Re: HSG - badanie 25.05.05, 09:30
      ja mam miec robione hsg 9 czerwca w normalnym szpitalu panstwowym, powiedziano
      mi ze zabieg potrwa nie wiecej jak pol godziny ale potem bede musiala polezec
      ze 2-3 godziny bo moge zle sie czuc bo leku znieczulajacym (podaja cos
      dozylnie), a potem moge isc do domku... moze sie tez zdarzyc ze dobrze zniose
      to znieczulenie i wystarczy mi z pol godzinki odpoczynku...
      • bestiaaa Re: HSG - badanie 25.05.05, 09:51
        Ja również wracam do domu tego samego dnia.Może w poniedziałek chcą Cię
        przygotować,we wtorek HSG i dla pewności zostawią Cię do środy.Troszkę
        długo.Jestem przed zabiegiem,ale wydaje mi się,że po HSG nie można zbytnio się
        przemęczać,a tym bardziej nic dżwigać.Tak sobie myślę.Życzę drożnych jajowodów i
        pozdrawiam
        • neja Re: HSG - badanie 25.05.05, 10:08
          Szpitale zostawiają chętnie takich pacjentów bo są mało kosztowni - badanie nie
          jest drogie, leków zero a kasę z NFZ za 3 doby dostaną normalnie, czyli tak jak
          za człowieka który leży na OIOMie z aparaturą drogimi lekami i diagnostyką. Nie
          daj się zamknąć na 3 dni!! Ja wyszłam po 15 minutach od skończonego zabiegu !!
          • paula29 Re: HSG - badanie 25.05.05, 11:11
            kurcze dzwoniłam tam jeszcze raz aby sie spytac dlaczego mam zostac 3 dni, a
            oni, ze nie wiadomo czy bedzie rtg wolny i ogolnieszybko mnie pozegnali. jakis
            dziad odebral telefon. nie znosze mezczyzn ginekologow, ze wszystkimi mialam
            zle doswiadczenia i nie lubie jak sie wypowiadaja na babskie sprawy.
            a badanie mam miec robione na Karowej w Warszawie, pewniechca kase od NFZ i
            dlatego mam byc 3 dni, tylko ze ja niemoge byc tak dlugo... musze wyjsc we
            wtorek...
            • naka1 Re: HSG - badanie 25.05.05, 12:13
              to wyjdź drugiego dnia na własne żądanie, bo to rzeczywiscie wyciąganie kasy od
              NFZ. tego ci nie mogą zabronic. podpisujesz karteczkę i śmigasz do domu.. a jak
              masz być tam te dwa dni to je dobrze wykorzystaj, ja tak zrobiłam, oprócz hsg
              miałam jezscze badania hrmonalne i usg (sama je sobie wystękałam, a co!)
    • pepsi18 Re: HSG - badanie 25.05.05, 17:50
      No co ty , miałam w tamtym tygodniu! Czekałam tylko 2 godzinki , zeby
      znieczulenie przestało działac bo byłam samochodem!
      pozdrawiam
      • magdamajewski Re: HSG - badanie 25.05.05, 18:18
        moje trwalo 15 min. Nie mialam znieczulenia, wiec zaraz po zabiegu grzecznie
        sie ubralam i maz zabral mnie do domu.
        Jesli chodzi o lekarzy to wole facetow ginekologow, sa sympatyczniejsi i
        bardziej delikatni.
        Magda
    • pola77 Re: HSG - badanie 25.05.05, 21:15
      U mnie zabieg trwał max 10 minut, a potem poleżałam w łóżeczku z pół godzinki
      (żeby po znieczuleniu przestało się kręcić w głowie) i do domku.
      A miałam w szpitalu na Inflanckiej.
      • hilda_k Re: HSG - badanie 30.05.05, 20:18
        ja tez nie mialam znieczulenia (badanie prawie nie bolalo, jedynie pare sekund
        przy wstrzyknieciu kontrastu). po badaniu, ktore trwalo moze 15 min, ubralam
        sie i polecialam do miasta na zakupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka