Gość: Rupert IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 06.01.04, 15:02 Czy może ktoś z Was wie jak się otwiera drzwi na drugim poziomie świątyni w Dolinie Cieni? Ponoć trzeba uruchomić jakiś mechanizm, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agrafek Re: Icewind Dale - problem 06.01.04, 17:01 Jest ukryta wajcha. Poszukaj uważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert Re: Icewind Dale - problem IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 06.01.04, 19:32 Już ją znalazłem, ale dwa razy też udało mi się jakoś dziwnym trafem otworzyć te drzwi za pomocą czaru "otwarcie", ale nie mogłem już później tego powtórzyć (a nie zrobiłem sejwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert Re: Icewind Dale - problem IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 07.01.04, 14:15 To znowu ja. Tym razem inna kwestia. Mianowicie jest taka misja że trzeba znaleźć ruiny miasta elfów które ponoć znajdują się niedaleko Przełęczy Kuldahar, ale z tej lokacji można dojść tylko w 2 miejsca - do Kuldahar (wschód) i do obozowiska goblinów (północ). Ktoś może pamięta gdzie szukać tego miejsca ?? Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Icewind Dale - problem 07.01.04, 15:59 Gość portalu: Rupert napisał(a): > To znowu ja. Tym razem inna kwestia. Mianowicie jest taka misja że trzeba > znaleźć ruiny miasta elfów które ponoć znajdują się niedaleko Przełęczy > Kuldahar, ale z tej lokacji można dojść tylko w 2 miejsca - do Kuldahar > (wschód) i do obozowiska goblinów (północ). Ktoś może pamięta gdzie szukać tego > > miejsca ?? Ruiny miasta Elfów? Gra mnie trochę znużyła, całej nie przeszedłem... Ale jeżeli wczoraj byłeś w krypcie to chyba do dziś nie doszedłeś jeszcze dalej niż ja:). Czy chodzi ci o zaciukanie tej kapłanki lodowej boginii? Jeśli nie, większość zadań wyznacza Ci druid w Kuldahar i zaznacza określone miejsca na mapie. Rzeczoną kapłankę znajdziesz w jednej z odwiedzanych już jaskiń. Nieco przy okazji - nielicho mnie ta gra w pewnym momencie rozbawiła. Druid nawija przy każdym spotkaniu o jakims przerażajacym czymś, które planuje podbój świata. Po trzech dniach grania i wycięciu w pień iluś tam świątyń, wiosek itp. doszedłem do nieuchronnego wniosku, że największym złem jakie można spotkać w okolicy jest moja bezlitosna i zabójczo skuteczna rodzina. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Icewind Dale - problem 07.01.04, 16:01 Drużyna miało, oczywiście być. Nie rodzina:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert Re: Icewind Dale - problem IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 07.01.04, 16:12 (zapis z dziennika) Orrick, mag z Kuldahar, wspomniał że poszukuje ruin zaginionego przyczółka elfów, który rzekomo ma znajdować się w górach niedaleko przełęczy Kuldahar. Wydawał się szczególnie zainteresowany jakąkolwiek wiedzą, która odnosiłaby się do starożytnych zaklęć elfów, zwanych Mythalami. Kapłanka wyeliminowana, a jej rzeczy przywłaszczone (aby je dostać trzeba pogadać z szefem Korzennej Piwnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Icewind Dale - problem 08.01.04, 11:02 Gość portalu: Rupert napisał(a): > (zapis z dziennika) > > Orrick, mag z Kuldahar, wspomniał że poszukuje ruin zaginionego przyczółka > elfów, który rzekomo ma znajdować się w górach niedaleko przełęczy Kuldahar. > Wydawał się szczególnie zainteresowany jakąkolwiek wiedzą, która odnosiłaby się > > do starożytnych zaklęć elfów, zwanych Mythalami. > > > Kapłanka wyeliminowana, a jej rzeczy przywłaszczone (aby je dostać trzeba > pogadać z szefem Korzennej Piwnicy) Aaach to:). Przyznam, że nie wiem. Nie trafiłem na trop elfiańskich zaklęć, prawdopodobnie dlatego, że przerwałem grę. Powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.O. Re: Icewind Dale - problem IP: 217.11.129.