ergie 09.01.05, 20:11 witam, napiszcie, co się dzieje w krasnobrodzie, proszę. ponad dwadzieścia lat już tam nie byłem. pozdrawiam noworocznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blotniarka.stawowa Re: krasnobród 09.01.05, 20:32 Zajrzyj na te stronke: www.krasnobrod.pl/ A moze warto wybrac sie w odwiedziny po 20 latach? Odpowiedz Link
czuk1 Re: krasnobród 10.01.05, 07:48 Dodam, że możesz skorzystać jeszcze z oficjalnego biuletynu władz samorzadowych. Wyszukujac (na przegladarce Google) pod hasłem : BIP Krasnobród.Nic tam wiecej nie dowiesz sie niż szanowna Pani Blotniarka zaproponowała. Jedynie wiemy kto rządzi gmina. Komunikaty i informacje inne są w tym BIP "puste". Oznaczało by ,że nic tu sie nie dzieje. Dla Ciebie - po 20-letniej nieobecnośći - ważne jest, że Krasobród stał sie w miedzyczasie miastem. O innych przobrażenieach napiszę (dziś)póżniej. Jedzie do mnie kontrola. m Odpowiedz Link
czuk1 Re: krasnobród 10.01.05, 09:10 c.d. Otóż w miedzyczasie zmodernizowano w Krasnobrodzie drogi, w centrum nawet jest rondo(ko), powstały nowe osiedla domków całorocznych i letniskowych na obrzeżach miasta,, zmodernizowano zalew i stawy rybne, wyznaczono ścieżkę turystyczna od Kaplicy św.Rocha do Hutek, powstała sieć sklepów, stacja benzynowa, tzw. mała gastronomia nad zalewem, utworzono Centrum Szkoleniowe Energetyki, funkcjonuje kilkadziesat kwater prywatnych,ksiądz dziekan utworzył przy sanktuarium wystawę przyrodniczą, zima funkcjonuje wyciag narciarski na Chełmowej Gorze, rozbudowano dom pomocy spolecznej, w końcowej fazie jest budowa kościoła( w pobliżu dps), funkcjonuje nadal ośrodek wypoczynkowy (domki zakladow pracy zostały wykupione) na Pszczelińcu, kompleks wypoczynkowy Cementowni kupił i prowadzi przedsiebiorca z Zamościa (nazwa tego ośrodka - Jolanta).... i mozna by tak więcej... ale to dla innych forumowiczów, pole do popisu. pozdrawiam i zapraszam Cie na nasze forum - mariusz założyciel Odpowiedz Link
mamix Re: krasnobród 10.01.05, 12:02 A na wzgórzu nad zalewem wyrosła "średniowieczna" baszta z kamieni. Odpowiedz Link
benia30 Re: krasnobród 10.01.05, 18:31 Z dołu wygląda to całkiem interesująco... Kilkugodzinne leżenie plackiem na plaży, w pełnym słońcu podczas upalnego lata, daje ciekawy efekt wizualny... - Odpowiedz Link
ergie dzięki wszystkim :-) 15.01.05, 17:30 może odpowiem hurtowo: - stronę znam i zaglądam, - odwiedziny - może warto, tylko trochę daleko (przeciwległy kraniec kraju, no i ten wiek), - że jest miastem wiem, było w prasie i tv kiedyś, - podobnie było w prasie i tv o nartach, - średniowieczną basztę widziałem na zdjęciach, - największy hicior - rondo i stacja benzynowa (już nie trzeba szukać paliwa u kierowców autonaprawy), o innych wspomnianych osiągnięciach nie miałem pojęcia. przy okazji mam pytanie - czy wspomniana 'chełmowa góra' to ta sama z miejscowego narzecza 'księża góra' ? czyli ulicą lelewela w stronę końca miasta, a góra po lewo ? jeszcze raz dziękuję wszystkim za odzew !!!!! pod spodem ciekawe, czy zagląda tu ktoś z krasnobrodu ? Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: dzięki wszystkim :-) 15.01.05, 19:44 W takim razie, jesli nie fizycznie do Krasnobrodu i na Roztocze, zapraszamy do bywania na naszym forum. Same tu przyjazne dusze, i tych "z daleka" nie traktuja jak obcych... Polecam jako remedium na codzienny stres oraz inne fora, bo obyczaje tu lagodniejsze Odpowiedz Link
czuk1 Re: dzięki wszystkim :-) 18.01.05, 08:05 Chełmowa Góra to ta bezpośrednio za cmentarzem. Jak jedziemy od centrum miasteczka w kierunku sanktuarium widoczna jest ona na prawo. Oczywiście całym srecem witamy Cie na naszym forum. mariusz Odpowiedz Link
ergie Re: dzięki wszystkim :-) 24.01.05, 20:20 co do góry, to właśnie ta za cmentarzem. czyli oficjalnie chełmowa a nie księża. na to forum czasami zaglądam, na forum zamość też czasami. Odpowiedz Link
januszx Re: dzięki wszystkim :-) Krasnobród zimą 26.01.05, 17:12 Ergie , Możę dodam ,że jeżęli chodzi o Krasnobród to masz we mnie bratnia duszę , jest to jedno z najbardziej ulubionych miejsc na Roztoczu , bardzo lubie tam bywac i bardzo żałuje ,że nie będę mógł tam pojechac tej zimy , gdyż musze powiedzieć ,że Krasnobród zimą też jest bardzo uroczy )) serdecznie pozdrawiam J Odpowiedz Link
ergie Re: dzięki wszystkim :-) Krasnobród zimą 28.01.05, 22:27 januszx napisał: > Ergie , Możę dodam ,że jeżęli chodzi o Krasnobród to masz we mnie bratnia > duszę , jest to jedno z najbardziej ulubionych miejsc na Roztoczu , bardzo > lubie tam bywac i bardzo żałuje ,że nie będę mógł tam pojechac tej zimy , gdyż > musze powiedzieć ,że Krasnobród zimą też jest bardzo uroczy )) > serdecznie pozdrawiam > J a ja z żalem muszę przyznać, że zimą nigdy tam nie byłem. bywałem tam tylko w wakacje (lipiec, sierpień). ostatni raz w 1979 roku. Odpowiedz Link
januszx Re: dzięki wszystkim :-) Krasnobród zimą 29.01.05, 12:55 Krasnobród zimą jest przepiekny , byłem rok temu co prawda eale do tej pory nie mogę się otrząsną z zachwytu) ostatni raz byłeś w roku 79 ! , to niezwykłe to za długo stanowczo! a napiszesz czy pochodzisz z Krasnobrodu lub okolic ? Pozdrawiam J Odpowiedz Link
ergie Re: dzięki wszystkim :-) Krasnobród zimą 10.02.05, 20:24 januszx napisał: > ostatni raz byłeś w roku 79 ! , to niezwykłe to za długo stanowczo! a napiszesz > > czy pochodzisz z Krasnobrodu lub okolic ? ani z krasnobrodu ani z okolic. reszta poszła w odpowiedzi na post Odpowiedz Link
januszx Re: dzięki wszystkim :-) Krasnobród zimą 29.01.05, 12:57 Ergi przesyłam Ci zimowe zdjęcie Krasnobrodu ) na pocztę i pozdrawiam J Odpowiedz Link
benia30 Re: dzięki wszystkim :-) Krasnobród zimą 01.02.05, 23:58 Więcej całkiem świeżych zdjęć zaśnieżonego Krasnobrodu na blogu Usersa: users1.blox.pl/html Odpowiedz Link