Gość: Dooku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 19:44 JUZ ZA MIESIAC BEZ JEDNEGO DNIA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alex Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: 212.33.87.* 19.04.02, 20:53 Na razie trwa podgrzewanie atmosfery. Czy to co sie mówi sprawdzi się, czy też nie? W każdym razie nadzieje zostały rozbudowane. W końcu to przed ostatnia nadzieja .... Czy Jar-Jar będzie praktycznie pominiety (na szczęście?), zostana wycięte sceny rodzinne Padme (też)? Pewnie nadzieje zostały zbyt rozbudzone, ale mimo wszystko juz niedługo zabrzmi dawno, dawno temu w odległej galaktyce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisznak Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 24.04.02, 02:03 I po raz drugi będzie to film dla dwunastolatków :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARANOFF Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: *.hist.uj.edu.pl 30.04.02, 19:49 MASZ COŚ DO JAR-JARA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiwan Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: *.arcor-ip.net 26.04.02, 20:34 Z filmem Star Wars mam niemile wspomnienia jako dziecko. Zyczylem sobie bowiem na swieta, figurke ulubionej mojej postaci, Jabba the Hut. A co dostalem ? Jakiegos tam Luke`a Skywalker :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW 27.04.02, 16:51 nie wiecie, czy juz mozna bilety kupowac? miesiac przed LotR`em i HP bilety byly juz w wiekszosci wysprzedane na pierwsze dni, jak jest teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.04.02, 18:34 Na allegro chodzą od 60 do 300 zł na przedpremiere Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW 27.04.02, 20:47 Gość portalu: Pradera napisał(a): > Na allegro chodzą od 60 do 300 zł na przedpremiere to widzialem. ja zadowole sie biletami na dzien po premierze. albo na premiere krakowska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: 193.0.117.* 28.04.02, 15:25 Na polskich stronach poświęconych GW można zobaczyć reklamy Ataku klonów emitowanych w amerykańskiej TV. Są rewelacyjne. Efekty specjalne są rewelacyjne. Są w nich sceny znane już z trailerów i takie które do tej pory nie były udostępniane. Można zobaczyć R2D2 unoszącego się w powietrzu, Anakina walczącego na 2 miecze świetlne z Count Dooku, walkę Obi Wana z Jungo Fettem, Mace Windu walczącego, desant Jedi na czele z Mace Windu i Ki Adi Mundi, ćwiczenia clony troopers i ich wkroczenie do akcji. Są też sceny dziwnie znajome: Amidala ubrana na biało, w charakterystycznej fryzurze z pistoletem w ręku, czy Obi Wan załatwiający przeciwnika w kantynie na Coruscancie. Jeżeli film będzie również dobry co te zapowiedzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: 193.0.117.* 28.04.02, 16:45 I jeszcze jedno. Ani przez moment nie ma Jar-Jara. Co prawda Palpatine i Count Dooku są bardzo krótko, ale może rzeczywiście wyeleminowano Jar-Jara. W Filmie jest materiał poświęcony Atakowi Klonów. Większość tekstów jest mało wnosząca cokolwiek. Ale jest piekne zdjęcie jak mali kandydaci na Jedi ćwiczą się z mieczami świetlnymi w dłoni mając zasłoniete oczy hełmem. Śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisznak Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 28.04.02, 23:55 Kurka, może jednak nie tylko dla 12-latków będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiwan Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: *.arcor-ip.net 29.04.02, 20:01 ...a dzisiejszy Palpatine, to pozniejszy Imperator...o ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dooku Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 13:32 Mam juz bilecik na pokaz do Kongresowej 11 maja!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW 29.04.02, 16:18 Gość portalu: Dooku napisał(a): > Mam juz bilecik na pokaz do Kongresowej 11 maja!!!!!!!!!!! o Ty spryciarzu, to zobaczysz dwa tygodnie przed innymi? to ja lece do kina zaraz... zeby nie byc gorszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: 193.0.117.