* 09.01.04, 12:20 Prawdopodobnie chodzi o eldią fortecę odciętej dłoni, która pojawi się po załatwieniu wszystki problemów w dolinie Kuldahar i ataku orogów lub orków (dawno było, nie pamiętam) do miasta. Zostaniesz wysłany do tych właśnie ruin, w których pojawi się także biblioteka, w której wśród ksiąg znajdzie się Teoria Mythali. Wystarczy dostarczyć ją czarownikowi z Kuldahar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzik Re: Icewind Dale - problem IP: 217.11.134.* 14.01.04, 17:01 to ja sie dolacze. Jak pokonac/uniknac te wszystkie hordy trolli i jaszczuroludzi przywolywanych przez Wielkiego Przywolywacza Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Icewind Dale - problem 17.01.04, 13:01 Gość portalu: guzik napisał(a): > to ja sie dolacze. Jak pokonac/uniknac te wszystkie hordy trolli i > jaszczuroludzi przywolywanych przez Wielkiego Przywolywacza Zabij drania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzek Re: Icewind Dale - problem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 23:05 no dzieki, za rade :) juz to zrobilem teraz stoje od dwoch dni jak pipa przed drzwiami do Yuxoumei (czy jak tam ona sie pisze) - mi sa niewypoczeci, coraz mniej czarow, koncza sie strzaly i to gadzie cholerstwo nie chce mnie puscic Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Icewind Dale - problem 19.01.04, 10:53 Niestety, więcej podpowiedzieć nie umiem, gdyż w tym, mniej więcej, momencie uznałem, że mam ciekawsze rzeczy do zrobienia niż chodzenie po okolicy i wyrzynanie wszystkich napotkanych. Wywaliłem ID z kompa i zająłem się Baldursem II:). Zadam tylko jedno pytanie - a nie możesz odpocząć? Czary i wrócą i bohaterowie będą skłonniejsi do walki. Powodzenia życzę i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzek Re: Icewind Dale - problem IP: *.wgt.com.pl 19.01.04, 12:11 kurna to jest poziom, na ktorym nie da sie odpoczac. I to jest wlasnie problem, bo juz wykorzystalem wszystko i tez zblizam sie do decyzji podobnej do Twej Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Icewind Dale - problem 19.01.04, 16:47 Nie możesz wrócić i odpocząć? Coś mi nieśmiało świta, że tak właśnie robiłem. Z ID zrezygnowałem ze względu na monotonię - idziesz i zabijasz i tak w kółko. RPG tylko pod względem rozwoju postaci. To już Lionheart był ciekawszy, choć to dla mnie rozczarowanie ubiegłego roku. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzek Re: Icewind Dale - problem IP: *.wgt.com.pl 19.01.04, 17:03 trzeba by wrocic az do poziomu poprzedniego (ktory przeszedlem na oleju szybkosci, czy czyms takim). I z powrotem przebic sie przez jakies hordy trolli i innych. Fakt, ze wlasnie udalo mi sie dojsc (zamknalem 8 jaszczuroludzi w innym pomieszczeniu z boku)do xiunomei czy jakos tak i tu chyba zrezygnuje. Nie mam pomyslow na te panne. A ona razczej z tych silniejszych jest Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Icewind Dale - problem 19.01.04, 17:47 Hm. te trolle poziom wyżej to wytłukłem co do sztuki i nie było problemu:). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert Re: Icewind Dale - problem IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 20.01.04, 23:06 Jeśli poprzednie poziomy masz "czyste", to co to za problem poświęcić te 4 minuty by wrócić się 2 poziomy podziemi wstecz i odpocząć przed tak ważnym starciem ? P.S. Już jestem chyba w 5 rozdziale :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert Re: Icewind Dale - problem IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 20.01.04, 23:21 Przepraszam, w szóstym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzek Re: Icewind Dale - problem IP: *.wgt.com.pl 21.01.04, 10:31 w tym problem - nie sa czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epiphany Re: Icewind Dale - problem IP: 212.244.180.* 28.01.04, 17:21 Radzę je w takim razie wyczyścić. Wiem, że to dość nużące, ale nie będzie problemów z odpoczywaniem, a bez tego raczej będzie Ci trudno. Poza tym trzeba nabijać expy, by podnosić poziomy postaci - bez tego nie ma co marzyć o walce z trudnymi przeciwnikami. Odpowiedz Link Zgłoś