ellenai 19.04.05, 19:33 dzis bialy dym pojawil sie,mamy papieza,Josef Ratzinger!hura!dla mnie to znakomity wybor!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Re: Szanuje wybor kardynalow ... 19.04.05, 20:31 Szanuje wybor kardynalow, lecz oczekiwalem kogos mlodszego i niekoniecznie z Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Szanuje wybor kardynalow ... 19.04.05, 20:59 cuski napisał: oczekiwalem kogos mlodszego i niekoniecznie z > Europy. Masz Cuski jakies ale co do jego wieku? 78 lat to piekny wiek. Saul Bellow to nawet splodzil corke majac 81 wiosen. Zreszta Pan Bog tez byl (znaczy sie "jest") stary. I ma dluga, siwa brode. Odpowiedz Link Zgłoś
cuski Re: Szanuje wybor kardynalow ... 19.04.05, 21:29 Adasiu49, takich trolli jak ty, powinno sie izolowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Szanuje wybor kardynalow ... 19.04.05, 21:33 cuski napisał: > Adasiu49, takich trolli jak ty, powinno sie izolowac ! A fe Cuski, my tu o Papiezu a ty o trollach? Ach rozumiem...trolle podobnie jak i nowy Papa sa przeciez pochodzenia germanskiego...to chciales przekazac? Odpowiedz Link Zgłoś
cuski Re: Szanuje wybor kardynalow ... 19.04.05, 21:37 Jakbys pisal na temat, to nie smierdzialbys TROLLEM ! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Szanuje wybor kardynalow ... 19.04.05, 21:40 oj ludziska,zamiast cieszyc sie z wyboru nowego papieza ktorego pontyfikat bedzie prawdopdobnie kontynuacja pontyfikatu Jana Pawla ll,to wy sie przezywacie jak male dzieci w piaskownicy!,no coz pewno juz taki jest wasz urok,cmok! Odpowiedz Link Zgłoś
milennik11 Re: Szanuje wybor kardynalow ... 19.04.05, 23:11 ..jestem za papiezem... Odpowiedz Link Zgłoś
swintuszka Re: Szanuje wybor kardynalow ... 20.04.05, 02:48 millenik ty jesteś jak Salomon ,jo tyż za, ale czasami przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś
cuski Re: Duma i Niepokoj 20.04.05, 00:10 W dużych miastach Niemiec duma, że nowym Papieżem jest Niemiec i niepokój, że to konserwatysta i zwolennik centralizmu w Kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
cuski Re: Pierwsza Podróż Zagraniczna 20.04.05, 00:13 W pierwszą podróż zagraniczną Benedykt XVI uda się prawdopodobnie do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Pierwsza Podróż Zagraniczna 20.04.05, 00:22 moze po drodze do niemiec zatrzyma sie w polsce?fajnie byloby! Odpowiedz Link Zgłoś
swintuszka Re: Pierwsza Podróż Zagraniczna 20.04.05, 02:41 eee,tam przecie to nie po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Pierwsza Podróż Zagraniczna 20.04.05, 04:26 hehehe fakt,masz racje,ale zboczyc moze heheh Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Pierwsza Podróż Zagraniczna 20.04.05, 03:10 cuski napisał: > W pierwszą podróż zagraniczną Benedykt XVI uda się prawdopodobnie do Niemiec. nie!Wyjdzie po prostu za mury...Bedzie we Wloszech,a paszport prawdopodobnie nadal ma niemiecki...czyli bedzie /miejmy nadzieje dlugo/za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: habemus papam-Benedykt XVl!!!!!!!! 20.04.05, 08:58 Nie rozumiem tej euforii, która panowała wczoraj na Placu Św. Piotra. Ludziska skaczą, wrzeszczą, cieszą się, tylko.... z czego ? Nikt nie wie jakim Józio Razinger będzie "papą". Ani on mój swat, ani brat więc z czego tu się cieszyć ? Popatrzeć, zanotować i do domciu. No chyba że się nie znam.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: habemus nowus "Rotus" 20.04.05, 13:36 georghe napisał: > Nikt nie wie jakim Józio Razinger będzie "papą". Ani on mój swat, ani brat więc z czego tu się cieszyć ? Popatrzeć, zanotować i do domciu. > No chyba że się nie znam.... > ;) A ja mam z kolei zmartwienie. Bo jak tu teraz spiewac "nie bedzie Niemiec plul nam w twarz ni dzieci nam germanil?" Toz stalo sie to teraz politycznie niepoprawne. Proponuje zatem zmiany w tekscie "Roty" na takie, ktore odpowiadaja aktualnym tendencjom w polityce zagranicznej Polski (patrz: podlizywanie sie Amerykanom) "Nie bedzie Arab plul nam w twarz Ni dzieci nam koranil! " Odpowiedz Link Zgłoś
cuski Re: Będzie pracował na rzecz ... 20.04.05, 15:00 Papież Benedykt XVI powiedział, że Boża Opatrzność powołała go na miejsce wielkiego papieża oraz że będzie pracował na rzecz odbudowy jedności chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
cuski Re: Rosyjskie Prawosławie i Chiny 21.04.05, 15:04 Stosunki z rosyjskim prawosławiem i Chinami to priorytety pontyfikatu Benedykta XVI, uważa włoska prasa. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Rosyjskie Prawosławie i Chiny 21.04.05, 18:11 cuski napisał: > Stosunki z rosyjskim prawosławiem i Chinami to priorytety pontyfikatu Benedykta> XVI, uważa włoska prasa. A co uwaza chinska prasa? Odpowiedz Link Zgłoś