* 30.04.02, 15:58 Amber wydał książkową wersję Ataku klonów. Okazało się, że znany od dawna scenariusz w internecie jest wiarygodny. Niestety będzie chyba więcej Jar-Jara niż 15 sekund. W końcu to on zaproponuje w senacie, aby przekazać Palpatine specjalne pełnomoctnictwa ... Kilka razy pojawi się przy Amidali. Szkoda. Na szczęście zdaje się, że sceny z rodziną Amidali zostaną wycięte. To nie były zbyt interesujące dialogii. ( w rodzaju: och jesteś pierwszym chłopakiem którego przyprowadziła Amidala do domu, to musi byc coć powaźniejszego? Ach nie, to tylko mój ochroniarz) A Anakin w starciu z Count Dooku straci prawą rękę, czy ja gdzieś nie widziałem już tego ? Anakin, z Anidalą i Obi-Wanem będzie walczyć na arenie z duzymi zwierzątkami ... Już niedługo zobaczymy. W końcu nawet jeżeli zna sie scanariusz, to efekt wizualny może zaskoczyć na plus, albo minus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: 193.0.117.* 30.04.02, 16:01 A tak a propos zastanawialiście sie skąd awersja Lucasa do kapitalizmu? wszelkie korporacje kapitalistyczne (federacja handlowa, bankowa) poparły rebelię Counta Dooku. I jeszcze jaki włąściwie jest ustrój na Naboo. Dlaczego królowe są tam młode? Dlaczego Amidalę zastapiono Jasmillą? Przez wybór? urodzenie? To nie trzyma sie specjalnie kupy Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW 30.04.02, 19:24 Gość portalu: Alex napisał(a): > A tak a propos zastanawialiście sie skąd awersja Lucasa do kapitalizmu? > wszelkie korporacje kapitalistyczne (federacja handlowa, bankowa) poparły > rebelię Counta Dooku. > I jeszcze jaki włąściwie jest ustrój na Naboo. Dlaczego królowe są tam młode? > Dlaczego Amidalę zastapiono Jasmillą? Przez wybór? urodzenie? To nie trzyma sie > > specjalnie kupy jezzu jaka Jasmilla? ja nic z tego nie wiem. musze sciagnac ten cholerny trailer albo jeszcze scenariusz. jest gdzies scenariusz po polsku? nie chce mi sie czytac angielskiej wersji... wprawdzie wetdy i tak czesci bym nie skapowal i mial wieksza frajde z ogladania, ale chyba po polsku wygodniej i szybciej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: 193.0.117.* 04.05.02, 12:54 Scenariusz został wydany, mozna go p[rzejrzeć w Empiku. Podobnie Amber wydał wersję książkową Ataku Klonów. A znalazłem wyjaśnienie dlaczego Amidala była królową. Wyjaśnienie zwaliło mnie z nóg. To głupsze niz midichloriany! Niech Lucas nie tłumaczy, efekty tego są żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Death Vader 04.05.02, 16:03 Gość portalu: Alex napisał(a): > Scenariusz został wydany, mozna go p[rzejrzeć w Empiku. Podobnie Amber wydał > wersję książkową Ataku Klonów. widzialem. chyba sobie kupie, tradycyjnie, zreszta. > A znalazłem wyjaśnienie dlaczego Amidala była królową. Wyjaśnienie zwaliło mnie > > z nóg. To głupsze niz midichloriany! Niech Lucas nie tłumaczy, efekty tego są > żałosne ale co powiedzial? czemu byla krolowa? btw. w telewizyjnej (wyborczej) w opisie 'powrotu jedi' (polsat we srode albo czwartek) napisali '... general imperatora death vader...' ;))) tylko pogratulowac zrodla informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisznak Re: Death Vader IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 05.05.02, 14:49 Pewnie chodziło o Vadera, deathmetalową grupę z Olsztyna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW 05.05.02, 14:52 Stawiam, na to ze to bedzie megaszajs dla naiwnych fanatykow tak jak pierwsza czesc. Lucas ma wszystko gdzies procz techniki i $$$$$$$$$$$. Sad but true... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW IP: 193.0.117.* 05.05.02, 15:27 A w Filmie ( z Mace Windu na okładce) przetłumaczono Count jako Książe ... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: GWIEZDNE WOJNY EPIZOD 2-ATAK KLONOW 06.05.02, 20:35 no to mozemy sie zalozyc :) ja jestem jak zwykle dobrej mysli i wierze, ze nie bedzie takiej kichy jak ep1 :))) Odpowiedz Link Zgłoś