dori7 15.01.04, 17:27 Maja zrobic ekranizacje "Ziemiomorza". Szczerze mowiac - zapowiada sie fatalnie. Po pierwsze, nie film, tylko miniserial. Po drugie, rezyserowac ma Scott, ten, ktory zepsul "Mgieł Avalonu". BLEEE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: ekranizacja LeGuin 17.01.04, 18:42 niestety chyba masz racje... Miniserial... Ochyda Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: ekranizacja LeGuin 18.01.04, 12:45 O miniserial.. to super !!! Dlaczego uważam tak - bo jestem przekonany, że miniseria jest wierniejsza oryginałowi [da radę więcej scen i treści umieścić], niż film [tam trzeba się streszczać, co nie zawsze na dobre wychodzi, vide Diuna Ad. 2000 vs. Diuna Lyncha ], a wątpie aby nakręcili każdą część osobno Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: ekranizacja LeGuin 18.01.04, 17:06 alex.4 napisał: > a własciwie to czemu mnie? > Pozdr Nie do końca zrozumiałem o co Ci chodziło - nakręcenie osobnego filmu dla każdej części tetralogi ? a co z opowiadaniami [opowieści z ziemiomorza i inny wiatr ? ] odnoszącymi sie do zasadniczej historii ? W miniserialu, można zgrabniej połączyć różne wątki. Odpowiedz Link Zgłoś