busiaczek4 04.05.07, 20:51 piszczie swoje opinie o roznych LO we Wrocku. Nie wiem gdzie isc... :/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elmawoj Re: LO Wrocław 17.05.07, 10:13 Nie polecam XII LO.Jestem bardzo rozczarowana zwłaszcza postawą dyrekcji w sytuacjach, gdy uczniowie mają jakieś trudności (np. choroba).To szkoła nastawiona raczej na humanistów. Jest oczywiście paru fantastycznych belfrów anglistka, chemik, polonistka), ale zdania nie zmieniam. Dość ciekawie wygląda ponoć IV. Odpowiedz Link
elenna19 Re: LO Wrocław 20.05.07, 11:02 To zależy na jakich przedmiotach Ci zależy - jeśli na humanistycznych, to możesz spróbować do XII LO, jeśli na przyrodniczych - do VII LO, jeśli na ścisłych - do III LO. Po za tym - wiadomo, że największą renomą cieszy się XIV - ale to wiąże się z długimi dojazdami (chyba że mieszkasz w tamtej okolicy) no i nie ukrywajmy, że lekko w tej szkole raczej nie będzie. Całkiem niezłe jest też XIII LO - m.in. pod względem języków. Odpowiedz Link
gdanszczanka4 Re: LO Wrocław 04.06.07, 18:02 Jestem z Gdańska i właśnie kończę 1 klasę LO. Najprawdopodobniej przeprowadzę się w przyszłym roku do Wrocławia:| Nie mam zielonego pojęcia do jakiego liceum pójść. Jestem umysłem ścisłym, ale nie kujonem wiec szkoła powinna być średniej rangi. Bardzo będę wdzięczna za wszystkie wskazówki i porady! Odpowiedz Link