30.06.04, 21:38
Chciałam się dowiedzieć coś na temat pobytu w IMIDzie. Co prawda operacja
wyznaczona jest dopiero na 23 września, ale już się martwię jak to będzie.
Jak długo dziecko pozostaje w szpitalu po operacji wargi?
Kiedy ściągane są szwy?
Ilu osobowe są sale chorych?
Czy w pobliżu szpitala jest jakiś niedrogi hotel?
Będę wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania.

Obserwuj wątek
    • ewcia232 Re: operacja 01.07.04, 13:06
      Czesc Agunek1:)
      Odpowiem Ci na Twoje watpliwosci
      -dziecko w szpitalu pozostaje przez 9 dni, tzn, jezeli bedziesz przyjeta w
      poniedzialek, dziecko bedzie mialo operacje we wtorek, to bedziecie wypisani we
      wtorek w nastepnym tygodniu;
      -szwy sa sciagane w 8 dobie po operacji, czyli bedzie to wtore (w dzien
      wyjscia);
      -sale sa przewaznie 2-osobowe, jedna jest 6-osobowa. Takie maluchy sa w salach
      2-osobowych;
      -niepotrzebny jest ci hotel, poniewaz matka moze przebywac caly czas z
      dzieckiem i sie nim opiekowac, szpital zapewnia materace i koce ale z
      doswiadczenia wiem, ze najlepiej sobie przywiez wlasny spiwor. Za swoj pobyt
      matka placi (w tamtym roku bylo to 20 zl za dobe).
      MOzna sobie wykupic posilki no i wziac wlasny prowiant. W razie czego cos do
      jedzenia moze kupic jakis inny rodzic, ktory bedzie z wiekszym dzieckiem. Poza
      tym trzeba sobie wziac takie rzeczy jak: herbata, szklanka, mozna wziac sobie
      grzalke lub czajnik. Ja bralam rowniez dla malej mleko, kaszki no i przede
      wszystkim pieluchy. Daj tam mieszanki dla dzieci, jak rowniez jablka w sloikach
      i zupki.
      Nie wiem co Ci napisac jeszcze..., jak masz jakies pytania - to pytaj.
      Pozdrawiam, Ewa
      • edki16 Re: operacja 01.07.04, 20:34
        Hej Aga !
        Jak lezeliśmy w kwietniu to nie było możliwości wykupienia wyżywienia dla
        matki, jakoś to przeżyłam ale leżałam tylko 3 dni ( byłam taka zakręcona że nie
        przyszło mi do głowy szukać baru, wystarczył mi suchy prowiant). Na oddziale
        jest lodówka,a w kuchence czajnik elektryczny ( trzeba się nauczyć go
        włączać :) ), jest też podgrzewacz do butelek, ale ja wolałam mieć swój na
        sali. Zabierz butelki, smoczki, pieluchy, ubranka,zabawki. Śpiwór zabierz
        koniecznie albo koc i poduszkę. Opłata 20 zł ( zniżka dla matek karmiących i
        służby zdrowia ). Jak chowa się córeczka ? Pozdrawiam Edyta
        • agunek1 Re: operacja 02.07.04, 06:30
          Cześć dziewczyny. Dzięki za odpowiedzi. Pytałam się o hotel, ponieważ
          zastanawiamy się nad tym czy mąż ma wracać do domu, czy zostać w W-wie. Listę
          potrzebnych rzeczy do szpitala mam już zrobioną, lepiej byłoby zrobić listę
          rzeczy pozostawionych w domu.
          Do edki16. Oliwka ma się dobrze, właśnie wychodzą jej dwie jedyneczki, na
          szczęście nie marudzi. A jak tam Szymek, już nie choruje jak wcześniej?
          Pozdrawiamy Aga i Oliwka
          • edki16 Re: operacja 03.07.04, 22:51
            Cześć Aga !
            Cieszę się że Oliwka chowa się zdrowo. U Szymka zap. uszu się skonczyły, słuch
            jet prawidłowy. Niestety teraz mamy teraz kłopoty z gospodarką wapniowo-
            fosforową i kilka dni temu pojawiły się problemy neurologiczne, ale to dopiero
            podejrzenia i mam nadzieje że wszystko szybko się wyjaśni. Pozdrawiam i nie
            denerwuj się wszystko będzie dobrze Edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka