stary_pawian 07.01.06, 17:28 Klikałem tam każdego dnia. I co? Dziś mam stronę z ubiegłego roku. Komu klikam grosiki? Z firmą ArcNet miałem już nieszczęście współpracować. KOMU KLIKAM TE GROSIKI ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwierz.alpuhary Re: Pajacyk 07.01.06, 18:50 yyy... trochę nie rozumiem - na tej stronie ogólnie chyba niewiele się zmienia,nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Pajacyk 07.01.06, 19:10 Tak . Niewiele bo głodnych dzieci nie ubywa. Mogliby zmienić choćby kartkę. PRZEPRASZAM POLSKĄ AKCJĘ HUMANITARNĄ Mój błąd (nie zła wola) niedoczytania Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Pajacyk 07.01.06, 19:16 Zwierzu. Naprawdę bardzo mi przykro. Czy zanim (nie daj Boże) to się rozwnie proszę Cię - wytnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Pajacyk 07.01.06, 19:50 Eno, Pawianie, nie stresuj się...:-) Ja tam bym nic nie wycinał, bo pożyteczny wątek założyłeś. Ba, bym wręcz wiedźminów naszych serdecznie bym namawiał, aby Pajacyka do czerwonych linek dorzucili. Tyle ich już mamy, że jedna więcej (a jaka pożyteczna) wszak nie zawadzi! A tak przy okazji, może ktoś się orientuje: jak to jest z tym klikaniem? Autorzy piszą: "Możemy policzyć tylko jedno Twoje kliknięcie dziennie". Jak rozumiem, 'moje' kliknięcie jest identyfikowane na podstawie IP klikającego komputera - no bo chyba inaczej się nie da? No to jeśli chodzi o komputery ze stałym IP, to wszystko jasne; ale jeśli ktoś łączy się z netem przy użyciu neostrady (dynamiczne, czyli zmienne IP) - to taki ktoś może klikać wiele razy? Ciekawe... bo jeśli tak, to można by jakiegoś 'bota' czy innego 'mądrego programa' nasłać na klikanie w brzuszek Pajacyka...;-) Pozdrawiam klikających w brzuszek:-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Pajacyk 07.01.06, 19:57 Ciekawe... bo jeśli tak, to można by jakiegoś 'b > ota' czy innego 'mądrego programa' nasłać na klikanie w brzuszek Pajacyka...;-) pisałem kiedyś że w Mozilii jest taki plugin, który codziennie przypomina o odwiedzeniu i klikaniu na stronach charytatywnych; jest to o tyle wygodne, że wyswietla wszystkie buttony do kliknięcia na jednej stronie (normalnie są na kilku) i wszystko byłoby pięknie, tylko że słyszałem plotki, jakoby to całe klikanie na Hunger Site było nabijaniem kabzy firmom marketingowym od manipulowania ruchem w internecie, mówi się, że firma prowadząca tą stronę (CharityUSA.com) to tylko przykrywka dla tej działalności Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Pajacyk 07.01.06, 20:32 > słyszałem plotki, jakoby to całe klikanie na Hunger Site było nabijaniem kabzy > firmom marketingowym od manipulowania ruchem w internecie Mmmm? Powiesz coś więcej? Bo ja jakoś nie za bardzo załapałem... no wiesz, z tą przykrywką. Naiwnie sobie myślałem, że to jest jakoś tak: Istnieją jakieś liczniki czy inne countery, które zliczają liczbę kliknięć 'w brzuszek'. Istnieją też sponsorzy, którzy w zamian za możliwość umieszczenia banera reklamowego na stronie PAH - za każde kliknięcie w brzuszek wplacają na odpowiednie konto 5 groszy. A czy ktoś kliknie w baner sponsora - to już chyba inna sprawa? Ech, jakoś się nie łapię w tym nowoczesnym marketingu...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary HungerSiteFox 07.01.06, 23:43 można go ściągnąć tu addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=849&application=firefox a tu kilka opinii: fraud. by bill, Sunday, August 28 2005 CharityUSA LLC the for-profit company behind the hunger site and the other sites like it is a fraud - do some research. Clicking these links *does nothing* - dont be fooled by this marketing scheme. Good if you're interested... by Eric, Saturday, August 27 2005 If you have lots of free time (and hard drive space) on your hands and you want to kill time, go for it. No Title by Ayn Rand, Saturday, August 27 2005 For altruists only. A pointless unnecessary extension if that's already your mindset. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Pajacyk 07.01.06, 23:51 wielu ludzi ustawia sobie Pajacyka jako stronę startową ze względu na szlachetny cel. Strona generuje duży ruch a na tym korzystają wszystkie strony, do których linki znajdują się na Pajacyku - ona je ciągnie w górę w internetowej hierarchii ważności. Ktoś mi to kiedyś tłumaczył, może źle zrozumiałem, ale tak to jakoś jest;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Pajacyk 08.01.06, 01:04 Hm... Ciekawym, czy kiedyś się dowiemy, jak to jest naprawdę...;-) Ale jeśli jest tak, jak tłumaczysz a ja rozumiem - to wnoszę, iż generalnie 'klikającemu w brzuszek' nie dzieje się żadna 'krzywda', poza tym, że w ramach dodatkowych atrakcji obejrzą sobie kilka banerków. Kliknięcie w brzuszek tak czy owak generuje te 5 groszy a do klikania w reklamy sponsorów nikt nas nie zmusza... a że strony sponsorów idą w górę w internetowej hierarchii? No niech tam, trudno... there is nothing such... i tak dalej;-) Powiem zresztą całkiem na marginesie, że kompletnie nie kojarzę, jakie dziś banerki obejrzałem... jakieś obuwie sportowe, jakaś karta kredytowa? Nieważne zresztą - grunt, że płacą kasę na cel jakby nie było szczytny, nieprawdaż? ;-) Ech... zamarzyła mi się podobna inicjatywa względem kotów... Jakoś chyba nic podobnego w necie nie kojarzę. Ileż to zwierzaków można by podkarmić albo przynajmniej wysterylizować! Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Pajacyk 08.01.06, 06:56 cat_s napisał: > A tak przy okazji, może ktoś się orientuje: jak to jest z tym klikaniem? > Autorzy piszą: "Możemy policzyć tylko jedno Twoje kliknięcie dziennie". > Jak łączę się przez blue conect jest identyfikowana karta SIM i rzeczywiście drugie kliknięcie w tym samym dniu jest odrzucane. Natomiast z sieci w pracy mogę klikać raz za razem i jest przyjmowane choć nasz router jest na zewnątrz identyfikowany statycznym IP. Nie wiem więc jak to naprawdę działa. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Pajacyk 14.01.06, 16:58 Teraz nawet przez BC mogę sobie klikać ile chcę. Gdzie idzie to kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Pajacyk 07.01.06, 19:51 rzeczywiście mogliby zdjąć ten banner bo już ciut nieaktualny:/ A tu jest np rozpiska, kto dostaje pieniądze i okazuje się że trafiają niedaleko - m.in. do Ożarowa Mazowieckiego www.pah.org.pl/59566.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.c3 Re: Pajacyk 09.01.06, 10:36 Płochocin też jest całkiem blisko. Maja nawet ładną szkołę,tylko sporo tam biednych ludzi mimo bliskosci Polmosu. Odpowiedz Link Zgłoś