Dodaj do ulubionych

No i mamy ...

01.04.05, 17:32
No i mamy pierwszy kwietnia, tradycyjny dzień wzajemnego oszukiwania się dla
żartu, wyprowadzania w pole, nabierania.
Obserwuj wątek
    • 0kowita Re: No i mamy ... 01.04.05, 18:31
      Cuski, przed chwilą wyciełam Ci "kpnięcie" jakiego starego, durnego wątku.
      Niestety tytułu nie pamiętam..... pisz skarge do adminów głownych.

Wydaje mi się jedak ,że wobec chwili gdy umiera największy człowiek naszych
      czasów nie jest stosowne przywracanie starych wątków z głupimi komentarzami.

• cuski Re: No i mamy ... 01.04.05, 18:46
        Jak zwykle ci sie wydaje!

I nie uzywaj slowa UMIERA w stosunku do PAPIEZA!
        On po prostu niesie swoj krzyz!

Wypowiadajac slowo "UMIERA" przyciagamy zle mysli.
        Ale ty chyba chcesz tej Smierci! Przed momentem przeczytalem jeden z twoich
        postow, w ktorym wyrazilas zdanie na ten temat.
        • 0kowita Re: No i mamy ... 01.04.05, 18:54
          Cuski, dlaczego TY nie rozmawiasz tylko się kłócisz ??
          Rozmawiaj a i inni będą z Tobą rozmawiać.

TAK ! chcę aby papież umarł, jest stary , przeżył życie a tutaj tylko cierpi.
          Tak, wierze w to , że istnienie nie kończy się tutaj. Wierzę w to, że Karol
          Wojtyła gdy umrze będzie szczęśliwy na niebianskich łąkach....... więc niech Go
          już Bóg nie męczy.........
          Zasłużył na wieczną szczęśliwość więc niech odchodzi z tej głupiej
          ziemi.........niech nie cierpi.

• cuski Re: No i mamy ... 01.04.05, 19:01
            Okowita napisala:
            Wierzę w to, że Karol Wojtyła gdy umrze będzie szczęśliwy na niebianskich
            łąkach....... więc niech Go już Bóg nie męczy.........
            Zasłużył na wieczną szczęśliwość więc niech odchodzi z tej głupiej
            ziemi.........niech nie cierpi.

Chce ci przypomniec, ze ZIEMIA jak i caly wszechswiat zostaly stworzone przez
            BOGA, ktory jest MILOSCIA, SWIATLOSCIA i MADROSCIA tego swiata. Zatem wszystko
            co BOG stworzyl jest DOSKONALE - Ziemia tez!
            • 0kowita Re: No i mamy ... 01.04.05, 19:06
              Ziemia......... może i tak ale człowiek, człowiek nie jest doskonały.
              • cuski Re: No i mamy ... 01.04.05, 19:18
                0kowita napisała:
                Ziemia ......... może i tak ale człowiek, człowiek nie jest doskonały.

A przez kogo zostal stoworzony Czlowiek, przez KOSMITOW?
                Chrystus tez stal sie czlowiek i umarl na KRZYZU dla naszego zbawienia. Roznica
                miedzy nim, a nami polega na tym, ze on zrobil ze swego ciala SWIATYNIE DUCHA
                SWIETEGO.
                • 0kowita Re: No i mamy ... 01.04.05, 19:32
                  Cuski, ja nie jestem kobieta pobożna i mało znam się na tym wszystkim ale tak
                  mi sie wydaje..... Bóg stworzył człowieka, dał mu skórę, kość , mięso i rozum
                  i powiedział mu .... "masz wolną wolę, rób z tym co chcesz". Nie steruje nami,
                  nie mowi nam co mamy robić........... robimy co chcemy. Nie czujesz chyba jakis
                  nakazów z zewnątrz gdy podejmujesz jakąś decyzję ?

Ale..............
                  ale (wierzę w to choć nikt tego nie udowodnił), któregoś dnia Bóg zapyta mnie
                  " co zrobiłaś kobieto z tą wolą wolą którą ci dałem? czy pokonałas wszystkie
                  niedoskonałości swojego umysłu ?" i wtedy ja muszę odpowiedziec jaka ja byłam
                  a nie to czy ktoś cierpiał za mnie..........tak sądzę.
                  • cuski Re: No i mamy ... 01.04.05, 19:38
                    W zadnym ze swoich postow nie powiedzialem, ze czlowiek jest ograniczony i ze
                    nie posiada WLASNEJ WOLI. Zasugerowalem tylko, ze czlowiek jest z natury DOBRY,
                    bo zostal stworzony przez DOBROC! Majac wolna wolne, kazdy z nas doknuje
                    wyborow. Jedni ida latwieszymi drogami, prowadzacymi donikad, a drudzy
                    wybieraja Droge CHRYSTUSA.
                    • 0kowita Re: No i mamy ... 01.04.05, 19:46
                      Człowiek ma wolną wolę. Sam decyduje. A czy jest z natury dobry ? Gdzież to
                      powiedziane ? Został stworzony jako "nikt" i jaki będzie tylko od niego zależy.

A "droga chrystusa " ..... hmmm tu już wkraczamy na inne tory. Czy ktoś kto
                      jest buddystą lub mahometaninem a żyje zgodnie z nakazami swej religii to wg
                      Ciebie wybrał drogę "do nikąd". Masz pewność, że tylko chrześcijanizm jest
                      słuszny i prawdziwy ?
                      • cuski Re: No i mamy ... 01.04.05, 19:52
                        Jako chrzescijanin posluguje sie okresleniem DROGA CHRYSTUSA. Inne religie nie
                        leza w obrebie moich zainteresowan. A co do slusznosci chrzescijanstwa nie moge
                        miec zadnych watpliwosci, gdybym takowe mial nie bylbym CHRZESCIJANINEM.
                        • 0kowita Re: No i mamy ... 01.04.05, 20:04
                          No i słusznie , urodziłes się w katolickiej rodzinie i katolikiem jesteś.
                          A czy zastanwiałes się kiedyś nad tym, że chrześcijaniie to nie tylko katolicy
                          ale i prawosławni i wszelkiej maści protestanci. Na świecie jest 4 miliardy
                          ludzi z tego tylko 800 mln to chrześcijanie. Nie wiem ile z tych 800mln. to
                          katolicy ale myślę, że mniej niż połowa.

Jak myślisz... Bóg tak zorganizował świat by większość nie dostała się do raju ?
                          By nie dostała się do raju bo nie wierzy w "jedynie prawdziwą" relgię ?
                          Jak myślisz jedynie "droga Chrystusowa" jest słuszna ?
                          Ja nie znam odpowiedzi na to pytanie.
                          Ty pomyśl.

Na dzis kończe ....pa.
                          • cuski Re: No i mamy ... 01.04.05, 20:13
                            Na pytanie, ktore mi zadajesz dostalas juz wczesniej odpowiedz ode mnie! Nie
                            zamierzam jej powtarzac!
                            Jesli chcesz poznac opinie innych to zadaj to pytanie calemu Forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka