Dodaj do ulubionych

ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa...

IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 08:44

HEJ, HEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!! WITAAAAAM !!!!!!!!!!!!!!!!
Wróciłam do Was !!!!!!!!!!!!!!!!!
- (cieszycie się ???) - :-)))

No taaaak ! Jedni pracują, latają po całym mieście aż im nogi do .... końca
włażą, a inni byczą się na jakiś zamorskich wyspach !!!!!!!!!!!!!!!!!!
I gdzie tu sprawiedliwość ????????????????????????????????

Meve, czy przynajmniej Nazgul się odczepił ??? Pytam Ciebie, bo tak jakoś on
mnie się z Tobą najbardziej kojarzy !?
Pozdrawiam. Nala

P.S. :-)))))))))))))).....
Czytałam jakieś dziwne??? zarzuty pod naszym adresem ! Raczej takie bardziej
przyjazne. Tak mi się przynajmniej wydaje ?!
:-)

Obserwuj wątek
    • Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 08:52
      Pewnie w zamku jeszcze spia .. ja po tym locie na razie odpoczywam :) .. ide
      zapukac do zamczyska ...

.
      .
      .
      .
      .

eee .. nikt nie odpowiada .. niech sie wyspia po wczorajszych wojazach ;)
      • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 09:46
        aaaa.......umfhffffff.........kto tak z rana, do choleeee...ooo, przepraszam, Elfie, ale tak się do wrót
        dobijasz, że NAWET mnie podniosło....
        O! Nala??????????? Nie poznałam cię...ile to już...? Tydzień? Dwa? :-))))

A poza tym - jakie ciepło? Jakie słonecznie? JA CHCĘ NA PLAŻĘ!!!!! Tu jest szaro, buro no i niestety
        raczej chłodno..:-(((
        • Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 09:55
          Moze teraz w gory (oczywiscie cieple) dla odmiany?? :) ladniejsze widoki sa ;)
          • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 10:23
            Gość portalu: tiges napisał(a):

> Moze teraz w gory (oczywiscie cieple) dla odmiany?? :) ladniejsze widoki sa ;)

Ugodowa dzisiaj jestem :-) Mogą być góry, byle było ciepło i nie za wysoko do wchodzenia :-) i kto poniesie nasze
            fotele i kapelusze i drinki i lodówkę i wachlarze i radio i ....................................................................................
            • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 10:43

:-))))))))))))))))))))))
              hihi....!!!
              Zależy o jakich górach Monia myślisz ?
              Bo w Tatrach, zaręczam, lodóweczka nie byłaby Ci potrzebna. Śniegu jest dość
              dużo. Naprawdę wystarczy !!!!!! :-)))
              • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:04
                Gość portalu: Nala napisał(a):

>
                > :-))))))))))))))))))))))
                > hihi....!!!
                > Zależy o jakich górach Monia myślisz ?
                > Bo w Tatrach, zaręczam, lodóweczka nie byłaby Ci potrzebna. Śniegu jest dość

O ciepłych górach, Nalu, o ciepłych...czyli raczej NIE Tatry ...
                Ja chyba raczej jestem zwierzę wodno-plażowe (w końcu Ryba!). Bardzo lubię piękne widoki, ale nie
                bardzo chce mi się wchodzić na jakis szczyt, aby mieć ten widok jeszcze piękniejszy...Natomiast
                godzinami mogę leżeć nad wodą, pływać łódką, brodzić po płyciznach. A długie wędrówki to bardzo
                proszę, ale po lesie, w poszukiwaniu prawdziwków i innych kurek.
                > dużo. Naprawdę wystarczy !!!!!! :-)))

• Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:13

Moniu kochana! A jakie to góry masz na myśli, mówiąc - "ciepłe" - ?????????????
                  :-)))))))))))))
                  Jestem ogromnie ciekawa !?!? :-)))

Ja TEŻ! chcę takie góry !!! :-) Wszystko co ciepłe, bardzo miło mi się kojarzy !
                  • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:21
                    Ciepłe...:-))) i miękkie....:-))) baaardzo miło...:-)))

A skąd, do cholery, mam wiedzieć, jakie to góry??? Nie znam się na tym, nie jeżdżę w góry....:-)))
                    O! Słowiński Park Narodowy i jego wydmy..:-))))))))))))))))))))))))
                    • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:29

:-)))))))))))))))))))))))...hihihi...!
                      No fakt - miękkie góry to wydmy!!!! Nie wpadłabym na to !!!
                      BOMBA !!! :-)))))))))))))))

Acha ! I koniecznie latem !!! Bo wtedy są BARDZO ciepłe !
                      • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:35
                        Oj, no KONIECZNIE latem....:-))) a na końcu piaszczystego, ciepłego wzniesienia - :-)))))))- (to był
                        usmiech dwuznaczny....) plaża i morze...tak wygląda Raj!!!!
                        a za nami, przez te wydmy pędzi Elf NIE zapadając się po kostki w piachu, dźwigający wypełnioną po
                        brzegi lodówkę turystyczną...a na plecach koce....mmmmm........bosko!
                        :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:44

.....i foteliki rozkładane,
                          .....i takie coś miękkie na te foteliki,
                          .....i parasoleczkę (trochę cienia też czasem potrzeba),
                          .....i .... taki różne inne ! Ale WSZYSTKO niezbędnie potrzebne !!!
                          :-)))
                        • Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 11:45
                          Ja to bym wolal jakiegos smoka ubic ... nie kreci sie jakas bestia w poblizu?
                          • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:48
                            Nie zawsze każdy ma to, co woli, nasz Elfie... - rzekła monia mentorskim tonem
                          • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:49

Nad wodą, to może być jakaś morska wężowina !

Ale I TAK noszenie Cię nie ominie ! :-))))))

• Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:51
                              jak??? Morska mężowina??? A może jarkowa małżowinka??? :-)))
                              a Elfa oby nam nie PONIOSŁO, jak się spłoszy...
                              • Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 12:05
                                Nic to .. jak Jarek wroci to go namowie na Wielka Wyprawe Po Wielki Skarb ... :D
                                • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:07

Z przeznaczeniem ?????? (W domyśle - na co????)

• Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 12:15
                                    Jak bedziemy mieli Wielki Skarb to pomyslimy :D
                                    • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 12:23
                                      Gość portalu: tiges napisał(a):

> Jak bedziemy mieli Wielki Skarb to pomyslimy :D

Możemy wam wtedy cos podpowiedzieć :-))))

A Wyprawa pewnie będzie Bardzo Niebezpieczna i z Potworami? A Skarb piękny i błyszczący??? :-)))
                                      • Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 12:26
                                        Oczywiscie .. bo jakby nie bylo Bardzo Niebezpiecznych i Zlych Potworow to
                                        bylaby to wycieczka a nie Wyprawa :)
                                        • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:28

A Skarb jakby nie był Piękny i Błyszczący, to nie byłby skarb tylko jakieś
                                          barachło !!! :-)))
                                          I po co lecieć wtedy na Niebezpieczną Wyprawę ???
                                          • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 12:30
                                            ...może to Skarb w papierach wartosciowych...?
                                        • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 12:29
                                          ...i kobiet oraz dzieci nie zabieracie..???
                                          To znaczy, my na plażę, wy - na Wyprawę???
                                          A co z Yulą? Jakiego rodzaju rozrywki preferuje?
                                          • Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 12:37
                                            Nie wiem .. pewnie bedzie miala dylemat ... bo i twarz do slonka lubi wystawic
                                            i smoka wrednego blyskawica potraktowac takze jest rada ..
      • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 09:55

Co wyśpią ?????? Jakie wyśpią ??????
        Już prawie południe a one (i oni :-)) wszyscy jeszcze śpią !!
        Toż to SKANDAL !!!!!!!

Drogi Elfie ! A może by im tak po takiej maleńkiej strzałce w .... coś
        przyładować ??? :-)))
        • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 10:21
          A cóż to za agresja skoro swit???????
          Elf??? Strzałą???? Kobiecie????? Już nawet wolę nie domyslać się - w co???????????
          Nala! Skąd pomysł w ogóle taki?????
          Klienci dali ci się we znaki, czy co????
          • Gość: Meve Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 10:26
            Że w co, że jaką strzał, Krolowąąąą????
            Ja juz z rana samego u doradcy przesiadywałam, zastanawiając się co by jeszcze
            jednego sługe zatrudnić:)
            Jeszcze tylko dwa słowa mun dopowiem i wracam
            PS Czytaliście Joli Rajska Plaże by Night?:))
            • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 10:40

O Meve !!! ..... nam patronująca !!!
              Nie oburzaj się tak !!! :-) hihi...!
              Zwykle zjawiałaś się skoro świt, tj. ok. 8 00, a tym razem ....???? :-)
              Toż NAWET!!! Monia Cię, o Miłościwa(???) wyprzedziała !

JA! o plaży przeczytałam WSZYSTKO! Nie będę się wypowiadać ! (bo dusza
              krwawi!) :-)))

P.S. 1
              A ta strzałka(!!!) to miała być tak malutka! oooo....! " ' "
              P.S. 2
              Meve, czy wybierasz się dziasiaj może na mecz ??? :-)))))))))))
              • Gość: tiges Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.silvershark.com.pl 17.04.02, 10:41
                Czytalismy Joli przygody nocne :D.
            • Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 10:42
              A i owszem....Swoją drogą - noc gwiaździsta, miarowy szum oceanu, lekka bryza...czysty romantyzm!!! Ach, no i
              jeszcze kieliszek schłodzonego szampana...albo dwa kieliszki :-)))
    • Gość: Meve Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:10
      NIe idę na żaden mecz.
      Byłam na towarzyskim Polska - Szkocjai było całkiem przyjemnie, wiem jak to
      wygląda, szaliki, panowie biegają po trawie niemrawo raz mniej a raz bardziej ,
      zamiast postawić sprawę jasno: oddamy Wam te piłke . nawet już raz sie
      zerwalam, żeby poleciec do sklepu sportowego i kupić wszystkim po jednej piłce,
      żeby chłopkai mogli spokojnie usiąść i wypić piwo, ale wyglądało na to, że im
      specjalnie nie zależało:))na tej płce - tzn raz tak, a raz nie, dużo zresztą
      nie widziałam, bo dym i policja zasłaniały boisko:)

• Gość: monia Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:16
        Szkocja??? To ten "oszczędny kraj"??? Aaaa, to nic dziwnego, że tam nawet piłek brakuje :-) To nic
        dziwnego, że za naszą biegali....A nasze piłkarskie chłopaki ambitne, tak za nic takiej slicznej piłki
        oddać nie chcieli....
        No cóż...męskie rozrywki..
      • Gość: Nala Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:16

:-)))))))))))))))))))))))))))
        Tak tylko zapytałam. Z ciekawości ! :-)))

Acha ! A co to za pożar tam u Was był ? Chyba w piątek ? W centrum ?
        (Albo mam jakieś omamy, albo coś słyszałam ???)
        • Gość: Meve Re: ŚRODA - cieeepłaaa, słoneeecznaaaa, wiosenaaa... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:23

> Acha ! A co to za pożar tam u Was był ? Chyba w piątek ? W centrum ?
          > (Albo mam jakieś omamy, albo coś słyszałam ???)

A nawet nie wiem. My z Myszą w piątek pojechałyśmy na obiadek proszony i tyle nas
          widziano:))

• Gość: Nala Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:33

Ciepło, miło no i oczywiście słonecznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            W końcu !!!!!!!!!

Za oknami pięknie kwitną jakieś drzewka (na biało), zielenią się brzózki,
            świergocą ptaszęta ! Sielanka !
            A jak u Was ???
            • Gość: monia Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:37
              Rany kota!!!! U mnie jest buro i ponuro...słońca - zero, raczej chłodno niż ciepło....Białe drzewka,
              zielone brzozy, tulipany w ogródkach - to wszystko jest ale takie....przygaszone, bez radosci...Jak ja,
              zupełnie...Oj, muszę sobie poprawić humor jakims drobnym zakupem....:-)))
              • Gość: Nala Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:47

Ja też idę dzisiaj na wiosenne zakupy. I tak prawdę mówiąc, jeszcze nie wiem co
                chcę kupić? Na pewno będzie to ....... coś ! :-)
                A Ty masz sprecyzowany zakup ?
                • Gość: monia Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.138.* 17.04.02, 11:50
                  Nie! I w tym tkwi połowia przyjemnosci...:-)))
                  Może odwiedzę nową Warszawę Wileńską???

...a może bawełniana bluzka z drugim rękawem w paseczki? :-)))
                  • Gość: Nala Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:59

...z drugim rękawem????????????????? W paseczki!!!!
                    A DRUGI????????????????

Może ja się nie znam, ale czemu tak????????????????????

A ja chyba kupię spodzienki - jasny beż. Takie drobny sztruksik z takim jakimś
                    czymś?
                    • Gość: Meve Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:04
                      Dobrze, że wczoraj byłam w sklepie i kupiłam kubek dla Myszy z misiem
                      Puchatkiem, bo bym Wam zazdrościła. No OK- myślałąm jeszcze nad jakimś kremem
                      absolutnie niezbednym, za 120 zł, ale wtedy nadzsedł Luby i zaczęło mu byc
                      przykro, ze jest tylko małżonkiem Królowej, więc stwierdziąłm, że nie będę tego
                      robiła na jego oczach:)))
                      Kupowała tego kremu pczywiście -dopisek dla tych, co się lubią czeopiać:)
                      • Gość: Nala Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:09

Szkoda!!!
                        A tak byłoby fajnie się przyczepić! Aż się prosiło!!! :-)))
                        • Gość: Nala Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:12

A poza tym "nie zazdraszczaj" :-))). Takie spodzienki chodzą za mną już od
                          jesieni!!! I zawsze było coś znacznie pilniejszego do kupienia!
                      • Gość: monia Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.138.* 17.04.02, 12:19
                        Gość portalu: Meve napisał(a):

> Dobrze, że wczoraj byłam w sklepie i kupiłam kubek dla Myszy z misiem
                        > Puchatkiem, bo bym Wam zazdrościła. No OK- myślałąm jeszcze nad jakimś kremem
                        > absolutnie niezbednym, za 120 zł, ale wtedy nadzsedł Luby i zaczęło mu byc
                        > przykro, ze jest tylko małżonkiem Królowej, więc stwierdziąłm, że nie będę tego
                        >
                        > robiła na jego oczach:)))
                        > Kupowała tego kremu pczywiście -dopisek dla tych, co się lubią czeopiać:)

Zaraz tam czepiać...To w końcu twoja prywatna sprawa, co swemu Lubemu robisz na oczach, nie??? :-)))

• Gość: monia Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.138.* 17.04.02, 12:16
                      oj, no opsnęła mi się jedna literka..:-)))) oba rękawki długie, i oba w paseczki...
                      a ja muszę nowe dżinsiki sobie zanabyć, ale to już chyba po tzw. 1-szym...
                      więc poprzestanę na bluzce (a może dwóch???) i może maseczkę jakąs pielęgnacyjną...tak dla
                      jeszcze lepszego humoru...
                      O! Słońce!!!!! Oj, chyba zaszło....:-(
                      • Gość: Nala Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:20

Wobec tego przesyłam Ci trochę słoneczka z Krakowa!!!

Komu jeszcze??? Komuuuuuu?????????
                        • Gość: Meve Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:25
                          Mnieeeeeee bo zimnoooooo za lekko się ubrałam:)))
                          • Gość: monia Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.138.* 17.04.02, 12:26
                            Nie założyłas ciepłych ............??? :-)))))))))))))
                            • Gość: Nala Re: Prawdziwa wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:30
                              • Gość: Nala Kwiatki. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:32

Coś mi nie wyszło?????????????????? :-)))

Moje drogie !
                                Czy któraś z Was wie kiedy można sadzić kwiatki w skrzynkach? Na balkonie!
                                I jakie?
                                • Gość: Meve Re: Kwiatki. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:38
                                  Ja to chyba nie mogę być doradcą w tych sprawach, bo umnie wiedną nawet
                                  sztuczne kwiaty:)) Poza tym balkon na górze, na ostatnim piętrze, od wiatrów i
                                  słońca nie osłonięty - ale wiem, ze pprzednikom to takie wiszące pelargonie i
                                  inne się uchowały bardzo ładnie.
                                • Gość: monia Re: Kwiatki. IP: 217.97.138.* 17.04.02, 12:40
                                  Zależy jakie...I czy będziesz siała nasionka, czy sadziła gotowe sadzonki...Ja w kwietniu sieję
                                  nasturcję...można też maciejkę, groszek pachnący (to takie sielskie-wiejskie klimaty, które osobiscie
                                  lubię). A w tym roku podobno zacznie być modna niezapominajka - podobno wygrała w jakims
                                  plebiscycie na kwiatek "narodowy".
                                  • Gość: Nala Re: Kwiatki. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 12:54

No nie wiem! Tzn. czy nasionka czy sadzonki? Nie znam się!
                                    Pierwszy raz chcę zasadzić na "swoim"!
                                    Balkon jest taki bardziej narożny i częściowo osłonięty. Z jednej strony
                                    bardziej, a z drugiej mniej słoneczny. I to też zależy od pory dnia.
                                    Zupełnie się na tym nie znam, a widziałam że niektórzy sąsiedzi "coś" mają na
                                    balkonach. Tylko u mnie tak pusto.
                                    Monia, jeśli nasionka to jakie? Czy od razu do skrzynek? Ja wiem że można
                                    zapytać się w sklepie, ale pomyślałam że któraś z Was coś mi doradzi?!
                                    Do tej pory to raczej Mamuśka i siostra zajmowały się upiększaniem balkonu.
                                    • Gość: monia Re: Kwiatki. IP: 217.97.138.* 17.04.02, 13:10
                                      Jak pójdziesz do dowolnego marketu, to wiosną są tworzone specjalne stoiska z nasionkami :-)))
                                      A na każdej torebeczce jest zdjęcie kwiatuszka i opis, kiedy dokładnie należy siać (lub też sadzić), ile
                                      czasu kiełkuje, ile trzeba podlewać, czy na miejsce słoneczne czy na mniej słoneczne...no wszystko! A
                                      w kolorowych miesięcznikach (niektórych) są specjalne dodatki, przeważnie zatytuowane "Piękny
                                      balkon" (czyli to, co sama chciałabym mieć, tylko nie bardzo wychodzi). A jak chcesz mieć szybko
                                      ładnie, to kupujesz sadzonki, czyli własnie jakies surfinie czy inne zwisająco-kępkowate kwiatki.
                                      Ja w zeszłym roku zasiałam nasturcje (pięknie rosnie i jak głupie, tylko w pewnym momencie wdają
                                      się mszyce i trzeba je spryskiwać, jak się da, to zaraz po pojawieniu się pierwszych). Nasturcja ma
                                      dosc duże nasionka, tak samo groszek (no, jak groszek), wtykane bezposrednio do skrzynek z
                                      ziemią...A w torebeczkach to czasem masz takie mieszanki kwiatków...Mówię ci, idź do sklepu i od
                                      niechcenia pooglądaj sobie torebeczki...A jak chcesz szybko mieć ładnie - to do ogrodnika. O, może
                                      różnokolorowe bratki?
                                      • Gość: Nala Re: Kwiatki. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 13:18

U mnie w domu były na ogół właśnie bratki i pelargonie. Takie zwyczajne i te
                                        pnące.
                                        U siebie chciałabym coś innego - oczywiście pięknie i kolorowo, jak w tych
                                        wszystkich czasopismach. :-)
                                        Z tym marketem to dobry pomysł. Najśmieszniejsze jest to, że całkiem niedaleko
                                        mam OBI, taki market częściowo ogrodniczy. Właściwie rzadko zapuszczam się
                                        akurat w tamtem rejon, więc zupełnie o nim zapomniałam. Dzięki Monia!
                                        Myślę że skrzynki i te innsze różności (z ziemią włącznie) też tam kupię.
                                        Jak już "zrobię" mój ogródek, to napiszę!
                                    • Gość: Meve Re: Kwiatki. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 13:18

>
                                      > No nie wiem! Tzn. czy nasionka czy sadzonki? Nie znam się!

Chyba najlepiej kupić już takie trochę wyrośnięte...????

> Pierwszy raz chcę zasadzić na "swoim"!

I fajnie na tym swoim??:)

> Zupełnie się na tym nie znam, a widziałam że niektórzy sąsiedzi "coś" mają na
                                      > balkonach. Tylko u mnie tak pusto.

Może to dobra okazja, by się "zakolegować" z sąsiadami. Odzywka typu:"Ale pięknie
                                      Panu/i kwitna kwiatki, Pan/i może mi powiedzieć, czy..."

> Do tej pory to raczej Mamuśka i siostra zajmowały się upiększaniem balkonu.
                                      Hmmm, Nala już jest duża teraz???:)))))))))))))))))))))))))
                                      • Gość: Nala Re: Kwiatki. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 13:26

NO COOO???? Się czepiasz????? :-)))
                                        Na "swoim" jestem trochę ponad rok.

Pewnie że jestem "duża dziewczynka", ale do tej pory to było jakoś "koło mnie".
                                        Nawet kwiatki w pokoju podlewałam jak już bardzo głośno PIĆ!!! wołały! :-)
                                        Teraz mogę się pochwalić, kwiatki w mieszkanku mam bardzo ładne, (nawet
                                        pamiętan o ich podlewaniu, a szczególnie!!! o tych od "teściowej") ale balkon
                                        taki jakiś nijaki!
                                        BARDZO Zawstydzona Nala.
                                        • Gość: monia Re: Kwiatki. IP: 217.97.138.* 17.04.02, 13:33
                                          Ooooch! To jest takie całkiem "swoje"?! A już chciałam ci gratulować własnego balkonu...:-)
                                          • Gość: Nala Re: Kwiatki. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 13:44
                                            Gość portalu: monia napisał(a):

A już chciałam ci gratulować własnego balkonu...:-)

No masz!!!
                                            Już następna "się czepia!" :-(((

NIC!!! już się nie odeze!!! W OGÓLE!!!

Zgnębiona Nala

• Gość: monia Re: Kwiatki. IP: 217.97.138.* 17.04.02, 13:56
                                              No, Nalu, nie strosz się, przygładź piórka...:-))) I nie rozżalaj..:-))) I mów wszystko!!! :-)))
                                              To, że ja cos sadzę na swoim balkonie to jeszcze nie oznacza, że balkon ten wygląda jak z gazetowego,
                                              kolorowego zdjęcia ...:-(((Na razie najlepiej mi wychodzi planowanie...:-)))
                                              W tym roku chyba kupię sobie jakies "gotowce" ale nie surfinie, bo za nimi nie przepadam....
                                              A późnym latem zaplanowałam sobie taką kompozycję: terakotowe donice, w nich wrzos, wokół ze 3-4 spore
                                              okrągłe polne kamienie...Taki balkonowy skalniak...Ale na pewno posieję sobie maciejkę, bo wygląda tak sobie, ale
                                              jak pachnie...
                                              Nalu, a na którym piętrze ten balkon?

• Gość: Meve Re: Kwiatki. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 13:42

>
                                          > NO COOO???? Się czepiasz????? :-)))
                                          > Na "swoim" jestem trochę ponad rok.

No już, już,przestaję się czepiać, proszę kawka i mały kieliszeczek na zgode:)))
                                          >

> Teraz mogę się pochwalić, kwiatki w mieszkanku mam bardzo ładne, (nawet
                                          > pamiętan o ich podlewaniu, a szczególnie!!! o tych od "teściowej") ale balkon
                                          > taki jakiś nijaki!

Hi hi, a ja jak dostałam (tzn- było to bardziej przewrotne - jak mój mąż dostał
                                          na urodziny kwiatki na balkon - hmmm ciekawe, czy długo na ten temat myśleli:))),
                                          to niestety nie udało mi się ich utrzymać przy życiu zbyt długo.
                                          Także fatalnie - bo najpierw teściowa z miną politowania patrzyła na moj balkon i
                                          mówiła - "No tak, musisz jeszcze yroche o to zadbać, zeby nabralo chrakteru,
                                          kobiecej ręki - po czym ja jej odpowiadałam, że kwiaty na moim balkonie mnie nie
                                          bawią, potem ona była niezadowolona, a potem kupiła kwiaty na urodziny synowi 3
                                          długie donice:)
                                          Tak jak napisałam, wytrzymały miesiąc- ciekawe czemu
                                          Meve wstrętna
                                          > BARDZO Zawstydzona Nala.

No i tez zawstydzona:)
                                          • Gość: Nala Re: Kwiatki. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 14:10

:-(((

Ooooo, balkonowy skalniak!!!!!! Bomba! I te wrzosy!!!!!!!!!!!! Cudo!!!!!
                                            Dlaczego nie chcesz surfinii? Mnie się podobają te blado-różowe! Tak sobie
                                            wiszą, i wiszą...! :-)
                                            Mnie maciejka kojarzy się raczej z ogródkiem! Ale czemu nie na balkonie? Fakt!
                                            Ja natomiast żałuję, że na balkonie nie można mieć magnolii!

Balkon jest na II piętrze.

A kieliszeczek???, no ostatecznie, niech będzie !
                                            • Gość: monia Re: Kwiatki. IP: 217.97.138.* 17.04.02, 14:38
                                              Widziałam kiedys surfinie w paski chyba biało-niebieskie, i te mi się podobały....Do pozostałych nie
                                              mam jakos...sentymentu.:-)))
                                              A kiedys chciałam mieć na balkonie róże...ale obawiam się, że mój balkon chyba trochę taki za mało
                                              romantyczny...no i za mało słoneczny, niestety..
                                              • Gość: Nala Re: Kwiatki. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 14:46

W paski?????????? Ale to musi fantastycznie wyglądać !!!!!!!!!!!!!!!

A ja chciałabym mieć róże, ale w postaci drzewek !!! Takie drzewka różane
                                                wydziałam chyba w Łańcucie ? REWELACJA !!!!!!
                                                Ale to chyba też nie na balkon ? :-)))
                                                Pa !!!
    • Gość: Nala Powolne pa, pa !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 14:29

Ja powoli zaczynam znikać !
      Pa, pa !
      Do jutra !!!

P.S. Monia, miłego kupowania "bluzeczków" !!! :-)))
      • Gość: monia Re: Powolne pa, pa !!! IP: 217.97.138.* 17.04.02, 14:33
        Pa, pa!
        Najmilsze jest oglądanie i przymierzanie...potem są rozterki "O żesz! Czy ja na pewno dobrze
        zrobiłam?" i "Dlaczego własciwie ta a nie tamta?"..:-)))
        Monia Przeważnie Niezdecydowana
        • Gość: Meve Re: Powolne pa, pa !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 14:54
          No, najgorsze jest potem - ten straszny wyrzut sumienia, że nie kupiło się
          dwóch:)))
          POWOLI PAPAPA:))
          • Gość: monia Re: Powolne pa, pa !!! IP: 217.97.138.* 17.04.02, 15:03
            Oj, taaaak, ten jest zdecydowanie najgorszy!!!! :-)))))))))))))))))))))))))))))
            • jolajola1 popołudnie 17.04.02, 18:45
              Nala
              surfinie sa piękne, efektownne, ale wymagają miejsca do wiszenie (półeczki
              trzeba powiesić, koszyki jakieś), co tydzien trzeba je zasilać odzywka i
              wymagają, zwłaszcza w upału, CODZIENNEGO podlewania
              Dla klimatycznych zapachów polecam maciejkę. Nie wyglada może efektownie, ale
              wieczorami oszałamiajaco pachnie. A jak wąchasz w dwie osoby, to to wąchanie
              moze sie ciekawie skończyć. ...afrodyzjak jakiś słowiański, czy co ?...

Monia
              ty masz balkon czy TARAS??? Bo te różane drzewka potrzebyją miejsca, duuużo
              miejsca

ja co roku wiosna wpadam w euforię. SIeje, sadzę, myję donice i skrzynki,
              wieszam ozdoby. Potem przez miesiąc, może półtora jest miło, rodzina wieczorami
              przesiaduje na balkonie, wszystko pieknie kwitnie (i pachnie z wyżej opisanymi
              efektami), ale później....
              i dzieci i ja sama zostawiamy na balkonie rowery, często z błotkiem na kołach,
              w wiadrze z woda zalęgają się jakieś oślizgłe ?rośliny, glony?, Azor zostawia
              swoje czarne kłaki, nie chce mi sie myć wykładziny, zapominamy o podlewaniu...
              Nie jest to jeszczxe obraz nędzy i rozpaczy, sporo brakuje - ale kudy temu do
              wyśnionego efektu?
              ps, ja też najlepsza jestem w planowaniu

Meve
              jak to sztuczne kwiaty więdną??:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka