smutnaedyta 07.08.05, 21:05 Może orirntujecie sie, która z podstawówek jest najlepsza w Pruszkowie , wliczając prywatne? Chodzi mi głównie o bezpieczeństwo i poziom nauki. Dobrze siębardzo wyrażają ludzie o jedynce, noej kolo Znicza? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deksik Re: Podstawówki w Pruszkowie 08.08.05, 08:56 Najlepiej popytaj osobiście wśród rodziców, ja tak zrobiłam i niestety zrezygnowałam z zapisania córki do "jedynki", a po ogłoszeniu wyników sprawdzianu po szkole podstawowej( www.pruszków.pl) utwierdziłam się, że chyba to nie była zła decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
derekpl Re: Podstawówki w Pruszkowie 08.08.05, 13:43 Renomowana szkola nie gwarantuje sukcesu, czy to podstawowa, srednia czy wyzsza. Takze w teoretycznie "bezpiecznej" wcale nie jest tak bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Podstawówki w Pruszkowie 09.08.05, 21:21 Ja konczylem jedynke, ale bylo to ponad 35 lat temu. Wowczas byla to bardzo dobra szkola, teraz nie wiem. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Podstawówki w Pruszkowie 09.08.05, 21:23 Ps. Moj ojciec tez ja konczyl lecz bylo to w latach piecdziesiatych ubieglego wieku, z jego relacji wynika ze tez miala dobra opinie - poszedl po niej do Zana. Odpowiedz Link Zgłoś
hannusia44 Re: Podstawówki w Pruszkowie 02.08.15, 19:59 Jestem absolwentką jedynki 3-4 lata temu skończyłam jedynke i jestem z niej zadowolona. Nauczyciele prowadzili senowne lekcje, raczej nikt się nie nudził. Jeśli ktoś czegoś ne rozumiał lub miał z czymś problem ( chodzi o nauke ) chętnie nauczyciele mu/ jej tłumaczyli, nawet dawali karty pracy z zadaniami i po ustaleniu sprawdzali razem. Była bogata oferta zajęć dodatkowych. Atmosfera też w porządku, rzadko byłam świadkiem '' cyrków dzieciaków ''. Egzamin szóstoklasisty również zdałam z zadawalającym wynikiem. Polecam szkołę :) Odpowiedz Link Zgłoś
basiak63 Re: Podstawówki w Pruszkowie 22.08.05, 15:12 Dwoje moich dzieci skońćzyło w tym roku SP^ na Lipowej. Polecam :) Wyniki wśród zdających test najlepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
basiak63 Re: Podstawówki w Pruszkowie 22.08.05, 15:13 Oczywiście SP nr 6.. przepraszam za błędy Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Podstawówki w Pruszkowie 22.08.05, 15:37 Jedynki bym nie polecal, podobnie jak Dziesiatki - troche patologiczna okolica kiepsko wplywa na jakosc ksztalcenia. Jak ja szedlem do liceum to najlepsze byly (w kolejnosci rosnacej) Dwojka, Szostka i Osemka, tuz za nimi Jedenastka, troszke dalej Dwunastka i Dziewiatka. Teraz Jedenastki i Dwunastki chyba juz nie ma, bo oddaly pola i budynki gimnazjom, nespa? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Podstawówki w Pruszkowie 22.08.05, 17:12 SP nr 12 im. Janusza Kusocińskiego już nie ma. Jest za to Gimnazjum nr 4 im. Jana Pawła II. Sqh - absolwent nieistniejącej szkoły... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
hg7z2 Re: Podstawówki w Pruszkowie 03.08.15, 09:46 josip_broz_tito- piszesz, że 1 i 10 to patologiczna okolica? czy ty jestes z innej planety? 10 na Gasinie- mała kameralna szkoła, z najlepszym wynikiem testu 6 klasistów w tym roku!!!!! dzielnica domków jednorodzinnych i patologia???// Jedynka - szkoła, która lat temu 20 uznana była za patologię, gdy była szkoła specjalną- teraz dobra szkoła z dobrymi wynikami. Teraz o szkole swiadczą nie tylko wyniki testów, ale wkład kadry w wychowanie dzieci, atmosfera, zaangazowanie pracowników, rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: Podstawówki w Pruszkowie 03.08.15, 11:27 Przypominam,że wątek ma już 10 lat więc nie ma się co tak podniecać niezdrowo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Podstawówki w Pruszkowie 03.08.15, 19:38 A "Jedynka" była kiedykolwiek szkołą specjalną...? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Podstawówki w Pruszkowie 03.08.15, 23:22 Jedynka NIGDY nie była szkola specjalna. Szkola specjalna w Pruszkowie była szkola nr 7, znajdowała sie ona niedaleko "1", stad byc moze to mylne stwierdzenie, ze "1" to była kiedys szkoła specjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
maksek08 Re: Podstawówki w Pruszkowie 04.08.15, 09:17 tak samo mylne jest że w tym roku najlepszy wynik 6 klasistów był w 10 - zgodnie z publikowanymi wynikami najlepiek wypadli uczniowie 6 Odpowiedz Link Zgłoś
ibor25 Re: Podstawówki w Pruszkowie 04.08.15, 10:46 kolega doda, ze tylko z angielskiego, i to w pdst. publicznych chyba, ze opublikowane wyniki sa bledne oficjalne wyniki z OKE I czesc (pol/mat) w % SP nr 2 - 65,2 SP nr 39 - 87,6 (1 miejsce) SP nr 10 - 73,3 (3 miejsce) SP nr 6 - 70,6 SP Nr 1 - 73,4 (2 miejsce) SP nr 9 - 65,7 SP nr 8 - 71,8 I czesc (ang) w % SP nr 2 - 76,7 SP nr 39 - 99,7 (1 miejsce) SP nr 10 - 86,1 (3 miejsce) SP nr 6 - 87,1 (2 miejsce) SP Nr 1 - 85,7 SP nr 9 - 82,1 SP nr 8 - 76,3 Odpowiedz Link Zgłoś
maksek08 Re: Podstawówki w Pruszkowie 05.08.15, 08:24 szkoła nr 39 jest szkołą niepubliczną - inaczej prywatną - i nie ma co porównywać jej z wynikami szkół publicznych - zawsze była najlepsza na tle szkół pruszkowskich od początku od kiedy powstała, tj. chyba od 1991 r. (wcześniej ta "najlepszość" była mierzalana osiągnięciami uczniów w dalszej edukacji) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ibor25 Re: Podstawówki w Pruszkowie 05.08.15, 11:15 niech i tak bedzie, wiec sprostujmy: jesli chodzi o wyniki pdst publicznych, 6ka ma 1 miejsce z angielskiego i 4 miejsce z czesci pol/mat Odpowiedz Link Zgłoś
maksek08 Re: Podstawówki w Pruszkowie 06.08.15, 10:47 Podsumowanie zgodne z tabelami - proponuję jednak jeszcze wziąć pod uwagę liczbę uczniów jaka wzięła udział w egzaminach - w 6 tych uczniów było 2 - 3 razy więcej niż w innych szkołach (nie odnoszę się do 39 bo tu różnica jest 10x niemal) - to ma ogromy wpływ na ostateczne wyniki. Nie od dziś jest opinia wśród rodziców, uczniów, środowiska edukacyjnego że nallepszą od lat paru w Pruszkowie publiczną szkołą podstawową jest jednak 6. Testy też to pokazują przy uwzględnieniu liczby uczniów biorących w nich udział. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: Podstawówki w Pruszkowie 06.08.15, 11:24 Jesli dziecko nie bedzie chcialo sie uczyc to chocby szkola zajeła 1 miejsce we wszystkich rankingach w niczym to nie pomoze. I odwrotnie, szkoła moze miec gorsze wyniki ale dobry uczen zawsze sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ibor25 Re: Podstawówki w Pruszkowie 06.08.15, 15:44 jesli chodzi o wyniki pdst publicznych, 6ka ma 1 miejsce z angielskiego i 4 miejsce z czesci pol/mat opinie o szkole sa rozne, nie tylko te dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
rotunda Re: Podstawówki w Pruszkowie 13.08.15, 21:52 W Pruszkowie macie perełkę jaką jest Szkoła Azymut przy ul. Staszica. W tym roku szkolnym będzie tam po raz pierwszy klasa szósta i z dużym prawdopodobieństwem zmieni się lider wśród pruszkowskich szkół. Szkołę polecam rodzicom, którzy są gotowi naprawdę współpracować w procesie wychowywania swoich synów. Zobaczcie azymut.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: Podstawówki w Pruszkowie 17.08.15, 12:06 Nie wiem czy zerkaliście, ale tu są wyniki: bip.oke.waw.pl/bip/bip_1371421%20-%20powiat%20pruszkowski.pdf.pdf Wynika z nich, że uczniowie pruszkowskich podstawówek osiągają słabsze wyniki niż ich rówieśnicy z innych miejscowości naszego powiatu. Ich wyniki są w dolnej części rankingu powiatowego. Pytanie jak to zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś