Dodaj do ulubionych

Gaz w Nissanie Almera 1.4, 16V, 99

15.05.04, 23:08
Witam,

Przejżałem ostatenie wątki, lecz niestety nie mogłem znaleźć tego który mnie
interesuje,
Chcialbył zainstalować instalację gazową do:
Nissan Almera 1.4; 16V, rok produkcji 1999,

Ogólnie serwisanci odradzają instalacji gazowych, jednakże odpowiedzi ich są
bardzo lakonicznie - nie bo nie lub nie bo te silniki inaczej znoszą gaz....

Chcialem tu zatem zapytać jak to wygląda w praktyce, gdyż z pewnością jest
wiele osób, które zainstalowały gaz w swoich nissanach.

I drugie pytanie - którą z wymienionych instalacji gazowych polecałby Pan do
tego samochodu

pzdr
Obserwuj wątek
    • gaziarz Re: Gaz w Nissanie Almera 1.4, 16V, 99 16.05.04, 13:49
      > I drugie pytanie - którą z wymienionych instalacji gazowych polecałby Pan do
      > tego samochodu
      >
      > pzdr

minimum to II generacja z dobrym komputerem i emulatorem. O ile masz aluminiowy
      kolektor, chyba tak. 1700zl
    • benitezthegratest Re: Gaz w Nissanie Almera 1.4, 16V, 99 17.05.04, 08:13
      Witam!!!
      Ja wlasnie mam takie autko tylko ze z roku 97, ale silniczek ten sam. Osobiscie
      zalozylem do swojego II generacje BRC z komputerem Autronic AL700 i emulatorem
      wtryskow za 1700zl. Jedyny problem jaki byl, to TYLKO w doborze miksera, gdyz
      NIssan ma bardzo czuly dolot powietrza i jak byl za maly, to dlawil sie na
      benzynie. Ale Gazior dobral odpowiedni mikser i jest oki. CHodzi jak burza (juz
      3kkm)i pali w miescie ponizej 10l. Jestem barddzo zadowolony. NIw wiem jak
      Twoj, ale moj nie ma przeplywomierza, wiec to juz jeden problem, mniej, bo nie
      trzeba montowac specjalnego mikserka. Drugi to OBDII. Tego tez moj nie ma, ale
      Twoj juz moze miec, wiec dojdzie jeszcze emulator OBD. POza tym rewelacyjnie
      chodzi i jest oki. Pozdrawiam
      • miki6236 Re: Gaz w Nissanie Almera 1.4, 16V, 99 19.05.04, 23:54
        Zatem jednym slowem możesz polecić instalacje gazu w Nissanie, lecz o ile wiem
        to musze jeszcze poczekać do listopada, gdyż atko ma 5-letniągwarancje, zatem
        szkoda utracić :)

pzdr
        • gaziarz Re: Gaz w Nissanie Almera 1.4, 16V, 99 20.05.04, 07:16
          oprocz tege, ze w listopadzie z duzym prawdopodobienstwem juz nie bedzie
          normalnych cen instalacji, to czekaj. TYlko co sie jeszcze popsuje do konca tej
          gwarancji?
          pzdr
          • ptic_a Mógłbyś rozwinąć myśl 20.05.04, 15:00
            gaziarz napisał:

> oprocz tege, ze w listopadzie z duzym prawdopodobienstwem juz nie bedzie
            > normalnych cen instalacji, to czekaj.

Jak na razie ceny instalacji spadały. Czyżbyś się spodziewał, że w listopadzie
            zaistnieje odwrotna tendencja, albo że tych najprostszych-najtańszych
            instalacji nie będzie wolno montować?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka