Dodaj do ulubionych

Jakie macie plany na weekend?

17.09.04, 09:55
Ja szyję - wreszcie skończę szyć patchwork - prezent ślubny dla mojej młodej
koleżanki. Pewnie będę coś malować.
I może pójdę do kina, choć po strasznie ruchliwym tygodniu weekend spędzony w
domu wydaje mi się szczytem marzeń.
Obserwuj wątek
    • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 10:25
      co do nas to, dziś zaraz po pracy jedziemy na imprezę w plenerze, za Tarnów.
      Jutro to mam plan, żeby wreszcie jakis porzadny obiad zrobić:), trochę poczytać
      ( mam opowiadania J.Harris - autorki Czekolady), wieczorkiem jakis film może
      sie obejrzy.
      Co do niedzieli to ma być pogoda, wiec zapewne zrobimy sobie jakąś dłuższa
      wycieczkę rowerową.
      Zazdroszczę tej Twojej koleżance - też chciałabym taki patchowork do sypialni:
      czerwono, niebiesko, pomarańczowy, och piekny by był:) Moze kiedyś:) ( znajdę
      kogoś kto mi taki uszyje:)).
      A Tobie Teklo zazdroszczę kin krakowskich i tej mozliwości wyboru. To mnie
      zawsze fascynowało, jak mieszkałam w K-owie. Tyle tylko, że wtedy to pieniędzy
      nie było żeby do kina chodzić:)
      • lobuzek1 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 10:40
        Eee, jakie plany...
        Ja zaraz pewnie się dowiem, czy jestem dopuszczony do ustnego, tylko, psia ich
        mać, nawet ocen nie powiedzą człowiekowi, żeby bardziej udręczyć.
        Ale za tydzień (bo mam nadzieję, że puszczą mnie dalej) to wszystko się
        skończy. Wczoraj to już koło pierwszej w nocy jakieś głosy słyszałem, cholera,
        to nie jest normalne.
        Trzymajcie kciuki! I bawcie się dobrze! No i wypijcie kielicha za moje zdrowie!
        • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 10:45
          Trzymaj się! I bądź dobrej myśli.
        • 1gomez do lobuzek1 17.09.04, 11:39
          spoko stary dobrze bedzie zobaczysz.:)
          • lobuzek1 Re: do lobuzek1 17.09.04, 13:41
            Dzięki!
            No, jestem w ustnym, ale ocen cholery nie powiedzieli. Jeszcze tydzień...
            • qwerty.tarnow Re: do lobuzek1 17.09.04, 13:42
              Gratulacje!
            • lemuriza Re: do lobuzek1 17.09.04, 13:57
              oj Łobuzie, ja się z Tobą policzę! żebym to ja z forum musiała się dowiadywac
              ze zdałeś I cześc egzaminu....

GRATULACJE!
              • lobuzek1 Re: do lobuzek1 17.09.04, 14:08
                Oj, Lemur, litości... Ja w nocy słyszałem głosy, a ty mnie chcesz lać?
                "Mnie, bohatera, prądem??"
                • qwerty.tarnow Re: do lobuzek1 17.09.04, 14:19
                  A oprócz tych głosów nie było światełka na końcu tunelu? Bo ja zawsze chciałem
                  wiedzieć co to tam tak świeci? Może jakieś perpetuum mobile energetyczne? ;-)
                • lemuriza Re: do lobuzek1 17.09.04, 15:21
                  a zleję, zleję.
                  Matka nie leje, żona nie leje to bratowa zleje.
                  Ktoś musi, nie?
                  • qwerty.tarnow Re: do lobuzek1 17.09.04, 15:23
                    Jedyna sprawiedliwa... ;-)
        • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 18.09.04, 10:43
          lobuzek1 napisał:

> Wczoraj to już koło pierwszej w nocy jakieś głosy słyszałem

Ty! To zaraźliwe jest! Jakiś nowy wirus rozprzestrzeniający się poprzez
          czytanie forum? Głosów wprawdzie zbytnio nie miałem, ale jakieś dziwne zwidy,
          przebudzenia, niemoc w spaniu... Nie jest dobrze...
      • caro333 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 10:44
        A ja nie mam żadnych planów..:((((((((((((((((((((((((Pogoda piękna,a myśmy
        niczego nie wymyślili.Chyba skończy się na TV.:(
    • tradycja1 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 14:48
      Ja jutro ide na wesele kolezanki.
      W niedziele bede odsypiac i moze gdzies sie wybiore na kolacje.
      • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:21
        Co ten rok tak w wesela obfity jest?
        • tradycja1 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:24
          Hmm bardzo dluga zima byla ;)

• qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:27
            Ale 9 miesięcy od końca zimy jeszcze nie upłynęło. ;-)
            • tradycja1 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:29
              I jest to zbawienne co by jeszcze zmiescic sie w sukienke slubna.
              • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:32
                Można mieć jeszcze wcześniaki, i wtedy sukienka też bedzie pasować.
                • tradycja1 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:35
                  To juz wypadek losowy.
                  Pozwolmy zachowac pozory.
                  • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:38
                    Wypadki chodzą po ludziach. ;-)
            • rafal761 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:30
              plany? sobota tradycyjnie na budowie, a niedziela jak pogoda pozwoli to
              zakonczenie sezonu na działce... a zeszły weekend w Zakopcu był bajer...
              • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 15:35
                No to "owocnego" kończenia sezonu. ;-)
                • lubona Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 17:31
                  Sobota? Do południa sprzątanko, potem cmentarz ( urodziny taty), potem 2 klasy
                  dyktando ortograficzne i 2 klasy opis jesieni. W niedziele do południa plan
                  wynikowy do godzin wychowawczych i z przedmiotu do klasy II ( dzisiaj wreszcie
                  otrzymaliśmy z wydawnictwa podręczniki), jeszcze spacerek z psem i wieczorkiem
                  może uda mi sie tu zajrzec?

---
                  Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę. (S.I.Witkiewicz)
                  • rafal761 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:28
                    spoko, na pewno Ci sie uda, tylko musisz same dobre oceny postawić...
                    • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:30
                      rafal761 napisał:

> spoko, na pewno Ci sie uda, tylko musisz same dobre oceny postawić...

...bo mój siostrzenies/bratanek/syn* chodzi do jednej z tych klas. ;-)

