dorosz95 31.07.12, 13:19 Co myślicie o tej instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leo48 Re: Muzeum Dulag121 31.07.12, 13:46 Chyba nie ma co myśleć. Kolejny "depozytariusz pamięci", który dodatkowo prowadzi dość ożywiona działalność edukacyjną. Nie korzystałem, ale wydaje mi się pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
dorosz95 Re: Muzeum Dulag121 31.07.12, 14:06 Jestem po prostu ciekaw jak mieszkańcy odbierają tą instytucję i jej działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: Muzeum Dulag121 31.07.12, 21:46 Dyrektorka Muzeum to bardzo energiczna osoba. Ma dużo pomysłów i widać, że je realizuje. Życzę jej powodzenia i więcej osób odwiedzających Muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
michart Re: Muzeum Dulag121 01.08.12, 15:52 Pomysł bardzo dobry lecz szkoda, że lokal taki mały. Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: Muzeum Dulag121 01.08.12, 20:10 Również uważam, że pomysł był bardzo dobry. Jednak odnoszę wrażenie (szczególnie po wczorajszej uroczystości przy elektrowni), że zarówno Urząd Miasta jak i Starostwo trochę zapomnieli o tej instytucji. Jadąc wczoraj przez Warszawę do Pruszkowa widziałem przygotowane już pomniki na dzisiejsze uroczystości a pomnik przy naszej elektrowni został udekorowany flagami przyniesionymi z muzeum dopiero na 5 minut przed ich rozpoczęciem. Swoją drogą ciekawe kto jest odpowiedzialny za stan miejsc pamięci, Urząd Miasta, Starostwo, właściciel terenu, na którym się znajduje, a może inna instytucja? Kiedyś z tego co pamiętam szkoły miały przydzielone pomniki do opieki i w ramach różnych zajęć dbały o nie. Mimo wszystko wczorajszą uroczystość oceniam bardzo dobrze jak na możliwości Muzeum Dulag 121 i zamieszczam krótką fotorelację niestety bez opisów gdyż ..... nie wziąłem nic do pisania a pamięć już nie ta :( Fotorelacja: fotoforum.gazeta.pl/72,2,731,137885900.html Odpowiedz Link Zgłoś
ad-agio Re: Muzeum Dulag121 - nowa wystawa 01.09.12, 10:12 do końca września w Muzeum Dulag czynna jest wystawa "Gdy Polska powiedziała - NIE" Wczoraj było otwarcie, 7 września również będzie prezentacja. www.dulag121.pl Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś