Dodaj do ulubionych

Ronald Reagan zmarl

06.06.04, 02:07
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2115941.html
no tak,we wszystkich wiadomosciach jest o tym tutaj.Uslyszalam to w sklepie z
ciuchami jak wybieralismy garnitur do slubu!kurcze,no i odszedl ciekawy
czlowiek jakby nie bylo,wszystko sie zmienia!
Obserwuj wątek
    • elp1 Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 10:45
      a ja dostrzegam w w tym przejściu ulgę dla schorowanego człowieka, i taka
      właśnie była moja pierwsza myśl gdy dotarła do mnie wieść, że zmarł.
      • ellenai Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 20:05
        ha, no widzisz elpiku,a mnie pierwsze co przyslo na mysl(egoistyczne to!)ze
        wszystko sie zmienia i ze po prostu stara sie robie !ehehhe dzis w kazdych
        wiadomosciach jest o Reaganie!:)bardzo takie rzeczy tu przezywaja
        • aleks44 Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 20:22
          smierc jest smiercią,taka kolej rzeczy inaczej gdy odchodzi ktos młody inaczej
          jak ktos starszy i w dodatku schorowany,moze to faktycznie ulga dla niego
          samego ,ale czesto szok dla rodziny.Czesto jest tak ,ze rodzina wie kiedy to
          nastapi i dla niej tez jest ulgą ,bo ta osoba cierpi ,nie ma dla niej ratunku,
          nikt nie moze jej pomóc,dlatego czesto smierc jest wybawieniem dla obu stron.
          Tak czy inaczej był znana postacia sceny politycznej znana na calym swiecie
          • ellenai Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 20:26
            tak,bardzo chory juz byl,a ja jak wczoraj pamietam ze byl prezydentem,to moje
            dziecinstwo,!
            • aleks44 Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 20:38
              tak to prawda,ja tez pamietam go jako prezydenta,bo po nim to tylko slyneli
              ci ze skandali to z monika ,czy jakies.......tam inne sprawy.Ale to polityka
              a ktos madry powiedzial ze polityka to k..... i ja sie z nim po czesci zgadzam
              • ellenai Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 21:07
                reagan jest tu postrzegany jako dobry prezydent,bo faktycznie ekonomia byla w
                dobrej kondycji tutaj i bezrobocie niskie!teraz jest gorzej,oj niestety,ale do
                polski i tak nie ma co przyrownywac
                • aleks44 Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 21:42
                  wiadomo Polski nie mozna do niczego porownywac,bo to taki specyficzny kraj,nie
                  jedno szokuje zarazem pozytywne ,jak i negatywne,we wszystkim .Ale taki to juz
                  nasz kraj.Mysmy sie przyzwyczaili, dla innych jestesmy spostrzegani troszke
                  inaczej.
                  • ellenai Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 21:44
                    ja to porownuje jak na wlasnej skorze odczuwam styl zycia w kraju, i tutaj,jest
                    roznica nie ma co!
                    • aleks44 Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 21:55
                      tak to fakt,mozna sie przekonac na wlasnej skorze,jak bylem w niemczech to
                      ciagle mnie pouczali ,sam zreszta musialem sie kontrolowac.Najbardziej utkwilo
                      mi to jak w srodkach komunikacji,mlodzi ludzie nie ustepowali miejsca starszym
                      osoba,nawet matka ,ktora miala male dziecko,nie ustapila miejsca ledwo stojacej
                      staruszce,mogla wziasc dziscko na kolana ,ale tego nie zrobila,dla mnie jest to
                      nie zrozumiale,ale co kraj to obyczaj.
                      • ellenai Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 21:58
                        tak ,roznice ogromne potrafia byc i badzo trzeba byc elastycznym zeby sie
                        dostosowac do tego wszystkiego co nowe i inne
                        • aleks44 Re: Ronald Reagan zmarl 06.06.04, 22:05
                          tak dokladnie trzeba byc elastycznym zeby za bardzo nie odstawac od reszty,to
                          trudne ,ale mozliwe do zrealizowania.
                          • ellenai nie jest latwe oj nie 06.06.04, 22:31
                            doswiadczylam tego na wlasnej skorze,ale jest to jednak niezwykle cenne i
                            wartosciowe doswiadczenie -emigracja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka