alefajnie 05.10.09, 10:18 Nie wiem czy już widzieliście... nowa książka Sapkowskiego zapowiada się interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gekon1979 Re: nowy Sapkowski 11.10.09, 20:40 jestem ciekaw tej ksiazki szkoda tylko, ze jest tak krotka Odpowiedz Link Zgłoś
remov Tragedia... 28.10.09, 23:16 Szczerze mówiąc - odradzam. Dawno czegoś tak słabego nie czytałem. Źle napisane, źle zredagowane, bez logiki i sensu. Miłośnikom prozy Sapkowskiego odradzam szczególnie, po co się ktoś ma - po Wiedźminie - rozczarować. Już trylogia husycka była bardzo słaba, a "Żmija" to jest ostatni gwóźdź do trumny, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Tragedia... 26.11.09, 10:05 nie zgadzam się że trylogia husycka była słaba była naprawdę dobra a momentami wręcz świetna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blizna Re: Tragedia... IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 12.05.10, 11:35 no właśnie vladip.. według mnie trylogia była nawet lepsza niż opowieści o Geralcie. Bardziej do mnie trafiła... Odpowiedz Link Zgłoś
zorija Re: nowy Sapkowski 23.10.09, 10:30 Czytałam aż 2 niepochlebne recki: jedną na esencji, a drugą w najnowszej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
clov Re: nowy Sapkowski 23.10.09, 21:59 Nie orientujecie się przypadkiem, czy jest to osobna powieść, czy pierwsza część jakiegoś nowego cyklu? Jeśli to drugie, to chyba nawet nie będę czytać, nie mówiąc już o kupnie (niech się wypchają, 250 stron za taką cenę..) ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ettelie Re: nowy Sapkowski 27.10.09, 20:26 Z tego co wiem to to jest 'samostojka' :) I jest... hmmm dziwna... skrótów wojennopodobnych dużo... prawie nie jak Sapek :) Odpowiedz Link Zgłoś
s-orbona Re: nowy Sapkowski 10.05.11, 10:20 Raczej nie sądzę by był to początek czegoś większego. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: nowy Sapkowski 23.11.09, 12:39 czytałem w sumie czyta się jak zwykle przyjemnie, ale bardziej jak opowiadanie niż jak powieść (brak tego co u sapka lubię, czyli rozbudowanych watków obocznych) generalie fajny materiał na film Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: nowy Sapkowski 27.05.10, 21:56 Kicha, cieszę się tylko, że wypożyczyłam z biblioteki a nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
joan_stark Re: nowy Sapkowski 01.06.10, 22:06 Jak dla mnie wydłużone do granic możliwości opowiadanie. Wielka czcionka i byle jaki papier sprawiają, że książka wydaje się w miarę gruba, a cena jak za takie coś zwala z nóg. Niestety, zawartość też nie powala, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
scianka13 Re: nowy Sapkowski 27.05.11, 21:17 "...cena zwala z nóg..." jak dla mnie to te 25 zł to taka normalna cena za książkę. A co do książki, ok może krótka bo trochę ponad 200 stron. Ma to swoje zalety, szybko się czyta;) ale ma też wade że po przeczytaniu pozostaje niedosyt... Podsumowując krótko książka w świetnym stylu andrzeja sapkowskiego, jak zawsze opisy pełne dynamizmu, pobudzające wyobraźni. Oczywiście nie brak miejsca na filozoficzne czy etyczne rozważania. Osobiście polecam - skocz.pl/zmija_as Odpowiedz Link Zgłoś
easydobranocka Re: nowy Sapkowski 22.03.11, 13:53 Witaj.Widziałe,nawet ją zakupiłem.Tytuł tej książki to "Żmija" Odpowiedz Link Zgłoś
easydobranocka Re: nowy Sapkowski 07.05.11, 10:58 Widziałem i zakupiłem.Czeka na swoją kolej.Mam wszystkie książki Andrzeja Sapkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
s-orbona Re: nowy Sapkowski 09.05.11, 09:32 Żmije przeczytałem z chęcią i nie zawiodłem się. Nie podchodziłem do niej jak do czegoś wielkiego, i tutaj dobrze zrobiłem. Jest to po prostu dobrze napisane opowiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
beletrysta Re: nowy Sapkowski 13.10.11, 21:30 Mam nadzieję, że jutro dowiemy się więcej czy autor planuje coś napisać w najbliższym czasie. Spotkanie w toruńskiej Książnicy Kopernikańskiej. Zapraszam w imieniu organizatorów festiwalu Copernicon, którego pierwszym punktem jest właśnie spotkanie z ASem. Zapraszam po szczegóły na forum beletrystyczne: www.beletrysta.pl/viewtopic.php?f=19&t=24&sid=bd2e421bef58c4875fbbac04d4abc8da. Odpowiedz Link Zgłoś