rromulus 17.11.05, 12:32 Czy to prawda, że po zabiegu rozszczepu wargi dziecko przez 3 tygodnie nie może pić ze smoczka tylko jeść wyłącznie łyżeczką? Próbuję uczyć tego moją małą, ale strasznie pluje i nie wiem co będzie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amam04 Re: karmienie po operacji 17.11.05, 12:56 witam, zgadza się - o ile zalecenia lekarza nie są inne. Nasza Mała też była karmiona łyżeczką po obu operacjach zamknięcia rozszczepu. pozdrawiam i zyczę wytrwałości w nauce Odpowiedz Link
maks15 Re: karmienie po operacji 17.11.05, 14:02 Niekoniecznie. W naszym przypadku bylo to bodaj tylko kilka dni... Zalecenia nie sa jednoznaczne i różnia się wzależności od lekarza, ktory ich udziela... Najlepiej chyba obserwować dzidzię i delikatnie spróbować gdy rana bedzie juz troche zaleczona. Pozdrawiam i życze sukcesow w karmieniu. Odpowiedz Link
vero-nica-szu Re: karmienie po operacji 25.11.05, 22:26 witaj sama nie wiem co o tym mysleć - moja córeczka zaczęła jeść ze smoczka na drugi dzień po operacji, cieszę się że sobie radzi i mam nadzieję że to jej nie zaszkodzi - tak nam doradziła pani pielęgniarka pozdrawiam Odpowiedz Link
maks15 Re: karmienie po operacji 26.11.05, 18:46 Chyba lepiej jednak skonsultowac sie z lekarzem, wiele osób pracujacych w szpitalu nie ma zielonego pojecia czym jest rozszczep... ale radami sypia jak z rekawa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link