* - niepotrzebne skreślić
                      • rafal761 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:31
                        :), nie, nie to ja chodze do tej klasy :)
                        • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:32
                          Aaa, rozumiem.
                          To ja mogę pośredniczyć w negocjacjach ocenowych. Biorę 25%.
                          • rafal761 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:35
                            25% ? OK ja biorę czwórke to 25% to będzie ... chyba pała, no ale jak chcesz to
                            smiało...
                            • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:36
                              Nie, na co mi stopnie. Nie dojrzałeś do poważnych negocjacji? :-P
                              • rafal761 Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:46
                                no to nie wiem, moze chodzi ci o cukierki? dobra 20 deko irysów za tą czwórkę.
                                • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 17.09.04, 23:48
                                  Cukierki lubię! :-D
                                  (Mam nadzieję, że nie masz dyktafonu. A że piszemy na forum GW - mam nadzieję,
                                  że pod latarnią najciemniej.)
        • lobuzek1 Re: Jakie macie plany na weekend? 18.09.04, 08:23
          A mnie dzisiaj ominęło wesele kumpla ze studiów. W Zamościu, więc trochę
          daleko, a powszechnie znane względy uniemożliwiają wyjazd.
          Cholera, nie mógł brać ślubu tydzień póxniej??? Tak bym pohulał i grzmotnął
          kielichem o stół...
          • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 18.09.04, 10:32
            Niech Ci odszkodowanie zapłaci. ;-) Za poniesione straty.
            • lobuzek1 Re: Jakie macie plany na weekend? 18.09.04, 14:03
              Po wszystkim ma przyjechać z weselną flaszką. Tak więc zapłaci przelewem:-)
              • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 10:42
                a my z Lobuzkiem i slavem ogladaliśmy wczoraj film - Rzeka tajemnic .
                Ogladaliscie?
                Fajny, naprawdę fajny, choć niewesoły i bez happy endu.
                • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 10:45
                  a teraz jdziemy na rowerach do Dębna przez Łetowice, jakis las, Biadoliny.
                  Jakąś mapkę mamy ale trzymacjcie kciuki co by nam sie udało trafić.
                  • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 10:50
                    Jak Was nie będzie za 10 godzi, to już wiem że trzeba ogłosić poszukiwania. ;-)
                    • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 19:05
                      Jesteśmy. Ale do Dębna nie dojechaliśmy, zabłądzilismy gdzieś w lesie, droga
                      wyłożona była kamieniami wielkimi jak z Dunajca ( czyj to pomysł?????),
                      jechanie po tych kamieniach kosztowało nas tyle sił, ze jak już wyjechaliśmy na
                      dobrą drogę, to stwierdziliśmy że trzeba wracać, bo nam sił nie starczy.
                      Dojechaliśmy tylko do Łoponia. 45 km łącznie, ale te kamienie niestety nas
                      umordowały i nie dało się więcej.
                      • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 19:07
                        No to ewentualne poszukiwania można odwołać. :-D
                        • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 19:28
                          No można , można.
                          Widzieliście prognozy na przyszły tydzień??? zgroza. 8,9 stopni.
                          Niestety, trzeba będzie włączyć ogrzewanie, bo już w domu zimno, a co dopiero
                          będzie???
                          brrrrrr...
                          • qwerty.tarnow Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 20:23
                            Zamiast ogrzewania to można się jeszcze przytulić do kochanej osoby. Tez
                            podobno działa (nie wiem - nie miałem okazji nigdy sprawdzić).
                            • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 20:49
                              działa, działa, ale nie da się przecież cały czas:)
                            • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 20:50
                              jeszcze jeden sposób jest - bardzo ciepły kotek w domu:)
                              • lobuzek1 Re: Jakie macie plany na weekend? 19.09.04, 21:47
                                O, fakt, kotek to ekologiczne źródło niewyczerpanej energii i mruczenia
                                napędzane Kitekatem.
                                Miau!
                                • caro333 Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 12:29
                                  Po co nowy wątek,kiedy ten jeszcze całkiem aktualny! A więc?..
                                  Odpowiadam pierwszy - siedzę na d...(przez wzgląd na młodych,których nam chyba
                                  przybyło, nie napiszę - dupie,co nie?..)(To sie potem wytnie:))
                                  pogoda tez do d...Na rynku w ogródkach nie można siedzieć,bo zimno...Na mecz
                                  nie można pojechać(do Tarnowa!)bo kryzys...Łeeeeee...
                                  • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 12:55
                                    Weekend niezwykle ekscytujący:
                                    dzisiaj siatkówka, po powrocie jakiś film sobie obejrzę,
                                    sobota ( do południa zakupy i gotowanie i sprzatnie, błłeeeee.... mam
                                    nadzieję,że slav pomoze), wieczorem impreza,
                                    niedziela ( ale za to niedziela, ale za to neidziela bedzie dla NAS!!!!), do
                                    południa śnaidanie i czytanie ( ksiażki co ją dostanę - mam nadzieję w
                                    sobotę), a potem wiadomo co.....
                                    POTEM NIEDZIELA BĘDZIE DLA NAS!

UNNNNNNNNIIIIIIIIAAAAAAAAAAAA TAAAAARRRRRNNNNNNÓÓÓÓÓWWWWWW !!!!!

( gdyby mi ktoś powiedział jakies 10 lat temu, ze jakiejś tam Unii będe
                                    kibicować.... ha,ha,ha alebym się usmiała)

• caro333 Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 13:45
                                      Qrde!!!Jadę!!!JADĘ NA ŻUŻEL!!!
                                      • caro333 Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 15:30
                                        Eeeeee...marzy mi się tylko...:(((((((((((((((((((((((
                                        • caro333 Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 15:37
                                          Zapomniałem,że dzisiaj wieczorem ide na uroczysty koncert inaugurujący
                                          działalność nowej sali koncertowej w szkole muzycznej.Idę z aniołkiem,to może
                                          po koncercie zajrzymy do ulubionej(jedynej w mieście!)Blues
                                          Cafe.Ciasno,ciemnawo,przytulnie,blues non-stop.Czasem nawet na żywo.Sobota -no
                                          plans:(niedziela zawody wioślarskie...nie,nie wiosłuję,oglądam!
                                          • teklat Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 19:53
                                            Moje plany na weekend zaczynają się od tego, że muszę iść jutro do pracy :((.
                                            Bo przez ślub i przyjątko ślubne musiałam zostawić to, co pilnie muszę mieć na
                                            poniedziałek.
                                            Za to ominą mnie domowe porządki, a przynajmniej ich część - no bo skoro mnie
                                            nie będzie w domu, to może moi panowie zrobią coś za mnie z rozpędu (choć nie
                                            liczyłabym na zbyt wiele, oni mają typowo męską niedomyślność w tej dziedzinie)
                                            • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 20:24
                                              ha,ha, ha ... typowa niedomyslność. To mi sie podoba , to stwierdzenie.
                                              Co fakt, to fakt.
                                              Proponuję Teklo zostawić kartkę ze spisem rzeczy do zrobienia ( co i tak nie
                                              daje gwarancji powodzenia), ale prawdopodobieństwo się zwiększa.
                                              a jak tam slub?
                                              • teklat Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 20:31
                                                tak właśnie zamierzam zrobić... Dość długa lista rzeczy do zrobienia może
                                                zaowocować zrobieniem chociaż połowy z nich :))
                                                Ślub - bardzo udany, bukiet pasujący do reszty, choć sukienkę znałam tylko z
                                                opisu. Ze wszystkim, czego się podjęłam w ramach pomocy, zdążyłam. Panna młoda -
                                                naprawdę śliczna, pan młody - z dobrym poczuciem humoru, ludzie na przyjęciu
                                                przemili i kulturalni, jedzonko - pyszne.
                                                Mam nadzieję, że będą stanowili udane małżeństwo, w każdym razie - dobrze sie
                                                zapowiadają.
                                            • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 20:26
                                              a moje plany już uległy weryfikacji - przez Łobuzka.
                                              zero siatkówki, zero oglądania filmu, siedzę i czekam na telefon.
                                              Mam nadzieję, ze ta weryfikacja tylko dzisiejszego dnia dotyczy.
                                              Bo w niedzielę, w niedzielę zamierzam świętować Mistrzostwo Polski Unii Tarnów,
                                              i niech mi żaden Atlas Wrocław nie próbuje w tym przeszkodzić!!!
                                              • lemuriza Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 20:47
                                                no to fajnie, ze się udało.
                                                tak myślę, ze Panna młoda sliczna i slicznie ubrana, bo skoro Tobie zleciła
                                                zrobienie bukietu to musi mieć dobry gust:)
                                                Hmmm... tak sobie myślę teraz o swoim slubie.
                                                Naparwdę było super i jakoś sobie poradzilismy sami bez pomocy rodziców, bo
                                                mielismy po 23 lata, slub w Krakowie z dala od domów. Orgnizacja spadła na nas.
                                                Ale dzięki entuzjazmowi udało się.
                                                Martwiłam się o pogodę, bo parwie zima była i.... wstalismy rano, piekne słońce
                                                świeciło, a wieczorem spadł śnieg:).
                                                Masa znajomych ze studiów, piękne wnętrze Pałacu, zaden tam obskurny urząd.
                                                I to wspaniałe uczucie nazajutrz, jak się obudziałam i popatrzyłam na mojego
                                                już męża.
                                                Szczęścia wszystkim życzę!
                                                • teklat Re: Jakie macie plany na weekend? 24.09.04, 20:54
                                                  My tez zawalczylismy, by nasz ślub odbył się w ładniejszym miejscu niżby to
                                                  wynikało z mojego - już wtedy krakowskiego zameldowania. I też na naszym ślubie
                                                  było mnóstwo znajomych ze studiów... A imprezka po ślubie - na powierzchni 36-
                                                  metrowego mieszkania zmieściliśmy ponad 30 osób.
                                                  • lobuzek1 Lobuzka plany na weekend 24.09.04, 23:13
                                                    Jak na razie gin z tonikiem (ten tonik coś dziwnie smakuje...) no i muzyka Thin
                                                    Lizzy,
                                                    Jutro wieczorem impreza u Lemura. A do tej pory - pewnie będę się pelętał po
                                                    domu, byle jak najdalej od książek. Błe!
                                                    A w niedzielę ŻUŻEL!!!!!!!!!!!!!
                                                    Wreszcie jestem wolnym człowiekiem!!!!!!
                                                  • lubona Re: Lobuzka plany na weekend 24.09.04, 23:46
                                                    Ale Wam fajnie. Mnie czekają w sobotę okna do umycia. Jejku, jak ja tego nie
                                                    lubię robić!!!!!
                                                  • lobuzek1 Re: Lobuzka plany na weekend 24.09.04, 23:51
                                                    A ja w przyszłym tygodniu też się wezmę za moje lokum. Musze trochę ściany
                                                    podmalować, bo co nieco się zbrudziły. No i w ogóle trochę popracuję fizycznie,
                                                    bo praca umysłowa, jak powszechnie wiadomo, jest bardzo szkodliwa.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka